- 25 Aralık 2024
- 4.921
- En iyi cevaplar
- 1
- 9.494
- 73
- 29
- Konu Sahibi Aykadarguzel
-
Benim eşim de böyledir lisede komilik yapıp bana altın kolye almıştı hediye gramı o kadar az ki 2 ayda 1 kopuyorBen fettan değilim benim eşim de böyledir. Cebinde son 5lirası varsa onunla bana bir şey alır, esirgemez. Çalışsam da çalışmasam da aynı, kendi huyu bu. Sadece bana karşı değil herkese karşı eli açıktı hastalandığında yanında kimse olmayınca sadece bana böyle davranmaya karar verdi.
Tamam işte annene yardım et. Kendi annenden bahsediyosun bu kadar cimri olma.Geliri olmayan kadınlardan bahsediyoruz
Bir tuhaf geldi annesine verdiği parayı vermek mi istemiyor acaba artıkTamam işte annene yardım et. Kendi annenden bahsediyosun bu kadar cimri olma.
Ayrıca seni bir türlü hiç sevemedim abshssjsks
Kaldı ki işsizlik oranlarına öğrenciler dahil edilmiyor birçok insanın gitmese bile üniversite kaydı da varBir de ülkede işsizlik yok gibi bol keseden yargı dağıtmışsınız. Şu an okul öncesi veya ilkokul döneminde çocuğu olan bir kadın asgari ücretli bir işte çalışamıyor mesela. Bakıcıların, kreşlerin, tam gün okulların fiyatından da haberiniz yok belli ki?
Sanki işsizlik yok, ülkede sorun yok, sosyal bir devlet düzeni var da insanlar tembel gibi bir havalardasınız.
Ülke gündemine dönüp gerçek işsizlik rakamlarına bakın bence.
Ay ben de seni alasksjsjskdospdTamam işte annene yardım et. Kendi annenden bahsediyosun bu kadar cimri olma.
Ayrıca seni bir türlü hiç sevemedim abshssjsks
İnsan bazen aynaya bakıp ben kimim ki demeli ya ciddiye alın bunuCanım senin 23 yaşında burda ne işin var zaten bu konunun altında yani? Kpss dostluğunuzu özelden yaşayı. Burda değil. Bunlar sizin anlayabileceğiniz şeyler değil
Bir seneden uzun süre iş bulamayanlar da o rakamlara dahil edilmiyor.Kaldı ki işsizlik oranlarına öğrenciler dahil edilmiyor birçok insanın gitmese bile üniversite kaydı da var
Askerlik için kayıt olmuş olanlar veya kayıt olup gitmeyenler çok fazla
+1Bir de ülkede işsizlik yok gibi bol keseden yargı dağıtmışsınız. Şu an okul öncesi veya ilkokul döneminde çocuğu olan bir kadın asgari ücretli bir işte çalışamıyor mesela. Bakıcıların, kreşlerin, tam gün okulların fiyatından da haberiniz yok belli ki?
Sanki işsizlik yok, ülkede sorun yok, sosyal bir devlet düzeni var da insanlar tembel gibi bir havalardasınız.
çalışan kadın egosu ve mağrurluğu her şeye hükmeder. anlaşılmanız zor, Allah empati yeteneği olanlarla denk getirsin inşallah. sadece ev hanımlarının emeği yok sayılıyor dediğim için ilginç bir şekilde muhalefet buldum kendime ben deSen sanıyorsun ki sürekli elimizde çay kahve keyif yapıyoruz. Bir zamanlar çalışan bir kadınken ben seni anlayabiliyorken, günlük temponun olabileceğini, ani iniş çıkışlarının olabileceğini, birileriyle zıtlaşabileceğini moralinin bozulabileceğini yorulabileceğini empati yaparken, sen neden evde oturanı bu kadar küçümsüyorsun? Bebekten dolayı evdeyim. Çok memnunum ama şöyle ayrıntılarda var, insan görmüyorum. Yalnızım, bebeğim ve ben varız. Sanıyorsunuz ki elimiz g*tümüzde 7/24 buraya yorum yapıyoruz. Son 1 buçuk aydır günde ağzıma bi lokma atabilirsem şükrediyorum kahve falan hak getire. Arkadaşlarımla en son galiba 1 ay önce görüştüm onda da benim evime geldiler. Bu küçümseme, bu ezikleme ne? Sabah 9dan beri çığlık atan bebeğimi 5 dk susturmuşken bi girip bakıyordum ki millet sanıyormuş biz keyif yapıyoruz. Çalış kardeşim sana çalışma diyen yok, ancak biz seninle empati yaparken sen bizimle dalga geçmeyi tercih ediyorsan senin sıkıntın yani.
Çalışıyorum misal, torpillinin biri bi geliyor hopp iyi yerde. Artık kendimi saf hissediyorum. Halbuki işimi seviyorum be maaşımın hakkını vermem gerek. Torpilli dangozlarla çalışınca daraldım bende. Ayın 15inde maaş almasam çekilecek değilÇalışmak psikolojiye iyi geliyor diye savunuyorum ama bundan 5 sene önce kalp krizi geçiriyordum az daha işyerinde. O yüzden çok iyi anlıyorum buradaki serzenişleri de
Yurt dışındaki arkadaşın çocuklarının kırtasiye masrafının çoğu devlet veriyormuş, öğle yemeği ücretini de. Kira desteği de alıyormuş. Tam günmüş okulları. Biz özel okul için aylık 25 bin veriyoruz. Artı kırtasiye parasıBir de ülkede işsizlik yok gibi bol keseden yargı dağıtmışsınız. Şu an okul öncesi veya ilkokul döneminde çocuğu olan bir kadın asgari ücretli bir işte çalışamıyor mesela. Bakıcıların, kreşlerin, tam gün okulların fiyatından da haberiniz yok belli ki?
Çalışmayan kadınları gömeceğiz sandıBaslik sahibi sanirim Finlandiya'dan falan bildiriyor bize, "kadin issizligini" gectim, ulkedeki her 3 gencten 1'i issiz.
Sahi bu baslik neden acildi ki?
Yeni gördüm mesajınızı. benim çok ağır şartlarda, koronayken dahi toz içinde depoda ağır eşya taşıyarak eşek gibi çalıştığım oldu. değil kahve çay, yoğun tempoda tuvalet molası izni alamayıp azarlandığım da oldu. yemek molamın bile yarım saatini işe harcadığım da oldu. bence "çok bilmişlik" yaftası yapıştırmadan önce kime nasıl ve neden böyle bir karşılık verdiğime bir bakmalıydınız. bakmıyorsanız da bir zahmet yorumda bulunmayın, gerçi bu forumda tuhaf bir azınlığın memnuniyetle taşıdığı bir kürk şu her şeyi ben bilirim, en zor hayat benim, en güçlü kadın benim kürkü. çoğu kişi burada "çay kahve keyfi yapılacak yer değil iş yeri" gibi söylemlerle sanki ev hanımlarının yükü onlarınkinden daha hafifmiş gibi konuştukları için tiye aldım o yorumda o insanları.Is hayatından bir haber olduğunuzu ve bu yorumu ona göre yaptığınızı varsayıyorum. Şahsen yorumunuza güldüm, düşünsene hem cahillik hem de çok bilmişlik var...ne güzel hayat
Ben konunun tamamını okumadım ama siz heralde bekarsınız?Mesele şu ki , çalışan kadınların yükü elbette daha ağır , şimdi ev hanımları da yoruluyordur ama çalışan kadın kadar yorulmaları imkansız ya. Ama ev hanımları bunu kabul etmiyor. Ev daha yorucuymuş. Çalışan kadınlar hem işe hem eve yetiyor ama onlar daha çok yoruluyormuş evde çok iş olduğu için, yani yorumlardan bunu anladım.
Yorumunuzu hayretle okudum, özellikle 'hor' görme kısmına ayrıca şaşırdım. İnsanları yaptığı işe göre değerlendirmiyoruz burda, fikirlerine göre kendimizce eleştiri/yorum yapıyoruz. Kaldı ki kimsenin her mesajını okuyup, sifre çözer gibi detayları inceleyecek vakti olduğunu sanmıyorum.Yeni gördüm mesajınızı. benim çok ağır şartlarda, koronayken dahi toz içinde depoda ağır eşya taşıyarak eşek gibi çalıştığım oldu. değil kahve çay, yoğun tempoda tuvalet molası izni alamayıp azarlandığım da oldu. yemek molamın bile yarım saatini işe harcadığım da oldu. bence "çok bilmişlik" yaftası yapıştırmadan önce kime nasıl ve neden böyle bir karşılık verdiğime bir bakmalıydınız. bakmıyorsanız da bir zahmet yorumda bulunmayın, gerçi bu forumda tuhaf bir azınlığın memnuniyetle taşıdığı bir kürk şu her şeyi ben bilirim, en zor hayat benim, en güçlü kadın benim kürkü. çoğu kişi burada "çay kahve keyfi yapılacak yer değil iş yeri" gibi söylemlerle sanki ev hanımlarının yükü onlarınkinden daha hafifmiş gibi konuştukları için tiye aldım o yorumda o insanları.
arkadaşlar ev hanımları da yoruluyor kendi gözlerimle şahit oluyorum; çocuk bakmak, çalışan kocanın ailesinin peşinden koşturma sorumluluğunu zorla yüklenmek(Türkiye'de yaşıyoruz aksi çok az yaşanır) kolay değil.
buna karşılık olarak "bunları çalışan kadınlar da yapıyor" cevabını veren insanlar oldu. ee? bunları çalışarak yapmak sizin tercihiniz, çalışmadan yapmak o kadının tercihi? size sizin işiniz daha kolay diyen oldu mu? ben en başta "ev hanımlarının emeği yok sayılıyor, en azından çalışan kadının aldığı maddi bir karşılık var" dediğim için gelip "hayyııırrr en zoor bizim işimiizzz, çalışmayan kadın kötü kadındırrrr" dediğinizdePrenses bella tabiriyle "zırlamış" oluyorsunuz sanırım(ben demedim o dedi ).
Çalışan kadının işi de zor. çocuğum olsa öyle çalışsam o ayrı zor, çocuğum olsa koca zulmü görsem çalışmasam o ayrı zor. Yani herkesin hayat şartları bir mi? İnsan "en zorunu ben yaşıyorum" yarışına girer mi yahu? Empati kurmak sizden eksiltmez. benden eksiltmedi, ağır şartlarda çalışmış artık eğitimine bakan bir insan olarak sizin hor gördüğünüz insanlara empati etmenin mümkün olduğunu biliyorum, size de tavsiye ederim.
yani gerçekten nasıl oluyor da içinde bulunmadığınız durumların kolaylığı hakkında bu kadar net konuşabiliyorsunuz? çok ilginç geliyor bu forumun bir kesimi bana. Allah kolaylık versin, herkesin kendi tercihi. zorlama ve baskıyla yaşayanlara da dua edin geçsin bitsin. vallahi hem güldürüyorsunuz hem de şaşırtıyorsunuz yahu sjsnksmdldmldx
not: tatmin olmazsınız diye ekleyeyim dedim sadece mavi yaka olarak değil rezidans gömleklisi olarak da çalıştım. fiziksel ağırlıklı ve psikolojik ağırlıklı başka başka işlerde çalıştım. inşallah kriterlerinize uymuşumdur. memuriyet şartınız varsa üzülürüm, o olamadım daha henüz maalesefbunca lafım da bu tecrübelerime binaen mesai saati içinde burada birilerini linçleme vakti bulan kadınlara şaşırıyor olmamdan dolayıydı ayrıca, dediğim gibi ben tuvalete dahi gidemediğimi bilirim ama tabii burdaki ablalar kk gezecek linç yapacak vakti bulurken zor şartlarda çalışıyordur eminim
Beni çalışan kadın-ev kadını kara deliğine çektiğiniz için teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?