Hiç düzenim yok.. Ev taşıma..

Anlattiginiz seyler sebepler oladar sacma ki babasi sert cikti azarladi diye bukadar aglamak alinmak sorun cikarmak cok sacma hangimize bekarken babamiz kizmadi acab? Siz cok alingan ve kaprislisiniz daha onceki konuyuda okumustum ayni seyi dusunmustum. Kocaman insansiniz ayri ev almislar daha ne istiyorsunuz? Hem ayri yasamak istiyorsunuz hem eile olsaydik beraber yasardik diyorsunuz insanlari daha fazla biktirmayin bence buldunuz bunuyorsunuz kaprisli insan cok zor bence kendinizi torpuleyin. He ayrica abinin evine gider gitmez otele nezaman gidicez diye sordugun icin kizmis olabilir baban bana oyle geldi

Allah Allah.. seçme lüksünüz yok diye.. Benim hayatımla ilgili karar alıyorlar.. Bana hiç sormadan fikrim alınmadan hareket ediyorlar.. Bu oturduğumuz evde onlar taşınmadan önce de güya plan yapmış, bu oturduğumuz evin üst katlarında kapıcı dairesi var. Oradan ev alacakmış bana.. Ben bu oturduğumuz evden zaen emmnun değilim. Tren yolunda tren sesinden şikayetçiyim. Ayrıca kendi otursun o eski ve küçük evde. Sadece o değil, mesela benim kendime ait eşyalarım sanki hiç benim eşyam değilmiş gibi başka yere kaldırıyor, ya da birine veriyor.. Sanki o eşya benim değil.. Kitaplarım var dünya kadar test kitabı almış, bi koliye koymuş, ağzını bile kapatmadan aşağıda toz içinde otoparka indirmiş.. Sne bu kitapları kullanıyor musun lazım mı? Oraya indiriyorum hiçbir şey yok.. Sormadan söylemeden haber etmeden oraya indirmiş. Kıyatetler zaten gırla.. Haberim bile yokkken ortadan kayboluyor.. Bunlar sadece örnek. Her hareketi öyle.. Ben benimle ilgili şeyler hakkında karar alınmasından nefret ederim. Kendi kararımı kendim veririm. Sırf eleştiri olsun diye konuşuyorsunuz. Kendi hayatımı ilgilendiren yaşayacağım ev konusunda da kararımı kendim vermek istererim. Ayrıca bana ev alın demedim ki? O kadar ev alınıyor, bakkaldan peynir mi alıyorsun da benim seçme hakkım olmayacakmış?

Sağol senin yorumlarından zaten konunun tamamını anlamadığın belli oluyordu ben açık seçik her şeyı yazdım tane tane, sırf eleştiri olsun diye yazıyorsunuz. herkes anlamak zorunda da değil.

Yazacağım da nasılsa beğenmeyeceksiniz.
Kendinizi hiç eleştirmeyin aman.
Böyle böyle geliştirirsiniz(!) kendiniz.
Sorunları da böyle çözersiniz.
Hep sorun başkasında.

Ev aldılar diye kabul etmek zorunda değilsiniz bu arada.
Fikrimi almadılar da şöyle de böyle de.
Gerek yok eve, sağolsun düşünmüşsünüz ama kiraya verebilirsiniz deyin, olsun bitsin.

Siz bu konuda yardımcı olmak isteseydıniz benim konu başlığında anlattığım şeye yorum yapardınız. Ben ev aldılar kira şu bu diye dert etmedim ki evde düzen yok, şu anki durum bu taşınma gibi şeylerdi anlattım.. Siz farklı şeylerden bahsediyorsuuz.

Ailenizle aranızı düzeltin . Maddi gelirini yoksa onlara gebesiniz. Ondan sonrası için zamana ihtiyacınız var

Kaç yaşında kadınsınız size sundukları imkanları beğenmiyorsanız kendiniz sağlayın. Küssünüz ama babanızın aldığı evde oturup babanızın parasıyla geçiniyorsunuz. Ailenizden şikayet ediyorsunuz ama ben hiç kalabalıktan şikayet edip kardeşinin evi varken otelde kalmak isteyen mantıklı bir insan duymadım. Sizi denediler muhtemelen orada. Siz prenses değilsiniz aileniz de sizin köleniz değil. Günah bu insanlara yüz buldukça astarını istemişsiniz. Artık büyüyün. Ve lütfen ağlayıp zırlamak yerine psikolojik destek alın. Herkes yanlış siz doğru değilsiniz bunu da kabullenin herkese çıkışmak yerine

Kalalıktan şikayet edip de otelde kalayım demedim. Zaten o otel ayarlanacaktı. Buradan bizim taraftan giden misafirler otelde kalacaktı.. denemekle alası yok. Bizim için o normal bir durum. Daha önce nişanda gittiğimizde de biz otelde kaldık.

Ya siz el misiniz? Tüm aile kalırken kalınır ama herkes evde kalacakken ayrık otu gibi otel isteyip daha eve çıkmadan otele ne zaman gidilecek derseniz yersiniz lafı. Ve haklılar da kim olsa laf söyler.

Farkında mısınız size iyi niyetle yorum yapan herkese saldırmışsınız, anlaşılması ne kadar zor bir insan olduğunuzu nasıl fark etmezsiniz, inanılır gibi değil.

Aileniz size ev alıyor ona bile bin türlü nankörlük yapmışsınız. Kaç kişinin ailesi kızına ev alıyor? Bu nasıl büyük bir nimet farkında değil misiniz gerçekten? Ben 22 yaşımdan beri çalışıyorum, bende yüksek yaptım, doktora yaptım, hem de çalışırken hem de en zor mühendislikte, bırakın ailemden maddi destek alıp onlara atar yapmayı, benim onlara desteğim olmuştur. Ben sizin yaptıklarınızın yüzde birini yapsam babam bana çok daha sert davranır, o durumda ben babamın gönlünü almak için çabalarım.

15 yaşında evin prensesi gibi davranıyorsunuz ama bu tavırları bırakıp olgun bir insan gibi davranmanız lazım yoksa huzuru bulamazsınız özellikle henüz kendi ayaklarınız üzerinde duramayıp ailenizin desteği ile yaşıyorken.

Kardeşinizin evine çikmadan otele niye gitsinler pes adamlar torunlarını görecek sen de yigenlerini gör ve gidersin otele.Sıkıntı vat sen de .Yaşınız kaç ?

Ya siz el misiniz? Tüm aile kalırken kalınır ama herkes evde kalacakken ayrık otu gibi otel isteyip daha eve çıkmadan otele ne zaman gidilecek derseniz yersiniz lafı. Ve haklılar da kim olsa laf söyler.

Ev kalabalık olacaktı. Bana otel ayarlayın demedim, otel zaten ayarlanacaktı ben de orada kalmak istedim. Ayrıca kardeimde kalmak istememem nedenim daha farklı ben yiğenimin doğum günü için ilk kez kardeşime kalmaya gittim orada gittiğime gideceğime pişman oldum. Sonra da tövbe ettim bir daha kalmayacağım dedim. Yani bir otelde kalınacak diye beni orada azarlamasının da haklı yönünü gördünüz ya söyleyecek bir şeyim yok sırf eleştirmek için yazıyorsunuz. Bu sözünüzden sonra da ne dediğinizim önemi yok benim için teşekkür ederim.

Kardeşinizin evine çikmadan otele niye gitsinler pes adamlar torunlarını görecek sen de yigenlerini gör ve gidersin otele.Sıkıntı vat sen de .Yaşınız kaç ?

Ben gidelim demedim, ben kalacaktım onlar kardeşimde kalınacaktı. O anda hemen gidelim diye sormadım ne zaman gidilecek diye sordum o anda.

Vala ben hayatımda ortada bir şey yokken o kadar ağladığım nedir olmuştur. O anda çok zayıf duygusal bir anıma geldi. Akşama kadar ağladım. Artık dayanacak, kimsenin kötü bi hareketine tahammül edecek halim kalmadı.. Sizin aile ilişkileriniz nasıl bilmiyorum bizde bana karşı çok belirgin kötü hareketleri oluyor. Daha önce vefat eden teyzemle paylaşmıştım o da yangına körükle gidiyor gibi olmasın ama öyle gerçeken dedi.. Benim yazdıklarıman aileye atar olan ne var? Ben sadece artık sağlığımı korumaya çalışıyorum.

İnanın ki kimsenin ailesi mükemmel değil, herkes birbirini idare ederek (sevgiden dolayı) geçiniyor. Benim aile ilişkilerim çok iyidir şükür ama hep ben idare ettiğim için, anneme babama bunun binde biri atar yapsam 1 ay yalvarmak zorunda kalırım gönüllerini almak için.

Sizin otel durumunuz önceden konuşulmuş, o yüzden haklı görüyorsunuz kendinizi, bence tüm aile evde kalırken sizde kalsanız iyi olurdu ama haklı sebepleriniz varmış. Yine de çıkın bir eve, oturun sohbet edin, bir yemek yiyin, sonra ben otele gideyim burası çok kalabalık rahat edemeyiz diyin gidin. Daha kapıdan girmeden ne zaman otele gidilecek diye sormanız inanın çok sinir bozucu, empati yapın babanızın yerinde sizde olsanız bu ne şımarıklık der sinir olurdunuz.

Burada eminim okuyorsunuz, öyle aileler var ki kızlarından miras kaçırıyor, yiyecek ekmek vermiyor, onlara bakınca siz de aileme haksızlık yapıyor muyum acaba diye düşünmüyor musunuz hiç? Yarın bir gün bir şey olursa çok çok üzülürsünüz. Siz evi her şeyi bir kenara bırakın, bir tatlı alıp gidip ailenizi ziyaret edin, çok samimi olmayın istemiyorsanız ama küste olmayın. Anne baba rızasını, duasını almadan hiçbir işiniz rast gitmez zaten, ailenizle mesafeli de olsa mutlaka görüşün, ilişkinizi koparmayın.

Yaşınız biraz genç belli, yaş ilerledikçe daha çok fark edersiniz eminim bunu, her durumda siz haklı olamazsınız, etrafınızdaki insanların söylediklerine biraz kulak verin, sivri köşelerinizi biraz yumuşatmaya çalışın, kimse için değil kendiniz için.

+1
Aile be derse yapmış yaranamamış.
Dememişler bir de sana mi otel.parası odeyelim vs, kal kardesinde.
Ev almışlar, şu an hem eski evi işgal ediyorsunuz, hem yenisini, yine ses eden yok
SIz düzene girin diye bekliyor millet.
Hem konuşmayın, hem evlerinde yaşayın.
Hem düzeninizi kurmayın, mudahele ediyorlar diye atarlanin. Daginikliginizdan bıkmışlar demekki.
Biraz kendinize gelin, yüksek lisans bitirmissiniz, lise çocuğu değilsiniz.

[QUOTE="mb1, post: 62087113, member: 385318] Arabadan ineceğiz, otele ne zaman gidilecek diye sordum arabada bana babam bir sert konuştu.. İstiyosan seni şimdi götüreyim. Bir tek sen kalacasın orada. Biz burada kalacaz.. Dİye kötü konuştu..
[/QUOTE]

Adam yoldan gelmiş,
Bir nefes alacak,
Özel şoförünüz ya,
Otele Ne zaman gidilecek..
Bir kardeşinizi göreydiniz?
Sonra da babam sert konuştu.
Kadir gecesinde doğmuşsunuz öyle söyleyeyim.
Aileniz eli öpülesi insanlar.
Geçimsiz, uyumsuz, anlayışsız, teşekkür etmeyi bilmeyen kızlarını idare ediyorlar.
Helal olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…