Hiç çocuk yapmayı düşünmeyen veya böyle tanıdıkları olanlar var mı aranızda

egecell

Sokak hayvanları sahipsiz değildir #erosiçinadalet
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2014
6.347
14.359
498
37
İyi günler herkese. Şu an çocuk istemediğime eminim hatta hayatımın hiçbir döneminde annelik hayalim olmadı sanırım. Ama sorunlu bir evlilikten dolayı mı böyle oldu yoksa gerçekten annelik içgüdüm mü yok onu bilmiyorum sonuç olarak şu an çocuk hiç istemediğim bir şey.
Bebekliği, okula başlaması, sınavları, dersanesi, ergenliği o kadar gözümde büyüyor ki içim daralıyor. Şimdi sizlere sormak istediğim 2 soru var ilki anne olanlara;
Bu duygu hep içinizde var mıydı ? Yukarıda saydığım süreçler hiç gözünüzü korkutmadı mı? Yani otomatik böyle bir annelik iç güdüsüyle mi doğdunuz
İkinci sorum da hiç çocuk yapmamış olanlara ;
Pişman olduğunuz oldu mu ? Veya çevrenizde hiç çocuğu olmayanların hayatı nasıl ilerliyor memnunlar mı ?
Başka bir sebeple yaptırdığım testte amh değerim 3.6 çıktı. Doktor çok iyi buldu ama artık 30lu yaşlarda olduğumu ve düşünmüyorsam da yumurtalık dondurmayı düşünebileceğimi söyledi. O nedenle sizlere bu soruyu soruyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

Çocuğum var bu duygularla doğmadim artık cocugum olsun yaşım geçiyor dedim iyi mi oldu bin şükür çok güzel bir duygu dediklerin benimde gözümde büyüyor ama bir şekilde oluyor Allah sırasına koyuyor,senin şimdiki düşüncelerin benim 2.cocuk için var düşünmüyorum zaten nasıl olur ev küçük yatağını nereye koyarız diye düşünüyorum düşün.hic çocuğu olmayan düşünmeyen kuzenim var mutlular kafa rahat yaşları ilerledi takılıyorlar

14 , 11 yasında ve 9 aylık 3 çocugum var 36 yaşındayım. Ama anne olmak hep hayalimdi komsu cocuklarına bakardım severdim. O saydıklarınizida hiç düsünmedim. Halada düsünmüyorum zor olduğunu. Sorunuzun cevabı bu duygu kücüklügünden beri var. Saydıklarınizda hiç gözümü korkutmadı. Pisman olurmusunuz bilmiyorum ama 45 yasinda gorumcem var gec evlendi ve saglik sorunlari nedeniyle bebegide olmuyor. Cok cocuk duskunu biride deildi ama keske olsaydi der hep.

Benim annelik içgüdüsü saçma bir şekilde 19..20 yaşlarında geldi deli gibi istiyordum belki de baskıcı bi ailede olmaktan kaynaklıdır önünü arkasını o yaşlarda düşünmemiştim tabi bu saydığınız şeyleri 23 de anne oldum ve gerçekten çok zormuş herkesin illa anne olması gerektiğini düşünmüyorum kendinden vermektir anne şu an 2 oğlum var 23 ila 30 arası yok yani bende duygusu çok güzel mutluluğu o ayrı ama harbi çok zor ya..abim de çocuk yapmadı maddi sebeplerden dolayı iyi yani rahatız böyle diyor

Anne olmak benim evlenmeden önce bile hayal ettiğim bir şeydi. Bebeğim olsa şu ismi veririm diye düşünüyordum mesela. Evlilikle ilgili değil bebek sahibi olmakla ilgili planlar yapıyordum. Bir oğlum var şimdi. Çok düşkünüm. Eğer hayat şartlarım daha farklı olsaydı 2.hatta 3. bebeğide isterdim. Bazen bende düşünüyorum ilerde oğluma kardeş yapmadığım için pişman olur muyum diye.

Çocuk çok güzel bir şey ama çok da büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluğu almak istemeyenin fikrine sonsuz saygı duyarım ki bence bu da bir seçenek, çiftlerin ikisi de hemfikirse çocuksuz da hayat süren olabilir mutlaka.
Okulumda benden yaşça büyük öğretmenlerimiz var 55-56 yaşındalar, hiç çocukları olmamış, ne hissettiklerini bilemem ama çok güzel anlaştıkları için hayatlarını yaşıyorlar. Gezip tozuyorlar, yiyip içiyorlar… Onları görünce çocuksuz da oluyormuş diye düşünüyorum açıkçası.

Vala ben cocuklari sevdiğim icin cocuk yaptim
bakabilecegime inandigim icin tek basima bakıyorum baba ile davamiz var .
kucagima alip kokladiktan sonrai bu bambaska bi his gece kac kere nefesini kontrol ettigimi Allah bilir .
2 yildir uyku yüzü yok ama enerjimde var Allah bi sekilde veriyor .annelik bambaska bise babasi aliyor ev okdr sessiz ki
cocuk aliskanlik ve aşkın tutkunun baska hali bence .
en onemlisi senin dna kromozamlarin ikizin gibi bu mükemmel bisey muciye bakmak gibi bisey bence Allahin lütfü
Ama enerjim gücüm yok derseniz yapmayin yada maddi manevi hazırlanin bakici evleri robotla doldurun temizlik vs işlerine gelen olursa daha rahat gecer cogu kadin 1000 parcaya bolundugu icin stres sinirde Buyutme asamasinda sistem oturunca bence cocuk cok zor değil
Amerikada dizi dizi 1 yil arayla 5 cocuk var mesela sistemi oturtur baba ile paslasarak yardimci ile kordineli giderseniz yapabilirsiniz
Mutlu olanda var olmayanda cocuksuz. mesela halam anlatti kursa giden bi kadin var diyor cok zengin oyle böyle zengin yani. kadin halama demis keske evlenip cocugum olsaydi bayramda vs yegenlerimi bekliyorim demis 70 yasinda biri ama cok cok zenginmis ben bosandigimda .halam dedigi iyiki cocugin var sana destek demisti arkdsn o senin
Sosya ekonomik durum babanin rolu de cok önemli

Son düzenleme:
Yıllar sonra bir şey araştırırken siteye girdim, size cevap yazmak istedim.
Öncelikle iki çocuklu bir anneyim. Sorunuza cevap: hayır bu duygu hep yoktu, hatta korku verirdi. Ama anneliği seviyorum, iyi ki anne olmuşum. Çocuklar henüz ergenlik/ ön ergenlik çağında. İleride belki daha da zorlaşacak. Ama tabii onlar var olduğu için hiç olmadıklarını düşünemiyorum. Ama bence annelik bunu istemeyenlerin baş edemeyeceği kadar büyük zorluklarla dolu. Bir kere kendi hayatın asla önceliğin olamıyor bir daha. Belki istemediğin durumlara tahammül etmek zorunda kalabiliyorsun, ya da istediğin şeylerden vazgeçebiliyorsun. Annelik toplumun aşırı derecede dayattığı bir şey, halbuki bu bir seçim olmalı. Reddit’te 80 yaşlarında, hiç çocuk yapmamış bir kadının tanıklığı vardı. O çok mutluydu, sosyalleşmiş, zevk aldığı insanlardan, arkadaşlarından hiç kopmamış, dünyayı gezmiş, hobilerine zaman ayırmış, yaşlılığındaki bakımını parasal olarak garanti altına almıştı. Bence anne olmak istemeyen kadınların çoğu pişman olmaktan korktuğu için ya da toplum baskısından ötürü çocuk yapıyor. Kendinizi en iyi siz tanırsınız. Belki ileri yaşta olup çocuk yapmamış insanların cevapları size daha yararlı olacak. Ama bir anne olarak anne olmamayı istememekte yanlış bir şey yok demek istedim. 35 yaş civarı biyolojik saatiniz farklı duygular uyandırabilir elbette. Ne istediğinizi biliyorsanız bunun hormonların etkisi olduğunu hatırlayın. Ne karar verirseniz verin mutlu olmanızı dilerim.

Annelik içgüdüsüyle doğmadım ama bekarken iki çocuk yaparım evlenirsem diye düşünüyordum. Allah nasip etti iki çocuğum var. Ben zaten hayatta karşıma çıkan her şeye balıklama atlamak gibi bir mizaca sahibim, şu da olmasın geçip gideyim demem. Dediğiniz süreçleri hiç düşünmedim çocuk sahibi olurken çünkü zaten hayat biz plan yaparken başımıza gelenlerdir felsefesiyle yaşıyorum her tercih bir vazgeçiştir. Çocuklarım olduğu için çeşitli keyiflerden vazgeçtim mutlaka ama yerine yenileri koymaya çaba gösteriyorum. Ona üşen buna üşen… eee öyle de hayat geçmez ki. Döngüye girmek lazım, sevmem her şeyi kenardan seyretmeyi

Annelik ic güdüsü var miydi bilmiyorum. Burcumdan dolayı anaç biriyim. Bekarken 1 çocuğum olsun isterdim.evlendim 1 oğlum oldu, ikinci çocuğu 8 sene sonra istedim bunda biraz pişmanlık oldu keske daha erken olsaydi okudum. Bence pişmanlık herkeste olabilir. Eğer zaman icindeyse yaparsanız isterseniz zaten

Tam olarak sizin gibiyim ben de. Çocuk yapmayı hayatım boyunca istemedim hala daha istemiyorum. Bende de öyle bir güdü yok. Annemin benim için yaptıklarına bakıyorum ben kimse için bunları yapamam ve yapmak da istemiyorum. Bana göre annelik (tabii ki iyi anneler için söylüyorum bunu) gerçektem kutsal. Uykundan fedakarlık ediyorsun, hayallerinden fedakarlık ediyorsun ve birçok şey. Ben bu kadar kutsal değilim Ben canım istediğinde istediğimi yapmak istiyorum buna engel olabilecek bir durum istemiyorum hayatımda. Ama bu durumunuzu partnerlerinizle paylaşın sonra hayal kırıklığı olmasın.

Benimde cocugum yok ve bunlari bende dusunuyorum. Anne olursam soyle yaparim boyle yetistiririm diye dusunuyorum ama icimde aslinda anne olma istegi fazla yok birazda korkumdan sanirim.

Ben daha 20'lerimdeyim ama çocuk yapmayı asla düşünmüyorum. Çevremde çocuk yapıp hayatı mahvolmuş çok fazla insan var. Hayallerini gerçekleştiremiyorlar, hayallerinden, kendilerinden vazgeçiyorlar. Bence günümüzde çocuk yapıp mutlu olabilen insanlar sadece gerçekten zengin olanlar, ya da hayalleri, idealleri sadece aile kurmak olan insanlar. Yani, aile kurmak, çocuk yapmak dışında büyük bir hayaliniz varsa, ve zengin değilseniz muhtemelen bocalarsınız.

Bunun yanında çocuk yapmadığı için çok özgür yaşamış, yaşayan insanlar da tanıyorum. Bir akrabamın mesela hiç çocuğu yok, 50 yaşında şu an ve ben onu bildim bileli kız arkadaşıyla dünyayı geziyor. Buna uygun da bir işi var tabii. Ama çok pozitif ve mutlu bir insan, bunu da çocuğu olmamasına bağlıyorum ben.

Yumurtalarını dondur hazır yumurtan varken
Sonra pişman olmamak adına
Şu an istemiyorsun diye anlıyorum
Bu tür duygular zaten 40 yaş civarında tavan yapıyor diye duydum.
Daha zamanın olduğu için belki de rahatsın
Ama nasip işte
Zaten den istesen bile olup olmayacağı kesin değil ki

Soruna gelecek olursam
Bu kişisel bir şey
Doğurup pişman olan da var
Doğurmayın pişman olan da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…