• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hiç kızmayan bağırmayan anneler şehir efsanesi mi

Sizin bolca desteğiniz ve uzun mesai saatleri olmayan bir eşiniz var galiba.
Ailem yanımda değil ne yazık ki lohusayken bile yanımda olmadılar o yüzden ilk gün itibariyle eşimle yalnızız diyip bir sistem oturtmak durumunda kaldık. Ben evden online çalışıyorum , eşim standart iş saatleriyle çalışıyor 9-10 saat civarı. Bebekken gece sırayla uyanırdık ev işi yemek vs o an kim müsaitse o yapardı. Şimdi büyüdü her şey daha da kolaylaştı tabi. Örneğin bu sabah eşim kahvaltıyı hazırlarken ben çamaşır astım ben kahvaltı sofrasını toplarken eşim kızımın ödevlerini kontrol etti vs. Hep bir düzende ilerleyince bende bolca sabır kaldı haliyle. Çocuğa ve eve hiç bir katkısı olmayan adamların eşleri mücadele etmekten nefes alamıyor. Sonrada bağırdığı için kendini suçlayıp daha da çıkmaza giriyor bana göre. O yüzden böyle anlarda eşle konuşulmalı dedim.

Şehir efsanesi tabi ki…
Hiç bağırmamış, çocuklarına üte git bile demeyen birini tanıyorum.
Çocukları dışarı da büyüdü.
Benim annem bana hiç sesini yükseltmedi bağırdığını hiç hatırlamam ama benden 7 yaş küçük annemin ikinci eşinden olan kız kardeşime bağırmadığı bir gün yok hafızamda , ona el kaldırmışlığı bile var ki en çok onu sevdiğinide hepimiz biliriz üstelik. İkimizde dışarda büyümedik aslında ama ne oldu ne değiştide o sakin anne sürekli bağıran bir anneye dönüştü işte orasını bilmiyorum şuan 50 yaşına geldi hala gergin bir kadın bir dokunsak bin ah işitiyoruz 🤷🏼‍♀️

Yalan söyleyemem şimdi belli bir yaştan sonra bağırmaya başladım ben. Ufakken yine ilgisini başka yöne çekip inatlaşmalarını idare ediyordum. Mesela kreşe kış günü yazlık sandaletle gittiği dahi oldu. Bilerek gözüme baka baka kırdığı yumurtalarım da oldu.
Ben de bağırmalar 7-8 yaşta başladı. Çünkü artık anlıyor ve cidden bilerek damarıma basıyor. Yani canımı sıkmak istiyorsa çok başarılı.
Bin kere söylediğim şeyleri yapmamasına bağırıyorum artık. Mesela yemek hazır ve kursuna gitmemize bir saat ancak var. Gelip yemesi lazım. İçerde oyun oynuyor. On kere sesleniyorum. Yok. Gidip geç kalacağım çocuğum hadi gel diyorum. Tamam anne diyor ama oynamaya devam ediyor. İşte benim bağırdığım kısım burası. Elli kere söyledim kalkıyor musun yoksa o oyuncakları toplayayım mı diyorum. Yanlış evet ama ancak o zaman kalkıyor.
Yoksa iletişim dilimiz bağırma azarlama olmasın diye çok istedim. Çok sabırlı olmak da istedim. Ama 6-7 seneymiş yani o. Artık ne yazık ki bende de kalmadı o sabırdan
Her yemek saati bizde yaşananlar😅
Gerçekten sabrımı çok zorluyorlar. Bazen diyorum ki acaba annelik bana göre değil miydi? Ama bunu 14 yıl sonra farketmiş olamam değil mi?🥺

Bir yakınımız çocuğunu hiç bağırmadan yetiştirdi. Çocuğu şimdi ergenlik döneminde, annesine sürekli bağırıyor. Kadının çocuğuna sözü hiç geçmiyor. Çocuğum olursa asla bağırmak istemem ama hep sakin olunursa da sonucu şımarık bir çocuk olabilir. Aynı evde büyüyen ablası hiç onun gibi biri değil mesela. Demek ki biraz da kişilik meselesi

Benim evde bana yardima 10 kişi gelse, elim sicak sudan soğuk suya değmese yine olmaz mesela 😂
Çünkü kızım aşırı aşırı geveze,o gıybet benle yapilacak.
Bir gün çok başım agriyo migrenim var, uyumadan asla geçmez o baş ağrısı.
ben kızıma sen takılda ben biraz uyuyayim olurmu nolur beni uyandirma başım çok agriyo dedim 10 dk sonra başıma dikildi okulda bisey olmuş onu anlatacakmış 😂
Hayir acelen ne yani, yarım saat yatip kalkacagim seni o an anlatmak icin durtukleyen şey ne bekleyemiyo.
Bizim olayimiz ev işi vs degil yani arkamda sürekli ama sürekli konuşan gece susayip kalksa o arada bile 2 dk anlatacak, soracak bir şeyleri olan bir şahıs.
Beynim uyuşuyo bazen konuşurken algim kapaniyo 😂 napsin temizlikci bana

Yaa kız çocuklarının özelliği o. Biz okuldan çıkıyoruz araba olmayınca minibüse binmek lazım, ikinci sınıfa giden ikizler birde kendisi, berbat bir trafikte karşıdan karşıya geçmeye çalışıyorum ve hiç susmadan konuşuyor 🤣🤣 eve sakla anlamıyorum diyorum ama iki dakika sonra devam ediyor 🤣🤣 ayy canları sağ olsun, konuşsunlar.

İkizler asla konuşmaz, anlatmaz. Arkadaşı hediye vermiş,onu bile grupta anneler yazdı 🤣
Ayyy inşallah bizim kız da hep anlatır,sürekli anlatır böyle.

Benim bebeğim 16 aylık henüz hiç bağırmadım kızmadım bazen kızacağım artık diyorum gülüyor. Ne olduğunu da bilmiyor.

Ama sabrım bazen tükeniyor tabi ki içimde öfke patlamaları yaşıyorum özellikle 1 saat uğraşıp uyutamadıysam veya özenle hazırladığım yemeği tükürüp yemediyse filan. Diğer yaramazlıklara pek sinirlenmiyorum günde 10 kere halılara bir şey döküyor kedinin suyunu mamasını boşaltıyor bunlara sinirlenmiyorum. Ama uyku ve yemek çok zorluyor o anlarda rol yapıyorum resmen. İçimden öfke köpürürken ben dışımdan iyi anne rolü yapıyorum. Buna bile vicdan yapıyorum bazen oğlum beni iyi anne zannediyor ama içimden ona sinirlendim filan diye.
Annelik zor bir şey ya. Kimseyi yargılamıyorum açıkçası. Çeşit çeşit çocuk var.

Ütopik değil. Anne olmaya karar veriyoruz ve o bebeğin geceleri bizi uykusuz bırakma ihtimalini bilerek doğurmaya karar veriyoruz. Bu yüzden gece uykusuz kaldık diye sabahına acısını çocuktan çıkartamayız. Aynı zamanda doğru insanı baba yaptığımızda uykusuzluğumuz yarı yarıya düşüyor ev işi vs destek olduğunda sabrımızda artıyor aynı zamanda. Etrafımda gördüğüm hep yalnız başına hem evle hem çocuğuyla ilgilenmeye çalışan annelerin bağırdığını farketmiştim daha önce. Kimse robot değil çünkü. Ama dediğim gibi bunun suçlusuda çocuklar değil. Zaten bağırıncada bir şey değişmiyor aksine çocukta inat gelişiyor gibi geliyor bana. Kendinizde bunu sıkça farkediyorsanız eş bir yerlerde eksik kalıyor demektir onunla konuşmakta fayda var.
Siz hiç yıllarca uykusuz kaldınız mı peki?her gece ama her gece?eşimden yana sıkıntım yok şükür ama 2020dem beri 4,ye hamile kalıyorum 2 oğlum bi kaybım var ve 8 aylık hamileyim,ve ikiside aşırı uykusuz çocuklar,gece uyanık kalırlar,gündüz kavga ederler,çocukların psikolojisini elbet etkiler ama insanız bizde,sınırlarımız var,

Sizin durumunz bile bile lades ama boy boy bebislerle 🍀
Valla boy boy çocuk büyüten daha doğrusu sakin uslu çocuk büyüten anneler de var,işte onlar şanslı olanlar,uykuyu seven uyumlu çocukları olan anneler elbet bagırmaz

merhaba herkese, 26 aylık gün içinde hiiç yerinde durmayan hareketli bir oglum var. 18 aylıktan beri cok zorlanmaya başladım. hem kendi yaşadığım çocukluğu yaşatmamaya çalışıyorum hem yapamadığım durumlarda kendimi suçluyorum.. gün içinde bazen çok iyiyiz, her dediğini yapmaya çalışırım oyun oynarız ben de onunla koştururum her şeyi yaparız ama bazı zamanlar çook zorluyo ben de istemdışo bağırıyorum kızıyorum sonra tüm günüm zehir oluyo, vicdan yapıyorum kendimi çok suçluyorum:(
benim annem aşırı sabırlı bir anneydi, bana bağırdığını hiç hatlrlarmam, babam da tam tersi aslında bağırmazdı ama bağırma ya da kızma ihtimalini bildiğimiz için çok korkardık. hiç anneme çekmemişim:( onun gibi sabırlı olmak isterdim, bunun için antidepresan kullanmaya bile başladım. sırf oglumla saglıklı bi ilişkimiz olsun hiç kızmayım bağırmayım.. ama yine de ara ara öfke patlamalarım oluyo, travma kalacak diye çok korkuyorum:(
bugün ev işi yapmam gerekiyordu vs, çamaşır katlıyorum onları dağıtıyo ya da başka şey yapıyorum karıştırıyo dağıtıyo, hepsine sabretmen çok zor:( hem gece hem öğle uykusu için nerdeyse 1 bucuk saat uğraşıyorum:( eşimin çalışma saatleri uzun geldiğinde çok yardımcı oluyo ama zaten pilim bitmiş oluyo, ona kızdıgım günün gecesinde uykusunda ağlıyo:( çok üzülüyorum benim yüzümden ağlıyo rüyasında benimi görüyo diye:( az once uyutmaya calısırken yine patladım uyu artık diye çıkıştım:( her bağırdığımda masum masum bakıyo sonrasında kendimi dövesim geliyo. niye sabretmedim niye sesimi yükselttim diye:( işin içinden çıkamıyorum artık, bana sanki anneler hiç bağırmıyo gibi geliyo sanki sadece ben bağırıyomuşum gibi, sorunluymuşum gibi düşünüyorum. evde tek bakıyorum annenler uzakta yaşıyo eşim akşam 8de anca işten geliyo, çalışmaya başlayamadım kreşe de veremiyoruz tek maaş, hepsi üst üste benim de psikolojim gitti
Şuan daha bebek.Büyüyüp karşı koyduğında her şeye hayır dediğinde başlayacak olaylar.Erken öfkelenmeye başlamışsınız.Sanırım öfkeniz de her şeyi tek başınıza yapmanız.Bana derlerdi sinirlenirdim ama gerçekten de tek çocuk hiç çocuk.Ben iki tane olduktan sonra anladım

Siz hiç yıllarca uykusuz kaldınız mı peki?her gece ama her gece?eşimden yana sıkıntım yok şükür ama 2020dem beri 4,ye hamile kalıyorum 2 oğlum bi kaybım var ve 8 aylık hamileyim,ve ikiside aşırı uykusuz çocuklar,gece uyanık kalırlar,gündüz kavga ederler,çocukların psikolojisini elbet etkiler ama insanız bizde,sınırlarımız var,
Ama arka arkaya doğurmak sizin seçiminiz , çocuğunuzun burada suçu günahı ne ? Biz eşimle yıllarca uykusuz kalmadık çünkü tek çocuğa maddi manevi yetip huzur verebilceğimize inandık. Belki bende yıllarca arka arkaya doğursaydım ne psikoloji kalırdı ne sabır. Dediğiniz gibi insanız sınırlarımız var belkide sabrımızın yettiği kadar doğurmalıyızdır.

Ay büyüdükçe akıllanmaları gerekmiyor muydu?

Ağlıcem cidden.
Ayy bende ya dört gözle bekliyordum oysaki 3 4 yasina gelince daha rahat edicem diye Allahim bu duyduklarim gördüklerimde neydi gece gece bütün moralim düstü

Bagırmayan anne bana çok ütopik gelıyor,uykusuz kalsın gecelerce yorgun olsun da bagırmasın,çok zor,4 ve 2 yaş oğlum var ve 33 haftalık hamileyim,özellikle 2 yaşındaki sınırlarını çok zorluyor.ikisine de bagırıyorum,yalan değil bazen daha sakin olsam keşke diyorum ama gecelerce uykusuz kalıp sakin kalmak da çok ütopik

Valla boy boy çocuk büyüten daha doğrusu sakin uslu çocuk büyüten anneler de var,işte onlar şanslı olanlar,uykuyu seven uyumlu çocukları olan anneler elbet bagırmaz
Ya sakin uslu çocuklarını büyüten anneler vardır tabii de sizinkiler uyumayan,sınırları zorlayan çocuklarmış ya hani…

Ona rağmen gene de çocuk istemişsiniz.

Yeni gelecek bebeğin uslu olma garantisi var mı?

Benim annem bana hiç sesini yükseltmedi bağırdığını hiç hatırlamam ama benden 7 yaş küçük annemin ikinci eşinden olan kız kardeşime bağırmadığı bir gün yok hafızamda , ona el kaldırmışlığı bile var ki en çok onu sevdiğinide hepimiz biliriz üstelik. İkimizde dışarda büyümedik aslında ama ne oldu ne değiştide o sakin anne sürekli bağıran bir anneye dönüştü işte orasını bilmiyorum şuan 50 yaşına geldi hala gergin bir kadın bir dokunsak bin ah işitiyoruz 🤷🏼‍♀️
Hak etmediği yaşanmışlıkların kadınları delirtme hali…
Öyle bi haldir ki kimini içne kapatır, kimini delirtir.

Hayat insanı şekilden şekle sokuyor.

Karışmayın ve yorum yapmayın. Kader planı, tekamül vs vs bunları değistirmeye çalışır ama sen de ona böyle yaptın dediğinizde o negatif enerji size akar.
Çok içselleştirmeyin.

Öyle çocuk yoktur inanın susturlms çocuk vardır boy boy 🤭 çünkü şöyle düşünün hadi hepsi uslu olsun ama anne yeteblr mym diye yine stres olur.
Yardımcı abla yoksa evde 1 tane de olsa olmaz bu iş

Tabi ki şehir efsanesi değil. Hepsi bu sitede.

Bence şehir efsanesi değil, neden imkansızmış gibi geliyor ki bağırmayan, sakin kalabilen tek veya çok çocuklu anneler aileler?
Oturtulan bir sistem varsa, anne anneliğini baba babalığını ellerinden geldiğinde en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlarsa birbirlerine desteklerse zaten aile ortamı huzurlu oluyor.

Ama arka arkaya doğurmak sizin seçiminiz , çocuğunuzun burada suçu günahı ne ? Biz eşimle yıllarca uykusuz kalmadık çünkü tek çocuğa maddi manevi yetip huzur verebilceğimize inandık. Belki bende yıllarca arka arkaya doğursaydım ne psikoloji kalırdı ne sabır. Dediğiniz gibi insanız sınırlarımız var belkide sabrımızın yettiği kadar doğurmalıyızdır.
Tek çocuk varken de aynı şey geçerli,dediğim gibi demek sizin çocugunuZ uyumlu uykuyu seven bi çocuktu ki bagırmamıssınız ne mutlu size.

Ya sakin uslu çocuklarını büyüten anneler vardır tabii de sizinkiler uyumayan,sınırları zorlayan çocuklarmış ya hani…

Ona rağmen gene de çocuk istemişsiniz.

Yeni gelecek bebeğin uslu olma garantisi var mı?
Bu bebeğim bizim için süprizdi,ikinciyi istedim çünkü yaşım geliyodu ve annem iyice yaşlanmıştı,ben çalışıyorum annem bakıyor çocuklarıma,bu yüzden arası kısa oldu,ayrıca ilk bebeğime uzun uğraşlar sonucu hamile kaldım ikincinin bu kadar kısa olmasını beklemiyordum

Öyle çocuk yoktur inanın susturlms çocuk vardır boy boy 🤭 çünkü şöyle düşünün hadi hepsi uslu olsun ama anne yeteblr mym diye yine stres olur.
Yardımcı abla yoksa evde 1 tane de olsa olmaz bu iş
Kesinlikle var etrafımda görüyorum kardeş kardeş güzelce oynayan,gece beslenmesini kesince sabaha kadar deliksiz uyuyan çok çocuk var etrafımda,

Back
X