- 22 Ocak 2022
- 1.051
- En iyi cevaplar
- 1
- 1
- 18
- Konu Sahibi AfetiDevran34
-
Dolsunİşte şımartırsan böyle senin gibi tiplerle dolar dünya
Başlıyorum ama devamı gelmiş namaz kılıyorum bırakıyorumİbadet edin huzurunuz arttıkça mutluluğunuzda artar
Evet var eşyalarımı bulamıyorum bi an beynim gidiyor sankiDikkat eksikligi var mi yani yol bulamama, kaybolma, bir seyleri surekli kaybetme gibi? (Bende ADD var o yuzden yazdim). Bence once iyi bir psikolog ile konusun o sizi yonlendirsin psikiyatriste. Bunun disinda gunluk vitamin alin. Sosyal medyadan uzaklasin. Universitede gittiginiz bolum ilginizi cekmiyorsa baska bolume gecin. Eger dogru bolumdeyseniz derslerden once islenecek konulara goz atin, derse ilginizi artirir. Bir de o derse kadar olan notlarinizi her derse girmeden once tekrar edin. To do list zaten enmen onemli sey. Bence esas sorun universite ogrencisinin annesiyle yasamasi. Kusura bakmayin ama masterda boyle bir arkadasim vardi kiz bana ortaokuldaymis gibi gorunuyordu. Yani o anakuzulugu uzerinize yapisiyor maalesef. Aileden ayri yerde kalmadikca bagimsiz ne istedigini bilen bir birey olamazsiniz. Zihnen buyumek icin ayri bir ev ya da yurtta yasamaniz gerekli.
Aslında tek sorunum çok saplantılı olmamYorgun hatun henüz 20 yaşındaymışsın.Ben 27 yaşımdayım.Benimle yaşıt ve benden küçük arkadaşlarımla ne zaman konuşsam bir öncekinden daha umutsuz hissediyorum.Maalesef içinde bulunduğumuz şartlar belli ve bu şartlar hepimizi etkiliyor.Ayrıca sen apayrı bir bireysin ve kendi bakış açına göre dünyayı algılıyosun ki bu da çok öznel bir şey.O yüzden kendini herhangi bir konuda mutsuz hissettiğinde suçluluk duymamalısın.Ama yaşamak için sadece 1 şansımız var ve tek hayatımızı da bu kadar mutsuz geçirmek yazık olur.
Öncelikle herhangi bir sağlık sorunu varlığını elemelisin.
Psikolojik destek alabilirsin.Youtube'da pekçok psikolog video paylaşıyor.Aynı sorunlara sahip insanların yaşadıklarını ve bunların üstesinden nasıl geldiğine dair videolar bulabilirsin.
Bir de benim tavsiyem kendi hayatında seni mutsuz eden şeyleri, takıntılarını vs bir kağıda yaz.Bir şeyi 100 kere düşünüyorsan bir sonuca ulaşamıyorsun ya da ulaştığın sonuç seni memnun etmiyor demektir.Yazarsan daha objektif oluyorsun.Değiştiremeyeceğin şeyleri görüp da kolay kabulleniyosun.
Rutin hayatında seni motive edecek şeyler yapmalısın.Özellikle bir şeyler başardığında kendini ödüllendirmelisin.Senin yazında bence bu madde çok eksik duruyor.Anne, baba, yemek dediğinde bana çok rutin yaşıyormuşsun gibi geldi.Evet bunlar çok güzel ama evdeki anne-baba, evdeki yemek seni, üniversiteye giden bir kızı ne kadar tatmin edebilir?
Senin yaşındaki, akademik durumundaki arkadaşlarının hedefleri ne?5 yıl önce senin okulundaki insanlar nasıl işlerde çalışıyor?Bunlara bakabilirsin.Gerçek hayat gözünü korkutuyorsa anonim olabileceğin discord, telegram vs gruplarda hedefine yönelik(çalışma grupları, spor, sosyallik gibi) insanlarla çalışmayı, iletişim kurmayı basamak olarak kullanabilirsin.
Bu yazdıklarım bana çok iyi gelmişti.Umarım sana da faydalı olur.
MaşaAllah annenizeAnnem 55 yaşında maşallahı var paraya ihtiyacı yok ama senelerdir çalışır.Karınca gibi asla yerinde durmaz çalışmayı sever.Ve sana şöyle söyleyeyim hayat gerçekten 30 dan sonra başlıyor ve yediğinden gezdiğine kadar her şeyden zevk alıyorsun.Sana tavsiyem yaşa bu kadar takılacağına imkanlarını biraz sadeleştir az ve öz yaşamaya çabala.Tatminsizlik insanı tüketir
EvetTek sevdiğim şey yemek yemek (kilolu degilim)
Ben şu alana takıldımmaşallah su içsen yarıyor dediklerndenim
İşin şakası bir yana ailenizin iyi davranması mutlu olmanz için yeterli değil. Kendinizi tanıma yolculuğuna çıkmanız lazım. Ben kimim ne ile mutlu olurum, ne yapabilirim. Geleceğe dönük hedefim ne gibi sizi ileriye götürecek şeyler bulun ve onlar için mücadele edin. O zaman sıkılmaya firstnz kalmaz. ( Bu arada yüksek lisans dersinde B12 vitaminine mutlaka baktırın danisanlarin demişti bir hocamız duygu halini çok etkiliyormus)
20 yasindasin, post ergenligi kabul etmiyorsun ama kendine de bakamazmissin. Nasıl oluyor?Evet var eşyalarımı bulamıyorum bi an beynim gidiyor sanki
Yolda gidiyorum evin oralarda olmama rağmen bi an beynim duruyor ve yol filan hatırlamıyorum
Durup biraz düşünüp öyle ilerliyorum
Sosyal medya yok
Psikolog pek işe yaramiyo ilaç yazip gönderiyor
Ailemle yaşıyorum çünkü tek yapamam ve ailem izin vermez tek yaşamaya ve ben tek yaşasam bile nasıl kendime bakicam
Aslínda yaparim ama sorumluluk almak istemiyorum yani 1 gn annem evde olmayinca sıkılıyorum ev bomboş geliyor20 yasindasin, post ergenligi kabul etmiyorsun ama kendine de bakamazmissin. Nasıl oluyor?
16 yasinda oglum var, okuldan gelince kendi kendine birseyler yapip karnini doyuruyor ben işte iken. Cok mu prenses yetistin nedir anlamadim.
Bu arada 50 yasindayim ama yaşlı degilim. 60 yaş artik tıpta orta yaş sinifinda yer aliyor, cunku insan omru uzadi.
Hersey eline hazir verilmis, bir seyleri basarmanin hazzini tatmamissin, bu nedenle de mutluluk ne bilmiyorsun.
Tehlikeli miAslínda yaparim ama sorumluluk almak istemiyorum yani 1 gn annem evde olmayinca sıkılıyorum ev bomboş geliyor
Ve ailemde izin vermez zaten tek tehlikeli olduğunu söylerler
Hayatında bir kere psikoloğa gitmediğine eminim,çünkü psikolog ilaç yazıp yollamaz. Tıp okumadigi için ilaç yazma yetkisi yoktur. "Pasiflora iç" onerisinde bile bulunmazlar. Benim de kendi terapistim var, sadece seni konuşturur,sorular sorar - farklı şekilde bakmani sağlar ve yeri gelir ödev verirler.Evet var eşyalarımı bulamıyorum bi an beynim gidiyor sanki
Yolda gidiyorum evin oralarda olmama rağmen bi an beynim duruyor ve yol filan hatırlamıyorum
Durup biraz düşünüp öyle ilerliyorum
Sosyal medya yok
Psikolog pek işe yaramiyo ilaç yazip gönderiyor
Ailemle yaşıyorum çünkü tek yapamam ve ailem izin vermez tek yaşamaya ve ben tek yaşasam bile nasıl kendime bakicam
Evet :) beni anlattınız ben bile kendimi bu kadar dikkatli düşünmedim yapacak birşeyim de yok yani ailemin istemediği birşeyi yapsam beni silerler direkHayatında bir kere psikoloğa gitmediğine eminim,çünkü psikolog ilaç yazıp yollamaz. Tıp okumadigi için ilaç yazma yetkisi yoktur. "Pasiflora iç" onerisinde bile bulunmazlar. Benim de kendi terapistim var, sadece seni konuşturur,sorular sorar - farklı şekilde bakmani sağlar ve yeri gelir ödev verirler.
Ha,psikiyatre gittim dersen devlet Hastanesi'nde adam ne yapsın, beş dakika muayane süresi var, yazıp ilacı yolluyor. made. Haftada bin lira harcayacak bütçeniz var, gidin adam gibi bir psikiyatre, saatiniz dolana kadar sizinle konuşsun, oradan girsin buradan çıksın, gerekirse ilaçlı bir tedavi planı olustursun.
Konuya gelince de, benim çevremde de çok var sizin gibi insanlardan, o yüzden çok farklı gelmedi.
Bu yazdıklarım sadece genellemeyle yapilan bir tahmin;
Uzaktan bakınca size çok düşkün, paradan kismayan, muhafazakar,ataerkil bir aileniz var. Sizi paraya doyuruyorlar ama bu paranızla bilet alıp katmanduya gidecek olsanız ayilip bayılırlar. Katmandu uzak,Kıbrıs'a gideyim deseniz,sizi salmazlar. Ünide kızlarla eve cikacagm deyin, izin vermezler. Kazansaniz Erasmus'a bile gondermezler.
Aslında sonsuz özgürlük gibi görünen bir kafeste yaşıyorsunuz, kendi hayatinizi yaşamanıza,limitinizi zorlamaniza izin çıkmayacağını biliyorsunuz .
Ömür boyu böyle yetistiginiz için siz de ailenize 'ekstra' gelecek,ama çoğu insan için normal şeyleri yapmayıp, onların kurallarına göre yaşıyorsunuz. Bu sebeple içinizdeki boşluğu kıyafet alarak falan doldurmaya çalışıyorsunuz. aileniz de destekçiniz,çünkü bu boş yaşam tarzında onların canını sıkacak,endiselenmelerini gerektirecek bir durum yok .
Cesur Yeni Dünya kitabındaki distopyada gibi, sizi coooook seven , bir dediğinizi iki etmeyen aileniz yüzünden bir hayatınız bile yok,ama bunu büyük bir sevgi seli içinde yaptıklarından dolayı sorgulamak aklınıza gelmiyor . Eskaza sorgulasaniz 'bir onların yaptıklarına bak bir su düşündüklerine' diye kendinize kızıyorsunuz. Farkında olmasaniz da ailenizin cizgisinden bir adım öteye gitmeden,onların uygun gördüğü hayatı yaşayıp, onların uygun gördüğü insanla evlenip , tahmin edilir bir hayat yaşayacaksın. Ama bu yaşanan senin hayatın olmadığı için ömür boyu bir seyleri eksik hissedeceksin,çünkü eksik olan kendi hayatını yaşaman.
Tahminlerim bitti:)
Bence çoğu doğru, çünkü bu tarz kizlari iki cümlesinden tanıyorum artık. Malesef o kadar çoklar ki...
Kendimde o gücü bulamıyorum tam yapacak diyorum ayağa kalkıyorum 2 dk sonra aklıma bişey geliyor yine oturuyorum motivasyonum düşüyo
Yani diyolar ki tek yaşasan başına bişey gelir zaman kötü bilmem neTehlikeli mipeki yuva kurdugunda işleri kim yapacak.
Insanin başına ne gelirse bosluktan gelir derler. Sanirim cok bossun, ki yapacak iş de olmayinca kafada kurup duruyorsun.
Annenler iş yapmamana izin verneyerek sana iyilik yapmamış aslinda. El melekelerin gelisirdi. Ne ogrenirsen kendi kârına. Hata yapa yapa buyur insan.
Görüşcem zaten şart oldu artık..Böyle durumlarda bir psikiyatri hekimi ile görüşmek makul oluyor.
Ben de 20 yasındayım ama 60 yaşındaki babam benden daha enerjik, yürüyüşe falan çıkar her gün. Bazı şeylerin yaşla ilgisi yok hatta önceki nesiller bizim kuşağa göre şu an bile daha çalışkanlar.Ne yani 55-60 yaşlı değil de ne ? Bir insan en fazla ne kadar yaşıyorlar ki zaten? En fazla 70
50 Deniz sonra sağlam bieyerleri kalıyor mu
İşte mutsuzluğunun ve tatminsizliginin sebebi tam olarak bu.Evet :) beni anlattınız ben bile kendimi bu kadar dikkatli düşünmedim yapacak birşeyim de yok yani ailemin istemediği birşeyi yapsam beni silerler direk
Oyy kıyamam fenalaşıyomuş. Piremses seni :)Annemin benden birşey isterken çekindiğini nereden çıkarttınız? Ayrıca ben onların tek kızıyım istediklerimi yapmayip ne yapcaklar?bende ilerde kendi çocuguma yaparım yani
Hayır arada bende tabi birşeyler yaparım odamı filan toplarım ama daha fazlası olmuyor fenalaşıyorum.
Nankörlük değilim yani teşekkür ederim herşeye
Keşke konuyu tüm anneler babalar okusa ,yapılan yanlisi görse...Annemin benden birşey isterken çekindiğini nereden çıkarttınız? Ayrıca ben onların tek kızıyım istediklerimi yapmayip ne yapcaklar?bende ilerde kendi çocuguma yaparım yani
Hayır arada bende tabi birşeyler yaparım odamı filan toplarım ama daha fazlası olmuyor fenalaşıyorum.
bende ilerde kendi çocuguma yaparım yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?