hiç anne olamayacağımı hissediyorum bazen yaşamak bile güç geliyo artık!

Herkese merhaba....

Sizlerin her birinizin hikayesini okuyunca gerçekten çok üzüldüm; benimde bebeğim yok. Deniyoruz... Allah kısmet ederse olur inşallah...

Size ananemin yaşadığı bir olayı paylaşmak istiyorum. Ben bunu dinledikten sonra " Hayır da şer de Allahtandır" olduğunu bir kez daha inandım ve iman ettim. Ben de herşeyi rabbime bıraktım. O kararlamıştır.

Ananem bir gün bir yere oturmaya gitmiş; Gezmesi haberli olmasına rağmen gittiği bayanın kısa süreliğine işi çıktığı için, karşı komşusuna ananemin geleceğini, o gidip gelene kadar içeri almasını rica etmiş. Neyse ananem gittiğinde komşu kapıyı açmış ve ananemi buyur etmiş. Ananem hatır sorma faslından sonra çocuklar nasıl evladım? deyince kadın "Teyze benim çocuğum yok olmuyor" deyince ananem kırdığı pottan dolayı çok üzülüyor. " Evladım kusura bakma bilmeden sordum" deyince kadın " Teyze üzülme ben üzülmüyorum artık" Deyip başına geleni anlatmış. Kadın çocuğu olmadığı için çok üzüldüğü için rabbime yalvarırken "Neden? Allahım. Bana da ver" gibilerinden hep konuşup,hep ağlıyormuş. İş artık herhalde isyan boyutuna dönmüş. Bir akşamüstü kadın gene cam kenarında ağlarken gökyüzünden önüne 2 tane sakat arabası içinde bir kız bir erkek çocuğu, birinden kadın tutuyor diğerinden kocasını görünce kadın silkelenip yerinden kalkmış ve " Allah'ım tövbeler tövbesi. Ben sana isyan ettim. Hayır da senden şer de " deyip tövbe namazı kıldım demiş ve artık istemiyorum. Rabbimin vardır bir bildiği demiş.

Bu birebir yaşanmış bir olaydır. Ben bunu dinleyeli en az 10 yıl oluyor. Allah rahmet eylesin ananem hem ağladı hem anlattı. Bu da bana ondan hisse kaldı Bende sizinle paylaşmak istedim. Evet hepimiz gerçekten üzülüyoruz ve sınandığımızı düşünüyoruz ama dediğim gibi Rabbim herşeyi kararlamıştır.

Lütfen üzülmeyin ve Allah'a isyan etmeyin ki O herşeyi bilendir.

Sevgiyle..... :)

Herkese merhaba....

Sizlerin her birinizin hikayesini okuyunca gerçekten çok üzüldüm; benimde bebeğim yok. Deniyoruz... Allah kısmet ederse olur inşallah...

Size ananemin yaşadığı bir olayı paylaşmak istiyorum. Ben bunu dinledikten sonra " Hayır da şer de Allahtandır" olduğunu bir kez daha inandım ve iman ettim. Ben de herşeyi rabbime bıraktım. O kararlamıştır.

Ananem bir gün bir yere oturmaya gitmiş; Gezmesi haberli olmasına rağmen gittiği bayanın kısa süreliğine işi çıktığı için, karşı komşusuna ananemin geleceğini, o gidip gelene kadar içeri almasını rica etmiş. Neyse ananem gittiğinde komşu kapıyı açmış ve ananemi buyur etmiş. Ananem hatır sorma faslından sonra çocuklar nasıl evladım? deyince kadın "Teyze benim çocuğum yok olmuyor" deyince ananem kırdığı pottan dolayı çok üzülüyor. " Evladım kusura bakma bilmeden sordum" deyince kadın " Teyze üzülme ben üzülmüyorum artık" Deyip başına geleni anlatmış. Kadın çocuğu olmadığı için çok üzüldüğü için rabbime yalvarırken "Neden? Allahım. Bana da ver" gibilerinden hep konuşup,hep ağlıyormuş. İş artık herhalde isyan boyutuna dönmüş. Bir akşamüstü kadın gene cam kenarında ağlarken gökyüzünden önüne 2 tane sakat arabası içinde bir kız bir erkek çocuğu, birinden kadın tutuyor diğerinden kocasını görünce kadın silkelenip yerinden kalkmış ve " Allah'ım tövbeler tövbesi. Ben sana isyan ettim. Hayır da senden şer de " deyip tövbe namazı kıldım demiş ve artık istemiyorum. Rabbimin vardır bir bildiği demiş.

Bu birebir yaşanmış bir olaydır. Ben bunu dinleyeli en az 10 yıl oluyor. Allah rahmet eylesin ananem hem ağladı hem anlattı. Bu da bana ondan hisse kaldı Bende sizinle paylaşmak istedim. Evet hepimiz gerçekten üzülüyoruz ve sınandığımızı düşünüyoruz ama dediğim gibi Rabbim herşeyi kararlamıştır.

canim allaha isyan etmiyoruz tabiki ama her seferinde olumsuz sonuclanmasi insanin hayallerini umutlarini alt ust ediyor.rabbim hakkimizda hayirli olmayanlari hayra cevirip bizim icin hayirli kilsin insallah.hayirliysa olsun hayirsizsa olmasin dememek lazim bence.hayirsizsa bile hayra cevir yarabbim.cok bunaldim rabbim gonlumu ferahlat.bence duygusal anlamda kendimize cok sIkinti yapiyoruz.islem suresince disciye gidiyormus gibi gidip gelicez doktora transfer sonrasida gripmis gibi istirate cekilcez tuttumu tutmadimi dusunmiycez.tabi insanin elinde degil ama bence yattiginiz yerden dini kitaplar okuyup hem kendimizi gelistirelim hemde kafamizi dagitalim.yuce rabbim tum kalbimle yalvariyorum sana sen her isteyene saglikli hayirli evlarlar ver rabbim bizi bununla sinama ne olursun cok zor cok.bir ara depresyondayken baskalarinin depresyon hikayelerini okur dua ederdim o gecti allaha sukur.simdi ise anne olup olamiyacagimiz korkusunu okuyorum yaziyorum dua ediyorum.rabbim insallah bu gunleri bize unuttururda bu siteye artik baskalarina care olmak icin gireriz insallah yuce rabbim duy sesimizi ne olur.

canım İnşallah Allah en kısa zamanda bebişine kavuştursun çok zor Allah yardımcımız bazen düşünüyorum da uğraştıkça ümitlendikçe daha da uzaklaşıyorum gibi geliyo artık oluruna bıraktım nasip bide benim eşim tedaviyi istemiyor bakalım kısmet sen benden 2 yaş küçüksün Allah hayırlısını versin

Amin canim sagol insallah en kisa zamanda rabbim evlat hasretiylen yanan bizlere nasip eder.
hic aklima gelmezdi birgün böyle bebek bebek diyip kahrolacagimi kader elden birsey gelmiyor iste

Amin canim sagol insallah en kisa zamanda rabbim evlat hasretiylen yanan bizlere nasip eder.
hic aklima gelmezdi birgün böyle bebek bebek diyip kahrolacagimi kader elden birsey gelmiyor iste

annem surekli ayaklarina corap giy usutur iltahap kaparsin cocugun olmaz derdi sinirlenirdim surekli beni izleyip corap giy demesine ve "amaaan olmazsa olmasin"derdim gerizekali kafam nerden bilecekti birgun boyle cocuk cocuk diye cirpinacagimi.cahilken
soylenen sozler iste allahim sen affet oyle soyledigim icin ve annemi uzdugum icin.sen her isteyene hayirlisi ile saglikli evlatlar ver
merhamet et bize yarabbim:19::19::19:

kızlar bende geldim aranıza.benimde çocuğum olmuyor.pko ve yumurtlayamama sorunum var doğal olarak hormonlarımda bozuk.doğal yollardan denedim olmadı.hap iğne tedavileri olmadı.aşılama aşamasına geçtik ilk aşılamam tutmadı martta ikincisini yaptıracağım.o da tutmazsa napacam diye kara kara düşünüyorum.Allah hepimize en kısa zamanda anne olmayı nasip etsin inşallah ve bunu unutturacak dertler vermesin.

kızlar bende geldim aranıza.benimde çocuğum olmuyor.pko ve yumurtlayamama sorunum var doğal olarak hormonlarımda bozuk.doğal yollardan denedim olmadı.hap iğne tedavileri olmadı.aşılama aşamasına geçtik ilk aşılamam tutmadı martta ikincisini yaptıracağım.o da tutmazsa napacam diye kara kara düşünüyorum.Allah hepimize en kısa zamanda anne olmayı nasip etsin inşallah ve bunu unutturacak dertler vermesin.

Hos geldin canim.Rabbim hepimizin yuzunu tez zamanda guldursun insallah.Rabbim sabrimizi siniyor insallah bu imtihani basariyla ve kucagizda bir yavruyla bitiririz.Rabbim bize merhamet et ve hayirlisi ile saglikli hayir evlatlar nasip et bize.Senin yolunda hakk yolunda
yetistirebilecegimiz hayirli ve saglikli evlatlar ihsan eyle bize yarabbim.Aminnn....

hayırlı geceler arkadaşlar kaç gündür giremiyorum ya şimdide bakıp çıkayım dedim bütün dualarımda sizlerde varsınız yüce mevlam hayırlısını versin inşallah hepimize üzülmek,isyan etmek yok kafaya takmamaya çalışalım inşallah rabbim dayanma gücü versin hepimize...

hayırlı geceler arkadaşlar kaç gündür giremiyorum ya şimdide bakıp çıkayım dedim bütün dualarımda sizlerde varsınız yüce mevlam hayırlısını versin inşallah hepimize üzülmek,isyan etmek yok kafaya takmamaya çalışalım inşallah rabbim dayanma gücü versin hepimize...

insallah canim insallah rabbim yuzumuzu guldurecek.allahtan umudumuzu kesmek yok.sadece bir imtihandayiz evet zor bir imtihan ama insallah sabirla ve kucagimizda minik bir bebisle gececegiz bu imtihani.

Herkese merhaba....

ben de ne yazık ki çocuk hasreti çekiyorum, 2 tane başarısız tüp bebek denemesi,1 histereskopi ameliyatı geçirdim,şimdi beni bekleyen dondurulmuş embriyolarım var...ben de devamlı Rabbime tevekkül ediyorum herşeyin hayırlısı diyorum ama başka birisi bana hayırlıysa olsun hayırsızsa olmasın deyince hakikaten çok üzülüyorum .2-3 tane çocuğu olup da sanki kendilerininkiler kesin hayırlı da benim doğmamış bebeğim potansiyel katil ya da suçlu neden olsun ki?Asla isyan etmiyorum ama ne yazıkki çevre çok etkiliyor,benimle evlenenler 2.çocuklarına hamile kaldılar bile ve inanın kimseyi görmek bile istemiyorum bazen:43:

ben de ne yazık ki çocuk hasreti çekiyorum, 2 tane başarısız tüp bebek denemesi,1 histereskopi ameliyatı geçirdim,şimdi beni bekleyen dondurulmuş embriyolarım var...ben de devamlı Rabbime tevekkül ediyorum herşeyin hayırlısı diyorum ama başka birisi bana hayırlıysa olsun hayırsızsa olmasın deyince hakikaten çok üzülüyorum .2-3 tane çocuğu olup da sanki kendilerininkiler kesin hayırlı da benim doğmamış bebeğim potansiyel katil ya da suçlu neden olsun ki?Asla isyan etmiyorum ama ne yazıkki çevre çok etkiliyor,benimle evlenenler 2.çocuklarına hamile kaldılar bile ve inanın kimseyi görmek bile istemiyorum bazen:43:

hosgeldin canim ayni seyleri yasamisiz bende 2negativ tüp bebek dün histereskopi ve bu ay ilk defa dondurulmuslarlan deneyecegim 2taneBuz bebeklerim bekliyor beni 10gün sonra felan.Rabbim insallah bizlere nasip eder bu cabalarimizi bosa cikarmasin.
bende bazen anneme kiziyorum hayirlisa olsun hayirsizsa olmasin öylede dua ediyormus bende kizdim niye öyle diyorsun diye ben hep Ya Rabbi eger hayirsizsa bana onu hayirli yapip nasip eyle diye dua ediyorum.
benimlen beraber evlenenler suanda 3üncüye hamileler bizde 4ay sonra 5yillik evli olacagiz esimlen bazen hesap yapiyoruz bizlen ayni ay evlenen ve iki sene sonra evlenlerinde cocuklari var ama maalesef bizde halen tik yok artik aglanacak halime gülüyorum onuda tabi beceremiyorum:5:

hosgeldin canim ayni seyleri yasamisiz bende 2negativ tüp bebek dün histereskopi ve bu ay ilk defa dondurulmuslarlan deneyecegim 2taneBuz bebeklerim bekliyor beni 10gün sonra felan.Rabbim insallah bizlere nasip eder bu cabalarimizi bosa cikarmasin.
bende bazen anneme kiziyorum hayirlisa olsun hayirsizsa olmasin öylede dua ediyormus bende kizdim niye öyle diyorsun diye ben hep Ya Rabbi eger hayirsizsa bana onu hayirli yapip nasip eyle diye dua ediyorum.
benimlen beraber evlenenler suanda 3üncüye hamileler bizde 4ay sonra 5yillik evli olacagiz esimlen bazen hesap yapiyoruz bizlen ayni ay evlenen ve iki sene ay sonra evlenlerinde cocuklari var ama maalesef bizde halen tik yok artik aglanacak halime gülüyorum onuda tabi beceremiyorum:5:

cnm aynı durumdaymışız...benim de üç dondurulmuşum var ama malesef ben iş nedeniyle yaz tatilini beklemek zorundayım.Bazen bu sefer tutacağına inandırıyorum kendimi ama genelde kendimi yeni olumsuzluklara hazırlıyorum.İlk başta hiçbir sorunumuz yok zannediyoduk sonra eşimde sperm hareketsizliği ve morfoloji sorunu çıktı ,bende kan pıhtılaşması ve polikistik over varmış falan filan...Eşim bazen diyor tencere kapak birbirimizi bulmuşuz.
Rabbim hepimizin yardımcısı olur inşallah elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz işte ama çok zor bir sınavdayız.

cnm aynı durumdaymışız...benim de üç dondurulmuşum var ama malesef ben iş nedeniyle yaz tatilini beklemek zorundayım.Bazen bu sefer tutacağına inandırıyorum kendimi ama genelde kendimi yeni olumsuzluklara hazırlıyorum.İlk başta hiçbir sorunumuz yok zannediyoduk sonra eşimde sperm hareketsizliği ve morfoloji sorunu çıktı ,bende kan pıhtılaşması ve polikistik over varmış falan filan...Eşim bazen diyor tencere kapak birbirimizi bulmuşuz.
Rabbim hepimizin yardımcısı olur inşallah elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz işte ama çok zor bir sınavdayız.

rabim ol demedikce illaki bizlerde sorun cikarir bendede basta esimde sorun vardi simdi ise ikimizde bazen diyorum sükür etmek lazim her haline insan yoksa hersey dahada zorlasa biliyor.Rabbim insallah bu buz bebekleri bize nasip ederde cabalarimiz bosa cikarmaz

arkadaşlar bu notu umudunuzu yitirmemeniz için yazıyorum. 5 yıl önce bende çok umutsuzdum sizin gibi herkesin söyleyeceğini bekliyordum.şimdi ALLAHA şükür 3 yaşında bir kızım var.
her şey ALLAHA canı gönülden dua edip yalvardığım ayın sonunda oldu.yumurta takibi yapılıyordum ve o ay usg görüntülerinde hiç yumurtam yoktu.doktor bu ay çoçuğunun olması imkansız dedi.3 düşük ve başarısız deneyimlerden sonra çok üzüldüm o gece ALLLAHA çok dua ettim.yarabbim kıydı ve yavrumu bağışladı.3. tüp bebek denemesine gitmeden önce bhcg baktırdım.inanamadık hamileydim.doktorum dahi inanamadı bebeğin kesesi bile görünüyordu.zor bir 9 ay geçirdim ilk 3 ay hormon iğneleri ve ilaçları 8 ay clexan iğneler ,düşük tehditleri derken şükür kızım kucağımda

arkadaşlar umudunuzu sakın yitirmeyin belliki yavrularınızın sırası gelmemiştir.ALLAHIM hepinizin kucağına sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip eder inşallah.sabrın sonu selametttir :)

Son düzenleme:
unutmadan söyleyeyim ben eşime ve bana keçi boynuzu kürü uygulamıştım.belki işe yarar sizede söyleyeyim: 2-3 adet keçi boynuzunu kırıp 5 dakika kaynatıyordum soğuyunca hem sabah hem akşam bir bardak içiyorduk

canım Allah razı olsun iyi dileklerin için inan ki artık takmıyorum bıraktım uğraştıkça araştırdıkça ümitlendikçe tekrar tekrar yıkılıyorum kendime olan özeni yitirdiğimi farkettim geçen bir anne ile bebiğini gördüm otobüste üşümesin diye sardı sarmaladı bide öptü öyle içtendiki öpüşü benim gözlerim doldu gözümden yaşlar süzüldü eşim o an bana bakıyomuş üzülme sende anne olucaksın dedi daha çok ağladım şu an da hatırlayınca gözlerim doldu ama artık saldım kendimi çünkü çok yorgun hissediyorum kendimi Allah bize de nasip etsin yüreği evlat diye yanan herkese bebişine sağlıkla kavuşmayı nasip etsin Ablanı tebrik ederim Allah analı babalı büyütsün darısı başımıza

sonuçta Allah dilerse olur
teşekkür ederim yeğenlerime iyi dileklerin için, inşallah en kısa zamanda rabbim tüm bebek sahibi olmak isteyenlere evlat kokusunu mutluluğunu tattırsın ablamın birincisi tüp bebekti 2cisi de sürpriz oldu. Ablamda çok doktora gitti olmaz falan dediler. iğneler yedi bi sürü ilaçlar kullandı.Ama sonuçta Allah dilerse olur.Herşeyin hayırlısı benimde var yavrum 4 aylık olmak üzere ellerinizden öper parmakları eksik doğdu her iki elindede 3 parmağı var ve sağ kolunda ulna kemiği yok başta çok üzüldük çok ağladık hani doğumdan önce bi bilgimiz yoktu doğumda böyle bir durumla karşılaşınca psikolojimizi tahmin bile edemezsiniz şok olduk. şimdiyse ona her baktığımda karnımdaki tekmeleri geliyor aklıma ve ona daha sıkı sarılıyorum.Zaman zaman üzülüyorum.Büyürken dillenmeye başladığında anne senin elerin neden öylede benim ellerim böyle diye sormasından emekleyememesinden okula başladığında arkadaşlarının dalga geçmesinden askere gidememesinden korkuyorum.Ona iyi bir anne baba olabiliriz inşallah.Yavrumuzu inşallah çok güzel bir şekilde yetiştirebiliriz inşallah.Şimdiyse şükrediyorum.Ölüm dışında herşeye çare var çünkü.Rabbime şükrediyorum bebeğimin durumu daha kötüde olabilirdi ayaklarında sorun olsa yürüyemezdi mesela, aklında sorun olsa elleri parmakları tam olsada kullanamazdı belki.Beterin beteri var.Rabbime milyonlarca kere şükrolsun.Yavrumun hiç bir şeyi yok gelişmesi çok güzel.Rabbim dermansız dert vermesin. Canım benim o öyle yüce bir Rabki bize bizden bile daha yakın, içimizden geçenleri bilen geceleri gizli akıttığımız gözyaşlarımızı gören bizi tüm günahlarımızı bildiği halde bir damla gözyaşına bağışlayan, bizi seven.Elbetteki dualarını işitir ve her duana yanıt verir.Bir vakti vardır belki kendini sakın üzme elbet olur bebişin inşallah Rabbim tüm evlat isteyenlerin yardımcısı olsun herşeyin hayırlısını dilemek lazım.İnşallah hayırlısıyla üzüntüyle akıttığın gözyaşlarını Rabbim mutluluk gözyaşına çevirsin.

kızlar sizi çok iyi anlıyorum, 6 yıllık evliyim,aynı şeyleri ben de yaşadım, ama çok şükür Rabbimin izniyle şimdi hamileyim.İnşallah tamamına da erdirir.Nolur bu kadar üzülmeyin ama elinizden gelen herşeyi de yapın ve vazgeçmeyin.Nolur umudunuzu kaybetmeyin.Allahtan umut kesilir mi hiç?Sizlere nacizane tavsiyem.
1-" bebek için okuduğum dualar" diye bir başlık açtım nolur onu okuyun önce.
2- Özellikle tüplerinde sorun olanlar direkt tüp bebek deneyin, tüplerde sorun varsa doğal yolla çok zor.
3- Başarısız tüp bebek denemesi olan arkadaşlar, imkanınız varsa tüp bebek merkezinizi değiştirmeyi deneyin, ben 2 negatif denemeden sonra başka merkezde pozitifi oldu.
Şu anda aklıma gelenler bunlar sorunuz olursa seve seve yanıtlarım.

merhaba arkadaşlar,
internette gezinirken pregnancy miracle-lisa olson ve "personal path to pregnancy" kitaplarını gördüm. içindekileri çok merak ediyorum, yapılan reklamlardan oldukça iyi gözüküyor ama emin olamıyorum. daha önce satın almış veya internetten indirmiş birisi varsa paylaşabilir mi acaba? çünkü ben ne indirecek link nede torrent bulabildim.
ayrıca eğer içinde ki bilgiler yararlıysa özetleyip türkçeye çevirebilirim
şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
öğle tatilinde eşimle tartıştık tabi söz döndü dolaştı benim sinirimi bebek olmamasına getirdi evet haklı stres yapıyorum hiç olmayacak gibi geliyo artık çok mutsuzum hiç umudum kalmadı :(

merhaba arkadasım hiç umudunu yitirme moralını de bozma moral bozukluguda hamile kalmana engel ben 2006 da evlendim ilk 2 sene istemedik cocuk sonrada 1.5 sene olmadı doktora gittim rahim filmi çekildi tüplerimin ikiside tıkalı cıktı kesinlikle normal yoldan cocuk sahibi olamayacagımı tüp bebek yaptırmamı söyledi iki üç ay sonra izmire laparoskopi olmaya gittim sonuç yine hüsran acılma olmamıs tüp bebekten baska caremın olmadıgını söylediler cok üzüldüm 1 sene sonra tüp bebek yaptırabilecegimizi söylemişti eşim ama o kadar beklemek istemiyordum arastırdım bir cok bitkisel kürler denedim en önemlisi hep Allahtan istedim 500 yasın dagıttım yusuf suresi okuttum yasinin 50. sinde hamile oldugumu öğrendim Allaha sükür simdi kızım 20 aylık sorunun neyse arastır kürleri dene dua et yusuf suresini 7 gün günde birkez okuyanında cocuk isteği gerçekleşirmiş dua et Allahtan iste

merhaba arkadasım hiç umudunu yitirme moralını de bozma moral bozukluguda hamile kalmana engel ben 2006 da evlendim ilk 2 sene istemedik cocuk sonrada 1.5 sene olmadı doktora gittim rahim filmi çekildi tüplerimin ikiside tıkalı cıktı kesinlikle normal yoldan cocuk sahibi olamayacagımı tüp bebek yaptırmamı söyledi iki üç ay sonra izmire laparoskopi olmaya gittim sonuç yine hüsran acılma olmamıs tüp bebekten baska caremın olmadıgını söylediler cok üzüldüm 1 sene sonra tüp bebek yaptırabilecegimizi söylemişti eşim ama o kadar beklemek istemiyordum arastırdım bir cok bitkisel kürler denedim en önemlisi hep Allahtan istedim 500 yasın dagıttım yusuf suresi okuttum yasinin 50. sinde hamile oldugumu öğrendim Allaha sükür simdi kızım 20 aylık sorunun neyse arastır kürleri dene dua et yusuf suresini 7 gün günde birkez okuyanında cocuk isteği gerçekleşirmiş dua et Allahtan iste

bazen o kadar kaybediyorumki umudumu herhalde hayatimiz hep boyle iki kisi gececek hic cocugumuz olmiyacak herhalde diyorum.hatta esime istersen bosanabiliriz bile diyorum.hayal edemiyorum kendimi anne olarak.ama cok istiyorum annne olmak.kûrler uyguluyorum dualar ediyorum tedavilerimi oluyorum daha yapabilecegim birsey yok allahim ol de olsun yalvariyorum...

Back
X