- 3 Ağustos 2025
- 357
- 1.032
- 28
- 23
- Konu Sahibi Aykadarguzel
-
Okuduğunu anlamak konusunda büyük bir sıkıntı yaşanıyor bu sitede. Birincisi ben kpss çalışmıyorum, iş sezonumun açılmasını bekliyorum :) ikincisi sana mı soracağım hangi konunun altında olacağımı? Sen önce ananın dadanın dedikodusunu yapmayı bırak milletle sonra düşünürsün kimin neyi anlayıp anlamadığını. Sen çirkefsen ben 10 çirkef olurum.Canım senin 23 yaşında burda ne işin var zaten bu konunun altında yani? Kpss dostluğunuzu özelden yaşayı. Burda değil. Bunlar sizin anlayabileceğiniz şeyler değil
EvetSiz kimin neyi anlayacağının bilir kişisi misiniz?
Değilsin işte sorun orda
Ben de öyle tahmin etmiştim. Belli zatenOkuduğunu anlamak konusunda büyük bir sıkıntı yaşanıyor bu sitede. Birincisi ben kpss çalışmıyorum, iş sezonumun açılmasını bekliyorum :) ikincisi sana mı soracağım hangi konunun altında olacağımı? Sen önce ananın dadanın dedikodusunu yapmayı bırak milletle sonra düşünürsün kimin neyi anlayıp anlamadığını. Sen çirkefsen ben 10 çirkef olurum.
Evde o yaş grubu varken uyumak ne mümkün, karga mokunu yemeden dikiliyolar ayağaBenim iş yerindekileri hiç göresim gelmiyor ya su is yeri sosyallesmesini anlamiyorum. Işe gittim geldim evet sohbet filan ettik ama yani cok gerekli bir sosyalleşmemiydi yaniNormal hayatim bu insanlari gormek icin o saatte kalkmazdim mesela.
Evde olsam daha iyiydi diye dusunuyorum hala işe gitmekle iyi mi yapiyorum emin degilim.bu benim kişisel rekorum.
“Benim için sorun yok kocam sorumluluk sahibi bir kere neden yemek yok neden ev pis dediğini duymadım”Ben talep ediyorum eşimle ortak hayatı yaşıyoruz hiçbir zaman saçımı süpürge etmedim. Annemin eşi de gayet destekçiydi ama onun işi annemden daha yoğundu adam 24 saat nöbet tutuyordu nöbet tutmadığında da icapçıydı. babamla zaten ben 3 abim 4 yaşındayken boşandı. Annem hayattan darbe yediği için hem ailesinden hem babamdan bu şekilde yaşamaya mecburdu hayatını kocasına emanet edip oturamazdı arkasında ailesi yoktu işten çıkıp evde oturabilirdi üvey babam annemden de bizden de para saklamazdı aksine bonkör bi adam. Benim için sorun yok kocam sorumluluk sahibi bir kere neden yemek yok neden ev pis dediğini duymadım geleneksel beklentileri yok bu rolleri yüklenen yine kadın. Asıl böyle ortamda kadının parasını kazanması gerekiyor kadını evde otursun iş yapsın diye gören adamlar işleri bitince başının üstünde taşıyıp kraliçe gibi mi yaşatır? Mesela kocanın seni aldatmayacağını garanti ediyor musun bir gün boşanmayacağını garanti ediyor musun? Ben mutlu bi evliliğime rağmen edemiyorum beşer şaşar. Bu yüzden kaderimi onun eline bırakmam bu şartlarda bile. Hem çalışıp hem ev işi yapan kadın kocasını boşamıyorsa onun sorunu. Evde oturup hayatı kocasının elindeyse yine onun sorunu. Seçimler ve sonuçları. Medeni kanunda kocamla evliyken aldığım şeylere ortağım. Dini açıdan 3 ay mı ne nafaka veriliyor kendini geçindirsin diye. Mesela annem ne yapsaydı mutsuz evliliğine devam mı etseydi onu istemeyen ailesine mi gitseydi? Onun yerine mesleğini eline aldı gurur duyuyorum. Kurban rölünden herkes çıkamaz. Ben hayatımı kimseye emanet edemem tercih meselesi
21 sayfa tartışma var, bu kadar ne tartışıldı okuyamadım henüz. Bana çok saçma geldi bu yazdıklarınız. Kimin anneannesi, babaannesi çalışıyor/hayatında çalışmış söyler misiniz? Yani kadın ne yapsın, anneannenizi tartışmayacağım bile yani o kadar saçma ki kelime bulamadım.Çevremde annem de dahil olmak üzere böyle çok kadın var ve durumlarına gerçekten üzülüyorum. Ben annemin bir ihtiyacı olursa karşılamaya gayret ediyorum ama annemin ikinci evliliği ve eşi de çok para vermiyor. Bakıyorum annemin hiç sosyal hayatı yok arkadaşı yok çünkü parası yok. Gün bile yapamıyor evinde. Arkadaşlarından şuan uzakta ama beraber olunca annem anneannem yengem falan hayatları boyunca hiç bir işte maaşlı çalışmamış kadınlar bana sürekli bundan yakınıyorlar ama yaşları genç olanlar çalışmayı da düşünmüyor. 40lı yaşlarda artık ev işlerinden de bunaldılar onu da yapmak istemiyorlar haklılardır ev emeği göze gelmiyor ama bilmiyorum ya parasızlık çok zor , anneme hep tembih etmiştim bişeyler yapıp satabilirsin diye. Zor bir psikoloji ben sadece benim yanımda parasızlıktan şikayet etmelerinden bunaldım.
Her gün 24 saat evde pijamayla gezmenin getirdiği bir bezginlik var, akşam eş eve gelince bi 5 dk muhabbet edip koca gün konuşmadığını fark etmek var. Bazıları çalışmazken de sık sık sosyalleşebilir, kiminin sosyalleşmeye zerre ihtiyacı da olmayabilir ama şu an olanları ele alıyoruz. Modern dünyada gerçekten kimsenin kimseye zamanı yok o yüzden çalışmak her gün pijamanı çıkarıp giyinmek ve bunun bir de maddi karşılığının olduğunu bilmek sosyal tatmini sağlıyor.Kimseyle özel bir sorunum yok suan ama yani iste sabah sabah o insanlari gormek icin kalkmam yani normalde.her gun her gun de göresim gelmiyor. Yani kankamla bike her gun gorusmek istemem.
O yuzden bana sosyallesme yeri gibi gelmiyor hic sosyallesme alani olarak dusunemedim is yerini
sağ olun aydınlandımm <33Cevaplarınız yeterince belli etti, ne güzel işte bakın bugünde yeni bir şey öğrendiniz
Çalışmak psikolojiye iyi geliyor diye savunuyorum ama bundan 5 sene önce kalp krizi geçiriyordum az daha işyerinde. O yüzden çok iyi anlıyorum buradaki serzenişleri deBana bir arkadaş şey demişti, yeni gelmişti bizim birime, "Senin neden kulaklık takıp gezdiğini anladım bu delilerle başka türlü yaşanmaz. ". Öyle bir yerde 3 yıl geçmişti.
Ben evde de sıhılıyom yapçak bişey yok.Çalışmak psikolojiye iyi geliyor diye savunuyorum ama bundan 5 sene önce kalp krizi geçiriyordum az daha işyerinde. O yüzden çok iyi anlıyorum buradaki serzenişleri de
Ben fettan değilim benim eşim de böyledir. Cebinde son 5lirası varsa onunla bana bir şey alır, esirgemez. Çalışsam da çalışmasam da aynı, kendi huyu bu. Sadece bana karşı değil herkese karşı eli açıktı hastalandığında yanında kimse olmayınca sadece bana böyle davranmaya karar verdi.Bazı kadınlar mı çok fettan yoksa erkekler dışarıda başka halt yedikleri için mi bilmiyorum benim gözlemlediğim bazı tipler var adam karısına ek kart çıkartıyor marka telefon marka çantalar giyim ev hanimi ama temizlikçi alıyor evine hafta 7 günse 5 günü dolu arkadaş sosyal çevre o biçim
adam sabah işe çıkıyor kadın arkadindan gezmeye çıkıyor adam eve gelmeden bir saat önce eve giriyor çocuklar durmadı vs deyp makarna yapıp adamin önüne koyuyor yada dışardan söyleyip paketi atıp kendi yapmış gibi gösteriyor
Bilmiyorum ki geldim gidiyorum böyle olamadım tırnağım kırılsa diğerlerini de keser atar evden el jsi yaparım 1 i 2 etmeye çalışırım ne bileyim
Ben bu forumdaki kadınları hedef almadım kendi reel hayatımda gördüğüm bir kaç kişiden yola çıktımBen fettan değilim benim eşim de böyledir. Cebinde son 5lirası varsa onunla bana bir şey alır, esirgemez. Çalışsam da çalışmasam da aynı, kendi huyu bu. Sadece bana karşı değil herkese karşı eli açıktı hastalandığında yanında kimse olmayınca sadece bana böyle davranmaya karar verdi.
Sen sanıyorsun ki sürekli elimizde çay kahve keyif yapıyoruz. Bir zamanlar çalışan bir kadınken ben seni anlayabiliyorken, günlük temponun olabileceğini, ani iniş çıkışlarının olabileceğini, birileriyle zıtlaşabileceğini moralinin bozulabileceğini yorulabileceğini empati yaparken, sen neden evde oturanı bu kadar küçümsüyorsun? Bebekten dolayı evdeyim. Çok memnunum ama şöyle ayrıntılarda var, insan görmüyorum. Yalnızım, bebeğim ve ben varız. Sanıyorsunuz ki elimiz g*tümüzde 7/24 buraya yorum yapıyoruz. Son 1 buçuk aydır günde ağzıma bi lokma atabilirsem şükrediyorum kahve falan hak getire. Arkadaşlarımla en son galiba 1 ay önce görüştüm onda da benim evime geldiler. Bu küçümseme, bu ezikleme ne? Sabah 9dan beri çığlık atan bebeğimi 5 dk susturmuşken bi girip bakıyordum ki millet sanıyormuş biz keyif yapıyoruz. Çalış kardeşim sana çalışma diyen yok, ancak biz seninle empati yaparken sen bizimle dalga geçmeyi tercih ediyorsan senin sıkıntın yani.Ellerinde çay kahve hep burdalar herşeye bi söyleyecek şeyleri var
Matah şey gibi anlatmıyorum lafı dolandırmaya gerek yok. hem çalışıp hem ev işi yapıyor dediğin için benim evliliğimde geçerli değil diyorum hayatımız ortak diyorum ki ben ev hanımıyım artık ikisi çok farklı şeyler. Eş seçimiyle hayat seçimiyle alakalı şuan ev hanımı olduğum halde ben hala ev işi yapmıyorum destek alıyorum. ben hayata sadece kendi hayatımdan bakamıyorum malesef mükemmel bi dünyada yaşamıyoruz herkesin şartları aynı değil. Asıl kötü kocalı kocasının 3 kuruşuna muhtaç kadınlar çalışmalı hayatına sahip çıkmalı ben bu olanaklarımla kendi hayatımı ne babama ne kocama emanet edebilirim. Kadın çalışsın köle olsun dediğim de yok lafı dolandırmaya gerek yok. Sadece kadının aciz kurban gibi olması ezilip büzülmesi beni sinir ediyor. Kocasının verdiği üç kuruşa muhtaç kadınlar beni üzüyor hayatta farklı yollar da var çünkü. Kadının ekonomik özgürlüğünün olması şart. Ben şuan Evimde bebeğime bakıyorum her gün evi bal dök yala yapmıyorum 4 5 çeşit yemek yapmıyorum. Param arabam var özgürlüğüm var. Ama 4 5 sene ara versem emek verdiğim mesleğim benimle olmayacak. Bi kadın bu hayatı neden kabul eder bu adamlara neden katlanır? Mesela senden para kıskanan adamla nasıl sevişirsin onunla aynı ortamda olursun? Bu da bi şiddet“Benim için sorun yok kocam sorumluluk sahibi bir kere neden yemek yok neden ev pis dediğini duymadım”
Zaten duymamanız gerekiyor ve bunu duymamak matah bir şey gibi de anlatmamanız gerekiyor. Siz çalışıyorsanız böyle bir beklentiye hakkı yok zaten, ama siz ev işlerinin sorumluluğunuda kendinizde gördüğünüz için eşinizin bu konuda beklentiye girmemesini sanki size yapılan bir iyilik yada üst düzey bir anlayışlılıkmış gibi anlatıyorsunuz.
Ayrıca benim söylediklerimi başka yönlere çeviriyorsunuz.
Ben kadınlar asla çalışmamalı mı diyorum? Çalışacaksa eğer başka hiç bir iş için sorumluluğu yoktur diyorum. Herkesin kendi tercihi tabi, isteyen hem çalışsın hem de eve gelip temizlik yemek yapsın, kendine acımayana ben mi acıyacağım.
Ben kendi hayatımı özetleyeyim size belki ne söylemek istediğim daha iyi anlaşılır;
Çalıştığım dönemde ikimiz de ev işi yapmıyorduk yardım alıyorduk, eğer acil bişey varsa ikimiz birlikte temizliyorduk, yemek işini de ben haftasonu bir kaç günlük yapıyordum kalan günler için de eşim yapıyordu. Benim eşim bana bunları lütfettiği için değil yapmak zorunda olduğu için yapıyor çünkü ben ne yapıyorsam o da yapmak zorunda çünkü ikimizde çalışıyoruz çünkü birimizin diğerinden bir farkı yada üstünlüğü yok.
Sonra ben hamile kaldım işten ayrıldım ama olmadı düşük yaşadım, sonra yine bebek düşündüğümüz için tekrar işe girmek istemedim ve bir kaç ay sonra tekrar hamile kaldım ve o zamandan beri çalışmıyorum. İkimiz birden çalıştığımız dönemde de paramız ortaktı şuanda da ortak çünkü bu ikimize ait bir hayat. Ha Bu demek değildir ki ben hayatım boyunca çalışmayacağım. Ama çalıştığım zaman da eve gelip ev işi yapıp bir de kendimle salak gibi övünmem çünkü ben eşşek değilim. İki kişinin ortak hayatında tüm her şey ortaktır.
Ayrıca evet herkes boşanabilir, boşanırsam beni beş parasız sokağa atacak bir adamla evli değilim hadi sizin güzel hatırınıza öyle yapsın, gider tekrar çalışırım benim mesleğim var. Meslek sahibi olmak ile sürekli çalışmayı tercih etmek aynı şey değil.
e tabii kiYengeç ben çözdüm bunu, tamamen tercihler lüksler meselesi mesela sen haftada 3gün et yiyorsan onlar ayda 1 yiyor, abur cuburu bile hesaplı alıyor,çocuk kıyafetleri akrabalarla dönüşümlü alınıyor küçüleni diğeri giydiriyor, köyü varsa sebzesini tarhanasını ordan alıyor, okul konusunda en yakın devlet okulunu seçip yürüyerek bırakıp getiriyor. Yani belki bizim dert ettiğimiz olmazsa olmaz dediklerimiz onlar için kategori bile değil, bi başkasıda 100binle yaşam mı olur diyebilir. Günlük 10bin tl harcayarakta şık olabilirsiniz açıklamaları gibi asdgaddf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?