- 3 Ağustos 2025
- 357
- 1.074
- 28
- 23
- Konu Sahibi Aykadarguzel
Teşekkür ederimmmKonudan ve yorumunuzdan bağımsız, profil resminize bayıldım.![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederimmmKonudan ve yorumunuzdan bağımsız, profil resminize bayıldım.![]()
Özgürleşme sadece erkeklerin dikkatini çekmek için mi gerekli?Konuyla alakalı geçen bir yazı okudum. Diyor ki 50-55 yaşından sonra yaşlanmaya başlanan kadının toplumda görünmezliği diye. Sonra sorgulamaya başladım. Hakkaten gençliğine göre koca hapsinden kurtulan kadının özgürleştiğini ama bu sefer de yaşlı olduğu için bunun boş bir özgürleşme olduğunu söylüyordu
çalışan kadınlar yedi yirmi dört çocuk bakıyor olsalar çalışamazlar, evde duran kadın yedi yirmi dört bakıcılık yapıyordur. temizlik yemek vs. çalışan ve çalışmayan kadın için eşittir ama çalışmayan kadınların bazısı "hadi şu gün beni yemeğe çıkar" deyip "aşçılık" sorumluluğunu da bırakamıyor. ee hasta varsa o kadın evdeyse doğal olarak dayatılmış bir şekilde hasta bakıcı da oluyor.Yazdıklarınız ev hanımlarına özgü değil. Kuzum çalışmayanların dünyadan haberi yok sanki??
Hayat ne garip değil mi? Bir 30 sene önce doğsaydik bambaşka bir hayatımız olacakti.Benim çevrem Anadolu’nun ezilmiş kadınlarıyla dolu. Ne hikayeler anlatırım buraya, yaz yaz bitmez. Gençliğinde kocasından görmediği eziyet kalmamış psikolojik, ekonomik, her türlü. Kaynanası, komşusu, akrabası… herkes giydiğine, yediğine, evinden çıkışına bile karışmış. Hayatında bir kere bile kendi için bir imkan bulamamış. Ancak bir lif örüp, bir yazma satmaya çalışarak kocasının ekonomik şiddetinden nefes almaya çalışanlar olmuş. Şimdi yaşlandılar, bizim hayatlarımıza bakıp “siz ne şanslısınız ” diye yakınıyorlar, çünkü onlara hiç geçmedi bu imkanlar. Ömürleri boyunca başkalarının çizdiği sınırların içinde yaşadılar, şimdi de o sınırların gölgesinde yaşlanıyorlar
Ay size ne milletten? Herkesle de bir derdiniz var maşallah. Salın milleti.bu ayrı bir konu başlığı ama ben de bunu düşünüyorum , 30 yaşında ev kızları var , okulda okumamış ya da kıytırık bölümler okumuşlar iş bulamıyorlar öylesine okumuşlar. Yani evde durmak sıkıcı bence , şimdi tekstil atölyeleri açılıyor aslında giyim iyi bir sektör , öğrenip evde elbise de dikilebilir.
O kadar yolsuzluk hırsızlık bitti bir memur maaşı kaldı.memur maaşları milletvekillerinin 1 günlük yemek parasıdır be.gereksiz, çalışmayan memur olması konusunda haklısın ama.o başka konu.Konu çalışan çalışmayana evrilmiş. Herkes nasıl mutluysa öyle yaşasın. Yemeğini suyunu siz vermediğiniz sürece sıkıntı yok. Üstelik kamuda o kadar gereksiz memur yığını var ki bunların maaşı cebimizden vergi olarak çıkıyor bir de böyle bakın olaya.
Bozmuyor kiAlıntılayıp cevap verdiğim Kısımı okuyun. Yazdığınızın sadece ilk iki cümlesini okuyup cevap yazıyorum şuan.
Otuz yaşında kızlar evde oturuyor ev kızı oldular vs vs vs
Basbayağı dert edinmiş o evde oturanlari
ki oturmuyorum da ben hiç, diğerlerinin de miclarinin yer gördüğünü dusunmuyorum
evdeki işleri kim yapıyor cocuga kim bakıyor
artı basbayağı da geziyoruz hani.para istemeye çekinmek fılan
Sanki evrimlesen ilk maymun Kolonisiyle evlendik.
Memnunuz mutluyuz
Çileler içindeymişiz gbı dert edinmiş kendine yav sen kendine bakıyor musun derler adama sabah sekizde kalk işe Git
her gün her gün
Asıl bunu dert etsin kendine bu hayat mı be dıye. Benim rahatım onun niye huzurunu bozuyor mesela
Poliyanna mısın mübarek?dünya öyle bir yer değil.En iyisini yapiyorlarmis gibi geliyor valla. Canin istedigi saatte uyanirsin, dinlenirsin, disari cikmasan bile oturur evde kahveni icer televizyonunu izlersin. Sabahin korunda aktarma ustune aktarmayla 10 saat patron stresiyle calisip bir de eve gelip ev isleri yapmaktansa mis gibi oturuyorlar evinde. Kimse kendini zorlamak istemiyor. Niye zorlasin? Kiralari, faturalari odeniyor. Cogunun kocasi luks ihtiyaclarini dahi karsiliyor. Karsilamasa bile biraz eli masali olup adamdan para almak zor degil. Bu kadinlar calissa dahi baslarinda boyle koca varken adami tembellestirecekler, para yine adama gidecek, ev isleri yine kendilerinde kalacak, huzur ve keyif gelmeyecek.
Sen onlara laf atmışsın onlar da sana laf atmış şimdi.Bozmuyor kisen daha okuduğunu bile anlayamıyorsun bacım. He he aynen biz seni kıskandık şimdi çok
Canı kaos isteyenin elinde 2 koz var.biri çalışma çalışmama meselesi biri de kürtajAy size ne milletten? Herkesle de bir derdiniz var maşallah. Salın milleti.
Yani bunu çalışan kadınlar da yapıyor, ayrıca çalışan kadınlar da hem çalışıp hem çocuk büyütüyor. Yani bilemiyorum böyle konularda ev hanımları çok üstüne alınıyorÇocuk dışında ev hanımlığında bir şey yok valla o biraz da kadınların abartması. Bi kadını en çok çocuk zorlar onun dışında sanmıyorum bulaşığı makineye dizdi, çamaşırı makineye attı diye birinin incilerinin döküleceğini
İşleri yok boşluktan saracak yer arıyorlar diye düşünüyorumYani bunu çalışan kadınlar da yapıyor, ayrıca çalışan kadınlar da hem çalışıp hem çocuk büyütüyor. Yani bilemiyorum böyle konularda ev hanımları çok üstüne alınıyor
O dediğin şeyler o kadar o kadar düşük kazanç sağlıyor ki yorulmana değmez.hergün 8,10 saat birşeyler yapip günlük 100 lira kazaniyorsun mesela.ayni şey evden yapılan takı toka falan için de geçerli.sen yapar misin bu işleri şimdi?taşıma su ile değirmen mi döner zaten?.sırf konuşmak için konuşuyorsun ha.geçerliliği yok.Naçizane evde sarma sarıp mantı yapıp satan kadınlar da var, yani maddi bağımsızlık kavramı eskiden olmayabilir ama bu kadınlar da sonuçta 2025 yılında yaşıyorsa çağa uyumlanmak durumunda kalıyor , eskiden alabildiği şeyleri bugün alamıyor mesela, sistem insanı buna zorluyor ki günün sonunda. Eskiye göre yaşamıyor hiç kimse. Farklı bedeller ödedikleri aşikar. Hem çalışmak sadece para için de değil sosyalleşmek için de gerekiyor bazen. Eve kapanmak çok iyi bişey değil
Yok o nerden çıktı, bak anlamıyorsun bile , özgürleştin ama artık yaşlısın hastasın enerjin az anlamında. Herkes gezip tozamaz her yaştaÖzgürleşme sadece erkeklerin dikkatini çekmek için mi gerekli?
Çalışmak kendi ayaklarinın uzerinde durabilmek tabiki güzel şey ancak sizin çevrenin eşlerinde de bir sıkıntı var gibi.Çevremde annem de dahil olmak üzere böyle çok kadın var ve durumlarına gerçekten üzülüyorum. Ben annemin bir ihtiyacı olursa karşılamaya gayret ediyorum ama annemin ikinci evliliği ve eşi de çok para vermiyor. Bakıyorum annemin hiç sosyal hayatı yok arkadaşı yok çünkü parası yok. Gün bile yapamıyor evinde. Arkadaşlarından şuan uzakta ama beraber olunca annem anneannem yengem falan hayatları boyunca hiç bir işte maaşlı çalışmamış kadınlar bana sürekli bundan yakınıyorlar ama yaşları genç olanlar çalışmayı da düşünmüyor. 40lı yaşlarda artık ev işlerinden de bunaldılar onu da yapmak istemiyorlar haklılardır ev emeği göze gelmiyor ama bilmiyorum ya parasızlık çok zor , anneme hep tembih etmiştim bişeyler yapıp satabilirsin diye. Zor bir psikoloji ben sadece benim yanımda parasızlıktan şikayet etmelerinden bunaldım.
Hem hallerinden memnunlar hem gocunuyorlarİşleri yok boşluktan saracak yer arıyorlar diye düşünüyorum![]()
Çalışan herkes para basmıyor, çalışanların çocukları da ağlarken anne diyor, çalışanların da kaynanası geliyor vs vs. Ve o kadar bol vakit de yokçalışan kadınlar yedi yirmi dört çocuk bakıyor olsalar çalışamazlar, evde duran kadın yedi yirmi dört bakıcılık yapıyordur. temizlik yemek vs. çalışan ve çalışmayan kadın için eşittir ama çalışmayan kadınların bazısı "hadi şu gün beni yemeğe çıkar" deyip "aşçılık" sorumluluğunu da bırakamıyor. ee hasta varsa o kadın evdeyse doğal olarak dayatılmış bir şekilde hasta bakıcı da oluyor.
çalışmayan yedi yirmi dört evin sorumluluklarıyla tek başına ilgilenen bir kadınla çalışan bir kadının eve dair eforu bir olamaz mümkün değil, ikisinin de ayrı zorlukları var ama en azından çalışan kadın kendi uzmanlık alanında bir meslek sahibi olmaya sığınabiliyor.
ev hanımlarının görünmeyen(görmezden gelinen) bir emeği olduğunu yok sayamayız. çalışan kadının bu sorumluluklardan kaçabileceği ekonomik bir refah alanı var. istese bir ay evini temizlemez birisi bir şey deme haddi bulsa umursamama konforuna sahip. temizlikçi tutar, kocasıyla iş bölümü yapma haddi verilir kendisine toplum tarafından, bakıcı tutar, çocuğu kreşe yollar, hastası için hasta bakıcı tutar belki. ama çalışmayan kadın otomatik olarak eve ve aileye dair tüm manevi sorumluluğu yüklenip bunu maddi şekillerde fiziksel eforuyla göstermek zorunda.
Hah tam üstüne bastınız. Zaten bunu çalışan/çalışmayan herkes yapıyor. Çalışan insanlar ölsün o zaman bir de eve gelip iş yapıyor diye. Bir zahmet de evde olan, dışarda başka işi olmayan insan da evde bu işlerin yükünü alsın yani. Ev işleri evde bir de küçük çocuk yoksa çok da büyütülecek konu değil. Her gün aynı efor sarf edilip dip köşe temizliği ev hanımları dahi yapmıyor. En fazla her gün yemek yapılıyor. Onu da herkes yapıyor zaten.Yani bunu çalışan kadınlar da yapıyor, ayrıca çalışan kadınlar da hem çalışıp hem çocuk büyütüyor. Yani bilemiyorum böyle konularda ev hanımları çok üstüne alınıyor