Hiç evlenmeyip/geç evlenip pişman olmamak

• Konu Sahibi Konu Sahibi dryfc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yalnız şu var aşık olup sevip evlenen insanlar var ama evliligi kaçış olarak görenlerde bu insanlar aile içinde genelde mutsuz olanlar Allaha şükür mükemmel bir aileye sahibim bu konuda hep şükrederim belkide aile içinde çok mutlu oldugum ve rahat oldugum için evlendigimde bu rahatı, kendi ailem gibi insanlar bulamayacagım için belkide evlilik bazen zor geliyor çünkü bana hesap soran yok her şey elimin altında tabiki evlilige tamamen karşı degilim ama ailemle anlaşabilecek her anlamda bana göre çünkü ailelerde evleniyor kültür ,düşünce tarzı her anlamda uyum sağlaması lazım düzgün bir insan olması herşeyin önünde gelir maddiyat en son bakılacak şeydir parası olmuş hergün bunu başına vuran insanla nekadar düzgün bir evlilik sürdürülebilir iki kişinin denk olması çok önemli ama aman yaşım geçiyor tren kaçıyor çocugum olsun milletin diline düşmeyeyim diye sakın evlilik yapmayın sonu hep mutsuzlukla bitiyor

Evlilik bu zamanın işi değil. Geçmişteki saygı, sevgi, değer,hoşgörü yok maalesef.
O yüzden evlenmenin de çok bir manası kalmıyor giderek. Mutlu baktığınız, mutlu hissettiğiniz biri olursa sizi kimse tutamaz zaten, yaşa bakmadan evlenirsiniz.
Ama doğa ananın bir zamanı var bunu da unutmamak lazım. Çocuk vs isteyince yaş faktörü önem kazanıyor.

Ben 21 yaşında, 12 yaşında tanışıp, aşık olduğum kişi ile evlendim. Evlenme sebebim ailemin erkek arkadaşım olduğunu bilse, onunla zaman geçirmeme izin veremeyeceğini düşünmem yüzündendi. Yaz tatilinde bile ancak 21.30'da, yemek sonrası bulaşık yıkayıp, babama kahve pişirdikten sonra dışarı çıkabiliyor, 23:00 gibi evde olmamız gerekiyordu. Evlendiğim sene çok yakın arkadaşım evlendiği için beni de istemeye gelenler çoğalmıştı, annem de hiçbirine hayır gelmeyin demiyordu. Ben de üniversiteyi yeni bitiren sevgilime konuyu açtım, tamam evlenelim dedi. Başkaları ile evleneceğime onunla evlenirim bari dedim. Şu an mutlu olduğum bir evliliğim var ama eşimle evlenmeden de rahatlıkla zaman geçirebilseydik, daha geç evlenebileceğimizi konuşuyoruz. Şu anda 23 yaşında oğlum var ve aynı durumları kız arkadaşının ailesi yapıyor. Kızlarını Kanada'ya dil eğitimine yolluyorlar ama oğlumla zaman geçirdiğinde endişeleniyorlar. Ailelerin baskıları olmasa, evlenmeden de gayet güzel zaman geçiriliyor. Evlenince senin ailen, onun ailesi bir sürü olayın içine çekiliyorsun. Ne istediğini anlayamadan o yolda ilerlemeye çalışıyorsun. Kimsenin lafı ile kendinizi zora sokmayın, o söylemlerle kendinizi evlenmek zorunda hissetmeyin. Kendi istediğiniz gibi yaşarsanız neden pişman olasınız ki. Şu ana kadar karşınıza evlenmek istediğiniz kimse çıkmadıysa, bundan sonra da çıkmaz diye düşünmeyin. Siz doğru yoldasınız, bildiğiniz sevdiğiniz gibi yaşamaya devam edin...

Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Düşüncelerinize katılıyorum aynı zamanda. Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın.

Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için. Her birinizin tecrübesi, önerisi çok değerli. Umarım sizin de evladınızın da güzelliklerle dolu mutlu ömrünüz olur :)

Geçten kastın ne ?
34 de evlendim
5 senelik evliyim

çok çok mutlu bir evliliğin de olsa en ufak bir güven problemi ilişkini ve aynı zamanda kalbini paramparça etmeye yeterli oluyor. hatta zaten mutlu evliliklerde insan daha çok hayal kırıklığı yaşıyor. hele ki küçüklüğümüzden beri erkek milletine güvenmeyeceksin gibi lafları hiç bir zaman kabul etmediysen.
ben ona sonsuz güveniyorum derken bir ihanetle karşı karşıya kalınca neye uğradığını şaşırırsın. hele bir de arada çocuk varsa.
internet icat olmasaydı belki ama şu ortamda, o kadar çok uyarıcı var ki, aldatmamak imkansız hale gelmiş durumda.
bir hafta önce falan görseydim bu yazdığını çok farklı yorumlar yapardım. ama bugün acı ama gerçekler var bende.
belki çok doğru olmayacak sana bunu demem ama gittiği yere kadar hayatını yaşa. şu geç mi kaldım düşüncesini kafandan at.
bir gün biri karşına çıkarsa da bunları bilerek evlen. ki birkaç flörtün olduysa yada olursa benden daha iyi bilirsin zaten.
umarım evlenirsen de çok mutlu olursun. herkes için temennim o.
( bu yazılanları okuyup oh bunları gördükçe mutlu oluyorum evlenmediğime değil de, dünya ne hale geldi bunları görüp evlilikten soğuyorum diyip de üzüle de bilirsiniz. çünkü doğru insanı bulursan bir zaman sonra evlilik çok güzeldir çocukla taçlanır. ve insanlara güvenmeyip bu güzel duyguyu yaşamaktan korkmak aslında üzücüdür.)

Çok teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için. Allah kalbinize göre versin umarım mutlu bir ömür sürersiniz.

Evlilik tabiki çok güzel bir sey ama günümüzde erkekler bu kadar laçka hale gelmişken samanlikta iğne ariyoruz bence hem duzgun hemde kaliteli karakteri oturmus birini bulmak zor
Hayatta bir suru amac edinebilir yoluna devam edebilirsin yok ben bunu takinti yaptim diyorsan surekli birileriyle tansmayi dene cevrene soyle önce sonra eski tanidiklar varsa en son nete basvurursun ama dikkatli olmak gerek her zaman .
Insanlari tanimaya calismak gerek nasibinde var ise dönüp dolasip seni bulacaktir ama oturdugun yerden de olmaz caba gerekli

Ben iki kez evlendim. Birincisi ihanet sonucu boşandık. Şimdi ikinci eşimle evliyim bir de kızımız var. Burada evli olup toz pembe hayatları varmış modunda insanları görünce şaşırıyorum. Öyle bir hale geldik ki aldatmayan erkek yok gibi. Ben muhendisim ve bazen şehir dışı ülke dışı is gezilerim oluyor. İnan erkekler gözleri yerinden çıkacak gibi kadınların içine düşüyor. İş yemeklerinde biraz tebessüm eden bayan olsa en ahlaklisi dedigimiz adam peşinden gider.
İkinci eşim içinse çok arastirsam neleri çıkar diyorum. Telefonuna bakmıyorum bile birsey gorursem kızım var yine bir boşanma yaşarım diye. Evlilik bekarliktan çok daha zor. Bazen keşke hiç evlenmeseydim diyorum(

Bence bu platform çok sağlıklı cevaplar bulmanızı sağlamaz.
Adı üstünde ''Bir Derdim Var''. Yani burada derdi olmayan vatandaş yok. Ama burayı ilginç kılan çoğunluğumuzun sevgilisi/eşiyle problem yaşıyor olması. Haliyle burada alacağınız cevap muhtemelen ''tabii ki bekarlık !'' olacaktır.
Açıkçası evlilik bence karakter meselesi. Kendinizi iyice tanımadığınızı düşünüyorum. Kimimiz bir heves/baskı/örf -adet uğruna evlenip buna kendimizi zorlayarak seneleri deviriyoruz, kimimiz daha kolay alışıp birçoğumuzun yapmakta zorlandığı şeyleri düstur ediniyoruz.
Evet, evlilik karakter meselesidir. Kimisi hayatı bir kişiyle paylaşıp sorumluluk almayı sıradanlaştırabilirken kimisi bunda zorlanır ve daha tekil olmayı sever. Önce bunları sorgulayın...

İlla evleneceksin diye bir kuralmı varmış ,nasıl mutluysan öyle yaşa
boşanan ve mutsuz evlilik yapan insanlar gözünü korkutmasın her insan bir değil
bize öküzü denk geldi

EVLENENLERE GÖRE EVLİLİK KOLAY DEĞİL, BİZ BEKARLARA GÖRE DE BEKARLIĞINDA ZOR TARAFLARI VAR. TABİKİ HERKES AİLE KURMAK İSTER, Bİ ÇOCUĞUM OLSUN İSTER. AYNI SORUN BENDEDE MEVCUT. AMA DÜZGÜN ADAM BULUNMUYOR MALESEF HEMEN

Insanlara guvenemeyip guzel duygudan mahrum kalmak iste bu uzucu gercekten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…