Hiç evlenmeyip/geç evlenip pişman olmamak

• Konu Sahibi Konu Sahibi dryfc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evlenmek bi başarı değil amenna ama cevremde evlenip yuva kuran ve huzurlu olan arkadaşlarımı görünce evlenmeyi gercekten gonulden istiyorum yaşım 26 gec kalmis sayılmam belki ama erken de değil. Hele de aaa sen daha birini bulamadin mi elini cabuk tut diyen akrabalara tahammul etmesi cok zor. Her çiçek mevsiminde acar demisler, rabbim mevsiminde acmayi nasip etsin bize :)

Bizdede surekli iste sunun kizi bile evlendi cocuk yapti sen bulamadin birini falan diyorlar. Universiteye gittin birini bulamadin diyorlar. Sanki universite kari koca bulma kurumu da biz bulamadik iste.
Eski ilkokul arkadaslarimi gordugumde onlat evlenmis cocuklular. Bana sen niye bulmadin, diye dalga geciyorlar. Allah carpacak bir yerden onlari da neyse.
Ben boyle dalga gecipte sonradan kocasindan bulanlarida gordum ama hic icim acimadi onlara.
Sanki kapimizda yatiyordu goruculer, isteyenlerde biz begenmedik.

Zaten ben de bu konuda bana çok fazla sitem edenlere söylüyorum sanki peşimde koşuyorlar da ben yok diyorum, ne yapayım yani yok diyorum. Orada bi kalıyorlar başka bir gün yine aynı.

bende arkadas gibiyim. 32 yasında bekar .. erkek ark da yok
Ahlaklı ve karakterli kişilerle karşılaştırsın Allah herkesi. Dilerim kalbinize göre biri çıkar karşınıza.

Zaten ben de bu konuda bana çok fazla sitem edenlere söylüyorum sanki peşimde koşuyorlar da ben yok diyorum, ne yapayım yani yok diyorum. Orada bi kalıyorlar başka bir gün yine aynı.

Ben 24 yasindayim. Calismiyorum ama bazilarida diyor yuzun cok guzel. Bazen sokakta bile tanimadigim biriyle ufak bir sohbetimizde kadin diyorki cok guzel yuzun var. ama suana kadar hic gorucum olmadi. Nasil seni kacirdilar diyorlar.
Bazilari diyor dugun ne zaman diye, koca buldugum zaman diyorum benden herkes evlilik bekliyor ama karsima kimse cikmiyorki ne bilim ya. Acaba azcik kilom var diye mi
Bazende bir ortama giriyorum en cirkin kiza gorucu cikiyor ben sasiriyorum. Acaba birsey mi var bende negatif elektrik gibi. Anlamis degilim ya

Güzellikten, kilodan veya başka özelliklerden ziyade nasip diyorum buna. Umarım iyilerle karşılaşırsınız.

Dış kapı mandallarının ne dediğini önemsemeye gelmez ama aileden biri olunca daha bir zor oluyor
Kankam 37 yaşında bekar
Geçen gün konuşuyoruz annesi "kızım evlen bi çocuk yap olmadı boşarsın" diyormuş
Kızı depresyona soktu kadın

Arkadaşınız adına üzüldüm. Bu normal bir öneri değil ki. Kim bilir ne kadar üzülmüştür annesinden bu sözleri duyduğunda. Allah yardımcısı olsun.

Ben 30 yaşında evlendim
Yüksek lisans bitince nişanlanmıştım
29 yaşında
Babam o zamana kadar 7 sülalesine dert yanmış
Benim kız evde kaldı diye
Tamam birbirimizi sevmeyiz hatta hiç haz etmeyiz hatta düşmandan beterizde insan böyle rezil eder mi kızını
Yani sallamayın kızlar kim ne derse desin
İyi insanlar çıkarsın Allah karşınıza kısmet ne zamansa o zaman

Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için. Haklısınız gerçekten. Güzel temenniniz için de ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah bir ömür çok mutlu yaşarsınız.

Anne olmak isteyen ve bunu yogun yasayan birisi bekar kalmissa sorsaniz evlenip bosansaydim da bir cocugumla kalsaydim keske diyenler olucaktir.

O anne de belki uzuldu de kizina onlari soyleyip sacmaladi.

Benim annem de benzer seyleri soyledi icim daglandi iki kere hem soylediklerine hem de annemdeki huznu gorup elimde olmadan buna sebep olduguma..

ileri yaşlarda ki kadınlarla konuştuğumda 50 yaş ustü yani tek pişmanlıkları evlattır.maddiyatı çok ıyı bir teyze vardı 70 yaşlarında eski evımın alt katında dediki :çocuk bir kadının sigortasıdır keşke evladım olsaydı diye ağladı.yeğenlerine kardeş eşine yağdırmış araba eczane altın tatil düğün .gene de yaranamamış yalnız kalmış.evladıma yapsaydım yüzde doksan değer bılır yanımda olurdu derdi

Ne kadar nankorlermis yardim edip karsilik alan da gordum onun talihsizligi o insanlar da nasil rahat yasiyor zaten oylelerinin isi rast gider.

33 yaşında evlendim iyiki de eşimle evlenmişim. 35 yaşında hamile kaldım 36 yaşında doğurdum. Geç evlenmenin tek kötü yanı 35 den sonra anne oluyorsun ve tabiki genç annelere daha zorlanıyorsun. Uykusuzluk , çocuğun peşinde koşma gibi şeyler 20 yaşındaki bir anneye göre daha zor oluyor. En azından benim için öyle oldu.

Umarım ama işimizin zor olduğu kesin
Mantık ve duyguların eşit olduğu bir evliliğin basarili olma yani eslerin mutlu olma ihtimali daha fazla olur kanisindayim.Su ana kadarki tecrubelerim bana bunu gosterdi galiba.Sirf evlenmis olmak icin evlenmek intiharla eş değer.Ah o mahalle baskısı yok mu.Sakın kulak asmayın.Hayat sizin hayatiniz.Bu sekilde mutluysaniz bitmistir.

Tabiki üzüldüğü için söyledi
Ama kankam o üzülmesin diye erken menopoza girdiğini yumurta dondurmak için maddi manevi neler yaşadığını söylemedi ailesine
Bu iki kat ağır
İnsan aklından geçirse bile yapmamalı evladına bunu
Elinde olmayan bişey bu
Kader

Iki taraf icin de cok zor ne diyecegimi bilemedim yasayan anlar haklisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…