- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
Şimdi yine bana çemkireceksiniz ama sizin çok ciddi sorunlarınız var ve bunu anlamak için psikolog olmak filan gerekmiyor.Konularınızın öncesini bilen herhangi biri az çok durum tespiti bile yapabilir o derece bariz sorunlar.Ailenizde artık baş edemiyor sanırım.Çünkü yardım almaya ve sorumluluk almaya da yanaşmıyorsunuz.En güzeli başka bir evde yaşasın bari diye düşündüler muhtemelen.Sizi sevdikleri ve kıyamadıkları içinde yaşamınızı kolaylaştırmaya çalışıyorlar.Ama insanların sınırlarını zorladığınız için tepkilerini kontrol etmekte her zaman başarılı olamayabilirler.15 yaşında bir ergenin kaprislerini 30 yaşını çoktan aşmış bir insanda görmek ve bunlara ümitsizce tahammül etmek her insanın harcı değil.Sürekli alınmak ve kırılmak için bir sebep buluyorsunuz.
Uzun zaman önce açtığınız konularınızın birinde kardeşinizle eşinin odasına gayri ihtiyari baktığınızı ve kardeşinizin ağzının içinde kocama bakıyor tarzı şeyler gevelediği gibi bir hisse kapıldığınızı yazmışsınız.Kendi kafanızdan kurup kurmadığınızı bile bilmediğiniz bir konu için böyle büyük bir şeyi iddia edip kendinizi doldurabiliyorsunuz.Kardeşinize doğum hediyesi alınırken mutlaka sizide düşünen bir aileniz var çünkü biliyorlar ki ne olursa olsun siz asla toleranslı olmayacak ona alındı bana alınmadı diye bin tane şey kuracaksınız kafanızda.Kaç yaşına gelmişsiniz insanlar hayat mücadelesi veriyor bu yaşlarda.Siz hala babam arabamı yenilemedi, ailem bana küçük ev aldı, içine aldıkları eşyaları beğenmedim falan muhabbeti yapıyorsunuz.Dışarıdan sürekli yemek söylemekten şikayet edebilen kaç tane çalışmayan insan bulabilirsiniz bir düşünün isterseniz.Hem aile ile küssünüz, bu derece üvey muamelesi gördüğünüzü iddia ediyorsunuz hem de hala tüm ihtiyaçlarınızı ailenize karşılatıyorsunuz.Kimsenin ailesinde bu denli bolluk ve sabır yok, ama sizinde bunu görebilecek farkındalığınız ve sağlıklı bir ruhsal durumunuz yok.Siz kendinizle mutlusunuz bence, eğer şikayet edecek şeyleriniz biterse kendinizinde biteceğinizi düşündüğünüz için profesyonel yardım da almıyorsunuz.
aa evet hatırladım sürekli dışarıdan yemek sipariş etme konusunu. millet hem okuyor hem çalışıyor hatta ev bakıyor.. herkesin kendi hayat tarzı ama bunca rahatlık içinde bunca şikayet... gerçekten ciddi problemleri olan insanlara hakaret gibi..