Hiç annenizden dayak yediniz mi ?

bende annemdende babamdanda dayak yedim, 20 yaşıma geldim babamın hala dövmeye çalıştığı oldu hemde hastayken, bişeyde yapmamıştım sadece konuşmak istemiorum dedim çünkü hastaydım iğne yiyip hastaneden gelmiştim, bide insan içinde insana bağırmaya hakaret etmeye çok meraklıdır, bunu en son okulumun üniversitenin ortasında yapmıştı

ooo hemde ne kadar yedim.yarısından fazlası haksız yere oldu.evin büyük kızıydım diğer kardeşlerim küçüktü.bende küçüktüm ama işte.15 yaşıma kadar dayak yedim.o zamanlar anneme çok kızardım.hep başkalarının annelerine özenirdim.şimdi o dönemlerde annemin içinde bulunduğu şartları düşündükçe varsın olsun beni döverek stres atmış hiç olmazsa diyorum:))

canım annem ne zor zamanlar geçirdi.6 çocukla sabahtan akşama kadar iş güç,ahırda 10 tane inek,tarlalar bahçeler yetmezmiş gibi kocasının ilgisizliği,aile büyüklerinin derdi,bi kere başını yastığa rahat koyup uyuyamadı.şimdi o da konusu açıldıkça beni boşuna dövdüğünü söylüyor,üzülüyor.bende bosver annişkom eline sağlık annemin vurduğu yerlerde güller biter diyorum :))

Annemdende babamdanda yedim inkar edemem sacma nedenlerdende yedigim olmustur annemle küsünce o bana vurdugunda bile gönlümü almaya kalkmazdi (en üzüldügüm huyu) suclu o olsada ben olsamda benimle en az 2 gün kesinlikle konusmazdi sucsuz oldugumu bile bile özür dilemeye yanina gidip öpmek istedigimde bile beni kovardi istemezdi hic,babam bana vurdugunda ise aradan bir kac saat sonra sinirleri yatistiginda hic bir sey olmamis gibi davranir kizim sunu getisene filan diye konusurdu ama annem kesinlikle konusmazdi barisana kadar canim cikardi o derece yani,ama sadece bana öyle yapiyor ayni sey erkek kardesimde gecerli degil ergenlik dönemi gecti gitti kocaman olduk hala annemin kolumu cekistirip büktügünü bilirim babam ergenlige girdigimden beri dokunmadi bile,ama annem benim herseyimmmmm sevincede tam sever gecen sene isaret parmagim kesilmisti parmagimin kopmasina az kalmisti nerdeyse o kadar derin kanlari görünce günlerce agladi,elimdeki dikise dikkat eder sürekli basimda beklerdi,canimmm benim o canimmmm

walla bende cok dayak yedim annemden en son ne icin yedigimi hatirlamiorum ama zamaninda cok yedim:)anneler döverde severde...bazi arkadaslar babalarindanda dayak yemis ben babamdan hic dayak yemedim...

Son düzenleyen: Moderatör:
ben dayakla büyüdüm...bizim ailede kiz-erkek ayirimi vardir. ilk baslarda erkek bekliyorlarmis ve 3 kiz arka arkaya doguyunca, bizimkiler sinir olmuslar, istememisler...öylesine büyümüsüz...daha sonra bakimsizliktan ablam öldü. bende agir hastaydim ama cok sükür anneannemler yardim etti ve kurtuldum. erkek cocugu olsaydim eminim daha iyi bakarlardi!
ilkokul dönemlerimde öyle cok dayak yedim ki...hep sacma benimle ilgisi olmayan nedenlerden daha dogrusu bahanelerden dolayi...misal annem babamla kavga ediyor, geliyor sinirini bizden cikartiyor. beni bi keresinde öylesine dövmüstü ki, parmagimi kirmisti, tekme ile. tokat atarken tirmalardi, ertesi gün suratim kan yara cizikleriyle okula giderdim. bunun sonuclarini anlatamam...hiperaktif bi cocuk oldum ciktim bu dayaklarin etkisinden, sonra da pisiriklastim...sonra cok sükür erkek kardeslerim dogdu da ilgileri onlara yöneldi...cok sükür

bende yemişimdir hem annemden hem babamdan.ama onlar 18 yaşlarında evlendi çok cahillerdi,sonra üst üste kardeşlerim olunca annemin tahammülü kalmadı,annem babama şikayet etti,ikisi de acısını ben ve bi küçük kardeşimden çıkardı.ama ben kızmıyorum.

diğer kardeşlerim mesela bi azar işitse bi hafta konuşmazlar,ama biz yarım saat sonra gelir naber anne-baba deriz.o kadar da hassas olmamak gerek bence

çok yedim ablamda çokta usluyduk ama annem biraz eskiden çbuk sinir olurdu nasibimizi alırdk :) geçti gitti ama çok üzücü tabi

yedim tabi ama çok derin yaralar açtı... hakaret etti yeri geldi ama yıllar geçse de hiçbirini unutmadım unutamadım...
hanımlar burda çoğumuz dayak yemişiz ama siz şimdi gülüp geçiyosunuz bilmem benim yaşımdan mı kaynaklanıyor ama benim fikrimce annem beni dövmese ona daha çok bağlanırdım bu kadar başına buyruk yaşamak istemezdim...(yaşım 17 bu arada)

çok hem de çok üzüldüm hadi dövenler neyse de öyle iyi evlatlarsınız ki onlara kızmıyorsunuz bile ve dövmelerini onların maddi manevi zorluklarına o anki durumlarına bağlıyorsunuz vallahi bravo canlarım size..bakın ben de anneyim ve benim de bir dolu sorunum kötü geçen günlerim yoğun iş ve ev hayatım oldu hala da var ve bir de 14 yaşında oğlum var e ben şimdi ne yapayım her zorlandığımda ona mı saldırayım yazık değilmi o daha küçücük bana muhtaç ve ben onun en sevdiği en güvendiği kişiyim sizce ben onu dövsem bundan sonra o kimseye güvenip kimseyi sevebilirmi?ALLAH korusun ona değil dövmek tokat atmak bile bence insanlık suçudur..bunca insan ana baba olmak için uğraşırken ellerimiz taş olur Allah ana babalarınızı umarım affeder

simdi anneler yeni yeni sizin gibi eskilerde bence cocugunu dovmeyen yoktur her sinirini cocugundan cikarip bilmeski o cocugu kendinden uzaklastirdigini saten umurunda olsa dovermi ve snra dayak yiyen cocuk annesinden ders alip kendi cocuguna yapmaz bazilarida vardir annem beni dovdu bende cocugumu doveyim annesinin yada babasinin ona yaptigi eziyeti kendi cocugunada yapior ama benim ewladim olsun kiyamam ona onu dovmek icinmi dunyaya getirecem...

ne abim ne de ben hiçç yemedik.. annem de bu yüzden çok mutlu..ve biz de...

Annem kızınca terlik gibi şeyler fırlatırdı bi kez de kulağımı çekmişti. Dayak yemedim ama hiç.

Yalnız büyük ablam beni çok döverdi bi kez de tokat atmıştı hiç unutmam.

evet bende annemden dayak yemisimdir, canim annem unuttum gitti, benim annemde 17 yasinda evlenmis hemen coluk cocuk olmus ee gcim derdi, ama benimde hak ettigim yerler oluyordu, tabi sucsuz yerede dayak yedim, ama unuttum gitti, babamdan hic dayak yemedim, iste ona dayanamazdim. bazi arkadaslarim var yillar gecmesine ragen annelerini dayak yuzunden affedemiyorlar, bilmiyorum ben hic boyle dusunmedim, aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar, dovsede kissada annem gibi kimse beni dusunmz, cok seviyorum onu. off cikta ozledim.

kardesler arasinda olanlar unutuluorda anne baba dayagi kolay kolay unutulmuor bence ben babamdan dayak yemedim ama annem sagolsun doverdi:)

sevgili twetty ben 1971 doğumluyum ve benim de annem 1950 doğumlu ve ben de dayak yemedim yani bunun zamanla da alakası yok bence dayağın hiç ama hiç bir sebebi olmaz olamaz!
bak zaten dayak yiyenler kaç yıl geçmesine rağmen unutamamış yazık vallahi çok üzücüşiddetin her türüne lanet olsun

Son düzenleme:

o zaman kisiden kisiye degisior bilemiorum...dediginiz dogru dayagin sebebi olmaz ama burda dayak yiyenlerin cogu ceviz kabugunu doldurmayacak seylerden yemistir...

o zaman kisiden kisiye degisior bilemiorum...dediginiz dogru dayagin sebebi olmaz ama burda dayak yiyenlerin cogu ceviz kabugunu doldurmayacak seylerden yemistir...

Ben mesela küçükken bir misafirliğe gitmiştik ev sahibi para vermek istedi almamıştım annem de zaten engellemişti. Ev sahibi cebime parayı gizlice koymuş. Eve gelince cebimden para çıktı annem sen nasıl para alırsın diye dövmüştü rahmetli babam da niye dövüyorsun diye annemi itmişti. Bu olay yıllar önce olmuştu ama ben unutmuyorum

Son düzenleme:

diorum ya ceviz kabugunu doldurmaz almissan ne olmus karsinizdaki icinden gelmis vermis senmi istedin hayir ustelik kabul etmemissin cebine koymus ne sacma seyler...unutulmuor hic birsey...

ya biraz kötü gelecek bazılarına ama alışkanlık değil bu bir nevi kendinden güçsüze yapılan şiddetten duyulan haz ego tatmini ruhsal bozukluk başka da tarifi yok..kimse kusura bakmasın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…