- 4 Mayıs 2022
- 1.711
- 2.247
- 83
- Konu Sahibi Aykadarguzel
-
Hanfendi iyi misiniz? Ne alaka kim kim hor görüyor. Doğru düzgün anlamadan şöyle yorumlar yazıyorsunuz ya.Kadın kaç çocuk büyütmüş binlerce gün yemek temizlik yapmış hayata karisamamis, KV kp koca derdi çekmiş o yaşta bir de gidip bir yerde mi çalışacak ya sömürü düzeni resmen. Torunlari da gelip küçük görüyor sonra, yazık...
Bu gibi yakinmalardan yoruldu iseniz görüşmelerinizi azalttın sizi yoruyor ve olumsuz etkiliyor iseÇevremde annem de dahil olmak üzere böyle çok kadın var ve durumlarına gerçekten üzülüyorum. Ben annemin bir ihtiyacı olursa karşılamaya gayret ediyorum ama annemin ikinci evliliği ve eşi de çok para vermiyor. Bakıyorum annemin hiç sosyal hayatı yok arkadaşı yok çünkü parası yok. Gün bile yapamıyor evinde. Arkadaşlarından şuan uzakta ama beraber olunca annem anneannem yengem falan hayatları boyunca hiç bir işte maaşlı çalışmamış kadınlar bana sürekli bundan yakınıyorlar ama yaşları genç olanlar çalışmayı da düşünmüyor. 40lı yaşlarda artık ev işlerinden de bunaldılar onu da yapmak istemiyorlar haklılardır ev emeği göze gelmiyor ama bilmiyorum ya parasızlık çok zor , anneme hep tembih etmiştim bişeyler yapıp satabilirsin diye. Zor bir psikoloji ben sadece benim yanımda parasızlıktan şikayet etmelerinden bunaldım.
Annemin ikinci evliliği kendisi 55 yaşında kocası para vermiyor verse bile yine de çalışırdı fabrikada işçi olarak çalışıyor diyeceklerim bu kadarÇevremde annem de dahil olmak üzere böyle çok kadın var ve durumlarına gerçekten üzülüyorum. Ben annemin bir ihtiyacı olursa karşılamaya gayret ediyorum ama annemin ikinci evliliği ve eşi de çok para vermiyor. Bakıyorum annemin hiç sosyal hayatı yok arkadaşı yok çünkü parası yok. Gün bile yapamıyor evinde. Arkadaşlarından şuan uzakta ama beraber olunca annem anneannem yengem falan hayatları boyunca hiç bir işte maaşlı çalışmamış kadınlar bana sürekli bundan yakınıyorlar ama yaşları genç olanlar çalışmayı da düşünmüyor. 40lı yaşlarda artık ev işlerinden de bunaldılar onu da yapmak istemiyorlar haklılardır ev emeği göze gelmiyor ama bilmiyorum ya parasızlık çok zor , anneme hep tembih etmiştim bişeyler yapıp satabilirsin diye. Zor bir psikoloji ben sadece benim yanımda parasızlıktan şikayet etmelerinden bunaldım.
Yani demek istediğim her kadının parasının olması gerektiği aslında. Bunu anlamak çok zormuş heralde ki başka başka yere çekiliyprEski nesilde köy kadınları gayet çalışıyormuş en azından benim anneannem çalışıyormuş hayvan bak tarla bak bunların hepsi bir emek dedem memur olduğu halde hayvancılık yapılırmış bizde bunlar az emek değil geliri var mı yok dedem ölecekde maaşı ona kalacak. ev içi emek sömürüsü diye bir kavram var zaten. Ama evet 40 50 yaşında olup maddiyatı yokken çalışmamış kadınlar benim de tuhafıma gidiyor. Var çevremde sürekli parasızlıktan şikayet ediyor işe gir desen girmez. Koca ne getirirse onu yer boşanırsa aile evine zor sığar. Keşke böyle olmasa. Her kadının geliri olması gerektiğini düşünüyorum hayatını bi erkeğe aileye bırakmamalı. Annenizi emekli etmeye çalışın belki bir imkan vardır.
İşte konu sahibi de onu anlatmaya çalışmış kıymetini bilinmeyecek o yüzden kendi paranı kazan hiç kimse için hayatın feda etmeKadın kaç çocuk büyütmüş binlerce gün yemek temizlik yapmış hayata karisamamis, KV kp koca derdi çekmiş o yaşta bir de gidip bir yerde mi çalışacak ya sömürü düzeni resmen. Torunlari da gelip küçük görüyor sonra, yazık...
Yani annen neden 2 kere evlenmiş aynı şeyin laciverti hayatı olacaksa çalışıp hayatına baksaydı ne özelliği kaldı evlenmenin yine parasız. İnsanlar ikinci evliliklerini daha düşünerek yapmalı kendi düşen ağlamaz. Arada eline para ver eksiğini gözet. Yapacak bir şey yok. Benim çalıştığım hastane temizlikçi dolu 50 60 yaşında girmişler kadro almışlar benden yüksek maaşları var. Okula kyk yurduna temizlikçi giren memurdan yüksek maaş alıyor. Herkesin muhteşem mesleği yok. 50 yaşında atanan 45 yaşında iş hayatına giren varYani demek istediğim her kadının parasının olması gerektiği aslında. Bunu anlamak çok zormuş heralde ki başka başka yere çekiliypr
Onların gördüğü bildiği o kadar olduğundan dayanırlar.Yani ben esasen neden çalışmıyorlar diyen sorgulamadım bu tarz bir yaşam boğucu olur nasıl dayanılır bunu merak ediyorum.
Neden evlenmiş ? İnsanlar sadece para için evlenmiyorYani annen neden 2 kere evlenmiş aynı şeyin laciverti hayatı olacaksa çalışıp hayatına baksaydı ne özelliği kaldı evlenmenin yine parasız. İnsanlar ikinci evliliklerini daha düşünerek yapmalı kendi düşen ağlamaz. Arada eline para ver eksiğini gözet. Yapacak bir şey yok. Benim çalıştığım hastane temizlikçi dolu 50 60 yaşında girmişler kadro almışlar benden yüksek maaşları var. Okula kyk yurduna temizlikçi giren memurdan yüksek maaş alıyor. Herkesin muhteşem mesleği yok. 50 yaşında atanan 45 yaşında iş hayatına giren var
Ama 2. Evliliğini düşünerek yapması gerekiyorduNeden evlenmiş ? İnsanlar sadece para için evlenmiyor
Yani zengin biriyle mi evlenmesi gerekiyorduAma 2. Evliliğini düşünerek yapması gerekiyordu
Hayır ama para sıkıntısı yaşamayacağı ona para vermeyerek ekonomik şiddet uygulayan bi adamla evlenmemesi gerekiyordu hiçbir mantıklı yanı yok. Kendini hiç düşünmemişYani zengin biriyle mi evlenmesi gerekiyordu
Bunu herkes diyor zaten? Çok merak ediyordun işte sorsaydin annene yengeme ananene nasıl hayatta kaldınız bu zamana kadar diye. Üstten bakışın var ne alakası var diye hiç lafı döndürme şimdi.Yani demek istediğim her kadının parasının olması gerektiği aslında. Bunu anlamak çok zormuş heralde ki başka başka yere çekiliypr
İkinci evliliklerde maddiyat da önemli diye düşünüyorum.Yani zengin biriyle mi evlenmesi gerekiyordu
2. Evlilikte zengin olmalı hiç sevmesine vs gerek yok zengin ve paralı olsun yeterYani zengin biriyle mi evlenmesi gerekiyordu
Zenginin ekmeği kanlı olur derler zengin diye rahat olacağım diye alırsın lokmalarini sayarHayır ama para sıkıntısı yaşamayacağı ona para vermeyerek ekonomik şiddet uygulayan bi adamla evlenmemesi gerekiyordu hiçbir mantıklı yanı yok. Kendini hiç düşünmemiş
Ay kimse böyle bir şey demiyor abartmayın ama değil 2 1 3 4 5 sayı fark etmez insan hayat standartlarını yükseltecek evlilik yapmalı hele geliri yolsa çalışmıyorsa kendine bakabilecek parası olan adamla evlenmeli ne anlamı var. Ben mesela hayat standartımı düşürecek bi evlilik yapmam aşkımdan ölsem dahi. Annem çalışıyor 50 yaşını geçkin oldukça bakımlı mutlu evinde de dört dörtlük bi kadın kimse köle gözüyle de bakmıyor2. Evlilikte zengin olmalı hiç sevmesine vs gerek yok zengin ve paralı olsun yeter
Hiç sevmediği aralarında bir duygu olmadığı halde sırf parası için o adamın yatağına girmeli o adamla aynı çatı altında kalmalı duygu da neymiş ?!
Sevmediği insanla aynı sofrada aynı yerde yaşayabilmeli
İkinci evliliğini yaptı ise duygulari yok saymali
Ama erkek öyle değil gidip beğendigi kadınla olabilir
Çocuğa da bakmak zorunda değil annesi var sonuçta kadın çocuğuna hayatını adarken
Adam bekar gibi her şeyi yaşayabilir
Kadin dediğin ne ki zaten
Sabah işe gidip akşam gelip yemek yapıp evi toplayıp çocuklara bakıp ayakta duran parasını kazanan olmalı
Ama fitraten buna uygun mu değil mi hiç önemi yok
Kadın hep çalışıp hem bakımlı güzel olup hem temiz olup hem çocuk doğurup hem 3 çeşit yemek çıkarabilmeli
Bir kadın ev hanımı ve anne ise tembel işsiz hantal ve birşey yapmayan kadındir
Sonra evladına veya yakınına yakinmak gibi bir lüksü de yoktur canım dert anlatmak yerine gitsin kazansın çalışsın güçlü kadın olsun değil mi ?!
Ne o öyle evde temizlikçi yemek vs hizmetçi gibi yaşamak ?
Git ise çalış maaşını al eve gel hizmetçi yine ol ama çalış önce
Ben zenginle evlensin demedim. Geliri yoksa ikinci evliliğini daha mantıklı düşünerek yapması gerekiyordu dedim. Ekonomik şiddet uygulayan bi adamla evlenmemesi lazımdı dedim. İkisi çok farklı şeyler. Para vermiyormuşZenginin ekmeği kanlı olur derler zengin diye rahat olacağım diye alırsın lokmalarini sayar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?