Hiç bir geliri olmayan ve çalışmayan kadınlar

Canım senin 23 yaşında burda ne işin var zaten bu konunun altında yani? Kpss dostluğunuzu özelden yaşayı. Burda değil. Bunlar sizin anlayabileceğiniz şeyler değil
Okuduğunu anlamak konusunda büyük bir sıkıntı yaşanıyor bu sitede. Birincisi ben kpss çalışmıyorum, iş sezonumun açılmasını bekliyorum :) ikincisi sana mı soracağım hangi konunun altında olacağımı? Sen önce ananın dadanın dedikodusunu yapmayı bırak milletle sonra düşünürsün kimin neyi anlayıp anlamadığını. Sen çirkefsen ben 10 çirkef olurum.

Ben de öyle tahmin etmiştim. Belli zaten

Evde o yaş grubu varken uyumak ne mümkün, karga mokunu yemeden dikiliyolar ayağa o yüzden hic uyurdum diye hayal kurma

“Benim için sorun yok kocam sorumluluk sahibi bir kere neden yemek yok neden ev pis dediğini duymadım”
Zaten duymamanız gerekiyor ve bunu duymamak matah bir şey gibi de anlatmamanız gerekiyor. Siz çalışıyorsanız böyle bir beklentiye hakkı yok zaten, ama siz ev işlerinin sorumluluğunuda kendinizde gördüğünüz için eşinizin bu konuda beklentiye girmemesini sanki size yapılan bir iyilik yada üst düzey bir anlayışlılıkmış gibi anlatıyorsunuz.

Ayrıca benim söylediklerimi başka yönlere çeviriyorsunuz.
Ben kadınlar asla çalışmamalı mı diyorum? Çalışacaksa eğer başka hiç bir iş için sorumluluğu yoktur diyorum. Herkesin kendi tercihi tabi, isteyen hem çalışsın hem de eve gelip temizlik yemek yapsın, kendine acımayana ben mi acıyacağım.

Ben kendi hayatımı özetleyeyim size belki ne söylemek istediğim daha iyi anlaşılır;
Çalıştığım dönemde ikimiz de ev işi yapmıyorduk yardım alıyorduk, eğer acil bişey varsa ikimiz birlikte temizliyorduk, yemek işini de ben haftasonu bir kaç günlük yapıyordum kalan günler için de eşim yapıyordu. Benim eşim bana bunları lütfettiği için değil yapmak zorunda olduğu için yapıyor çünkü ben ne yapıyorsam o da yapmak zorunda çünkü ikimizde çalışıyoruz çünkü birimizin diğerinden bir farkı yada üstünlüğü yok.

Sonra ben hamile kaldım işten ayrıldım ama olmadı düşük yaşadım, sonra yine bebek düşündüğümüz için tekrar işe girmek istemedim ve bir kaç ay sonra tekrar hamile kaldım ve o zamandan beri çalışmıyorum. İkimiz birden çalıştığımız dönemde de paramız ortaktı şuanda da ortak çünkü bu ikimize ait bir hayat. Ha Bu demek değildir ki ben hayatım boyunca çalışmayacağım. Ama çalıştığım zaman da eve gelip ev işi yapıp bir de kendimle salak gibi övünmem çünkü ben eşşek değilim. İki kişinin ortak hayatında tüm her şey ortaktır.
Ayrıca evet herkes boşanabilir, boşanırsam beni beş parasız sokağa atacak bir adamla evli değilim hadi sizin güzel hatırınıza öyle yapsın, gider tekrar çalışırım benim mesleğim var. Meslek sahibi olmak ile sürekli çalışmayı tercih etmek aynı şey değil.

21 sayfa tartışma var, bu kadar ne tartışıldı okuyamadım henüz. Bana çok saçma geldi bu yazdıklarınız. Kimin anneannesi, babaannesi çalışıyor/hayatında çalışmış söyler misiniz? Yani kadın ne yapsın, anneannenizi tartışmayacağım bile yani o kadar saçma ki kelime bulamadım.
Anneniz 50lerine yakın ve üniversite okumamış muhtemelen, ne işte çalışacak söyler misiniz? Yeni mezun gençler iş bulamıyorken 50 yaşındaki max lise mezunu bir kadını kim nerede işe alacak? Temizliğe mi gitsin anneniz?
Ben sürekli bu yaştaki, konumdaki kadınlara “git çalış” denilmesinden çok sıkıldım. O kadar sığ geliyor ki bana bu laflar. İlk verilen tavsiye de “bir şeyler yapıp satması” oluyor genelde. Ne yapacak da satacak? El işi örgüleri kimse almıyor artık, yemek yapıp satmak da kolay iş değil, kim alır yani çevrenizde?
Konu 20li yaşlarındaki bir yeğeniniz vs olsa da bu lafları etseniz haklısınız diyeceğim. 50 70 yaşında insanlara iş bul çalış ne demek ne alaka yani?

Aileniz sizi okutmuş, ne güzel. Bu yılda çoğu kadın okuyabiliyor, çalışabiliyor da düşünmek lazım 20, 30 yıl önce de şartlar böyle miydi, benim anneme bana sunulan imkanlar sunuldu mu? Ne kolay ahkam kesmek, “bir şeyler” yapıp satmak bu kadar kolaysa buyrun siz yapın.
Sürekli ailenizden, sizden para istemelerinden şikayet ediyorsunuz. Bu kadar dertse vermeyin gitsin

Benim annem 63 yaşına girecek tarlada çalışıyor masallah.Hemen her gün gidiyor.Aylık 40-45 bin geliri oluyor.Kimseye eyvallahı yok.Istedigini alir giyer yer içer.Torunlarina harçlık verir.Hediyeler alir etrafina.Çocuklugundan beri çalışır onun için dinç masallah.Allah uzun omur versin başımdan eksik etmesin.Ne is olsa yapar.Baska islerde de calisti bizi kimseye muhtac etmedi.Bos durmayı sevmez.Kaynanam kp den kalan emekli maaşına bakiyor.Allahtan evi var.Yetmiyor diyo bir de.Hayatta çalışmaz.Annemle ayni yasitlar ve çok saglikli.Çalismak ya da calismamak sagligi yerinde olanlar için tercih meselesi.Kimisi çalışır hayatına bakar kimisi de çalışmaz birilerinin eline bakar.Butun mesele bu.Nasıl yasamak istiyorsa.Lakin eşinin durumu iyidir esi her ihtiyacını karsiliyordur calismak istemez.Ya da is imkani yoktur belli yasa gelmiştir calismak istemez.Hic çalışmadığı için ortamlardan çekinir.Kimse bu konuda yargılanamaz bence.Her kadın calismak zorunda diye bir kural yok.Dileyen çalışır dileyen calismaz.Tartisma konusu olmamalı.

Her gün 24 saat evde pijamayla gezmenin getirdiği bir bezginlik var, akşam eş eve gelince bi 5 dk muhabbet edip koca gün konuşmadığını fark etmek var. Bazıları çalışmazken de sık sık sosyalleşebilir, kiminin sosyalleşmeye zerre ihtiyacı da olmayabilir ama şu an olanları ele alıyoruz. Modern dünyada gerçekten kimsenin kimseye zamanı yok o yüzden çalışmak her gün pijamanı çıkarıp giyinmek ve bunun bir de maddi karşılığının olduğunu bilmek sosyal tatmini sağlıyor.

Bana bir arkadaş şey demişti, yeni gelmişti bizim birime, "Senin neden kulaklık takıp gezdiğini anladım bu delilerle başka türlü yaşanmaz. ". Öyle bir yerde 3 yıl geçmişti.
Çalışmak psikolojiye iyi geliyor diye savunuyorum ama bundan 5 sene önce kalp krizi geçiriyordum az daha işyerinde. O yüzden çok iyi anlıyorum buradaki serzenişleri de

Çalışmak psikolojiye iyi geliyor diye savunuyorum ama bundan 5 sene önce kalp krizi geçiriyordum az daha işyerinde. O yüzden çok iyi anlıyorum buradaki serzenişleri de
Ben evde de sıhılıyom yapçak bişey yok.

Ben fettan değilim benim eşim de böyledir. Cebinde son 5lirası varsa onunla bana bir şey alır, esirgemez. Çalışsam da çalışmasam da aynı, kendi huyu bu. Sadece bana karşı değil herkese karşı eli açıktı hastalandığında yanında kimse olmayınca sadece bana böyle davranmaya karar verdi.

Ben bu forumdaki kadınları hedef almadım kendi reel hayatımda gördüğüm bir kaç kişiden yola çıktım
Ne güzel Rabb'im eşinizden razı olsun
Nazardan korusun sizi ve eşinizi
Yani sizin çevrenizde belki yoktur ama hani vardır ya kadın boyle el üstünde tutulur ya hani derler ya konuşurken ya bu kadınsa ben neyim acaba vs gibi
Bide dediğim gibi adam olana denk gelmek mühim

Ellerinde çay kahve hep burdalar herşeye bi söyleyecek şeyleri var
Sen sanıyorsun ki sürekli elimizde çay kahve keyif yapıyoruz. Bir zamanlar çalışan bir kadınken ben seni anlayabiliyorken, günlük temponun olabileceğini, ani iniş çıkışlarının olabileceğini, birileriyle zıtlaşabileceğini moralinin bozulabileceğini yorulabileceğini empati yaparken, sen neden evde oturanı bu kadar küçümsüyorsun? Bebekten dolayı evdeyim. Çok memnunum ama şöyle ayrıntılarda var, insan görmüyorum. Yalnızım, bebeğim ve ben varız. Sanıyorsunuz ki elimiz g*tümüzde 7/24 buraya yorum yapıyoruz. Son 1 buçuk aydır günde ağzıma bi lokma atabilirsem şükrediyorum kahve falan hak getire. Arkadaşlarımla en son galiba 1 ay önce görüştüm onda da benim evime geldiler. Bu küçümseme, bu ezikleme ne? Sabah 9dan beri çığlık atan bebeğimi 5 dk susturmuşken bi girip bakıyordum ki millet sanıyormuş biz keyif yapıyoruz. Çalış kardeşim sana çalışma diyen yok, ancak biz seninle empati yaparken sen bizimle dalga geçmeyi tercih ediyorsan senin sıkıntın yani.

Matah şey gibi anlatmıyorum lafı dolandırmaya gerek yok. hem çalışıp hem ev işi yapıyor dediğin için benim evliliğimde geçerli değil diyorum hayatımız ortak diyorum ki ben ev hanımıyım artık ikisi çok farklı şeyler. Eş seçimiyle hayat seçimiyle alakalı şuan ev hanımı olduğum halde ben hala ev işi yapmıyorum destek alıyorum. ben hayata sadece kendi hayatımdan bakamıyorum malesef mükemmel bi dünyada yaşamıyoruz herkesin şartları aynı değil. Asıl kötü kocalı kocasının 3 kuruşuna muhtaç kadınlar çalışmalı hayatına sahip çıkmalı ben bu olanaklarımla kendi hayatımı ne babama ne kocama emanet edebilirim. Kadın çalışsın köle olsun dediğim de yok lafı dolandırmaya gerek yok. Sadece kadının aciz kurban gibi olması ezilip büzülmesi beni sinir ediyor. Kocasının verdiği üç kuruşa muhtaç kadınlar beni üzüyor hayatta farklı yollar da var çünkü. Kadının ekonomik özgürlüğünün olması şart. Ben şuan Evimde bebeğime bakıyorum her gün evi bal dök yala yapmıyorum 4 5 çeşit yemek yapmıyorum. Param arabam var özgürlüğüm var. Ama 4 5 sene ara versem emek verdiğim mesleğim benimle olmayacak. Bi kadın bu hayatı neden kabul eder bu adamlara neden katlanır? Mesela senden para kıskanan adamla nasıl sevişirsin onunla aynı ortamda olursun? Bu da bi şiddet

e tabii ki
misal sen de 70 bin alıyorsun iş arkadaşın da. ama senin saçın sarı, uc ayda iki kere kuafore gidiyorsun dip boyasi, turunculasan yerleri duzelt, bir de bakim yaptir vs aylik o kaleme veriyorsun en az 5bin
oteki gratis indiriminden iki tane boya aliyor toplam 250 liraya ayda bir kocasina boyatiyor
ya da sen kaşini aldiriyorsun iki haftada bir 400 lira, tirnak yaptiriyorsun vs o cikti mi iple aliveriyor
ayni degil ki ihtiyaclar.
benim esim mesela yuzmeye gidecekti hep gidermiş. fiyat arastirmasi yaptim bizim muhitte havuzlar gecen sene 6 bin civariydi. ben de onu ibbye yazdirdim seans basi 50den paket aliyor ayda 400 veriyordu misal
ya da bankli masa takimlari vivensede 20den aciliyor. sen guzelini 35 bine alirsin maasin yarisi ona gider ama biz mesela 5 bine ikinci el aldik icimize sinen bir tane, paramiz cebimizde kaldi.
gibi gibi gibi. bir cift konuda yazdığım arkadasim gibi 4 gunlugune 88 lira verir tatile gider iki kisi öteki 8 bine gidis donus bilet alir yurtdisina gider 20 euroluk uygun oteller bulur tum sene gezer. sonra 88 odeyen "oha biz antalyaya gidiyoruz kac taksit yapiyoruz bunlar ayni parayi aliyor nasil geziyor der.
ya da biri devlette bedava dogurur her muayanede baska doktor gormeyi onemsemez oteki 3 haneli rakamlar oder, odasini susler gelenlere cocugun isminin yazdigi cikolatalar ikram eder vs
ornekler cogaltilabilir.

Ben ev hanımı temizlikçi alıyorum haftada, dışarıda da yiyorum, markada takılırım, arabamda var o meşhur montumu giyip okula çocuk bırakıyorum Kızlaar gerçekteen konu nekadar uzamış hepsini okuyamadım amaa dedikleri gibi kadın kadının en büyük düşmanı! Kimisine eziklik gelir kocadan para kimine tam tersi geliri iyi bile olsa koca kocadır der yine ondan yemek ister çook kişiler çok hayatlar çook kişilikler çıkar bu sitedee..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…