- 23 Ağustos 2025
- 1.743
- 3.466
- 48
- Konu Sahibi Aykadarguzel
-
Ay nesiyle hava atacak ya öğretmen maaşı hava atılacak kadar olsa keşke hava atmayı çok isterdimBen de size o kadınlarla halay ekibi gibi beraber yaşıyorsunuz demedim zaten. Bana sürekli yakınıyorlar yazmışsınız konuda. Sizi gördükleri/konuştukları bir zaman dilimi oluyor demek ki eğer bu yakınmalar telepati yoluyla iletiliyor değilse. Birbirinizi gördüğünüz zamanlarda siz de biraz hava atıyor olabilirsiniz. Olamaz mı, olabilir.
Konu sahibinin önceki konularına bakabilirsinizAy nesiyle hava atacak ya öğretmen maaşı hava atılacak kadar olsa keşke hava atmayı çok isterdimDoktorların maaşının 1/4ünü alıyoruz bekçiler bile fazla alıyor yani düşün.
Neyse annem benden bir tane ata altın istedi
Yani milletin parasızlıktan age of empires köylüsü gibi takıldığı ortamda bunlar konu sahibinin diline vurmuşsa insanlar da borç ister/ onun yanında parasızlıktan yakınır. Borç istemelerini onaylamıyorum ama isterler yani bunu tahmin etmek zor değil.Benim kazancım herkesten fazla şuan
Size saçma geliyorsa siz dahil olmayabilirsiniz. Sizin dediğinize göre de ozaman geçmişle alakalı hiç bir yorum yapmamalıyız yani. ?!Anne, yenge hatta anneanneyi bile katmışsınız konunuza. Bu tarz konuları önceki nesiller üstünden konuşmak bana saçma geliyor. Birçoğumuz sülalemizin ilk okuyan kadın nesliyiz. Geçen youtubeda birisi 19. yüzyılda yaşamış bir yazara ırkçı demişti, tüm yorumlarda “200 yıl önce ırkçı olmayan mı vardı” diyip dalga geçmişlerdi. Ona benzettim yazınızı. Bu tarz kıyaslamaları kendi nesliniz ve kendi neslinizde de sizinle eşit şartlarda olan insanlarla yapabilirsiniz. Anne, anneanne, yengeyle değil.
Yani şimdi işi gücü bırakıp bunları buldun çıkardın eline ne geçti merak ediyorym , inan konuyla alakası yok yani. Ben yalnız yaşıyorum maaşımı da kendim istediğim gibi harcıyorum, konu borç harç değil konu benim bu tarz şeylerle karşılaşan insanlara fikrini sormam. Yoksa lüks kozmetik almışım kime ne yaniKonu sahibinin önceki konularına bakabilirsiniz
Pahalı markalar, lüks kozmetik, yok insanlara borç olarak verilen altınlar.
Yani milletin parasızlıktan age of empires köylüsü gibi takıldığı ortamda bunlar konu sahibinin diline vurmuşsa insanlar da borç ister/ onun yanında parasızlıktan yakınır. Borç istemelerini onaylamıyorum ama isterler yani bunu tahmin etmek zor değil.
Bazıları sağdan soldan zekat fitre bekler de asla çalışmayı düşünmez. Görümcem çalışmak zorunda değilim deyip duruyordu gururlaYaşı genç, sağlığı çalışmaya elveren bir kadının çalışmaması tamamen onun sorumsuzluğudur. Bir adamın ya da kızının-oğlunun vereceği paraya muhtaç olmayı seçerler. Kendi annem içinde konuşuyorum bu arada. Çalışmaya üşenirler ama ay sonu geldiğinde kocalarından fazladan harcadıkları üç kuruşun hesabının sorulmasına içerlemezler. Bir yere kadar üzülüyordum ama artık bu durumun kendi tercihleri olduğunu kabullendim ve üzülmüyorum
Niye sinirleniyosunuz ki? Size katılmak zorunda değiliz. Geçmişle ilgili yorumlar dönemin şartlarına ve o dönemdeki insanların genel zihniyetine göre yapılır. Ben şahsen kendimi annemle hiç kıyaslamıyorum, kıyaslamam da. Ben istanbulun göbeğinde doğup büyüdüm, o köyde büyümüş. Annemi en fazla onunla aynı köyde, aynı aile yapısında büyümüş kişilerle kıyaslayabilirim.Size saçma geliyorsa siz dahil olmayabilirsiniz. Sizin dediğinize göre de ozaman geçmişle alakalı hiç bir yorum yapmamalıyız yani. ?!
Yani şimdi işi gücü bırakıp bunları buldun çıkardın eline ne geçti merak ediyorym , inan konuyla alakası yok yani. Ben yalnız yaşıyorum maaşımı da kendim istediğim gibi harcıyorum, konu borç harç değil konu benim bu tarz şeylerle karşılaşan insanlara fikrini sormam. Yoksa lüks kozmetik almışım kime ne yani
Yani ayrıca ırkçılık yaz yüzyıl geçerse geçsin aynı derecede bir hastalıktır. Normalleştirilmemesi gereken. Irkçıysa ırkçı demiştir yani, aptalca birşeyi bin kişi de yapsa o yine aptalca bişeydir .Anne, yenge hatta anneanneyi bile katmışsınız konunuza. Bu tarz konuları önceki nesiller üstünden konuşmak bana saçma geliyor. Birçoğumuz sülalemizin ilk okuyan kadın nesliyiz. Geçen youtubeda birisi 19. yüzyılda yaşamış bir yazara ırkçı demişti, tüm yorumlarda “200 yıl önce ırkçı olmayan mı vardı” diyip dalga geçmişlerdi. Ona benzettim yazınızı. Bu tarz kıyaslamaları kendi nesliniz ve kendi neslinizde de sizinle eşit şartlarda olan insanlarla yapabilirsiniz. Anne, anneanne, yengeyle değil.
ben de kimseyi kıyaslamadım ki? Bunu siz uydurdunuz. Genel olarak kendi emsalleriyle kıyaslanıyor zaten. Ben demiyorum ki annem neden doktor olamamış.Niye sinirleniyosunuz ki? Size katılmak zorunda değiliz. Geçmişle ilgili yorumlar dönemin şartlarına ve o dönemdeki insanların genel zihniyetine göre yapılır. Ben şahsen kendimi annemle hiç kıyaslamıyorum, kıyaslamam da. Ben istanbulun göbeğinde doğup büyüdüm, o köyde büyümüş. Annemi en fazla onunla aynı köyde, aynı aile yapısında büyümüş kişilerle kıyaslayabilirim.
Anne yenge neyse hadi bi tık gençler dediğin için diyorum ama anane nasıl çalışacak ki? Kaç yaşında kadın kaç neslin kadını birde yaniSize saçma geliyorsa siz dahil olmayabilirsiniz. Sizin dediğinize göre de ozaman geçmişle alakalı hiç bir yorum yapmamalıyız yani. ?!
Bence de de ağır bir işsizsinkonu sahibi sence senin kazancın/harcamaların ile bu konu birbirinden bağımsız mı? Yalnız yaşıyor da olsan etrafa zengin bir vibe yayıyorsan insanlar seni görünce parasızlıktan yakınabilir diyorum bazıları bunu borç istemek için yapar. Sanki konudan tamamen alakasız şeyleri öne getirmişim gibi drama yaratma.
Sen de üşenmemiş nenem kuşağından kadınların dedikodusunu yapmak için buraya konu açmışsın ama yemezlerBence de de ağır bir işsizsingidip konuları üşenmemiş kopyalamışsın helal olsun
Ya ben anneannem çalışsın demiyorum ki ya.Anne yenge neyse hadi bi tık gençler dediğin için diyorum ama anane nasıl çalışacak ki? Kaç yaşında kadın kaç neslin kadını birde yani
Hayır bu toplumsal bir yara aslında. Fikir sahibi olmak onları anlamak istiyorum bu yüzden açtım. Hiç de kötü ya da aşağılayıcı birşey yazmadım. Gayet düzgünce sordum.Sen de üşenmemiş nenem kuşağından kadınların dedikodusunu yapmak için buraya konu açmışsın ama yemezler
Tamamda konunda diyosun ya annem ananem hiç maaşlı işte çalışmamış parasızlıktan yakınıyorlar diye, işte onun döneminde maaşlı çalışan bir elin parmağını geçmez nasıl çalışsın şimdide ekonomi ortada yakınması normal değil mi ? Annen yengen hep maddiyattan şikayetçiyse bencede ufak tefek iş bakabilir ama bi üst nesil için imkansız yaniYa ben anneannem çalışsın demiyorum ki ya.
Benim annanem (88) her işini kendi görebiliyor ama geceleri tek kalamadığı için onla kalcak birini buldu annemler. Buldukları kişi 72 yaşında bir bayan ama aşırı dinç. Annaneme ufak tefek alışveriş yapıyor, yemeğini yapıyor, duşuna yardım ediyor, doktora gidileceği zaman annem ya da teyzeme yardım ediyor tüm görevi bu. Kadın kira ödememek için evini kapatmış, eşinden maaşı ve ona destek olan çocukları olmasına rağmen bu yaşında annanemi çekmeye okey. Buna saygı duyuyorum mesela ama çoğumuzun annesi/yengesi mecbur olmadıkça bunu yapmaz.Anne yenge neyse hadi bi tık gençler dediğin için diyorum ama anane nasıl çalışacak ki? Kaç yaşında kadın kaç neslin kadını birde yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?