Hic evlenmemis arkadaslara soruyorum

33 yaşındayım bekarım, çok da mutluyum. Asıl hayatıma saçma sapan birileri girince mutsuz oluyorum. Hayat çok güzel ve değerli, onu bir şeyleri bekleyerek heba etmemeli. Evli olup ne dertler ne kahırlar çeken tanıdıklarım var, çocuğu olmaz dert, kv-kp- elti görümce dert, parasızlık dert, aldatılan var, psikolojik ve fiziksel şiddet gören var, var da var. Dert bitmez arkadaşım, dert her daim var. Bildiğim en değerli şey "huzur". Her durumda huzur istiyorum hayattan.Huzurluysam mutluyum.Allah kötü insanlarla karşılaştırmasın.

Çocukları çok seviyorum ama hiç sahip olamayabilirim, sahip olup kaybedebilirim de, hangisi daha zor? Rabbim herkese bir kader yazmış neden isyan edeyim?

Yalnız kalmayı kafanıza dert etmeyin. Çoluğu çocuğu olup evinde tek başına ölen ve cesedi günlerce sonra bulunan da var, çocukları tarafından terkedilen beş parasız ortalarda bırakılan da...

Bir arkadaşımın ananesi var, 45 yaşında dul kalmış. 6 tane çocuğu hepsi kendi hayatlarını kurmuş toruna karışmış. Kadın şu an 90 kusur yaşında 45 senedir yapayalnız yaşıyor.Ayda yılda bir hatırlayıp giderlerse insan yüzü görüyor.

Hayat herkese başkadır. Önemli olan tek şey vardır, faydalı olmak. Belki bir çocuk esirgeme kurumuna gidip gönüllü annelik-ablalık yapabilirsiniz. Yeterince sabaatkarsanız ne büyük bir iyilik yapacağınızı düşünün. Şahsen ben ciddi ciddi düşünüyorum. Ya da engellilere yardım dernek ve kuruluşları var. Neden olmasın? Evliyken uğraşamayacağımız bir çok iyilik fırsatımız var. Belki bu kader hepsinden hayırlıdır :)))

Son düzenleme:

olsun biz seni yine de evlendirmeden göndermeyeceğiz evlilik programına döndü bura

olsun biz seni yine de evlendirmeden göndermeyeceğiz evlilik programına döndü bura

Yine ayni hayati yasasaydim yine evlenmezdim ama baska ulkede olsaydim belki durum farkli olurdu. Yani su hayatima bakarsam benim kaybettigim hic birsey yok.

Istesem baska turlu yerlere gidicem de bosver...

doğru ve güzel yazmışsınız ama gönül ferman dinlemiyor

siz bu yaşta evlenmekten dolayı mutlu musunuz yoksa keşkeleriniz var mı geçmişe ilişkin peki, bir de çocuğunuz var sanırım,Allah bağışlasın.

Amin canım evet birde çocuğum var 40 yaşında doğurdum.Tabiki daha erken evlenmiş olmayı tercih ederdim ama dediğim gibi kader kısmet olduğuna inanıyorum iyikide evlenmişim diyorum

Yine ayni hayati yasasaydim yine evlenmezdim ama baska ulkede olsaydim belki durum farkli olurdu. Yani su hayatima bakarsam benim kaybettigim hic birsey yok.

Istesem baska turlu yerlere gidicem de bosver...

boşver seni kaybeden kargalar düşünsün

ben 23 yaşındayım. 5 yıl önce yalnızken ben de sizin gibi şeyler diyordum. hayat güzel huzurlu, kimsenin kahrını çekmeye gerek yok, çocuk esirgeme kurumları var, huzurevleri var, şu var bu var. ailelerde kötülükler var, annem babam kötü örnek, maddiyat kötü örnek şu bu vs. dediğiniz her şeyi birebir düşünüyordum. çocuğum olmasa da olur. hayvanları çok seviyorum bi kedi bi köpek yaşar giderim...
ama insan sevince ve huzur bulunca bu tesellilerini unutuyor. açıkçası siz kendiniz için teselliler üretiyorsunuz çünkü şuan sizin için bunların mantıklı olması için bir sebep var. sevmiyorsunuz. bir gün birini sever ve huzuru bulursanız siz de hayatın başka yönlerinden alabileceğiniz tatlarla da mutlu olacaksınız. bence kendinizi şartlandırmayın. çok şartlanmış gördüm sizi.

istisnai olan kötü örneklerle kendinizi teselli etmemelisiniz.

saat geç olmuş,yarın bu topikte olursanız görüşürüz, iyi geceler kızlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…