• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hiç kızmayan bağırmayan anneler şehir efsanesi mi

Esasında o yaşlarda tam olarak anlayamıyorlar. Amacı kızdırmak değil. Daha masumlar.
Kendini tam ifade edemiyorlar.
O yaş grubunda daha kendini sakinleştiriyordum ben. Ellerine bak minicik, daha çok ufak. Seni kızdırmak için yapmıyor anlamıyor daha derdim sürekli kendime. Beyin gelişimi daha duygularını düşüncelerini kontrol edeceği kadar gelişmedi diye sabrederdim.
Ama şimdi cidden zorlanıyorum. Dili de pabuç gibi. Yani her gün okuldan gelip montunu yere atıp odasına gitmesine çok sinirleniyorum. Her gün ama her gün oğlum okuldan gelince mont askıya asılır sonra el yıkanır forma değiştirilir. Şunu öğrenemedin bir diyorum. Üç senedir ya üç senedir bir gün bile şunu yapmadı. İlla montunu as elini yıka diye komut vermem lazım. Haliyle zor bir gün geçirmişsem direkt azar moduna geçiyorum. Sonra pişman oluyorum. Ama cidden sabır da bazen taşan bir şey
Aha aynı bak, çok basit eylemler rutin yani bunlar.
Sabah kalkarsın elini yüzünü yikarsın okula gideceksin biliyosun.
Kahvaltini yapar uzerini giyinirsin degilmi?
Ben mesela beslenmesini hazirliyorum bakiyorum bu ortada yok napiyosun diyorum oturuyorum diyo.
E okula gideceksin ya cocugum ustunu giysene,sacini tara disini fircala diyorum söylemedin ki diyo.
Söylemem mi lazım hala bunu sabahin köründe okula gitmen için uyandık ya hep beraber.
Okuldan gelir mont bi yerde canta bi yerde kaldır kaldır kaldır.
Geçen aldım hepsini çöpe bastım ağlaya ağlaya çöpten topladı ertesi gün yine aynı iyimi.
Yüzleri kizarmiyor hiç,utanmak diye bir kavramları yok.

uykusunu beklesek bütün gün uyku düzeni değişiyo, en sevdiği oyuncakları legoları, birlikte çok güzel oynuyoruz
Benim kendi kızımda gozlemledigim bir sey var, bizim o yaslarimiz pandemiye denk geldi eve kapandik ve o dönem inanın sabahtan akşama kadar sıkılmasın zaten sokak yuzu goremiyor diye oynadim.
Çocuk beni hala oyun arkadaşı saniyor,arkadaşları grliyor eve bana anne sende bizle oynasana diyo 😂
Akşama kadar oynamak sadece onun etrafinda dönmek dünya sadece onun etrafinda donuyormus gibi davranmakta iyi bir şey değil.
1 saat oynayin kalkin işininizi yapin kendini oyalamayi bilsin, kendi kendine oyun kurmayi ogrensin birde sakın hic bir oyunun kuralini o öyle istiyor diye degismeyin.
Saklambacmi oynuyorsunuz ebeleyin, ebelediyseniz oda yumsun gozunu beklesin çünkü sonrasinda her arkadaşından bunu bekleyecek.
Ben ebelensemde onlar tekrar saysin isteyecek, yenilmeyi kabul etmeyecek herkesi ben yöneteyim isteyecek.

Bağırmayan, kızmayan anne var mıdır bilmiyorum ancak, oğlum yaklaşık 22 aylık.
Tehlikeli olabilecek durumlar hariç hiçbir şeyi yasaklamadım. Ancak yaşına uygun kurallarımız var.
Şuan tamamen anlık aklıma gelenler mesela: oyuncaklarını toplaması (beraber yapıyoruz elbette), elleri kirlendiğinde silmesi, burnu akarsa mendile silmesi, kirli mendili tuvalete atması, kirli bezini götürüp atması, ellerini yıkaması, uyumadan önce dişler fırçalanması gibi gibi.

Ben çamaşırları katlayacağım zaman, makine boşaltma ve bana verme onda, bulaşık makinesi boşaltmaya, sofra hazırlamaya ve toplamaya yardım etmesi gibi gibi kendince yapabileceği kadar ufak oyunlarla görevler veriyorum. Mutfakta beraberiz, yine kendince yapabileceği şeyleri yaptırırım yemek zamanı vs.

Elbette dağıtıyor, elbette karşı geldiği durumlar oluyor. Ancak o bir bebek ve öğrenmesi gerekiyor. Dolayısıyla kızmıyorum. Sadece gözlerinin içine net bir şekilde bakıp hayır diyorum. Bunu ben yaşının olağan davranışları olarak kabul ediyorum. Hareketli olması ve hiç durmamasını da... Çok normal değil mi, aksi mümkün mü bilmiyorum.

Ancak asıl sormak istediğim neden her uyku süreci en az 1.5 saat sürüyor? Kaçta kalkıyor, kaçta yiyor, kaçta uykuya geçiyor, ne kadar uyuyor, gün içinde neler yapıyor, günlük dışarı çıkıyor mu, tv-tablet vs var mı?
Çünkü onun uyku saatleri sizin ya dinlenme saatleriniz olmalı ya da rahat rahat işlerinizi yapabilmeniz gerekir.

ve tabiki babayla ilişki ve evdeki desteği nedir?

merhaba herkese, 26 aylık gün içinde hiiç yerinde durmayan hareketli bir oglum var. 18 aylıktan beri cok zorlanmaya başladım. hem kendi yaşadığım çocukluğu yaşatmamaya çalışıyorum hem yapamadığım durumlarda kendimi suçluyorum.. gün içinde bazen çok iyiyiz, her dediğini yapmaya çalışırım oyun oynarız ben de onunla koştururum her şeyi yaparız ama bazı zamanlar çook zorluyo ben de istemdışo bağırıyorum kızıyorum sonra tüm günüm zehir oluyo, vicdan yapıyorum kendimi çok suçluyorum:(
benim annem aşırı sabırlı bir anneydi, bana bağırdığını hiç hatlrlarmam, babam da tam tersi aslında bağırmazdı ama bağırma ya da kızma ihtimalini bildiğimiz için çok korkardık. hiç anneme çekmemişim:( onun gibi sabırlı olmak isterdim, bunun için antidepresan kullanmaya bile başladım. sırf oglumla saglıklı bi ilişkimiz olsun hiç kızmayım bağırmayım.. ama yine de ara ara öfke patlamalarım oluyo, travma kalacak diye çok korkuyorum:(
bugün ev işi yapmam gerekiyordu vs, çamaşır katlıyorum onları dağıtıyo ya da başka şey yapıyorum karıştırıyo dağıtıyo, hepsine sabretmen çok zor:( hem gece hem öğle uykusu için nerdeyse 1 bucuk saat uğraşıyorum:( eşimin çalışma saatleri uzun geldiğinde çok yardımcı oluyo ama zaten pilim bitmiş oluyo, ona kızdıgım günün gecesinde uykusunda ağlıyo:( çok üzülüyorum benim yüzümden ağlıyo rüyasında benimi görüyo diye:( az once uyutmaya calısırken yine patladım uyu artık diye çıkıştım:( her bağırdığımda masum masum bakıyo sonrasında kendimi dövesim geliyo. niye sabretmedim niye sesimi yükselttim diye:( işin içinden çıkamıyorum artık, bana sanki anneler hiç bağırmıyo gibi geliyo sanki sadece ben bağırıyomuşum gibi, sorunluymuşum gibi düşünüyorum. evde tek bakıyorum annenler uzakta yaşıyo eşim akşam 8de anca işten geliyo, çalışmaya başlayamadım kreşe de veremiyoruz tek maaş, hepsi üst üste benim de psikolojim gitti
Öncelikle desteksizlikten yorgunluktan dolayı böylesiniz.kötü bir anne olarak hissetmeyin kendinizi.Ailenizin yanınızda olmaması eşinizin çok geç saatte gelmesi bütün sorumluluğun sizin üzerinde olması sizi elbette ki yorar.Benim kızım da 24 aylık.cok hareketli bir bebek.dediğiniz gibi basen öğle uykuları 1 buçuk saati buluyor uyuması.uykusu olduğu halde uyumak istemiyor.Sürekli benimle oynamak istiyor ya da hayır diye adlandırdığımız kısa açıklamalar yaptığımız durumları önce yapmayacağını söyleyerek benden alıyor.Mesela mandalina.mandalina sıkılmaz ağızda yenilir gibi açıklamalar yapıyorum her yediğimizde çünkü mandalinayı sıkıyor.Benden isterken de sıkmayacağını anlatıyor.veriyorum eline alır almaz kendine engel olamıyor sıkıyor.Beyin kordinasyon sistemi henüz tam olarak gelişmiş değil.istek daha ağır basıyor henüz.Sıktıgı anda elinden alıyorum sıktın mandalinayı alıyorum diyorum.Kolay bir süreç değil.Cok sabır gerektiriyor.ben insanlara karşı sabırlı biri değilimdir.kızımla beraber sabırların sınırlarını aştıkça aşıyorum.yoruldugunuzda ya da sinirlendiğinizde anne yoruldu dinleniyor deyip birkaç dakika kendinizi boşaltabilirsiniz on dakika tamamen kapatın kendinizi

Aha aynı bak, çok basit eylemler rutin yani bunlar.
Sabah kalkarsın elini yüzünü yikarsın okula gideceksin biliyosun.
Kahvaltini yapar uzerini giyinirsin degilmi?
Ben mesela beslenmesini hazirliyorum bakiyorum bu ortada yok napiyosun diyorum oturuyorum diyo.
E okula gideceksin ya cocugum ustunu giysene,sacini tara disini fircala diyorum söylemedin ki diyo.
Söylemem mi lazım hala bunu sabahin köründe okula gitmen için uyandık ya hep beraber.
Okuldan gelir mont bi yerde canta bi yerde kaldır kaldır kaldır.
Geçen aldım hepsini çöpe bastım ağlaya ağlaya çöpten topladı ertesi gün yine aynı iyimi.
Yüzleri kizarmiyor hiç,utanmak diye bir kavramları yok.
Çaresini bulursanız bana da haber verin lütfen.

Tabiki bağırmayan anneler var. Çocuğuna bakıcı bakıyor; temizlik,yemek, ev işlerini yardımcı yapıyor oda canı sıkıldıkça çocuk seviyor. Ama bir kadın, hem her şeyi yapmaya çalışıp hemde bağırmaması çok zor. Çünkü biz makine değiliz. üzülmek, kızmak bizimde hakkımız.

Çocuğunda çocuğuna ve tabiki çocuğun beslenme-uyuma-oynama düzenine göre yani ailenin tutumuna göre bu bağırma olayı değişiyor bence. Hani dersin bu kişi hayatta çocuğuna bağırmaz,sabırlı olur ama anne/baba olunca içinden canavar çıkar. Çünkü kafasındaki anne babalık ve çocuk böyle olmamalıdır,duruma sürekli isyan içindedir. Ama anne/babalığı ve çocuğu tanımlamamıştır; onunla birlikte öğreniyordur ve yaşıyordur. Harika diye tanımlanabilen anne/baba ve çocuklar ortaya çıkar. Harikalıktan kastım klasik aileden öte hepsi birbirine birey olma hakkı tanıyan mini bir toplum ortaya çıkması.

Tabiki bağırmayan anneler var. Çocuğuna bakıcı bakıyor; temizlik,yemek, ev işlerini yardımcı yapıyor oda canı sıkıldıkça çocuk seviyor. Ama bir kadın, hem her şeyi yapmaya çalışıp hemde bağırmaması çok zor. Çünkü biz makine değiliz. üzülmek, kızmak bizimde hakkımız.
Benim evde bana yardima 10 kişi gelse, elim sicak sudan soğuk suya değmese yine olmaz mesela 😂
Çünkü kızım aşırı aşırı geveze,o gıybet benle yapilacak.
Bir gün çok başım agriyo migrenim var, uyumadan asla geçmez o baş ağrısı.
ben kızıma sen takılda ben biraz uyuyayim olurmu nolur beni uyandirma başım çok agriyo dedim 10 dk sonra başıma dikildi okulda bisey olmuş onu anlatacakmış 😂
Hayir acelen ne yani, yarım saat yatip kalkacagim seni o an anlatmak icin durtukleyen şey ne bekleyemiyo.
Bizim olayimiz ev işi vs degil yani arkamda sürekli ama sürekli konuşan gece susayip kalksa o arada bile 2 dk anlatacak, soracak bir şeyleri olan bir şahıs.
Beynim uyuşuyo bazen konuşurken algim kapaniyo 😂 napsin temizlikci bana

Benim evde bana yardima 10 kişi gelse, elim sicak sudan soğuk suya değmese yine olmaz mesela 😂
Çünkü kızım aşırı aşırı geveze,o gıybet benle yapilacak.
Bir gün çok başım agriyo migrenim var, uyumadan asla geçmez o baş ağrısı.
ben kızıma sen takılda ben biraz uyuyayim olurmu nolur beni uyandirma başım çok agriyo dedim 10 dk sonra başıma dikildi okulda bisey olmuş onu anlatacakmış 😂
Hayir acelen ne yani, yarım saat yatip kalkacagim seni o an anlatmak icin durtukleyen şey ne bekleyemiyo.
Bizim olayimiz ev işi vs degil yani arkamda sürekli ama sürekli konuşan gece susayip kalksa o arada bile 2 dk anlatacak, soracak bir şeyleri olan bir şahıs.
Beynim uyuşuyo bazen konuşurken algim kapaniyo 😂 napsin temizlikci bana

Yaa kız çocuklarının özelliği o. Biz okuldan çıkıyoruz araba olmayınca minibüse binmek lazım, ikinci sınıfa giden ikizler birde kendisi, berbat bir trafikte karşıdan karşıya geçmeye çalışıyorum ve hiç susmadan konuşuyor 🤣🤣 eve sakla anlamıyorum diyorum ama iki dakika sonra devam ediyor 🤣🤣 ayy canları sağ olsun, konuşsunlar.

İkizler asla konuşmaz, anlatmaz. Arkadaşı hediye vermiş,onu bile grupta anneler yazdı 🤣

Ben bağırmanın arsızlaştırdığına inanıyorum.
Sınırlarım çok nettir hayır dediğimi bayılsa da evete çevirmem ama bağırmam da
Örneğin büyük oğlum pandemide doğdu.. ilk markete soktuğumda " bir tane araba alabilirsin" demiştim.
Iki tane araba almak için kendini yerlere attı ama nasıl ağlıyor.. pandeminin etkisiyle de topluluğa yeni yeni alıştığı dönemdi
Konuştum ama duymuyor beni öyle böyle ağlamıyor.
Marketin dışına çıkardım "son bir şansın daha var eğer 1 tane almazsan eve gideriz " dedim
Tekrar girdik ve yine aynı şeyi yaptı
Hiç araba almadan ve bağırmadan eve getirdim

O günden sonra markete gitmeden ne konustuysak o 😄
Biliyor ki annem ağzından çıkanı yapar.

Parktan bir arkadaşım var mesela çocuğuna sürekli bağırıyor (eleştirmek için demiyorum) "bak şöyle yaparsan eve götürürüm böyle yaparsan şunu yaparim" diye ama hiçbirini yapmıyor sadece bağırıyor
Çocuğun umrunda bile değil

Demem o ki bağırmak çözüm değil.. pedagogta öyle demişti bana net sınırlar çizin.
Mesela bilir ki oyuncaklarimi toplamazsam annem evden çıkmaz
Bunun gibi şeyler
Kesinlikle katılıyorum kızım 10 yaşında ona karşı sesimin yükseldiğini hiç duymamıştır. Bebekliğinden beri hep net oldum sanırım o netliğinde karşılığını sakin iletişim olarak aldım.

merhaba herkese, 26 aylık gün içinde hiiç yerinde durmayan hareketli bir oglum var. 18 aylıktan beri cok zorlanmaya başladım. hem kendi yaşadığım çocukluğu yaşatmamaya çalışıyorum hem yapamadığım durumlarda kendimi suçluyorum.. gün içinde bazen çok iyiyiz, her dediğini yapmaya çalışırım oyun oynarız ben de onunla koştururum her şeyi yaparız ama bazı zamanlar çook zorluyo ben de istemdışo bağırıyorum kızıyorum sonra tüm günüm zehir oluyo, vicdan yapıyorum kendimi çok suçluyorum:(
benim annem aşırı sabırlı bir anneydi, bana bağırdığını hiç hatlrlarmam, babam da tam tersi aslında bağırmazdı ama bağırma ya da kızma ihtimalini bildiğimiz için çok korkardık. hiç anneme çekmemişim:( onun gibi sabırlı olmak isterdim, bunun için antidepresan kullanmaya bile başladım. sırf oglumla saglıklı bi ilişkimiz olsun hiç kızmayım bağırmayım.. ama yine de ara ara öfke patlamalarım oluyo, travma kalacak diye çok korkuyorum:(
bugün ev işi yapmam gerekiyordu vs, çamaşır katlıyorum onları dağıtıyo ya da başka şey yapıyorum karıştırıyo dağıtıyo, hepsine sabretmen çok zor:( hem gece hem öğle uykusu için nerdeyse 1 bucuk saat uğraşıyorum:( eşimin çalışma saatleri uzun geldiğinde çok yardımcı oluyo ama zaten pilim bitmiş oluyo, ona kızdıgım günün gecesinde uykusunda ağlıyo:( çok üzülüyorum benim yüzümden ağlıyo rüyasında benimi görüyo diye:( az once uyutmaya calısırken yine patladım uyu artık diye çıkıştım:( her bağırdığımda masum masum bakıyo sonrasında kendimi dövesim geliyo. niye sabretmedim niye sesimi yükselttim diye:( işin içinden çıkamıyorum artık, bana sanki anneler hiç bağırmıyo gibi geliyo sanki sadece ben bağırıyomuşum gibi, sorunluymuşum gibi düşünüyorum. evde tek bakıyorum annenler uzakta yaşıyo eşim akşam 8de anca işten geliyo, çalışmaya başlayamadım kreşe de veremiyoruz tek maaş, hepsi üst üste benim de psikolojim gitti
Şehir efsanesi değil ama siz hem her şeyi yapayım hem de daha hayatı keşif yaşında olan bir bebekle yasayaym diyorsnz bunlati yaparkn sizin için şehir efsanesi oluyor.

Bagırmayan anne bana çok ütopik gelıyor,uykusuz kalsın gecelerce yorgun olsun da bagırmasın,çok zor,4 ve 2 yaş oğlum var ve 33 haftalık hamileyim,özellikle 2 yaşındaki sınırlarını çok zorluyor.ikisine de bagırıyorum,yalan değil bazen daha sakin olsam keşke diyorum ama gecelerce uykusuz kalıp sakin kalmak da çok ütopik
Ütopik değil. Anne olmaya karar veriyoruz ve o bebeğin geceleri bizi uykusuz bırakma ihtimalini bilerek doğurmaya karar veriyoruz. Bu yüzden gece uykusuz kaldık diye sabahına acısını çocuktan çıkartamayız. Aynı zamanda doğru insanı baba yaptığımızda uykusuzluğumuz yarı yarıya düşüyor ev işi vs destek olduğunda sabrımızda artıyor aynı zamanda. Etrafımda gördüğüm hep yalnız başına hem evle hem çocuğuyla ilgilenmeye çalışan annelerin bağırdığını farketmiştim daha önce. Kimse robot değil çünkü. Ama dediğim gibi bunun suçlusuda çocuklar değil. Zaten bağırıncada bir şey değişmiyor aksine çocukta inat gelişiyor gibi geliyor bana. Kendinizde bunu sıkça farkediyorsanız eş bir yerlerde eksik kalıyor demektir onunla konuşmakta fayda var.

Bagırmayan anne bana çok ütopik gelıyor,uykusuz kalsın gecelerce yorgun olsun da bagırmasın,çok zor,4 ve 2 yaş oğlum var ve 33 haftalık hamileyim,özellikle 2 yaşındaki sınırlarını çok zorluyor.ikisine de bagırıyorum,yalan değil bazen daha sakin olsam keşke diyorum ama gecelerce uykusuz kalıp sakin kalmak da çok ütopik
Sizin durumunz bile bile lades ama boy boy bebislerle 🍀

Ütopik değil. Anne olmaya karar veriyoruz ve o bebeğin geceleri bizi uykusuz bırakma ihtimalini bilerek doğurmaya karar veriyoruz. Bu yüzden gece uykusuz kaldık diye sabahına acısını çocuktan çıkartamayız. Aynı zamanda doğru insanı baba yaptığımızda uykusuzluğumuz yarı yarıya düşüyor ev işi vs destek olduğunda sabrımızda artıyor aynı zamanda. Etrafımda gördüğüm hep yalnız başına hem evle hem çocuğuyla ilgilenmeye çalışan annelerin bağırdığını farketmiştim daha önce. Kimse robot değil çünkü. Ama dediğim gibi bunun suçlusuda çocuklar değil. Zaten bağırıncada bir şey değişmiyor aksine çocukta inat gelişiyor gibi geliyor bana. Kendinizde bunu sıkça farkediyorsanız eş bir yerlerde eksik kalıyor demektir onunla konuşmakta fayda var.
Sizin bolca desteğiniz ve uzun mesai saatleri olmayan bir eşiniz var galiba.

Yaa kız çocuklarının özelliği o. Biz okuldan çıkıyoruz araba olmayınca minibüse binmek lazım, ikinci sınıfa giden ikizler birde kendisi, berbat bir trafikte karşıdan karşıya geçmeye çalışıyorum ve hiç susmadan konuşuyor 🤣🤣 eve sakla anlamıyorum diyorum ama iki dakika sonra devam ediyor 🤣🤣 ayy canları sağ olsun, konuşsunlar.

İkizler asla konuşmaz, anlatmaz. Arkadaşı hediye vermiş,onu bile grupta anneler yazdı 🤣
Birde kazara söyledikleri bir şeye güldüysek o bittiğini hissediş 😂
Ya güldün diye defalarca tekrar anlatir, ya güldün diye ağlar 🥴

Şehir efsanesi tabi ki…
Hiç bağırmamış, çocuklarına üte git bile demeyen birini tanıyorum.
Çocukları dışarı da büyüdü.

Bakmayın onlara.Kendinizi de aşırı üzmeyin . Dürüst değiller.Yerine göre gerekli tepki ve sınırları koymak lazım.. Daha çok sınırsız evlerde olunca sıkıntı yaşanıyor.Hele su buyuklerin bile biz sinirlenmeden (!) çocuk büyütüyorduk.Siz sabirsizsiniz laflarını duyunca gülüp geçin.Cogu çocuk evde okulda dayakla büyüyordu eskiden.Simdiki nesil daha duyarlı en azından .

Back
X