O sözcük tabi ki çok çirkin ve bu küfür meselesini nasıl çözersiniz bilemedim ama bu sözcükten öncesinde de sıkıntı var bence.
Erkek arkadaşınız o zaman sorun değil dediği şeye bugün patlıyorsa, sizin tavrınızın etkisi var (o küfür hariç, onun hiçbir açıklaması olamaz.) Belli ki o zaman içinden sorun ettiği halde kendine bu tavrı yakıştırmayıp sizin tadınızı kaçırmamış. Sizin onun yersiz kaprisi yüzünden bir şeyden mahrum kalmanızı istememiş ve gerektiği gibi davranıp, bir sorun yok diyerek size güvenmiş.
Siz ise bu olayda içinizden bir duygu geçer geçmez onu tahlil etmeden, onunla baş etmeye çalışmadan, huzur bozmak pahasına, dürtüsel bir tepki vermiş ve direk kızın ismiyle rahatsızlığınızı dile getirmişsiniz. Ki daha önce de aynı ortamlara giriyorlarmış. Ki siz şu an zaten uzak bir yerdeymişsiniz, yani size tercih ettiği bir durum yokmuş. Üzülmüş ya da kıskanmış olabilirsiniz, ama bu duyguyu dışarıya yansıtmadan önce önce bir mantık süzgecinden geçirmeniz gerekirdi bence. Bu tavır bana yakışır mı? Acaba şu an yaptığım şımarıklık mı? Yoksa kıskançlık mı?
Ayrıca üzüldüm demişsiniz ama ardında kıskançlık var, sadece itiraf edemiyorsunuz bence. O yemekte 5 erkek toplanacak olsaydı üzülmeyecektiniz değil mi? Ben o zaman bu şekilde bir tepki göstermeyeceğinizden neredeyse emin olduğum için ardında kendinize yakıştıramadığınız bir kıskançlık olduğunu düşünüyorum. Oysa kıskançlık hepimizde bir düzeyde olan bir duygudur. Bunu kabul ederek ancak baş etme yolunda ilk adımı atarsınız. İnsana yakışmayan şey kıskançlık değildir, o bizim bir duygumuzdur sadece, yakışmayan o kıskançlık ile baş edemeyiştir, onun dışa vuruşudur. Önce duygularınızı iyi analiz edin ki, bu duyguları dışa vururken güdüsel tepkiler göstermeyin. Olumsuz bir duyguya kapıldığınızda önce bir süre düşünmeye çalışın, ancak tepkinizi mantığınız onaylıyorsa dile getirin.
Tabi tüm bu mantık süzgeci önerilerim öfkesine kapılarak o g.vat lafını etme hadsizliğinde bulunan sevgiliniz için de olabilir, ama karşımdaki sizsiniz neticede. Yine de o da öfkesine bu şekilde eğilmeyi ve baş etmeyi öğrenmeli ama nasıl olur bilemem. Yoksa ikiniz bu halinizle birbirinizi daha çok hırpalarsınız bence..