Yorumunuz için teşekkür ediyorum öncelikle. Benim acelem yok hiç. Zaten her zaman evliliğin büyük sorumluluklar getirdiğini düşünmüşümdür. Bana göre her şey evlilik değil. Olacaksa gerçekten uğruna bu sorumluluğu alabileceğim biriyle olmalı. Bunun nasip kısmet işi olduğunu düşünüyorum. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.Evlilik tabiki çok güzel bir sey ama günümüzde erkekler bu kadar laçka hale gelmişken samanlikta iğne ariyoruz bence hem duzgun hemde kaliteli karakteri oturmus birini bulmak zor
Hayatta bir suru amac edinebilir yoluna devam edebilirsin yok ben bunu takinti yaptim diyorsan surekli birileriyle tansmayi dene cevrene soyle önce sonra eski tanidiklar varsa en son nete basvurursun ama dikkatli olmak gerek her zaman .
Insanlari tanimaya calismak gerek nasibinde var ise dönüp dolasip seni bulacaktir ama oturdugun yerden de olmaz caba gerekli
bu düşüncenizden vazgeçmeyin. yaşı geçti diye annem kızkardeşimi hemen everdi. şimdi kızkardeşim dönmenin yollarını arıyor. yaşı geçmek ne demekse. artık kalmadı böyle şeyler. ben evlenmeseydim şimdiye 1+1 evim olmuş ayrı oturuyordum. ohh.Yorumunuz için teşekkür ediyorum öncelikle. Benim acelem yok hiç. Zaten her zaman evliliğin büyük sorumluluklar getirdiğini düşünmüşümdür. Bana göre her şey evlilik değil. Olacaksa gerçekten uğruna bu sorumluluğu alabileceğim biriyle olmalı. Bunun nasip kısmet işi olduğunu düşünüyorum. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.
Karşılaştığım kişilerden sonra aman dedim bekarlık çok daha güzel :) Allah hepimizi ahlaklı, düzgün karakterli kişilerle karşılaştırsın.EVLENENLERE GÖRE EVLİLİK KOLAY DEĞİL, BİZ BEKARLARA GÖRE DE BEKARLIĞINDA ZOR TARAFLARI VAR. TABİKİ HERKES AİLE KURMAK İSTER, Bİ ÇOCUĞUM OLSUN İSTER. AYNI SORUN BENDEDE MEVCUT. AMA DÜZGÜN ADAM BULUNMUYOR MALESEF HEMEN
Allah mutluluğunuzu daim eylesin. :)38 de evlendim arka arkaya 2 de çocuk. Çok mutluyum. Evlenince olgunlaştım ben. Yüreğinin götürdüğü yere git :))
ilk yaşadığınız biraz travma yaratmış sizde herhalde. güveniniz çok sarsılmış. inş. mutlu olursunuz hep bu evliliğinizde ama kimle evlenirseniz evlenin hep böyle düşüneceksiniz. hep aldatıyor gelecek. bence eşinize yazık etmeyin belki hiçbirşey yok siz kuruntu yapıyorsunuz.Ben iki kez evlendim. Birincisi ihanet sonucu boşandık. Şimdi ikinci eşimle evliyim bir de kızımız var. Burada evli olup toz pembe hayatları varmış modunda insanları görünce şaşırıyorum. Öyle bir hale geldik ki aldatmayan erkek yok gibi. Ben muhendisim ve bazen şehir dışı ülke dışı is gezilerim oluyor. İnan erkekler gözleri yerinden çıkacak gibi kadınların içine düşüyor. İş yemeklerinde biraz tebessüm eden bayan olsa en ahlaklisi dedigimiz adam peşinden gider.
İkinci eşim içinse çok arastirsam neleri çıkar diyorum. Telefonuna bakmıyorum bile birsey gorursem kızım var yine bir boşanma yaşarım diye. Evlilik bekarliktan çok daha zor. Bazen keşke hiç evlenmeseydim diyorum(
Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum. Benim bunu burada sormamdaki amaç hem evlilerin hem de bekarların fikirlerini, konuya bakışını merak etmemdi. Her birinizin fikirleri tecrübeleri benim için önemli. Daha önce de bahsettiğim gibi evliliğin büyük sorumluluklar getirdiğini düşünmüşümdür her zaman. Bu sorumlulukları alabileceğim biri olmadıktan, karakter olarak, yapı olarak kendime yakın biri olmadıktan sonra evlenmiş olmak için böyle bir yola girmeyi doğru bulmadım hiçbir zaman. Şimdiye kadar karşılaştığım kişilerden hiçbiri için keşke olumlu cevap verseydim dedirtmedi ve hiçbir zaman pişmanlık yaşamadım. Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın.Bence bu platform çok sağlıklı cevaplar bulmanızı sağlamaz.
Adı üstünde ''Bir Derdim Var''. Yani burada derdi olmayan vatandaş yok. Ama burayı ilginç kılan çoğunluğumuzun sevgilisi/eşiyle problem yaşıyor olması. Haliyle burada alacağınız cevap muhtemelen ''tabii ki bekarlık !'' olacaktır.
Açıkçası evlilik bence karakter meselesi. Kendinizi iyice tanımadığınızı düşünüyorum. Kimimiz bir heves/baskı/örf -adet uğruna evlenip buna kendimizi zorlayarak seneleri deviriyoruz, kimimiz daha kolay alışıp birçoğumuzun yapmakta zorlandığı şeyleri düstur ediniyoruz.
Evet, evlilik karakter meselesidir. Kimisi hayatı bir kişiyle paylaşıp sorumluluk almayı sıradanlaştırabilirken kimisi bunda zorlanır ve daha tekil olmayı sever. Önce bunları sorgulayın...
Bence her evlilikte küçük/büyük birçok sorun yaşanabiliyor. Ya eşten, ya ailelerden ya da çocuklardan dolayı. Herkes bir şekilde imtihan ediliyor. Ancak burada problemin ne olduğu ve ne kadar tolere edilebileceği, tarafların tutumları çok önemli. İhanet, şiddet bana göre tolere edilemez, üzeri kapatılamaz problemdir. Ancak bazı problemlerin eşlerin birbirine karşı anlayışı, kişilerin olay karşısındaki tutumlarıyla çözülebileceğini düşünüyorum. Sizin yaşadığınız affedilemez bir şeymiş. Korkunuz da bu yüzden doğal.Ancak tamamen güvensiz, şüpheci olmamanız sizin için daha iyi olacaktır. Dilerim eşiniz hiçbir zaman size ihanet etmez ve bir ömür çok mutlu olursunuz.Ben iki kez evlendim. Birincisi ihanet sonucu boşandık. Şimdi ikinci eşimle evliyim bir de kızımız var. Burada evli olup toz pembe hayatları varmış modunda insanları görünce şaşırıyorum. Öyle bir hale geldik ki aldatmayan erkek yok gibi. Ben muhendisim ve bazen şehir dışı ülke dışı is gezilerim oluyor. İnan erkekler gözleri yerinden çıkacak gibi kadınların içine düşüyor. İş yemeklerinde biraz tebessüm eden bayan olsa en ahlaklisi dedigimiz adam peşinden gider.
İkinci eşim içinse çok arastirsam neleri çıkar diyorum. Telefonuna bakmıyorum bile birsey gorursem kızım var yine bir boşanma yaşarım diye. Evlilik bekarliktan çok daha zor. Bazen keşke hiç evlenmeseydim diyorum(
Yorumunuz için teşekkür ediyorum :) Dileğim herkesin ahlaklı, düzgün karakterli ve iyi kişilerle karşılaşmasıdır. Eşinizle bir çok mutlu bir ömür sürersiniz inşaallah :)İlla evleneceksin diye bir kuralmı varmış ,nasıl mutluysan öyle yaşa
boşanan ve mutsuz evlilik yapan insanlar gözünü korkutmasın her insan bir değil
bize öküzü denk geldi
Yorumunuz için teşekkür ediyorum. Bence bir şey dilerken çok dikkatli olun, olur ya kabul olacağı tutar. O yüzden iyi şeyler, güzel şeyler dilemek gerek her zaman. Umutsuz olmayın, yalandan seviyorum diyen biri tarafından kullanılmak istemez hiçkimse hiçbir zaman. Gerçekten sevmedikten, gerçek sevgiyle bağlanmadıktan sonra hiç hayatımıza girmesinler daha iyi. Nasip olduğunu düşünüyorum, nasipte varsa, olacaksa elbet bir gün bir yerde, bir sebeple karşılaşırız. Buna inanıyorum her zaman, o yüzden üzülmüyorum, bana sürekli pişman olursun, neden istemiyorsun diyenlerin anlayamayacağı bir şey bu. Mutsuz edecek, ihaneti normal görecek, yıpratacak biri olacaksa hiç olmaması daha iyidir. Dilerim karşınıza düzgün karakterli, iyi bir insan çıkar ve şimdiye kadar iyi ki kimse girmemiş hayatıma diyeceğiniz, en güzel ilkleri ve mutlulukları yaşayacağınız biri olur bu kişi.burda eften püfden konuları okuduğumda hayret içersinde kalıyorum,yok nişandaki müzik yok eltim kıyafet vermek istedi o sesini çıkartmadı yok iğne deliğini doldurmucak konularda takıntı yapıyorlar.keşke sevdiğim ve beni seven biri olsaydı da bunların hepsini bir yaşasaydım, yanlızlık o kadar kötü bir şeyki beni kanser hücresi gibi yiyip bitiriyor..resmen ızdırap çekiyorum dışarda el ele gezen çiftleri gördükçe,kötü bir insan oluyorum kıskanç habis elimde olmadan utanarak.. dün düşündümde hayatımda bir kere bile sevilmedim bir erkek tarafından,bu çok acı hayatta en istediğim şey küçüklüğümden beri beni seven biri olmasıydı çünkü baba sevgisinden yoksun büyüdüm bari bir eş bana gölge olur bu sevgi açlığımı doyurur diye ama yaş 30 olucak hep kullanıldım yada kullanılmaya çalışıldım ve yalandan bile seviyorum lafını ne duydum ne hissettim ... yalandan bile razıydım kahretsin.
Bende evlenmedim 32 yaşındayim hsyatimda biri de yokYorumunuz için teşekkür ediyorum öncelikle. Benim acelem yok hiç. Zaten her zaman evliliğin büyük sorumluluklar getirdiğini düşünmüşümdür. Bana göre her şey evlilik değil. Olacaksa gerçekten uğruna bu sorumluluğu alabileceğim biriyle olmalı. Bunun nasip kısmet işi olduğunu düşünüyorum. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.
Amin İnşallahYorumunuz için teşekkür ediyorum :) Dileğim herkesin ahlaklı, düzgün karakterli ve iyi kişilerle karşılaşmasıdır. Eşinizle bir çok mutlu bir ömür sürersiniz inşaallah :)
Çok çok özür dilerim. Bize öküzü denk geldi dediğinizde espri yaptığınızı düşündüm :) O zaman umarım en kısa zamanda davanız sonuçlanır ve kendinize yepyeni, çok güzel bir sayfa açarsınız hayatınızda. Bundan sonra çok mutlu olmanız dileğiyle.Amin İnşallahama eşimle olan bölüm hariç çünkü ayrılık aşmasındayız boşanma davamız sürüyor 1,5 yıldır
İnşallah çok teşekkürlerÇok çok özür dilerim. Bize öküzü denk geldi dediğinizde espri yaptığınızı düşündüm :) O zaman umarım en kısa zamanda davanız sonuçlanır ve kendinize yepyeni, çok güzel bir sayfa açarsınız hayatınızda. Bundan sonra çok mutlu olmanız dileğiyle.
İmkansız mı? Yaşım ilerliyor, karşıma doğru düzgün, anlaşabileceğim özellikte biri çıkmadı. Etrafımda evlilik konusunu açan çok arkadaşım var “neden istemiyorsun, neden kimseye şans vermiyorsun, sonra çok pişman olursun, ilerleyen zamanlarda daha seçici olursun” vs. vs. Çok duyuyorum son zamanlarda bu sözleri ama onlara anlatamıyorum bir türlü. Anlamaları için açıklama yapsam da boş, illa istiyorlar ki hemen birini bulayım. Ama öyle olmuyor. Asla olmaz demiyorum, ancak nasip diyorum, olacağı varsa olur, bir şeyler hissederim elbet vakti geldiğinde diyorum. Büyük bir rahatsızlık atlattım, operasyon geçirdim çok şükür şu an bir problemim yok. Ancak zaten o kadar çok önyargılı insan var ki biliyorum karşıma çıkan kişi ya da ailesi için sorun olma ihtimali yüksek bu durumun. Ben yalnız yaşamaktan korkmuyorum, mutsuz, stres dolu bir evliliktense yalnız yaşamak bana daha cazip geliyor. Hiç evlenmeyip mutlu bir hayat yaşayabilmek mümkün değil midir? Geç evlenip mutlu olan var mı aranızda?
Bazıları öküz, odun gibi kelimeleri sevgi sözcüğü olarak kullanıyor ya sizinkini de öyle sanmıştım :)))İnşallah çok teşekkürlerözür dileyecek birşey yok, zaten espri yapmıştım
Belli kriterlere sahip olmak ne olursa olsun diye düşünmekten çok daha iyidir bence. Mantığın duygulardan bir tık daha önde olması sanırım daha doğru. Umarım iyilerle karşılaşırız hepimiz.Evlilikte seçici olmak gerekiyor sonu hüsran olmaması için. Bende sizin gibi düşünüyorum. Bu gidişle baya uzun süre ev kızı olacağım gibime geliyor :) evlilikte denklik olmalı. Zihniyet, fiziksel, duygusal denklik ve bunları düşündükçe insan daha da karamsarlığa düşüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?