- 19 Mayıs 2020
- 48.510
- 218.518
- 598
- Konu Sahibi Aykadarguzel
-
Sadece giyim ve dışarı çıkma ise ne mutlu valla, çünkü hatırladığım kadarıyla o günkü 5 bin fena rakam değildi. Sanırım market de içindeydi ama genel değil, günlük market. Adı harçlıktı ama.Normal değil mi Katip?
Ev giderlerini ve evin ihtiyaçlarını zaten erkek alıyordur. Harçlık denilen şey de giyim ve dışarı çıkma masraflarını kapsar. Hangi gönlü bol erkek eşine diordan giyinmelik, çırağanda kahve içmelik harçlık verir ki? Bunlar uç örnekler ama Zara'dan giyinmelik ve Starbuckstan kahve içmelik bile vermezler. Çünkü erkeğin gözünde o zaten ev hanımı ve evde oturan birinin ne masrafı olabilir ki? Öğlen canım sıkıldı bir kahve içeceğim dese bir iki anlayış gösterir sonra "iyi belledin sende ha, evde kahve yok mu canım?" deyip çıkar. Eşleri şirket yöneten, holding sahibi adamlar değil ki. Muhtemelen normal işlerde çalışan stabil maaşlı adamlar. En fazla esnaftırlar ve hiç fark etmez. Onlar da çok tutumlu oluyorlar. Biraz da erkeğin kültürüne ve görgüsüne kalmış. "Eşimin maniküre pediküre ve 1cc lik dudak dolgusuna ihtiyacı olabilir" deyip harçlığını 30k vermeyecekler ki. Ama çalışan kadınlar bunları yapabiliyor. Kişisel zevkleri için eşlerine icazet vermek zorunda kalmıyorlar. Keyifli olan bu zaten ama çalışmayan kadınlar bunu anlamıyor. Eşim veriyor diyorlar da işte o vermelerin hesabı da soruluyor genelde ya da bir süre sonra harcamaların açıklaması bekleniyor. Adamın maaşı 90k diyelim kira giderleri olmasa bile yeme içme faturalar çocuk varsa onun okul masrafları, benzin masrafları derken kuş kadar bir şey kalıyor geriye. Haliyle ilk göze batan harcama da kadına verilen "harçlık" oluyor.
Bazı kadınlar mı çok fettan yoksa erkekler dışarıda başka halt yedikleri için mi bilmiyorum benim gözlemlediğim bazı tipler var adam karısına ek kart çıkartıyor marka telefon marka çantalar giyim ev hanimi ama temizlikçi alıyor evine hafta 7 günse 5 günü dolu arkadaş sosyal çevre o biçimNormal değil mi Katip?
Ev giderlerini ve evin ihtiyaçlarını zaten erkek alıyordur. Harçlık denilen şey de giyim ve dışarı çıkma masraflarını kapsar. Hangi gönlü bol erkek eşine diordan giyinmelik, çırağanda kahve içmelik harçlık verir ki? Bunlar uç örnekler ama Zara'dan giyinmelik ve Starbuckstan kahve içmelik bile vermezler. Çünkü erkeğin gözünde o zaten ev hanımı ve evde oturan birinin ne masrafı olabilir ki? Öğlen canım sıkıldı bir kahve içeceğim dese bir iki anlayış gösterir sonra "iyi belledin sende ha, evde kahve yok mu canım?" deyip çıkar. Eşleri şirket yöneten, holding sahibi adamlar değil ki. Muhtemelen normal işlerde çalışan stabil maaşlı adamlar. En fazla esnaftırlar ve hiç fark etmez. Onlar da çok tutumlu oluyorlar. Biraz da erkeğin kültürüne ve görgüsüne kalmış. "Eşimin maniküre pediküre ve 1cc lik dudak dolgusuna ihtiyacı olabilir" deyip harçlığını 30k vermeyecekler ki. Ama çalışan kadınlar bunları yapabiliyor. Kişisel zevkleri için eşlerine icazet vermek zorunda kalmıyorlar. Keyifli olan bu zaten ama çalışmayan kadınlar bunu anlamıyor. Eşim veriyor diyorlar da işte o vermelerin hesabı da soruluyor genelde ya da bir süre sonra harcamaların açıklaması bekleniyor. Adamın maaşı 90k diyelim kira giderleri olmasa bile yeme içme faturalar çocuk varsa onun okul masrafları, benzin masrafları derken kuş kadar bir şey kalıyor geriye. Haliyle ilk göze batan harcama da kadına verilen "harçlık" oluyor.
Bu meselede kazanan olacağını zannetmiyorum malesef çalışsın yada çalışmasın yine bir çok yönden kadınlar kaybediyor genelleme yapmak istemiyorum çoğu kadın her şekilde kazanıyor da orası da ayrı bir muammamünazarada kazanan tarafı bana sonradan haber verirseniz sevinirim. çalışmayan hanımlar galip gelirse istifa edeceğim.
Birincisi ben saydırmadım ki, sadece gözlemlerimi söyledim siz yorum yapın diye. Sosyal hayatı yok parası olmadığı için dedim bu mu saydırmak? Aç açıkta falan da demedim. Parasız olmak aç gezmek demek mi? Abartılı yorum yapıyorsunuz çarpıtıp duruyorsunuzSizin de ne dediğiniz belli değil. Konuyu açarken annenize kendiniz saydırmışsınız, gün bile yapamıyor, sürekli parasızlıktan şikayet ediyor, gelip bana yakınıyor, ben para veriyorum demişsiniz.
- İnsanlar annenizin şikayetlerinden rahatsızsanız o zaman annenizle görüşmeyi azaltın diyor kızıyorsunuz,
- annenizin durumundan size ne diyolar kızıyosunuz,
- anneniz eski nesil sizinle aynı düşünmez diyoruz kızıyosunuz (bunu ben dedim atar yaptınız)
- kadının ikinci evliliğini kendiniz sorunlu gibi anlatmışsınız, insanlar da ikinci evliliğine laf ediyor yine kızıyosunuz.
- Açta açıktaymış gibi kendiniz anlatıyosunuz, millet aç diyince de uç örnek vermeyin diyosunuz.
Ne istiyosunuz tam olarak? Bizim nasıl cevaplar verebileceğimize yönelik bir kılavuz falan verin bari de ona göre cevap verelim. Bir türlü cevap beğendiremedik.
Haklı çıkacaklar komple iş bırakıyoruzmünazarada kazanan tarafı bana sonradan haber verirseniz sevinirim. çalışmayan hanımlar galip gelirse istifa edeceğim.
Mesele şu ki , çalışan kadınların yükü elbette daha ağır , şimdi ev hanımları da yoruluyordur ama çalışan kadın kadar yorulmaları imkansız ya. Ama ev hanımları bunu kabul etmiyor. Ev daha yorucuymuş. Çalışan kadınlar hem işe hem eve yetiyor ama onlar daha çok yoruluyormuş evde çok iş olduğu için, yani yorumlardan bunu anladım.Bu meselede kazanan olacağını zannetmiyorum malesef çalışsın yada çalışmasın yine bir çok yönden kadınlar kaybediyor genelleme yapmak istemiyorum çoğu kadın her şekilde kazanıyor da orası da ayrı bir muamma
Çalışan insanın ev hanımlarınin üzerine bir güzelliği var oda daimi sosyalleşebilmek.
Yani evden çıkabiliyor olmak is yerinde de olsa bir sıcak çayini kahvesini icebiliyor olmak.
Ama işte onlarada sorduğumuzda bizim çocuğumuzda gözümüzün önünde büyüyor aklımız çocukta kalmıyor. (0-6 yaş grubu icin)
Her iki tarafinda artilari eksileri var aslında.
Çalışan kadın daha çok sömürülüyor benim dediğim de bu bende bir dönem çalıştımMesele şu ki , çalışan kadınların yükü elbette daha ağır , şimdi ev hanımları da yoruluyordur ama çalışan kadın kadar yorulmaları imkansız ya. Ama ev hanımları bunu kabul etmiyor. Ev daha yorucuymuş. Çalışan kadınlar hem işe hem eve yetiyor ama onlar daha çok yoruluyormuş evde çok iş olduğu için, yani yorumlardan bunu anladım.
İşyerindeki insanları sevmeyince olmuyor o, bazı işyerlerinde benim de ayaklarım geri geri giderdi.Benim iş yerindekileri hiç göresim gelmiyor ya su is yeri sosyallesmesini anlamiyorum. Işe gittim geldim evet sohbet filan ettik ama yani cok gerekli bir sosyalleşmemiydi yaniNormal hayatim bu insanlari gormek icin o saatte kalkmazdim mesela.
Evde olsam daha iyiydi diye dusunuyorum hala işe gitmekle iyi mi yapiyorum emin degilim.bu benim kişisel rekorum.
İşyerindeki insanları sevmeyince olmuyor o, bazı işyerlerinde benim de ayaklarım geri geri giderdi.
Bana bir arkadaş şey demişti, yeni gelmişti bizim birime, "Senin neden kulaklık takıp gezdiğini anladım bu delilerle başka türlü yaşanmaz. ". Öyle bir yerde 3 yıl geçmişti.İşyerindeki insanları sevmeyince olmuyor o, bazı işyerlerinde benim de ayaklarım geri geri giderdi.
evet Mors oldum nerden bildinizSayfalardır yazdıklarınıza bi bakın isterseniz, ayrıca yazdığım mesaja cevabınız bu mu? Soru sordunuz neden istifa etmiyosun diye size nedenlerini söyledim ve sizim cevabınıza bakın. Mors olmak deyimi sanırım bu oluyor.
Bazı kadınlar mı çok fettan yoksa erkekler dışarıda başka halt yedikleri için mi bilmiyorum benim gözlemlediğim bazı tipler var adam karısına ek kart çıkartıyor marka telefon marka çantalar giyim ev hanimi ama temizlikçi alıyor evine hafta 7 günse 5 günü dolu arkadaş sosyal çevre o biçim
adam sabah işe çıkıyor kadın arkadindan gezmeye çıkıyor adam eve gelmeden bir saat önce eve giriyor çocuklar durmadı vs deyp makarna yapıp adamin önüne koyuyor yada dışardan söyleyip paketi atıp kendi yapmış gibi gösteriyor
Bilmiyorum ki geldim gidiyorum böyle olamadım tırnağım kırılsa diğerlerini de keser atar evden el jsi yaparım 1 i 2 etmeye çalışırım ne bileyim
Cevaplarınız yeterince belli etti, ne güzel işte bakın bugünde yeni bir şey öğrendinizevet Mors oldum nerden bildiniz
Ev işi nankördür bal dök yala yap beş dk sonra yine dağılır hiç bulaşık bitmez mesela sabah öğle akşam arada yenilen atıştırmalık çay kahve vsMesele şu ki , çalışan kadınların yükü elbette daha ağır , şimdi ev hanımları da yoruluyordur ama çalışan kadın kadar yorulmaları imkansız ya. Ama ev hanımları bunu kabul etmiyor. Ev daha yorucuymuş. Çalışan kadınlar hem işe hem eve yetiyor ama onlar daha çok yoruluyormuş evde çok iş olduğu için, yani yorumlardan bunu anladım.
Ben çevremde gördüğüm kişileri baz alarak yazdım yoksa çoğu kimsenin hayatıni vs bilememFettanlikla ya da halt yemeyle alakasi yok. Burda herkes her calismayan kadini kendi yil onceki ev hanimi annesi nenesiyle bir saniyor.
Sen bekarken kendine deger veriyorsan rahat hayat yasiyorsan ve kocani da ona gore sectiysen seninle evlenen adam sana o hayati verir zaten.
Kuzenim ev hanimi(bekarken calisiyordu) evine temizlikcisi vs geliyor. Arabasi, karti her sey elinin altinda daha cocuk dogdugu gibi hala ellerinde ojeleriyle manikurluydu bakimkiydi milet gibi sefilleri oynamadi.
Öteki kuzenimin karisi da ev hanimi daha 20li yaslarda dudak dolgu, yüz gerdirme ve bilmedigim bi dunya estetik oldu. Hic biseyden geri kalmaz ve kocasi yani kuzenim de oyle cok kazanan bi adam degildi. Kadin dogum yapti paraya sıkısiklardi ona ragmen spor salonuna gitcem dedi etraftan borc aradi buldu gonderdi karisini spora
2 sene onceye kadar ben de calismiyordum. Eşim hiç evde oturuyorsun ustun basin makyajin ne gerek var pahali demedi kendi ustune basina harcamaya eli gitmeyecegi parayi bana harcardi hala harcar. Cocugum yok butun gun evde yemek yapmadim desem disardan soyluyorduk bi kere agzini acmadi. Hic bisey icin fettanlik yapmadim ben bekarken de rahatima duskundum ev iş yemek bilmem ben diye diye evlendim.
İşte adam kredi çekiyor karısının tatilini giyimini kusamini eksik etmiyor ne diyeyimFettanlikla ya da halt yemeyle alakasi yok. Burda herkes her calismayan kadini kendi 50 yil onceki ev hanimi annesi nenesiyle bir saniyor.
Sen bekarken kendine deger veriyorsan rahat hayat yasiyorsan ve kocani da ona gore sectiysen seninle evlenen adam sana o hayati verir zaten.
Kuzenim ev hanimi(bekarken calisiyordu) evine temizlikcisi vs geliyor. Arabasi, karti her sey elinin altinda daha cocuk dogdugu gibi hala ellerinde ojeleriyle manikurluydu bakimkiydi milet gibi sefilleri oynamadi.
Öteki kuzenimin karisi da ev hanimi daha 20li yaslarda dudak dolgu, yüz gerdirme ve bilmedigim bi dunya estetik oldu. Hic biseyden geri kalmaz ve kocasi yani kuzenim de oyle cok kazanan bi adam degildi. Kadin dogum yapti paraya sıkısiklardi ona ragmen spor salonuna gitcem dedi etraftan borc aradi buldu gonderdi karisini spora
2 sene onceye kadar ben de calismiyordum. Eşim hiç evde oturuyorsun ustun basin makyajin ne gerek var pahali demedi kendi ustune basina harcamaya eli gitmeyecegi parayi bana harcardi hala harcar. Cocugum yok butun gun evde yemek yapmadim desem disardan soyluyorduk bi kere agzini acmadi. Hic bisey icin fettanlik yapmadim ben bekarken de rahatima duskundum ev iş yemek bilmem ben diye diye evlendim.
Canım senin 23 yaşında burda ne işin var zaten bu konunun altında yani? Kpss dostluğunuzu özelden yaşayı. Burda değil. Bunlar sizin anlayabileceğiniz şeyler değilBen de artık sizin iyi niyetli olduğunuzu düşünmüyorum. Karşınızdaki kişi eminim çok güzel yerlere gelirama siz bu insanları alttan altta ezikleyerek ego kasan bilincinizle çok bir yere gelemezsiniz. Ayıp ya
Siz kimin neyi anlayacağının bilir kişisi misiniz?Canım senin 23 yaşında burda ne işin var zaten bu konunun altında yani? Kpss dostluğunuzu özelden yaşayı. Burda değil. Bunlar sizin anlayabileceğiniz şeyler değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?