Hiç Bu Durumu Yaşayan Var Mı?

mavihayall

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
387
126
33
27
Herkese tekrardan merhaba burda birçok konu açtım gerek aile için eğitim vs problemlerimden dolayı.Bugün danışmak istediğim konu ise sosyal problemim orta okul ve lise yıllarım çok sıkıntılı geçti çok içine kapanık ezik bir tiptim akran zorbalığını sonuna kadar yaşadım dalga geçilme fiziksel psikolojik şiddet hepsini yaşadım arkadaş çevrem vs hiç olmadı karşı cinslede hala konuşmayı bilmem.Şimdi biraz daha iyiyim biraz daha güveniyorum ve eskisi gibi insanlardan korkmuyorum ama sosyal medyada eski arkadaşlara takip isteği atınca ya kabul etmiyorlar yada eden varsa bir süre sonra çıkarıyor beni.Bunun sebebi ne olabilir?İnsanlara nasıl davranmak gerek saygı duyulan biri olmak için?Ve çevre edinmek için?Yardımcı olursanız çok sevinirim:)

Öncelikle geçmişi geçmişte bırak ve onları ekleme. Sana deger vermeyene deger vermezsen herkes hak ettigini bulur. Aksi halde eski psikolejine teklrar sokarlar seni. İnsanlar genelde şikayet etmeyen, hayatından mutlu ve pozitif insanları seviyorlar. Bunu insanlar için olmasa da kendin için yap ve hayata daha pozitif bakmaya çalış işte o zaman hem hayatın degişecek hem de çevrendekiler...

Herkese tekrardan merhaba burda birçok konu açtım gerek aile için eğitim vs problemlerimden dolayı.Bugün danışmak istediğim konu ise sosyal problemim orta okul ve lise yıllarım çok sıkıntılı geçti çok içine kapanık ezik bir tiptim akran zorbalığını sonuna kadar yaşadım dalga geçilme fiziksel psikolojik şiddet hepsini yaşadım arkadaş çevrem vs hiç olmadı karşı cinslede hala konuşmayı bilmem.Şimdi biraz daha iyiyim biraz daha güveniyorum ve eskisi gibi insanlardan korkmuyorum ama sosyal medyada eski arkadaşlara takip isteği atınca ya kabul etmiyorlar yada eden varsa bir süre sonra çıkarıyor beni.Bunun sebebi ne olabilir?İnsanlara nasıl davranmak gerek saygı duyulan biri olmak için?Ve çevre edinmek için?Yardımcı olursanız çok sevinirim:)

Sende atma çıkart gitsin bence bazıları nedeni bilinmez öyle yapıyor Bende de var :sinirli: amaan çıkart kurtul niye takılıyorsun ki boşver 🤣🤷‍♀️🤦‍♀️

Sosyal medyada yüzlerce takipçim yok. Bunun bir önemi de yok reelde doğalsanız ve sizi öyle kabul edenler yanınızdaysa onlar size yeter..

Boşver ne diye onlarla hâlâ arkadaşlık kurmak istiyorsun ki? Başka arkadaşların olur seni sen olduğun için seven 😊

Benim cocukluk arkadaşım var 2 tane bana yeter. Kendine değer ver başkasından bekleme ilk adımın bu olsun.

Eskiyi eskide bırakın. Lise arkadaşlarımdan hiç biri sosyal medyada yok eklemedim çünkü üstünden çok sular aktı gereksiz. Yeni bir çevre edinmekle başlayın örneğin dil kursuna ya da başka herhangi bir kursa yazılın. Özgüvenli olun insanları çok önemsemeyin ya da bunu hissettirmeyin. Sosyal medyayı çok önemsiyorsanız da oranın kurallarına uyun her paylaşımınızda çok mutlu eğleniyor sıkılmamış çok faal görünün umutsuz takılmayın yani. Ha bi de şunları yapıyorsanız silmeleri muhtemel
- doğum günü kutlama mesajlarını story olarak paylaşmak:kusmuk:
-Duygusal-acıklı müzik paylaşmak
-iğneleyici sözler paylaşmak
-bi düğüne gidince 50 tane story atmak
-haber kanalı gibi sürekli haber paylaşmak (sanki biz mağarada yaşıyoruz ve o paylaşmazsa hiç bir şeyden haberimiz olmayacak)
Oh be rahatladım kısaca benim çıkardıklarım bunlar oluyor

Onları niye ekleyip kafaya takıyorsun canım.Kimse umrunda olmasın.İyi özelliklerini bir bir kağıda yaz ve bol bol tekrarla.Ve kimse senden önemli değil bunu unutma

Saygı duyulan biri olmak ıcın hayır demeyi bileceksin. Kendını gelıstıreceksın. Kendını sevmeyi ve saygı duymayı ogreneceksın ben baya aştım

Hiç psikolojik tedavi aldınız mı ?
Almadıysanız bir psikoloğa gidin lütfen.
Çünkü sizinle ilgisi olmayan birşeyi bile kendinize bağlıyor olabilirsiniz.
Özgüven büyük bir problemdir atlatmazsanız, hep aynı şeyleri düşünüp durursunuz.
yaşadığım şehir ve maddi imkanlar nedeni ile sadece devlet hastanesinde 3 yıldır antidepresan tedavisi görüyorum

Eskiyi eskide bırakın. Lise arkadaşlarımdan hiç biri sosyal medyada yok eklemedim çünkü üstünden çok sular aktı gereksiz. Yeni bir çevre edinmekle başlayın örneğin dil kursuna ya da başka herhangi bir kursa yazılın. Özgüvenli olun insanları çok önemsemeyin ya da bunu hissettirmeyin. Sosyal medyayı çok önemsiyorsanız da oranın kurallarına uyun her paylaşımınızda çok mutlu eğleniyor sıkılmamış çok faal görünün umutsuz takılmayın yani. Ha bi de şunları yapıyorsanız silmeleri muhtemel
- doğum günü kutlama mesajlarını story olarak paylaşmak:kusmuk:
-Duygusal-acıklı müzik paylaşmak
-iğneleyici sözler paylaşmak
-bi düğüne gidince 50 tane story atmak
-haber kanalı gibi sürekli haber paylaşmak (sanki biz mağarada yaşıyoruz ve o paylaşmazsa hiç bir şeyden haberimiz olmayacak)
Oh be rahatladım kısaca benim çıkardıklarım bunlar oluyor
evet haklısınız sanırım bu sebeplerden dolayı çıkarıldım

Back
X