- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
Şimdi yine bana çemkireceksiniz ama sizin çok ciddi sorunlarınız var ve bunu anlamak için psikolog olmak filan gerekmiyor.Konularınızın öncesini bilen herhangi biri az çok durum tespiti bile yapabilir o derece bariz sorunlar.Ailenizde artık baş edemiyor sanırım.Çünkü yardım almaya ve sorumluluk almaya da yanaşmıyorsunuz.En güzeli başka bir evde yaşasın bari diye düşündüler muhtemelen.Sizi sevdikleri ve kıyamadıkları içinde yaşamınızı kolaylaştırmaya çalışıyorlar.Ama insanların sınırlarını zorladığınız için tepkilerini kontrol etmekte her zaman başarılı olamayabilirler.15 yaşında bir ergenin kaprislerini 30 yaşını çoktan aşmış bir insanda görmek ve bunlara ümitsizce tahammül etmek her insanın harcı değil.Sürekli alınmak ve kırılmak için bir sebep buluyorsunuz.
Uzun zaman önce açtığınız konularınızın birinde kardeşinizle eşinin odasına gayri ihtiyari baktığınızı ve kardeşinizin ağzının içinde kocama bakıyor tarzı şeyler gevelediği gibi bir hisse kapıldığınızı yazmışsınız.Kendi kafanızdan kurup kurmadığınızı bile bilmediğiniz bir konu için böyle büyük bir şeyi iddia edip kendinizi doldurabiliyorsunuz.Kardeşinize doğum hediyesi alınırken mutlaka sizide düşünen bir aileniz var çünkü biliyorlar ki ne olursa olsun siz asla toleranslı olmayacak ona alındı bana alınmadı diye bin tane şey kuracaksınız kafanızda.Kaç yaşına gelmişsiniz insanlar hayat mücadelesi veriyor bu yaşlarda.Siz hala babam arabamı yenilemedi, ailem bana küçük ev aldı, içine aldıkları eşyaları beğenmedim falan muhabbeti yapıyorsunuz.Dışarıdan sürekli yemek söylemekten şikayet edebilen kaç tane çalışmayan insan bulabilirsiniz bir düşünün isterseniz.Hem aile ile küssünüz, bu derece üvey muamelesi gördüğünüzü iddia ediyorsunuz hem de hala tüm ihtiyaçlarınızı ailenize karşılatıyorsunuz.Kimsenin ailesinde bu denli bolluk ve sabır yok, ama sizinde bunu görebilecek farkındalığınız ve sağlıklı bir ruhsal durumunuz yok.Siz kendinizle mutlusunuz bence, eğer şikayet edecek şeyleriniz biterse kendinizinde biteceğinizi düşündüğünüz için profesyonel yardım da almıyorsunuz.
Rahat batmasi olduğunu düşünüyorum bu konudan sonra.aa evet hatırladım sürekli dışarıdan yemek sipariş etme konusunu. millet hem okuyor hem çalışıyor hatta ev bakıyor.. herkesin kendi hayat tarzı ama bunca rahatlık içinde bunca şikayet... gerçekten ciddi problemleri olan insanlara hakaret gibi..
Rahat batmasi olduğunu düşünüyorum bu konudan sonra.
aman naparsa yapsın demek ki alması gereken dersler var hayattan.bir de bu kadar insan aynı tepkiyi vermesine rağmen sürekli bizleri de suçlama peşinde. sanırım hayat algısı bu. kimse karşı çıkmayacak, zıt fikirler olmayacak ve her dediği kabul edilecek..
yoksa bu kadar kişi biz mi problemliyiz ? normal hayat onunki mi de bizler saçma hayat mücadeleleri içindeyiz ?
Daha bismillah eve girip 5 dk hasbihal etmeden otel dersen baban sana sabirli bile davranmis. Gitmeseydin bu kadar daralacaksan. Hata sende. Sonra vay efendim agladim zirladim... Yegenleri goremedim... Hem gelir gelmez otel de hem de yeğen hasretinden dem vur. Bu ne perhiz bu ne lahana.. Yegen ozleyen varir varmaz otel demez. Kendini kandiriyorsun.Ne oldu biliyor musun? Ağustosta kardeşimin düğünü oldu, düğünden birkaç gün önce de başka bir şehirde kardeşimin nişanlısının kınası olacaktı.. Ortada hiçbir sorun yoktu.. Babam bizim taraftan da misafirler olduğu için o gittiğimiz şehirde otel ayarladı bizim tarafın misafirlerinin kalması için daha önceden nişan için de tutmuştu. Bazı misafirler de kardeşim de o şehirde onlarda kalacaktı. Babam bana sordu otelde mi kalacaksın kardeşinde mi diye. Ben de kalabalıkta kalamam otelde kalayım dedim. Bir şey yok gayet iyi.. Sana da ayarladım diye konuştuk. Ben bir de kardeşimde kalmak istemiyorum bu arada daha önce 1 kere yiğenimin doğum gününde gittik kaldık. Gittiğime pişman olmuştum.. Neyse biz bizim arabayla bizimkiler ve kuzenim o kadar saat yol gittik. Yolda hiçbir şey yok.. Ben yol boyunca düşündüm pek çok şey.. Anlatmak uzun olur.. Ta ki kardeşimin evinin önüne geldik.. Arabadan ineceğiz, otele ne zaman gidilecek diye sordum arabada bana babam bir sert konuştu.. İstiyosan seni şimdi götüreyim. Bir tek sen kalacasın orada. Biz burada kalacaz.. Dİye kötü konuştu.. Sonra arabadan eşyaları alacağız.. Bana al eşyalarını diye sert çıkıştı.. Yok boyunca bir şey yok.. Kapının önünde beni azarlar gibi bu yaşta insana hem de hiçbir sebep yokken bağırırı gibi hareket etti.. Biz kardeşimin evine çıktık. Ben orada 5 dakika bile olmadan ağlamaya başladım.. O kadar saat yol gitti. Yiğenlerimi görmeden orada oturmadan ağlaya ağlaya kalınacak otele gittim Beni oraya götürün dedim yani... Te sabahtan var ya akşama kadar ağladımç Gözlerim şişti.. Oldu mu şimdi? Ben sürekli böyle hareketlere maruz kalıyorum. Niye barışayım?
O kadar zirlamissin ki adamcağız bir de özür dilemiş senden. Ne icin pardon? Ozur dilemesi gereken sen oldugun halde bir de.. ay cikiyorum konudan elimde kalacaksin vallahi..Güzel cevap yazmışsınız teşekkür ederim. Bazı kişiler anlamadan sırf eleştirmek için yazıyor. O olayda ben tamamen suçsuz olduğum gibi hatta babam nadir özür dileyen biri olduğu halde benden özür diledi ama affedemiyorum. Özür diledi diye kabul de edemiyorum özrünü. Biz oraya kınaya gidiyoruz eğlenmeye ben aylardır dersin başından kalkmamışım ilk kez aylardan sonra bir yere gidiyorum onda da öyle ağlaya ağlaya oldu. Hatta oraya arabayla gittik ya ben dönerken otobüs bileti aldım otobüsle döndüm.. Kınada da bişey olmamış gibi davrandım kardeşim evleniyordu orada oynadım hatta. Böyle şeyler sürekli oluyor benim atık tahammül edecek dayanacak halim kalmadı benim sağlığım bozuluyor.
diyorum ki usul erkan bilmiyorsunuz. o noktada otele ne zaman gidilicek diye sormak hoş değil. kim olsa tepki gösterir. gerçekten tuhaf bir psikolojiniz var. aileniz bile yılıp özür dileyip kurtulma noktasına gelmiş.
O kadar zirlamissin ki adamcağız bir de özür dilemiş senden. Ne icin pardon? Ozur dilemesi gereken sen oldugun halde bir de.. ay cikiyorum konudan elimde kalacaksin vallahi..
O kadar zirlamissin ki adamcağız bir de özür dilemiş senden. Ne icin pardon? Ozur dilemesi gereken sen oldugun halde bir de.. ay cikiyorum konudan elimde kalacaksin vallahi..
bir de bu kadar insan aynı tepkiyi vermesine rağmen sürekli bizleri de suçlama peşinde. sanırım hayat algısı bu. kimse karşı çıkmayacak, zıt fikirler olmayacak ve her dediği kabul edilecek..
yoksa bu kadar kişi biz mi problemliyiz ? normal hayat onunki mi de bizler saçma hayat mücadeleleri içindeyiz ?
yani geçmiş konularınıza ve burda yazdıklarınıza bakınca böyle bir insan olduğum için şükrettim açıkçası.Ne alakası var ya? Yılıp özür diledin mi siz hiç hayatınızda ben gerçekten hatalıysam özür dilerim. Gerçekten çok saçma konuşuyorsunuz.
Bu kadar insan diye başkalarını yanına alıp da kendi fikrin yok mu senin? Benim konu başlığına yazdığım şeyle senin yazdığın arasında hiçbir alaka yok. Sen okuduğunu anlamıyorsun.
yani geçmiş konularınıza ve burda yazdıklarınıza bakınca böyle bir insan olduğum için şükrettim açıkçası.
bu arada merak etmeyin, muhtemelen burdaki bu saçma tavırlarınızdan ötürü yeni konularınıza sizi bilen insanlar kolay kolay yazıp canınızı sıkmaz zaten.
biz iki dakka da yıldık. aileniz tabi ana baba olunca mecbur..
kimseyi yanıma almama gerek yok. okuduğumu anlıyorum şükür, okuyunca da çoğu kişinin benzer şeyleri yazdığını görüp anlayabiliyorum.
burası ceza veren bi platform olduğundan babanız gibi tepki veremiyorum ama zaten yakında gene bi olay çıkarırsınız, babanız da gene ağzınınızın payını verir :)
Sağol senin yorumlarından zaten konunun tamamını anlamadığın belli oluyordu ben açık seçik her şeyı yazdım tane tane, sırf eleştiri olsun diye yazıyorsunuz. herkes anlamak zorunda da değil.
Bakın tüm iyi niyetimle yazıyorum sizi tanımam etmem kötü olsanız da iyi olsanız da beni etkilemez yani. Hayatınız istediğiniz ve planladığınız gibi gitmemiş ve bunun için nefretle dolusunuz. Konularınıza şöyle bi baktım kardeşinizin istemesine gitmemişsiniz diğerinin düğününe gitmemişsiniz. Yaşınıza göre çok tuhaf hareketleriniz var. Yanlış insanlardan medet ummuşsunuz. Haklı da olabilirsiniz kendinizce. Ama bunların sorumlusu aileniz değil. Geçmişe bi sünger çekin ve kendinize güzel bir gelecek kurun geç değil hiçbir şey için. Çalışmaya başlarsınız biriyle tanışır evlenirsiniz. Ama bunlar için öncelikle hatalarınızı kabul etmeniz ve bunları değiştirmeniz lazım. 5 6 sene önceki dertleri kendinize yük etmeyin artık. Kendinizle de ailenizle de hayatınızla da barışın. Yazık ediyorsunuz kendinize de ailenize de. Siz ciddiye alırsınız almazsınız ama tüm samimiyetimle ve iyi niyetimle söylüyorum bunları. Umarım ciddiye alırsınız.Bu kadar insan diye başkalarını yanına alıp da kendi fikrin yok mu senin? Benim konu başlığına yazdığım şeyle senin yazdığın arasında hiçbir alaka yok. Sen okuduğunu anlamıyorsun.
Neden sırf eleştiri olsun diye yazayım? Seni tanımam bilmem. Hayatımda bir yerin yok. Çocukken sana eziyet ettilerse sil gitsin hepsini. Babamda benim elimde sigara söndürdü. Üç sene önce çok feci dövdü ona cevap verdim diye. Şimdi takmıyorum. Onun parasını yemiyorum. Evine sırf annem için gidiyorum. Küs değilim ama muhatap değilim. Bunu yapacak cesaretin yok. Senden kat kat fazlasını yaşamışım çocukken. Hepsi bitti gitti. Küçük çocukken odaya alınmamanla ilgili konun var. Bırak gitsin ya hu. Kendini sal. Belki de hala okumak sana iyi gelmiyordur. Ara ver okula. En azından satış danışmanlığı yap. Çalış bir süre. Yorul. Beyin yorgunluğu insanı perişan eder ama fiziksel yorgunluk iyi gelir. Arkadaş edin. Arayıp hadi buluşalım dediğin yakın dostlar edin. Kendini aç yani. Sevgilin olsun. Belki vardır bilmiyorum ama olsa bu kadar bunalmazsın. Bana gerizekalı muamelesi yapmışsın ama ben gerçekten seni anlamaya çalışmıştım. Frekansın inanılmaz düşük. Biraz inançlıysan ibadet et veya frekans yükseltme çalışmaları yap. İlgilenirsen birkaç sayfa önerebilirim. Evini arındır. Adaçayı veya üzerlik yak. İnanarak yapmalısın. Ben birazda sürekli okula gitmek ve çalışmamanla ilgili olduğunu düşündüm sorunlarının.
Bakın tüm iyi niyetimle yazıyorum sizi tanımam etmem kötü olsanız da iyi olsanız da beni etkilemez yani. Hayatınız istediğiniz ve planladığınız gibi gitmemiş ve bunun için nefretle dolusunuz. Konularınıza şöyle bi baktım kardeşinizin istemesine gitmemişsiniz diğerinin düğününe gitmemişsiniz. Yaşınıza göre çok tuhaf hareketleriniz var. Yanlış insanlardan medet ummuşsunuz. Haklı da olabilirsiniz kendinizce. Ama bunların sorumlusu aileniz değil. Geçmişe bi sünger çekin ve kendinize güzel bir gelecek kurun geç değil hiçbir şey için. Çalışmaya başlarsınız biriyle tanışır evlenirsiniz. Ama bunlar için öncelikle hatalarınızı kabul etmeniz ve bunları değiştirmeniz lazım. 5 6 sene önceki dertleri kendinize yük etmeyin artık. Kendinizle de ailenizle de hayatınızla da barışın. Yazık ediyorsunuz kendinize de ailenize de. Siz ciddiye alırsınız almazsınız ama tüm samimiyetimle ve iyi niyetimle söylüyorum bunları. Umarım ciddiye alırsınız.
Ben siz haklı değilsiniz demiyorum. Misafir gibi gitseydiniz yine gitseydiniz. Dedikodu yaptı diye kardeş silinmez burada siz de kardeşinizin dedikodusunu yapıyorsunuz. Tavır yapardınız ama gitmemek sizi çok kötü bir konuma düşürmüş. Kimse arkanızdan kardeşi de böyle yapmış ablasını küstürmüş dememiştir kardeşi ondan önce evlendi diye kıskandı demiştir. Yaşadığımız ülkeyi insanlarını bilmiyormuş gibi hareketleriniz var. Diğer kardeşinizin istemesi için de halsizim deyip gitmemiş hiç tanımadığınız kızı sonrasında ekleyip hayırlı olsun demişsiniz objektif bakın bu normal mi sizce. Yine kendinizi kompleksli göstermişsiniz. Kendinize bunu yapmayın bu tavırların faydası yok işte. Yüksek lisans yapmanızı da bi kaçış olarak görüyorum ben yaşınız gereği akademi sizin için hayal olur sadece. Lütfen içinde bulunduğunuz hayat şartlarına göre planlayın kendinizi. İyi kötü bir iş bulun evde kukumav kuşu gibi oturup geçmişi düşünmeyin böyle yazık ediyorsunuz. İşe gidersiniz yeni insanlarla tanışırsınız iş çıkışı bi şeyler içer evinize gidersiniz. Kendinize bi hayat kurun koşturmacalı olsun. Spora gidin turlara katılın. Hala seneler önceki şeyleri düşünüp büyük tepkiler vermeyin artık. Umarım mutlu olmayı başarırsınız.Teşekkür ederim yorumunuz için. Kardeşimin düğününe gitmemeyi düşünmüyordum konuyu detaylı okuduysanız görmüşsünüzdür benim de tanıdığım arkadaşıyla benim dedikodumu yapmış hem de gerçek bile değil, bir de aynı zamada ben nişanında vardım düğününe niye gitmeyim. Ben abla olduğum için sana abartmıyorum beni her gören sanki benim halim kötüymüş sanki ben önce evlenmeliymişim gibi şeyler söylüyordu bana.. Ben de o zaman evlenmenin e harfini bile düşünmüyordum üzerimde sosyal baskı oluştu.. Ben hem o aşırı sosyal baskıyı yaşacakmışım hem de o internette benim dedikoumu yapacakmış benim de tanıdığm arkadaşıyla.. Onu da geç, kardeşimin kız istemesinde bana haber bile etmediler, şu gün aileler gelecek kız isteme olacak diye.. Bana baban arabanın içinde otogardan dönerken kardeşini de verdik diye söyledi. Böyle mi olmalı yani.. Bunları siz şimdi söylediniz diye anlatıyorum.. Benim yaşadığımı yaşamayan kimse anlayamaz.. İnşallah bundan sonrası iyi olur ne diyim.. Sağol iyi niyetli cevabın için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?