Hiç bir geliri olmayan ve çalışmayan kadınlar

Ay nesiyle hava atacak ya öğretmen maaşı hava atılacak kadar olsa keşke hava atmayı çok isterdim Doktorların maaşının 1/4ünü alıyoruz bekçiler bile fazla alıyor yani düşün.

Eğer okutulmamışsa, bir iş fırsatı olduğunda kocası tarafından engellenip deneyim kazanamamışsa ya da şans eseri orta okul mezunu olup memur olmamışsa (annemin amirleri hep orta okul, max lise mezunuymuş, annem 65 yaşında) meslek sahibi olması çok zor. Günümüz koşullarıyla onları değerlendiremezsiniz, acımasızca olur. Benim annaneme de yıllarca kızları para vermese ne güne girebilirdi ne bir saçını kestirip üstüne ekstra bir şey alabilirdi. Çünkü dedem vermezdi ona. Ne zaman dedem öldü, annanem onun maaşı bağlanınca "kendi parası"na sahip oldu.

Yargılayacaksanız en azından günümüzde lise mezunu olan, eli ayağı tutan, dinç ama tercihen eşinin asgari ücretiyle geçinmeye çalışıp daha 20'lerin başında 3. çocuğu yapıp sağdan soldan destek bekleyenleri yargılayın. Onlar cidden çok hak ediyor.

Bu yaşta çalışmak annemin de kayınvalidemin de çok ağrına gider eminim. Ama ikisi de eşlerinden ekonomik şiddet görüyor çeşitli şekillerde. Anneme ben destek oluyorum kayınvalideme eşim.
Özellikle benim annemin hiç ihtiyacı yok baktığınızda çok rahat yaşantıları ama kredi kartı bile yok. Bence aşırı sinir bozucu bir durum. Babama sormadan taksiye binemez o sırada babam bir ayakkabıya dünyaları verir.
Ağrına gitmiyor bizden para almak ya da kocalarına verdikleri hesap ama çalışmak desen voooov çok uç bir şeyz
Bizim eve yemek yapmaya gelen bir abla var. Yaşlı olduğu için fazla ev işi yapamıyor evi toparlıyor yemek yapıyor gidiyor. Benden çıkıyor yaşlı teyzenin evine yemek yapmaya gidiyor. İstanbul’da beyaz yaka ağırlıklı semtlerde büyük ihtiyaç bu konu mesela. Anneme anlatıyorum senin yaşında kadın bak neler yapıyor sen babamdan boşansan hayatta yapamazsın dedim. Saçmalama boşanmam ki zaten bu yaşta manyak mıyım diyor :) e üzülmüyorum napayım ben de.
Onların bir üst nesli çalışkan kadınlardı bence ama bizim annelerimizde ev hanımlığı olayı pörtlemiş.
Anneannem terziydi. Memlekette öğretmenlik bile yapmış. Elden düşene kadar da kıyafet dikti. Annem sanki prenses.

Ay nesiyle hava atacak ya öğretmen maaşı hava atılacak kadar olsa keşke hava atmayı çok isterdim Doktorların maaşının 1/4ünü alıyoruz bekçiler bile fazla alıyor yani düşün.
Konu sahibinin önceki konularına bakabilirsiniz
Pahalı markalar, lüks kozmetik, yok insanlara borç olarak verilen altınlar.
Neyse annem benden bir tane ata altın istedi
Benim kazancım herkesten fazla şuan
Yani milletin parasızlıktan age of empires köylüsü gibi takıldığı ortamda bunlar konu sahibinin diline vurmuşsa insanlar da borç ister/ onun yanında parasızlıktan yakınır. Borç istemelerini onaylamıyorum ama isterler yani bunu tahmin etmek zor değil.

Size saçma geliyorsa siz dahil olmayabilirsiniz. Sizin dediğinize göre de ozaman geçmişle alakalı hiç bir yorum yapmamalıyız yani. ?!

Yani şimdi işi gücü bırakıp bunları buldun çıkardın eline ne geçti merak ediyorym , inan konuyla alakası yok yani. Ben yalnız yaşıyorum maaşımı da kendim istediğim gibi harcıyorum, konu borç harç değil konu benim bu tarz şeylerle karşılaşan insanlara fikrini sormam. Yoksa lüks kozmetik almışım kime ne yani

Bazıları sağdan soldan zekat fitre bekler de asla çalışmayı düşünmez. Görümcem çalışmak zorunda değilim deyip duruyordu gururla

Size saçma geliyorsa siz dahil olmayabilirsiniz. Sizin dediğinize göre de ozaman geçmişle alakalı hiç bir yorum yapmamalıyız yani. ?!
Niye sinirleniyosunuz ki? Size katılmak zorunda değiliz. Geçmişle ilgili yorumlar dönemin şartlarına ve o dönemdeki insanların genel zihniyetine göre yapılır. Ben şahsen kendimi annemle hiç kıyaslamıyorum, kıyaslamam da. Ben istanbulun göbeğinde doğup büyüdüm, o köyde büyümüş. Annemi en fazla onunla aynı köyde, aynı aile yapısında büyümüş kişilerle kıyaslayabilirim.

konu sahibi sence senin kazancın/harcamaların ile bu konu birbirinden bağımsız mı? Yalnız yaşıyor da olsan etrafa zengin bir vibe yayıyorsan insanlar seni görünce parasızlıktan yakınabilir diyorum bazıları bunu borç istemek için yapar. Sanki konudan tamamen alakasız şeyleri öne getirmişim gibi drama yaratma.

Yani ayrıca ırkçılık yaz yüzyıl geçerse geçsin aynı derecede bir hastalıktır. Normalleştirilmemesi gereken. Irkçıysa ırkçı demiştir yani, aptalca birşeyi bin kişi de yapsa o yine aptalca bişeydir .

ben de kimseyi kıyaslamadım ki? Bunu siz uydurdunuz. Genel olarak kendi emsalleriyle kıyaslanıyor zaten. Ben demiyorum ki annem neden doktor olamamış.

Anne yenge neyse hadi bi tık gençler dediğin için diyorum ama anane nasıl çalışacak ki? Kaç yaşında kadın kaç neslin kadını birde yani

Bence de de ağır bir işsizsin gidip konuları üşenmemiş kopyalamışsın helal olsun

Sen de üşenmemiş nenem kuşağından kadınların dedikodusunu yapmak için buraya konu açmışsın ama yemezler
Hayır bu toplumsal bir yara aslında. Fikir sahibi olmak onları anlamak istiyorum bu yüzden açtım. Hiç de kötü ya da aşağılayıcı birşey yazmadım. Gayet düzgünce sordum.

Ya ben anneannem çalışsın demiyorum ki ya.
Tamamda konunda diyosun ya annem ananem hiç maaşlı işte çalışmamış parasızlıktan yakınıyorlar diye, işte onun döneminde maaşlı çalışan bir elin parmağını geçmez nasıl çalışsın şimdide ekonomi ortada yakınması normal değil mi ? Annen yengen hep maddiyattan şikayetçiyse bencede ufak tefek iş bakabilir ama bi üst nesil için imkansız yani

Anne yenge neyse hadi bi tık gençler dediğin için diyorum ama anane nasıl çalışacak ki? Kaç yaşında kadın kaç neslin kadını birde yani
Benim annanem (88) her işini kendi görebiliyor ama geceleri tek kalamadığı için onla kalcak birini buldu annemler. Buldukları kişi 72 yaşında bir bayan ama aşırı dinç. Annaneme ufak tefek alışveriş yapıyor, yemeğini yapıyor, duşuna yardım ediyor, doktora gidileceği zaman annem ya da teyzeme yardım ediyor tüm görevi bu. Kadın kira ödememek için evini kapatmış, eşinden maaşı ve ona destek olan çocukları olmasına rağmen bu yaşında annanemi çekmeye okey. Buna saygı duyuyorum mesela ama çoğumuzun annesi/yengesi mecbur olmadıkça bunu yapmaz.

Ben ev hanımıyım ama eşim bir asgari ücret kadar para veriyor bana kişisel harcamalar için, ama rahat değilim yine de kendi capimda birşeyler üretiyorum bazı zamanlar iyi de kazanıyorum çağrı merkezinde de çalıştım bir dönem.
Eşim zaten evde bizim için didiniyorsun bırak zaten yeterince yoruluyorsun dese de rahat edemiyorum çocuklarıma bir katkım olsun istiyorum.
Bence her kadının ekonomik özgürlüğü olmalı keşke üniversiteyi kazandığım zaman gitseymisim diye çok hayiflandigim oluyor.
Ki benim şu an iyi kötü bir ev alacak kadar altınım da var ama bu bence fıtrat meselesi kiminin umrunda bile değil elini hep başkalarına açmaya alışkınlar , kimi de kocasına bağlı kalmayı yediremiyor kendine işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…