• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hiç kızmayan bağırmayan anneler şehir efsanesi mi

melekmelek61

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
25
Puanlar
3
merhaba herkese, 26 aylık gün içinde hiiç yerinde durmayan hareketli bir oglum var. 18 aylıktan beri cok zorlanmaya başladım. hem kendi yaşadığım çocukluğu yaşatmamaya çalışıyorum hem yapamadığım durumlarda kendimi suçluyorum.. gün içinde bazen çok iyiyiz, her dediğini yapmaya çalışırım oyun oynarız ben de onunla koştururum her şeyi yaparız ama bazı zamanlar çook zorluyo ben de istemdışo bağırıyorum kızıyorum sonra tüm günüm zehir oluyo, vicdan yapıyorum kendimi çok suçluyorum:(
benim annem aşırı sabırlı bir anneydi, bana bağırdığını hiç hatlrlarmam, babam da tam tersi aslında bağırmazdı ama bağırma ya da kızma ihtimalini bildiğimiz için çok korkardık. hiç anneme çekmemişim:( onun gibi sabırlı olmak isterdim, bunun için antidepresan kullanmaya bile başladım. sırf oglumla saglıklı bi ilişkimiz olsun hiç kızmayım bağırmayım.. ama yine de ara ara öfke patlamalarım oluyo, travma kalacak diye çok korkuyorum:(
bugün ev işi yapmam gerekiyordu vs, çamaşır katlıyorum onları dağıtıyo ya da başka şey yapıyorum karıştırıyo dağıtıyo, hepsine sabretmen çok zor:( hem gece hem öğle uykusu için nerdeyse 1 bucuk saat uğraşıyorum:( eşimin çalışma saatleri uzun geldiğinde çok yardımcı oluyo ama zaten pilim bitmiş oluyo, ona kızdıgım günün gecesinde uykusunda ağlıyo:( çok üzülüyorum benim yüzümden ağlıyo rüyasında benimi görüyo diye:( az once uyutmaya calısırken yine patladım uyu artık diye çıkıştım:( her bağırdığımda masum masum bakıyo sonrasında kendimi dövesim geliyo. niye sabretmedim niye sesimi yükselttim diye:( işin içinden çıkamıyorum artık, bana sanki anneler hiç bağırmıyo gibi geliyo sanki sadece ben bağırıyomuşum gibi, sorunluymuşum gibi düşünüyorum. evde tek bakıyorum annenler uzakta yaşıyo eşim akşam 8de anca işten geliyo, çalışmaya başlayamadım kreşe de veremiyoruz tek maaş, hepsi üst üste benim de psikolojim gitti

Çocuk bakmak zor,uykusu gelmiyorsa yatırmatın,oyun dönemi,vakit geçireceği LEGO tarzı oyuncaklar alın..Her anne illa bağırmıştır bence pişman olmak içten içe bunu yapmak istememek ve çözüm aramak da kıymetli

Yalan söyleyemem şimdi belli bir yaştan sonra bağırmaya başladım ben. Ufakken yine ilgisini başka yöne çekip inatlaşmalarını idare ediyordum. Mesela kreşe kış günü yazlık sandaletle gittiği dahi oldu. Bilerek gözüme baka baka kırdığı yumurtalarım da oldu.
Ben de bağırmalar 7-8 yaşta başladı. Çünkü artık anlıyor ve cidden bilerek damarıma basıyor. Yani canımı sıkmak istiyorsa çok başarılı.
Bin kere söylediğim şeyleri yapmamasına bağırıyorum artık. Mesela yemek hazır ve kursuna gitmemize bir saat ancak var. Gelip yemesi lazım. İçerde oyun oynuyor. On kere sesleniyorum. Yok. Gidip geç kalacağım çocuğum hadi gel diyorum. Tamam anne diyor ama oynamaya devam ediyor. İşte benim bağırdığım kısım burası. Elli kere söyledim kalkıyor musun yoksa o oyuncakları toplayayım mı diyorum. Yanlış evet ama ancak o zaman kalkıyor.
Yoksa iletişim dilimiz bağırma azarlama olmasın diye çok istedim. Çok sabırlı olmak da istedim. Ama 6-7 seneymiş yani o. Artık ne yazık ki bende de kalmadı o sabırdan

Yalan söyleyemem şimdi belli bir yaştan sonra bağırmaya başladım ben. Ufakken yine ilgisini başka yöne çekip inatlaşmalarını idare ediyordum. Mesela kreşe kış günü yazlık sandaletle gittiği dahi oldu. Bilerek gözüme baka baka kırdığı yumurtalarım da oldu.
Ben de bağırmalar 7-8 yaşta başladı. Çünkü artık anlıyor ve cidden bilerek damarıma basıyor. Yani canımı sıkmak istiyorsa çok başarılı.
Bin kere söylediğim şeyleri yapmamasına bağırıyorum artık. Mesela yemek hazır ve kursuna gitmemize bir saat ancak var. Gelip yemesi lazım. İçerde oyun oynuyor. On kere sesleniyorum. Yok. Gidip geç kalacağım çocuğum hadi gel diyorum. Tamam anne diyor ama oynamaya devam ediyor. İşte benim bağırdığım kısım burası. Elli kere söyledim kalkıyor musun yoksa o oyuncakları toplayayım mı diyorum. Yanlış evet ama ancak o zaman kalkıyor.
Yoksa iletişim dilimiz bağırma azarlama olmasın diye çok istedim. Çok sabırlı olmak da istedim. Ama 6-7 seneymiş yani o. Artık ne yazık ki bende de kalmadı o sabırdan
o zaman benimki çok çok erken bitmiş:( daha 2 yaşında :(

Çocuğun her dediğini, her istediğini yapmak iyi annelik değil ki.

Muhtemelen kural koymamışsınız şimdiye dek, kuralsızlık hem çocuğu hem sizi zorluyor sonucunda da öfke geliyor.
her dediğini yapıyorum derken oyun ablası gibi oyunlar oynuyoruz keyifli zaman geçiriyoruz, bunlara dikkat edip sonrasında bağırmak bana çok zor geliyo, neden daha dikkatli olmadım sabretmedim diyorum

Çocuk bakmak zor,uykusu gelmiyorsa yatırmatın,oyun dönemi,vakit geçireceği LEGO tarzı oyuncaklar alın..Her anne illa bağırmıştır bence pişman olmak içten içe bunu yapmak istememek ve çözüm aramak da kıymetli
uykusunu beklesek bütün gün uyku düzeni değişiyo, en sevdiği oyuncakları legoları, birlikte çok güzel oynuyoruz

Bizde son 2 senedir başladı o bağrış çağrişlar, bir şeyi 40 kere tekrar ediyorum ne zaman ciyakliyorum o zaman kaale aliniyorum.
Çocuk büyütmek gerçekten sabır işi ama o sinirları siz ciyaklayana kadar zorluyorlar.
Sonra biz bagirmiş oluyoruz, e 8 yaşında bizimki 2 yaşında bebe değil ki anlamamış olabilir diyip tolere edelim.
Bizde insanız ve bazen taş olsa çatlar durumuna gelebiliyoruz.

Anneniz bagirmamis çünkü arkasında babanız varmış bence
Bagirmayan anne çok azdir insanız maalesef oluyor böyle şeyler ve siz tek başına oldugunuz icin sabriniz kalmıyor ki çok normal
Kızıp sonra pişmanlığınızı ona gösterirseniz sizi takmaz kural koymak tek çare
Yatağa koyun aglasa da gitmeyin bir iki derken alisir

Ben bağırmanın arsızlaştırdığına inanıyorum.
Sınırlarım çok nettir hayır dediğimi bayılsa da evete çevirmem ama bağırmam da
Örneğin büyük oğlum pandemide doğdu.. ilk markete soktuğumda " bir tane araba alabilirsin" demiştim.
Iki tane araba almak için kendini yerlere attı ama nasıl ağlıyor.. pandeminin etkisiyle de topluluğa yeni yeni alıştığı dönemdi
Konuştum ama duymuyor beni öyle böyle ağlamıyor.
Marketin dışına çıkardım "son bir şansın daha var eğer 1 tane almazsan eve gideriz " dedim
Tekrar girdik ve yine aynı şeyi yaptı
Hiç araba almadan ve bağırmadan eve getirdim

O günden sonra markete gitmeden ne konustuysak o 😄
Biliyor ki annem ağzından çıkanı yapar.

Parktan bir arkadaşım var mesela çocuğuna sürekli bağırıyor (eleştirmek için demiyorum) "bak şöyle yaparsan eve götürürüm böyle yaparsan şunu yaparim" diye ama hiçbirini yapmıyor sadece bağırıyor
Çocuğun umrunda bile değil

Demem o ki bağırmak çözüm değil.. pedagogta öyle demişti bana net sınırlar çizin.
Mesela bilir ki oyuncaklarimi toplamazsam annem evden çıkmaz
Bunun gibi şeyler

o zaman benimki çok çok erken bitmiş:( daha 2 yaşında :(
Esasında o yaşlarda tam olarak anlayamıyorlar. Amacı kızdırmak değil. Daha masumlar.
Kendini tam ifade edemiyorlar.
O yaş grubunda daha kendini sakinleştiriyordum ben. Ellerine bak minicik, daha çok ufak. Seni kızdırmak için yapmıyor anlamıyor daha derdim sürekli kendime. Beyin gelişimi daha duygularını düşüncelerini kontrol edeceği kadar gelişmedi diye sabrederdim.
Ama şimdi cidden zorlanıyorum. Dili de pabuç gibi. Yani her gün okuldan gelip montunu yere atıp odasına gitmesine çok sinirleniyorum. Her gün ama her gün oğlum okuldan gelince mont askıya asılır sonra el yıkanır forma değiştirilir. Şunu öğrenemedin bir diyorum. Üç senedir ya üç senedir bir gün bile şunu yapmadı. İlla montunu as elini yıka diye komut vermem lazım. Haliyle zor bir gün geçirmişsem direkt azar moduna geçiyorum. Sonra pişman oluyorum. Ama cidden sabır da bazen taşan bir şey

Sabırlıyımdır
Öyle kolay kolay bagırmam tek sıkıntımız ödev yapma konusu bazen şartellerim atıyor yalan yok hadi oğlum hadi oğlum derken bi ses yükselmesi oluyo tabi illaki

Karşımdaki çocuk kızınca bişey olmayacağını bildiğimden arsızlassın istemedim büyüdüğünde kızdığımda gerçekten yapmaması gerektiğini anlasın istedim , ama kurallar koyuldu cezalar ödüller verildi.sürekli kızarsanız yanlışı doğruyu ayırt edemeyebilir .muhtemelen doğru yaşantının da bu olduğuna inanır kızıp geri kucaklayıp öpüyorsanız .annemde babamda hiç kızmazdı kötü söz bilmezlerdi zaten korkmazdım yani koşarak en kötüyü bile hallederler die onlara anlatırdım . Saklayan değil babam annem halleder die koşa koşa bize gelen çocuklarımız olsun istiyoruz

E tabi büyüdü ,anladı, kızdık.
yalnız değilsiniz sadece erken başlamışsınız

merhaba herkese, 26 aylık gün içinde hiiç yerinde durmayan hareketli bir oglum var. 18 aylıktan beri cok zorlanmaya başladım. hem kendi yaşadığım çocukluğu yaşatmamaya çalışıyorum hem yapamadığım durumlarda kendimi suçluyorum.. gün içinde bazen çok iyiyiz, her dediğini yapmaya çalışırım oyun oynarız ben de onunla koştururum her şeyi yaparız ama bazı zamanlar çook zorluyo ben de istemdışo bağırıyorum kızıyorum sonra tüm günüm zehir oluyo, vicdan yapıyorum kendimi çok suçluyorum:(
benim annem aşırı sabırlı bir anneydi, bana bağırdığını hiç hatlrlarmam, babam da tam tersi aslında bağırmazdı ama bağırma ya da kızma ihtimalini bildiğimiz için çok korkardık. hiç anneme çekmemişim:( onun gibi sabırlı olmak isterdim, bunun için antidepresan kullanmaya bile başladım. sırf oglumla saglıklı bi ilişkimiz olsun hiç kızmayım bağırmayım.. ama yine de ara ara öfke patlamalarım oluyo, travma kalacak diye çok korkuyorum:(
bugün ev işi yapmam gerekiyordu vs, çamaşır katlıyorum onları dağıtıyo ya da başka şey yapıyorum karıştırıyo dağıtıyo, hepsine sabretmen çok zor:( hem gece hem öğle uykusu için nerdeyse 1 bucuk saat uğraşıyorum:( eşimin çalışma saatleri uzun geldiğinde çok yardımcı oluyo ama zaten pilim bitmiş oluyo, ona kızdıgım günün gecesinde uykusunda ağlıyo:( çok üzülüyorum benim yüzümden ağlıyo rüyasında benimi görüyo diye:( az once uyutmaya calısırken yine patladım uyu artık diye çıkıştım:( her bağırdığımda masum masum bakıyo sonrasında kendimi dövesim geliyo. niye sabretmedim niye sesimi yükselttim diye:( işin içinden çıkamıyorum artık, bana sanki anneler hiç bağırmıyo gibi geliyo sanki sadece ben bağırıyomuşum gibi, sorunluymuşum gibi düşünüyorum. evde tek bakıyorum annenler uzakta yaşıyo eşim akşam 8de anca işten geliyo, çalışmaya başlayamadım kreşe de veremiyoruz tek maaş, hepsi üst üste benim de psikolojim gitti
İlk üç yaş ve. Hiç bagirmadim kızmadım. Çok minikler zaten. Ama sonrasında arada kızdığım oluyor açıkçası. Haksız yere kızdıysam eğer akabinde özür diliyorum. Haklı isem kizdiktan sonra sarılıyorum. Sakinlesince ya da o akşam vs konusuyorum kızdığım konu ne ise o konu ile ilgili

öncelikle çocuğun hiperaktif olabilir bu çocuklarda yaygın bulunan bir durum yerinde durmama ,dikkat eksikliği, çabuk sıkılma gibi durumlar olası olur zaten ama gene de bir psigologa götür bence anneler kızmadan çocuk doğruyu öğrenemez için işine pskolojik şiddet girmediği sürece travma bırakmaz ayrıca kendini durdurmak için antidepresan kullanman çok yanlış bu tür ilaçlar uzmana danışılmadan kullanılmamalı kızmak annenin doğasında var ama unutmayın sınır koyulmayan çocuk yaşamda güçlük çeker kendi ailesinden sonra da bir hayatı olacak mücadele etmeyi bilmezse her dediğinin olmasına alışırsa hayatta çok zorluk çeker ve ister istemez bir yerden sonra sizde kontrol edemezsiniz lütfen çocuğa hayır demeyi öğren bu onun iyiliğine olur emin ol canımm:KK39:

Evet bir iki defa çok kızdığım an oldu. Kendisine zarar gelecekti,çok korktum,ani tepki verdim,yalan değil.

Sonra ben de deliler gibi pişman oldum,çok şükür toparladım kendimi.

Ama evi dağıtmış,yememiş,uyumamış, dert değil sarılırız geçer inşallah.

Evet bir iki defa çok kızdığım an oldu. Kendisine zarar gelecekti,çok korktum,ani tepki verdim,yalan değil.

Sonra ben de deliler gibi pişman oldum,çok şükür toparladım kendimi.

Ama evi dağıtmış,yememiş,uyumamış, dert değil sarılırız geçer inşallah.
bu olgunluğa ulaşmayı çok istiyorum.. var mı bi tavsiyeniz yoksa her insanın karakteri farklı oldugu için mi ben kendimi değiştiremiyorum

Karşımdaki çocuk kızınca bişey olmayacağını bildiğimden arsızlassın istemedim büyüdüğünde kızdığımda gerçekten yapmaması gerektiğini anlasın istedim , ama kurallar koyuldu cezalar ödüller verildi.sürekli kızarsanız yanlışı doğruyu ayırt edemeyebilir .muhtemelen doğru yaşantının da bu olduğuna inanır kızıp geri kucaklayıp öpüyorsanız .annemde babamda hiç kızmazdı kötü söz bilmezlerdi zaten korkmazdım yani koşarak en kötüyü bile hallederler die onlara anlatırdım . Saklayan değil babam annem halleder die koşa koşa bize gelen çocuklarımız olsun istiyoruz

E tabi büyüdü ,anladı, kızdık.
yalnız değilsiniz sadece erken başlamışsınız
gözüm dolarak okudum yazınızı.. ne diyebilirim ki çok doğru yazmışsınız.. keşke o öfke anlarında bunları düşünme olgunlugum olsa:(

öncelikle çocuğun hiperaktif olabilir bu çocuklarda yaygın bulunan bir durum yerinde durmama ,dikkat eksikliği, çabuk sıkılma gibi durumlar olası olur zaten ama gene de bir psigologa götür bence anneler kızmadan çocuk doğruyu öğrenemez için işine pskolojik şiddet girmediği sürece travma bırakmaz ayrıca kendini durdurmak için antidepresan kullanman çok yanlış bu tür ilaçlar uzmana danışılmadan kullanılmamalı kızmak annenin doğasında var ama unutmayın sınır koyulmayan çocuk yaşamda güçlük çeker kendi ailesinden sonra da bir hayatı olacak mücadele etmeyi bilmezse her dediğinin olmasına alışırsa hayatta çok zorluk çeker ve ister istemez bir yerden sonra sizde kontrol edemezsiniz lütfen çocuğa hayır demeyi öğren bu onun iyiliğine olur emin ol canımm:KK39:
kızıp bağırma da psikolojik şiddet değil midir zaten :( psikiyatriste gidip aldım antidepresanı, onun önerisiyle. sınır koyuyorum aslında, yapmaması gerektiği şeyleri biliyor ama bazen inadına yapıyo, elleri kirliyken saçlarını karıştırıyo ve bunu bize bakarak yapıyo, kızdıgımızı biliyo yapmaması gerektiğinş de biliyo ama yapıyo yine de

Back
X