Hiç evlenmeyip/geç evlenip pişman olmamak

• Konu Sahibi Konu Sahibi dryfc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yorumunuz için teşekkür ediyorum öncelikle. Benim acelem yok hiç. Zaten her zaman evliliğin büyük sorumluluklar getirdiğini düşünmüşümdür. Bana göre her şey evlilik değil. Olacaksa gerçekten uğruna bu sorumluluğu alabileceğim biriyle olmalı. Bunun nasip kısmet işi olduğunu düşünüyorum. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.

bu düşüncenizden vazgeçmeyin. yaşı geçti diye annem kızkardeşimi hemen everdi. şimdi kızkardeşim dönmenin yollarını arıyor. yaşı geçmek ne demekse. artık kalmadı böyle şeyler. ben evlenmeseydim şimdiye 1+1 evim olmuş ayrı oturuyordum. ohh.

Karşılaştığım kişilerden sonra aman dedim bekarlık çok daha güzel :) Allah hepimizi ahlaklı, düzgün karakterli kişilerle karşılaştırsın.

ilk yaşadığınız biraz travma yaratmış sizde herhalde. güveniniz çok sarsılmış. inş. mutlu olursunuz hep bu evliliğinizde ama kimle evlenirseniz evlenin hep böyle düşüneceksiniz. hep aldatıyor gelecek. bence eşinize yazık etmeyin belki hiçbirşey yok siz kuruntu yapıyorsunuz.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum. Benim bunu burada sormamdaki amaç hem evlilerin hem de bekarların fikirlerini, konuya bakışını merak etmemdi. Her birinizin fikirleri tecrübeleri benim için önemli. Daha önce de bahsettiğim gibi evliliğin büyük sorumluluklar getirdiğini düşünmüşümdür her zaman. Bu sorumlulukları alabileceğim biri olmadıktan, karakter olarak, yapı olarak kendime yakın biri olmadıktan sonra evlenmiş olmak için böyle bir yola girmeyi doğru bulmadım hiçbir zaman. Şimdiye kadar karşılaştığım kişilerden hiçbiri için keşke olumlu cevap verseydim dedirtmedi ve hiçbir zaman pişmanlık yaşamadım. Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın.

Bence her evlilikte küçük/büyük birçok sorun yaşanabiliyor. Ya eşten, ya ailelerden ya da çocuklardan dolayı. Herkes bir şekilde imtihan ediliyor. Ancak burada problemin ne olduğu ve ne kadar tolere edilebileceği, tarafların tutumları çok önemli. İhanet, şiddet bana göre tolere edilemez, üzeri kapatılamaz problemdir. Ancak bazı problemlerin eşlerin birbirine karşı anlayışı, kişilerin olay karşısındaki tutumlarıyla çözülebileceğini düşünüyorum. Sizin yaşadığınız affedilemez bir şeymiş. Korkunuz da bu yüzden doğal.Ancak tamamen güvensiz, şüpheci olmamanız sizin için daha iyi olacaktır. Dilerim eşiniz hiçbir zaman size ihanet etmez ve bir ömür çok mutlu olursunuz.

İlla evleneceksin diye bir kuralmı varmış ,nasıl mutluysan öyle yaşa
boşanan ve mutsuz evlilik yapan insanlar gözünü korkutmasın her insan bir değil
bize öküzü denk geldi
Yorumunuz için teşekkür ediyorum :) Dileğim herkesin ahlaklı, düzgün karakterli ve iyi kişilerle karşılaşmasıdır. Eşinizle bir çok mutlu bir ömür sürersiniz inşaallah :)

burda eften püfden konuları okuduğumda hayret içersinde kalıyorum,yok nişandaki müzik yok eltim kıyafet vermek istedi o sesini çıkartmadı yok iğne deliğini doldurmucak konularda takıntı yapıyorlar.keşke sevdiğim ve beni seven biri olsaydı da bunların hepsini bir yaşasaydım, yanlızlık o kadar kötü bir şeyki beni kanser hücresi gibi yiyip bitiriyor..resmen ızdırap çekiyorum dışarda el ele gezen çiftleri gördükçe,kötü bir insan oluyorum kıskanç habis elimde olmadan utanarak.. dün düşündümde hayatımda bir kere bile sevilmedim bir erkek tarafından,bu çok acı hayatta en istediğim şey küçüklüğümden beri beni seven biri olmasıydı çünkü baba sevgisinden yoksun büyüdüm bari bir eş bana gölge olur bu sevgi açlığımı doyurur diye ama yaş 30 olucak hep kullanıldım yada kullanılmaya çalışıldım ve yalandan bile seviyorum lafını ne duydum ne hissettim ... yalandan bile razıydım kahretsin.

Yorumunuz için teşekkür ediyorum. Bence bir şey dilerken çok dikkatli olun, olur ya kabul olacağı tutar. O yüzden iyi şeyler, güzel şeyler dilemek gerek her zaman. Umutsuz olmayın, yalandan seviyorum diyen biri tarafından kullanılmak istemez hiçkimse hiçbir zaman. Gerçekten sevmedikten, gerçek sevgiyle bağlanmadıktan sonra hiç hayatımıza girmesinler daha iyi. Nasip olduğunu düşünüyorum, nasipte varsa, olacaksa elbet bir gün bir yerde, bir sebeple karşılaşırız. Buna inanıyorum her zaman, o yüzden üzülmüyorum, bana sürekli pişman olursun, neden istemiyorsun diyenlerin anlayamayacağı bir şey bu. Mutsuz edecek, ihaneti normal görecek, yıpratacak biri olacaksa hiç olmaması daha iyidir. Dilerim karşınıza düzgün karakterli, iyi bir insan çıkar ve şimdiye kadar iyi ki kimse girmemiş hayatıma diyeceğiniz, en güzel ilkleri ve mutlulukları yaşayacağınız biri olur bu kişi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende evlenmedim 32 yaşındayim hsyatimda biri de yok
Allah hepimizin gönlūne görr versin

Yorumunuz için teşekkür ediyorum :) Dileğim herkesin ahlaklı, düzgün karakterli ve iyi kişilerle karşılaşmasıdır. Eşinizle bir çok mutlu bir ömür sürersiniz inşaallah :)
Amin İnşallah ama eşimle olan bölüm hariç çünkü ayrılık aşmasındayız boşanma davamız sürüyor 1,5 yıldır

Amin İnşallah ama eşimle olan bölüm hariç çünkü ayrılık aşmasındayız boşanma davamız sürüyor 1,5 yıldır
Çok çok özür dilerim. Bize öküzü denk geldi dediğinizde espri yaptığınızı düşündüm :) O zaman umarım en kısa zamanda davanız sonuçlanır ve kendinize yepyeni, çok güzel bir sayfa açarsınız hayatınızda. Bundan sonra çok mutlu olmanız dileğiyle.

İnşallah çok teşekkürler özür dileyecek birşey yok, zaten espri yapmıştım

Evlilikte seçici olmak gerekiyor sonu hüsran olmaması için. Bende sizin gibi düşünüyorum. Bu gidişle baya uzun süre ev kızı olacağım gibime geliyor :) evlilikte denklik olmalı. Zihniyet, fiziksel, duygusal denklik ve bunları düşündükçe insan daha da karamsarlığa düşüyor

Belli kriterlere sahip olmak ne olursa olsun diye düşünmekten çok daha iyidir bence. Mantığın duygulardan bir tık daha önde olması sanırım daha doğru. Umarım iyilerle karşılaşırız hepimiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…