- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
Ne oldu biliyor musun? Ağustosta kardeşimin düğünü oldu, düğünden birkaç gün önce de başka bir şehirde kardeşimin nişanlısının kınası olacaktı.. Ortada hiçbir sorun yoktu.. Babam bizim taraftan da misafirler olduğu için o gittiğimiz şehirde otel ayarladı bizim tarafın misafirlerinin kalması için daha önceden nişan için de tutmuştu. Bazı misafirler de kardeşim de o şehirde onlarda kalacaktı. Babam bana sordu otelde mi kalacaksın kardeşinde mi diye. Ben de kalabalıkta kalamam otelde kalayım dedim. Bir şey yok gayet iyi.. Sana da ayarladım diye konuştuk. Ben bir de kardeşimde kalmak istemiyorum bu arada daha önce 1 kere yiğenimin doğum gününde gittik kaldık. Gittiğime pişman olmuştum.. Neyse biz bizim arabayla bizimkiler ve kuzenim o kadar saat yol gittik. Yolda hiçbir şey yok.. Ben yol boyunca düşündüm pek çok şey.. Anlatmak uzun olur.. Ta ki kardeşimin evinin önüne geldik.. Arabadan ineceğiz, otele ne zaman gidilecek diye sordum arabada bana babam bir sert konuştu.. İstiyosan seni şimdi götüreyim. Bir tek sen kalacasın orada. Biz burada kalacaz.. Dİye kötü konuştu.. Sonra arabadan eşyaları alacağız.. Bana al eşyalarını diye sert çıkıştı.. Yok boyunca bir şey yok.. Kapının önünde beni azarlar gibi bu yaşta insana hem de hiçbir sebep yokken bağırırı gibi hareket etti.. Biz kardeşimin evine çıktık. Ben orada 5 dakika bile olmadan ağlamaya başladım.. O kadar saat yol gitti. Yiğenlerimi görmeden orada oturmadan ağlaya ağlaya kalınacak otele gittim Beni oraya götürün dedim yani... Te sabahtan var ya akşama kadar ağladımç Gözlerim şişti.. Oldu mu şimdi? Ben sürekli böyle hareketlere maruz kalıyorum. Niye barışayım?
Ben gidelim demedim, ben kalacaktım onlar kardeşimde kalınacaktı. O anda hemen gidelim diye sormadım ne zaman gidilecek diye sordum o anda.
E azarlatmayın kendinizi. Kaç yaşında kadınsınız ananıza babanıza muhtaç haldesiniz. İnsan ilişkileri nasıl kurulur devam ettirilir bihabersiniz aileniz size bunları öğretmediyse bi tek bu yönden haklı bulmam onları. Benim dediğimi sizin anlayacak durumda olmadığınız en baştan belliydi zaten. Üzülüyorum size sürekli ailenize suç bulan kendini kusursuz sana ama ailesi olmadan bi hiç olan birisiniz. Babanızın evinde oturup adama bileneceğinize bi iş bulun da görün bakalım dünya kaç bucak gerçek dertler nasıl dertler.Ev kalabalık olacaktı. Bana otel ayarlayın demedim, otel zaten ayarlanacaktı ben de orada kalmak istedim. Ayrıca kardeimde kalmak istememem nedenim daha farklı ben yiğenimin doğum günü için ilk kez kardeşime kalmaya gittim orada gittiğime gideceğime pişman oldum. Sonra da tövbe ettim bir daha kalmayacağım dedim. Yani bir otelde kalınacak diye beni orada azarlamasının da haklı yönünü gördünüz ya söyleyecek bir şeyim yok sırf eleştirmek için yazıyorsunuz. Bu sözünüzden sonra da ne dediğinizim önemi yok benim için teşekkür ederim.
E azarlatmayın kendinizi. Kaç yaşında kadınsınız ananıza babanıza muhtaç haldesiniz. İnsan ilişkileri nasıl kurulur devam ettirilir bihabersiniz aileniz size bunları öğretmediyse bi tek bu yönden haklı bulmam onları. Benim dediğimi sizin anlayacak durumda olmadığınız en baştan belliydi zaten. Üzülüyorum size sürekli ailenize suç bulan kendini kusursuz sana ama ailesi olmadan bi hiç olan birisiniz. Babanızın evinde oturup adama bileneceğinize bi iş bulun da görün bakalım dünya kaç bucak gerçek dertler nasıl dertler.
Konu sahibi gibi dünyadan bir haber değil kendi başına işlerini halledebilen ayakları yere sağlam basan insanlar oluyorlar ama. Evet adaletsizlik ama neticesi böyle güzel bir sonuç doğuruyor en azından. Bi sürü imkanlara sahipken baba evinde prensescilik oynamaktansa gerçek hayatta kendi kahramanı olmayı tercih eder her aklı başında kadın diye düşünüyorumgerçek bir piremses sendromu.. ailemin evinde kirasız yaşayayım, çalışmayayım, kendi hayallerimin peşinde laylay koşayım. ailem bana ev almış boru patladı diye mızmızlanayım. taşınma aşamasında derslerim var diye olaylardan bi haber kalayım. istediğim her lafı söyleyeyim ama kimse bana tepki vermesin.
asla onaylanacak birşey değil de anasından babasından dayak yiyen, küfür işiten milyonlarca insan var. onlar napsın ?
okumak isteyip "çalış harçlığını kazan, ben para veremem" lafını duyup lisansı zor bitirenler var.
hayat bazı insanlar için çok zorken onlar bunca şikayet etmeyip ekmek elden su gölden yaşayanların bu şekilde davranması gerçekten adaletsizlik.
Sağol senin yorumlarından zaten konunun tamamını anlamadığın belli oluyordu ben açık seçik her şeyı yazdım tane tane, sırf eleştiri olsun diye yazıyorsunuz. herkes anlamak zorunda da değil.
Kardeşlerin evlenmiş.Sen evlenememişsin sanırım. Ondan mutsuzsun. Bu sebeple akşama kadar ağlanmaz. Gir bir işe çalış.Sana iyi gelecek tek şey buVala ben hayatımda ortada bir şey yokken o kadar ağladığım nedir olmuştur. O anda çok zayıf duygusal bir anıma geldi. Akşama kadar ağladım. Artık dayanacak, kimsenin kötü bi hareketine tahammül edecek halim kalmadı.. Sizin aile ilişkileriniz nasıl bilmiyorum bizde bana karşı çok belirgin kötü hareketleri oluyor. Daha önce vefat eden teyzemle paylaşmıştım o da yangına körükle gidiyor gibi olmasın ama öyle gerçeken dedi.. Benim yazdıklarıman aileye atar olan ne var? Ben sadece artık sağlığımı korumaya çalışıyorum.
İnanın ki kimsenin ailesi mükemmel değil, herkes birbirini idare ederek (sevgiden dolayı) geçiniyor. Benim aile ilişkilerim çok iyidir şükür ama hep ben idare ettiğim için, anneme babama bunun binde biri atar yapsam 1 ay yalvarmak zorunda kalırım gönüllerini almak için.
Sizin otel durumunuz önceden konuşulmuş, o yüzden haklı görüyorsunuz kendinizi, bence tüm aile evde kalırken sizde kalsanız iyi olurdu ama haklı sebepleriniz varmış. Yine de çıkın bir eve, oturun sohbet edin, bir yemek yiyin, sonra ben otele gideyim burası çok kalabalık rahat edemeyiz diyin gidin. Daha kapıdan girmeden ne zaman otele gidilecek diye sormanız inanın çok sinir bozucu, empati yapın babanızın yerinde sizde olsanız bu ne şımarıklık der sinir olurdunuz.
Burada eminim okuyorsunuz, öyle aileler var ki kızlarından miras kaçırıyor, yiyecek ekmek vermiyor, onlara bakınca siz de aileme haksızlık yapıyor muyum acaba diye düşünmüyor musunuz hiç? Yarın bir gün bir şey olursa çok çok üzülürsünüz. Siz evi her şeyi bir kenara bırakın, bir tatlı alıp gidip ailenizi ziyaret edin, çok samimi olmayın istemiyorsanız ama küste olmayın. Anne baba rızasını, duasını almadan hiçbir işiniz rast gitmez zaten, ailenizle mesafeli de olsa mutlaka görüşün, ilişkinizi koparmayın.
Yaşınız biraz genç belli, yaş ilerledikçe daha çok fark edersiniz eminim bunu, her durumda siz haklı olamazsınız, etrafınızdaki insanların söylediklerine biraz kulak verin, sivri köşelerinizi biraz yumuşatmaya çalışın, kimse için değil kendiniz için.
+1
Aile be derse yapmış yaranamamış.
Dememişler bir de sana mi otel.parası odeyelim vs, kal kardesinde.
Ev almışlar, şu an hem eski evi işgal ediyorsunuz, hem yenisini, yine ses eden yok
SIz düzene girin diye bekliyor millet.
Hem konuşmayın, hem evlerinde yaşayın.
Hem düzeninizi kurmayın, mudahele ediyorlar diye atarlanin. Daginikliginizdan bıkmışlar demekki.
Biraz kendinize gelin, yüksek lisans bitirmissiniz, lise çocuğu değilsiniz.
sizin sinirleriniz feci bozulmuş. bence kesinlikle profesyonel destek alın. babanızın tepkisi haklı aslında. kına için gidilmiş, önce elbette oradaki kardeşinize uğramanız lazım. daha arabadan inmeden beni otele bırakın da ne haliniz varsa görün gibi bir tepki vermişsiniz. muhtemelen dediğiniz gibi yol boyu kafanızda çok şey kurduğunuz için aslında o kurduklarınızın tepkisini vermişsiniz.
halbuki düğün gibi güzel bir olay için oradasınız. uyum sağlasanız, orada insanlarla biraz zaman geçirseniz sonra da baba ben otele geçeyim dinlenip hazırlanayım deseniz size öyle ters davranmazdı.
Uff
Kardeşlerin evlenmiş.Sen evlenememişsin sanırım. Ondan mutsuzsun. Bu sebeple akşama kadar ağlanmaz. Gir bir işe çalış.Sana iyi gelecek tek şey bu
Her kadın da evlenme isteği vardır. İyi bir adam karşıma çıkmadı diye hüzünlenir.Kaderine ağlar. Dediğim gibi gir bir işe çalış.Sosyal bir çevren olsun . Sana iyi gelecek. Kpssyi bekleme iş başvurusu yapmaya başla. Ota b...ka alınıp ağlama. Hayat zor iş dünyası acımasız bir yetişkin gibi davran eksik eşyalarını kendi paranla kendi zevkine göre tamamla ve yaşlı anne babanı rahat bırak.Evlenmemmişsin derken ben ciddi olrak evlenmeyi 3 yıldır düşünmeye başladım. Ondan önce hazır değildim. Allah nasib etmediyse ben napabilirim? Konumun başında zaten kpss tercihleri yaptım diye yazdım.
Otele beni bırakın demedim.. Otele ne zaman gidilecek diy bir soru sordum sadece. Ayrıca babam da o olaydan sonra özür de diledi ama ben affedemiyorum.. Benim haklı olduğum şeyde bile eleştirecek bişey buluyorsunuz hayre t ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?