- 10 Mayıs 2022
- 1.485
- 2.037
- 83
Halamın kızı var evleneli 5 sene oldu nerdeyse 30 yaşında ama eside kendisi de istemiyor cocuk ugrasamam ben kendimi eve hapsedemem diyo gezmeyi tozmayi eglenmeyibcok sever o yuzden yapmıyor insallah pisman olmaz. Cunku halamin 14 sene çocuğu olmamış insallah ayni seyleri yasamaz eskiden evlenmeler cok erken yasta oldugu icin yas problem olmuyordu gec de olsaİyi günler herkese. Şu an çocuk istemediğime eminim hatta hayatımın hiçbir döneminde annelik hayalim olmadı sanırım. Ama sorunlu bir evlilikten dolayı mı böyle oldu yoksa gerçekten annelik içgüdüm mü yok onu bilmiyorum sonuç olarak şu an çocuk hiç istemediğim bir şey.
Bebekliği, okula başlaması, sınavları, dersanesi, ergenliği o kadar gözümde büyüyor ki içim daralıyor. Şimdi sizlere sormak istediğim 2 soru var ilki anne olanlara;
Bu duygu hep içinizde var mıydı ? Yukarıda saydığım süreçler hiç gözünüzü korkutmadı mı? Yani otomatik böyle bir annelik iç güdüsüyle mi doğdunuz
İkinci sorum da hiç çocuk yapmamış olanlara ;
Pişman olduğunuz oldu mu ? Veya çevrenizde hiç çocuğu olmayanların hayatı nasıl ilerliyor memnunlar mı ?
Başka bir sebeple yaptırdığım testte amh değerim 3.6 çıktı. Doktor çok iyi buldu ama artık 30lu yaşlarda olduğumu ve düşünmüyorsam da yumurtalık dondurmayı düşünebileceğimi söyledi. O nedenle sizlere bu soruyu soruyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim
Bence çoçuk oldukdan sonra fikirlerin degişecek kendi çoçugun yani nasil sevmezki insan yani benim evliligimde bitse filan asla çoçuk yapdigim için pişman olmam babasinin cani cehenneme yani aldatmişsa def olsun kendi çoçuguma kendim bakarim birlikte zorda olsa yaşayip gideriz yanliz olmakdan iyidir bence tabi bu benim duşuncelerim insan yaş aldikca artik 40.gelince bence bir özlem çeker soylemese bile ara sira gecer icinden keşke yani bir çoçugum olsaydi yanlizlik zor birşey ailemiz yaşlaniyor vefat ediyor belki eşin iyi birisi çikmiyor ayriliyosun ama işin sonunda kendi canindan çok sevdigin birisi hep yaninda.Umarim herşey gönlunce olur seninde.Ben istiyorum soğudum.
Ben ergenlik donemimde kucuk kuzenlermi dövmek isterdim. Cocuk sevmezdim. Sonra 15 yasimda kucuk kardesim oldu. Diger kardeslerim gibi degildi. Onları sa seviyorum canlarım ciğerlerim ama onlar kardeş. Küçüğümüzu çocuğum gibi seve seve buyuttum. Aglama sesine tahammülum yoktu. Ama kardesimin aglamasi bile guzel gelirdi. Yani ben bu yüzden cocuk sevecegimi biliyordum. Simdi bir kziim var. Kendi çocuğun olunca başka olacak derlerdi itiraz ederdim. Ne tükürdüysem yuttum. Her gün iyi ki dogurdum seni diyorum kızıma. Devir kötü. Artık hiç bir şeyin tadı yok gibi geliyor. Hiç bir şey keyif vermiyorken onun yeni ogrendigi bir kelime bir gülüşü bir davranışı günümü aydinlatiyor. Gerçekten hayatimin anlamı. Onsuz bir hayat düşünemiyorum. Ama yakın çevremde asla çocuk istemeyen iki arkadaşım var. Onlarda geziyor tozuyor. Çocuk ayak bağı geliyor onlara. Bir tanesinin Annesi küçükken sizin yüzünüzden hiç bir şey yapamadım dermiş. Haliyle kizinde zihninde bu bilgi kodlanmış. Çocuk olursa hiç bir şey yapamaz gibi... Ben mesela sürekli bir aktive yapmayı yorucu bulurum. Kalkıp spora gitmek iş gelir bana. Çocuk olmayınca hayat anlamdirmak için böyle şeyler peşinde koşacaksın. Dunya kadar para döksem gezsem ugrassam kizimin soyleyemedihi bir kelime kadar keyif vermez bana. Tamam benim 35 de pilim bitti seninki 45 de bitsin. 45 yaşında evinde kek yaparken iştahla pismesini bekleyen bal suratli bir şey yoksa yine de lezzetli gelecek mi o kek? Dogru soru bu galiba..İyi günler herkese. Şu an çocuk istemediğime eminim hatta hayatımın hiçbir döneminde annelik hayalim olmadı sanırım. Ama sorunlu bir evlilikten dolayı mı böyle oldu yoksa gerçekten annelik içgüdüm mü yok onu bilmiyorum sonuç olarak şu an çocuk hiç istemediğim bir şey.
Bebekliği, okula başlaması, sınavları, dersanesi, ergenliği o kadar gözümde büyüyor ki içim daralıyor. Şimdi sizlere sormak istediğim 2 soru var ilki anne olanlara;
Bu duygu hep içinizde var mıydı ? Yukarıda saydığım süreçler hiç gözünüzü korkutmadı mı? Yani otomatik böyle bir annelik iç güdüsüyle mi doğdunuz
Pişman olduğunuz oldu mu ? Veya çevrenizde hiç çocuğu olmayanların hayatı nasıl ilerliyor memnunlar mı ?
Başka bir sebeple yaptırdığım testte amh değerim 3.6 çıktı. Doktor çok iyi buldu ama artık 30lu yaşlarda olduğumu ve düşünmüyorsam da yumurtalık dondurmayı düşünebileceğimi söyledi. O nedenle sizlere bu soruyu soruyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim
Hiç çocuk yapmayı düşünmeyen bir kuzenim vardı. 20 yaşında evlendi tam 17 yıl eşi çocuk yapmak istemedi çünkü asgari ücret ile çalışıyordu ikisi de. Ev yoktu araba yoktu. Aslında bunlar büyük bahaneler dedildi doğursa kv bakardı yine kuzenim çalışırdı. Ama enişte hep çocuk bakmanın zorluğundan bahsederdi üşenirdi. Birlikte çalışıp biraz aile desteği ile de ev aldılar araba aldılar. Sonra eniştenin bahanesi kalmadı tüp bebekle hamile kaldı 37 yaşında kuzenim ve 38de dogurdu bebeği down sendromlu doğdu 6 aylıkken vefat etti.
Diyeceğim şu ki geç yaştaki ilk hamilelikler çok riskli. Risksiz doğuran da var ama tehlike yüksek.
İkinciyi geç yaşta doğursa bile bu kadar riskli olmuyormus ama ilkini bu kadar geçe bırakmamak gerekirmiş.
Ben 8 yıldır evliyim evlilikte sorun yaşadığım in ve çözülmedi için istemiştim daha yeni yeni hazır benim vücudum ancak kafam rahatladı.... Evlilikte çözemediğim sorunlar yüzünden odaklanamdım şükür psikolog sayesinde çözdüm... Şimdi daha hazırım....İyi günler herkese. Şu an çocuk istemediğime eminim hatta hayatımın hiçbir döneminde annelik hayalim olmadı sanırım. Ama sorunlu bir evlilikten dolayı mı böyle oldu yoksa gerçekten annelik içgüdüm mü yok onu bilmiyorum sonuç olarak şu an çocuk hiç istemediğim bir şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?