Hiç lohusalık yasatmadilar ki ...

Kv çok haklıymış memeden süt emer gibi kaşıkla mama dökmek konusunda dünyada herkes bu yöntemi uyguluyor anne sütü gelmesi için yanınızda hem anneniz hem Kv var size yardım etmek için ama siz memnuniyetsizsiniz yalnız kalsanız değerlerini daha iyi anlardınız
Evet biliyorum hakliymis sonradan da o yöntemi yaptık sütum de rahatladikca gelmeye başladı ama sanırım daha ilk günden sürekli emzirirken beni izlemeye çalışıp tepeme dikilmesi ve telefonda her konustuguna ,eve her gelen kadın erkek misafire kapıdan girer girmez bebeği diyurwmiyo annesi çünkü sütü yok diye bişey boş konuşmasını haZmedemedim .
Bu arada inanın yardım ettikleri hiçbir şey olmadi desem yeri 3.gunden itibaren yemeğimi bile ben yaptım çünkü kv ve görünce odalara kapanıp lak lak yapip eşim gelince ortalığa dokukuyordu annemde zaten kensini dışarı atıp kalan vakitte de seni kimse unuraamuyo varsa yoksa çocuk senin bı degerinin yok deyip duruyordu keşke gelmeselerdi

Evet biliyorum hakliymis sonradan da o yöntemi yaptık sütum de rahatladikca gelmeye başladı ama sanırım daha ilk günden sürekli emzirirken beni izlemeye çalışıp tepeme dikilmesi ve telefonda her konustuguna ,eve her gelen kadın erkek misafire kapıdan girer girmez bebeği diyurwmiyo annesi çünkü sütü yok diye bişey boş konuşmasını haZmedemedim .
Bu arada inanın yardım ettikleri hiçbir şey olmadi desem yeri 3.gunden itibaren yemeğimi bile ben yaptım çünkü kv ve görünce odalara kapanıp lak lak yapip eşim gelince ortalığa dokukuyordu annemde zaten kensini dışarı atıp kalan vakitte de seni kimse unuraamuyo varsa yoksa çocuk senin bı degerinin yok deyip duruyordu keşke gelmeselerdi
Birdaha doğum yaparsanız çağırmayın bir kişi olsun yeter. Ben normal doğum yapmıştım ve çok uykum vardı çok yorulmuşum annem kv yi çeneye tuttu bir uyutmadı lar o gece iki kişi olması sıkıntı

3.5 sene olmus artik. Lohusalik yasatmadilar demissiniz de turkiyedeki hemen butun lohusalar bu durumlari yasiyor

Merhaba yine ben 😊 bilmeyenler için kısaca söyleyeyim ailem ve eşimin ailesiyle ciddi kırgınlıklar yaşadım ve içimde artık öfkeden ,nefretten kinden boğulmak üzereyim ve herswyi yok sayıp sıfırdan başlasam bu duygulardan kurtulabilir miyim diye konu acmistim amaa sanırım en ufak bir şeyde tekrar başa dönüyorum ...

Bu lafı bana annem söyledi bugün .Daha önce de defalarca duydum . Doğumumdan 1 hafta önce annem ,2 gün önce de kayınvalide ve küçük görümce gelmişti .O zamanlar sadece görünür bir kıskançlık vs durumları yaşamıştık bu denli hadsizlık yoktu tabi .

Neyse ben doğum yaptım sezaryen ve doğumda maalesef oğlum nefes almıyordu güzel baskatan doğum kabus gibi bitti benim tansiyonum çıkmış hatırlamıyorum pek bişey neyse şükür hayata döndü ve ben Dr a yalvarmisim ne olur kimseye söylemeyin diye sadece oğlumun çığlık atar gibi aglamasini hatırlıyorum .dışarıda beni bekleyen herkes panik ve askerlik anısı gibi her gelene anlatılacak ve ben mahvolacaktim sağolsun doktorlar kordon dolandığı için öyle mor filan demişler oksijensiz kalmamış o yüzden müdahale uzun sürmemiş neyse tabi kimse bilmiyor oğlum evde ağladıkça nereye kaçacağımi şaşırıyorum aklıma doğum hane geliyor o anlar geliyor anlatamıyorum oğlum un sesini duymak istemiyorum saçma sapan şeylerdi işte .

Neyse tabi sutum de hemen gelmiyor Dr mama vermeyin diye tembihliyo ben sırf ağlamasın diye mama vermeye başladım eşimle ters dusuyoruz bı yandan kv dedi emzirir gibi al ben memenin uçuna kasikla dokeyim süt sanıp emer böyle boyle süt gelecek kızıma da yaptık dedi o laf bile batti onan çünkü tek derdim oğlum ağlamasın o ses geldiği an delirecek gibi oluyordum .

Git yatak odasında yat diyorlar 5 dk bı emzireyim diye uyandırıyor hepsi en son yatmaktan vazgeçtim zaten sevmiyorum yatmayı ..oğlum hiç uyumazdi hala öyle .. Mama verdiğimde bile uyumadi sanırım. Yapısı böyle bu sefer kv basladi süt yok ya ondan aç gelene gidene anlatıyor emzirirken bakiyo dönüp en son bi gün patladm bu hanım kebdini yerlere atınca da önce eşim onunla kavga etti sonra da benimle tartıştı ne şunun laflarını ciddiye alıp kafayı yiyosun diye sonra özür diledi ama faeketmiyor .

Eşimin ailesi ve eşim de dahil 2 öğün yerler annem kahvaltı da as yediği için acikiyirmus ama çekinip bişey yiyenedigi için sigara almaya vs diye çıkıp ekmek arası alıp sokakta oturup yiyormuş bunu da ağlayarak kardeşi Me anlatmış sanki önünden alan var yemin ediyorum ne eşim ne de ailesi o konuda tek laf etmez ki edemez zaten ama annemin aciktiguni bilseler sofra hazırlar o konuda hakkını yeneyeyum .Neyse ertesi gün kardeşim aradı birbirimize girdik niye annem aç kaliyomus diye filan şimdi annem eşimin ,kv laflarını sürekli gözüme sokuyor ama kendi yaptığı hesapta yok her birlikte mahvettiler
O kavgadan sonra kv de özür diledi o lafı art niyetle denedim diye filan baya kavga ettim eşime de saydirdim bidaha ağzından hiç duymadım hatta sezaryen neden diye sıralara 4 kg nasıl dogursun kız yok mama içinde çocuk uyumuyodu ki dinlense süt olurdu büyüdü işte ne güzel deyip durdu :KK70:
Açıkçası tekrar o doğum anı,lohusalık takı milletin kaprisi ve oğlumun gerçekten zor çocuk olmasi vs 2.cocuktan vaGecirdi ve esimin hep başına kakiyorum bunu

Oyy bilmiyorum
Noktalama kullanmanızı tavsiye ediyorm.
Lohusa bunalımına birebir:ruh:

Teşekkür ederim ama oğlum 3,5 yaşında :) yani lohusalık biteli çok oldu ama içimdeki kin duygusunu yok edemiyorum sanırım
Yanlış anlamayın ama kin duyacak pek bişey yok anlattıklarınızda bunun bin kat daha beterlerini iki evladımda da yaşadım öyle ki içimde o kadar yara ki anlatsam aklınız şaşar. Haklısınız lohusalıkta yaşadıkları insanın içinden çıkmıyor benim kızım doğalı 4 sene oldu hala göğsüm sıkışır düşündükçe oğlum doğalı 2 sene olacak aklıma bile getirmek istemiyorum şükredin lütfen şükredin...

Birdaha doğum yaparsanız çağırmayın bir kişi olsun yeter. Ben normal doğum yapmıştım ve çok uykum vardı çok yorulmuşum annem kv yi çeneye tuttu bir uyutmadı lar o gece iki kişi olması sıkıntı
Allah isteyene versin ama ben gerçekten ikinciyi istemiyorum bu cocugumu hakkıyla buyutebilsem yetecek 😊 evet gerçekten sıkıntı :)

3.5 sene olmus artik. Lohusalik yasatmadilar demissiniz de turkiyedeki hemen butun lohusalar bu durumlari yasiyor
Yok o lafı annem söyledi sık sık ta söyler :) ben hamilelikte de ,doğumdan sonra da öyle baz niyaz filan yapmadım açıkçası ...Sadece doğumda oğlumu o halde görmek biraz sinirimi bozmuştu sanırım tabi birde süt olmayacağını hiç hayal etmemistim yoksa tabiki neler neler var :)

Yanlış anlamayın ama kin duyacak pek bişey yok anlattıklarınızda bunun bin kat daha beterlerini iki evladımda da yaşadım öyle ki içimde o kadar yara ki anlatsam aklınız şaşar. Haklısınız lohusalıkta yaşadıkları insanın içinden çıkmıyor benim kızım doğalı 4 sene oldu hala göğsüm sıkışır düşündükçe oğlum doğalı 2 sene olacak aklıma bile getirmek istemiyorum şükredin lütfen şükredin...
Çok haklısınız ...Yapı olarak ta kinciyim maalesef insanlar neler yaşıyorlar tabiki ...Sanırım ben o doğum anında yaşadığım korkuyu ve sonrasında sutumun gelmeyisini atlatamadim o dönemde ..Yani içten içe dogurmayi da beceremedim karnını doyurmayi da gibi bişey oldu o dönem ...zaten öncesinde sorunlar yaşadığımız için patladim sanırım artık ve en ufak bir söz o ana tekrar goturuyor

Dün biraz uzgundum .O yüzden hızlı hızlı yazdım sanırım o yüzden uzun ,karmakarışık ve düzensiz olmuş kusuruma bakmayın lütfen tekrar :)
Çok şükür hamileligim rahat geçti o konuda sansliydim 9 ay yatmak zorunda olan kişiler olabiliyor .Sözüm onlardan dışarı ,ama sırf hamileyim diye çeşitli kaprisler yapan gecenin bı saatinde sunu istiyorum diye kriz geçiren bı tip olmadim .30. haftama kadar desrhanede çalıştım ki çalışırken çok daha mutlu olduğum için bırakmadım.Yorucuydu ama çalışmayı seviyorum. Canım birşey isterse işten çıkışta alır evde yerdim o yüzden eşimin canına minnet :D Heryerde anlatır hamile olduğunu hiç anlamadım diye ..
Öyle lohusa psikolojisinden yada simraikligindan da değildi inanın .Sadece o doğumda yaşadığım duygu gerçekten kötüydü yani ya hala dirtseydim sezaryeni kabul etmeseydim diye kafayı yiyecek gibi olmuştum .Bu bahane değil tabiki ama sanırım ben kaldiramadim ,çok korktum ve oğlumun ilk ağladığı sesi kulaklarımdan ,beynimden atmam çok uzun sürdü .

Eş ailesine karşı önceden de kizginligim olduğu için sanırım daha da tepkili oldum .Çünkü süt gelmeyisi benim için çok üzücü oldu . Yani doğururken bile kaybediyordun ,şimdi de karnını doyuramiyorsin diye düşünüyordum .Bir de her gelene kadın erkek herkese hoşgeldin demeden ,"annesi doyuramiyor çocuğu ne yapsın sut yok ki " diye konuşup durmasi iyice canımı sikmisti .

Yoksa evet neler neler var .Torunu emzirmeye çalışan kv konuları da okudum .Lohusayken eş,kv ,kp şiddeti goren de,doğumdan sonra gelinden kaçırılıp durulan ,sadece emzirmek için getirilen bebek te....

Benimki çok önemli değil tabiki ...sanırım dün paylaşıp rahatlamak istedim çünkü konuşacak kimsem yok

Kuzum sanki sen 2. çocuğu düşünüyorsun ama bu yaşadıklarından dolayı da korkuyorsun...Yanlış miyim?

Kuzum sanki sen 2. çocuğu düşünüyorsun ama bu yaşadıklarından dolayı da korkuyorsun...Yanlış miyim?
Yok canim cidden istemiyorum zaten olmayadabilir ..Rabbim isteyen herkesin kucağına bebeğini nasip etsin tabi ama inan küçük fırlama oğlum beni yeterince yoruyor :) bir de benim önceliğim atanmak .Çünkü bir çocukla bile beceremedim ikinci olsa asla yapamam çünkü yalnızım .O yüzden su öğretim gorevliligi benim hedefim inşallah hep ucundan kaçırdım bakalım kısmet :*

Yok canim cidden istemiyorum zaten olmayadabilir ..Rabbim isteyen herkesin kucağına bebeğini nasip etsin tabi ama inan küçük fırlama oğlum beni yeterince yoruyor :) bir de benim önceliğim atanmak .Çünkü bir çocukla bile beceremedim ikinci olsa asla yapamam çünkü yalnızım .O yüzden su öğretim gorevliligi benim hedefim inşallah hep ucundan kaçırdım bakalım kısmet :*
Hayırlısı olsun güzelim.Annelerimiz/kayinvalidelerimiz benzer karekterdeler...Benim annem ikinci doğumda bile benim evimde "zayıfladığını" söylüyordu.Strese girmis,yiyememis...Tartilmasini istedim.90 kiloymus gelirken ...dönerken 94 tü ve zayıflamış :KK70: Bir kase çorba yapmadı annem...kayinvalidemin yapacağı çorbaya muhtaç etti beni ....kayınvalidem de guc bulup afrasini tafrasini bana yaptı ...ilk ağız sütünü bile bebeğime icirmemi istemedi KV..."O iltihaplı şeyi git kendin iç ,ben çocuğumun üstünü degistircem" diye bebeği kucağımdan almaya çalışıp bağırıyor filandi yani sen düşün...bende uzun süre bunun öfkesini yasadim.Eeee noldu? Herkes kendi kapısında ben çocuklarımla ,eşimle kendi duzenimdeyim...Neden sürekli onları düşünüp kendime işkence edeyim artik?

İnsana en cok zarari kendisi verirmis
Yani madem vaktiniz bol , acin bdv deki lohusa konularini okuyun da gorun millet neler yasiyor
Anlattiklarinizda hicbir sey yok , anneninixin sokakta yemesi haricinde , o da 3.5 sene boyunca kafaya takilacak bir mevzu degil

Çok haklısınız ...Yapı olarak ta kinciyim maalesef insanlar neler yaşıyorlar tabiki ...Sanırım ben o doğum anında yaşadığım korkuyu ve sonrasında sutumun gelmeyisini atlatamadim o dönemde ..Yani içten içe dogurmayi da beceremedim karnını doyurmayi da gibi bişey oldu o dönem ...zaten öncesinde sorunlar yaşadığımız için patladim sanırım artık ve en ufak bir söz o ana tekrar goturuyor

Bak ben Doğuma yatana kadar eşimle aram çok iyiydi erken Doğum yaptım ben oğlum Kuveze alındı aileler arasındaki ufak bi sürtüşme eşimin ailesi tarafından o kadar büyütüldü eşim o kadar dolduruldu ki bana karşı o yoğun bakım kapısında sadece annem ve ben bekledik 12 gün ve bebeğim eve çıktıktan 3 gün sonra ben evimi terk ettim beni yollamadılar polis geldi öyle ailemin evine döndüm bu süreçteki göz yaşını evlatlarıma aileme acıma hissi olmasa dini bütün bi insan olduğum halde intihar etme istediğini anlatmıyorum bile. Keşke benim güzel bi Doğum hikayem olsaydı ama ilk bebeğim sağlıklı olduğu halde yine saçma sapan eziyetler gördüm o insanlardan eşim ise sadece sustu şimdi ne mi oldu hiç biriyle görüşmüyoruz eşim benden daha çok düşman o insanlara ve bana haksızlık yaptığının o kadar farkında ki bin pişman ama iş işten geçti benim berbat geçen iki Doğum anım var iki evlat sahibi oldum sağlıklı sıhhatli çok şükür ama başka şeylerle sınandım. Allah sağlıkla onların acısıyla sınamasın diyorum ne deyim başka

Bak ben Doğuma yatana kadar eşimle aram çok iyiydi erken Doğum yaptım ben oğlum Kuveze alındı aileler arasındaki ufak bi sürtüşme eşimin ailesi tarafından o kadar büyütüldü eşim o kadar dolduruldu ki bana karşı o yoğun bakım kapısında sadece annem ve ben bekledik 12 gün ve bebeğim eve çıktıktan 3 gün sonra ben evimi terk ettim beni yollamadılar polis geldi öyle ailemin evine döndüm bu süreçteki göz yaşını evlatlarıma aileme acıma hissi olmasa dini bütün bi insan olduğum halde intihar etme istediğini anlatmıyorum bile. Keşke benim güzel bi Doğum hikayem olsaydı ama ilk bebeğim sağlıklı olduğu halde yine saçma sapan eziyetler gördüm o insanlardan eşim ise sadece sustu şimdi ne mi oldu hiç biriyle görüşmüyoruz eşim benden daha çok düşman o insanlara ve bana haksızlık yaptığının o kadar farkında ki bin pişman ama iş işten geçti benim berbat geçen iki Doğum anım var iki evlat sahibi oldum sağlıklı sıhhatli çok şükür ama başka şeylerle sınandım. Allah sağlıkla onların acısıyla sınamasın diyorum ne deyim başka
Çok çok geçmiş olsun .Bu insanlar neden düğün ,Nisan,doğum vs gibi anları egolarini tatmin fırsatı olarak görüyorlar bilmiyorum .Allahlarindan bulsunlar ne diyeyim .Yine şükür ki eşiniz size hak vermiş yıllarca anlamayan insanlar var .Benim eşim de anladı ama iyice hadlerini aşınca .Bir de iyi bari kv niz yapismamis torun gorcem diye bizimki eşim bittiniz artık dedi diye rezil rezil şeyler yaptı bilmediğimiz bir şehirde bile öyle böyle girdi eve ama eşimin eski düşkünlüğü yok kırgınlığı çok belli .Yazık ne diyeyim kendi oğulları da mutsuz oluyor ne gerek var ya

Teşekkür ederim ama oğlum 3,5 yaşında :) yani lohusalık biteli çok oldu ama içimdeki kin duygusunu yok edemiyorum sanırım

herkes lohusa olur, bebege adapte olmaya çalışırken, vücuduna bir milyon hormon pompalanır, süt stresi yaparsın, aileler ortalığa dökülür, eş ayrı triplere girer vs...
3.5 yıl olmuş.
öyle aman aman da bir şey yok ortada.
biraz abartmışsınız sanki?
ben sürünerek hamilelik geçirenlerdenim.
ilk doğumumda sezaryen oldu, sütüm olmadı diye çocuğa bakamam, alın başka anne bulun diye kendimi odalara kilitlemişliğim var.
ameliyathanede tiksindiğim için eve geldiğimizde yerdeki saç teli, masadaki toz, musluktaki leke, dolaptaki parmak izine varana kadar aklımı oynatıyordum.
eve geldim 2 gün sonra banyoları temizledim dikişlerimle. yanımdakilere bir şey de söyleyemiyordum.
annem önce sütün yok diye yedi beni.
sonra bir gün sütün sidik gibi dedi, hadi sen eve git dedim. bir daha da kimse olmadı yanımda.

ama 8 gün sürdü tüm bunlar. 1 ay sonra da amaaaannnnn herkes benden daha lohusaydı, manyaklık işte dedim bitti.
şimdi böyle konusu açılınca falan aklıma geliyor.
he bir de annemin de maşallahı var sizin gibi, o arada sen beni kovmuştun diyor.
ilk zamanlar o dediğine kendimi savunuyordum. sonra onu bile yapmadım. he kovdum. aferin bana iyi yaptım :)

Çok çok geçmiş olsun .Bu insanlar neden düğün ,Nisan,doğum vs gibi anları egolarini tatmin fırsatı olarak görüyorlar bilmiyorum .Allahlarindan bulsunlar ne diyeyim .Yine şükür ki eşiniz size hak vermiş yıllarca anlamayan insanlar var .Benim eşim de anladı ama iyice hadlerini aşınca .Bir de iyi bari kv niz yapismamis torun gorcem diye bizimki eşim bittiniz artık dedi diye rezil rezil şeyler yaptı bilmediğimiz bir şehirde bile öyle böyle girdi eve ama eşimin eski düşkünlüğü yok kırgınlığı çok belli .Yazık ne diyeyim kendi oğulları da mutsuz oluyor ne gerek var ya
Öyle maalesef kv kp torun göreceğim demeyi bırak hiç destek olmadı bana ama iki çocuğuma da isimlerin koydurmayı bildiler ne deyim ben Allah’a havale ettim. Evlatlarımın da benim de maddi manevi çok hakkımı yediler Allah sorsun. Eşlerin bazı şeyleri anlaması çok uzun zaman alıyor evet benim eşim 5 senede anca anladı ama çok büyük kayıplar verdik biz madden ve manen. Hayırlısı olsun yine de evlatlarımız sağlıklı biz sağlıklıyız her imtihan geçiyor. Dediğin gibi kendi oğulları mutsuz oluyor ama insanlar mutsuzluktan beslenince bunu marifet gibi algılıyor.dediğiniz gibi koca insanlar bir anda değiliyle Doğum yapandan daha çok etraftakiler lohusa depresyonuna giriyor bende anlamadım

Dün biraz uzgundum .O yüzden hızlı hızlı yazdım sanırım o yüzden uzun ,karmakarışık ve düzensiz olmuş kusuruma bakmayın lütfen tekrar :)
Çok şükür hamileligim rahat geçti o konuda sansliydim 9 ay yatmak zorunda olan kişiler olabiliyor .Sözüm onlardan dışarı ,ama sırf hamileyim diye çeşitli kaprisler yapan gecenin bı saatinde sunu istiyorum diye kriz geçiren bı tip olmadim .30. haftama kadar desrhanede çalıştım ki çalışırken çok daha mutlu olduğum için bırakmadım.Yorucuydu ama çalışmayı seviyorum. Canım birşey isterse işten çıkışta alır evde yerdim o yüzden eşimin canına minnet :KK70: Heryerde anlatır hamile olduğunu hiç anlamadım diye ..
Öyle lohusa psikolojisinden yada simraikligindan da değildi inanın .Sadece o doğumda yaşadığım duygu gerçekten kötüydü yani ya hala dirtseydim sezaryeni kabul etmeseydim diye kafayı yiyecek gibi olmuştum .Bu bahane değil tabiki ama sanırım ben kaldiramadim ,çok korktum ve oğlumun ilk ağladığı sesi kulaklarımdan ,beynimden atmam çok uzun sürdü .

Eş ailesine karşı önceden de kizginligim olduğu için sanırım daha da tepkili oldum .Çünkü süt gelmeyisi benim için çok üzücü oldu . Yani doğururken bile kaybediyordun ,şimdi de karnını doyuramiyorsin diye düşünüyordum .Bir de her gelene kadın erkek herkese hoşgeldin demeden ,"annesi doyuramiyor çocuğu ne yapsın sut yok ki " diye konuşup durmasi iyice canımı sikmisti .

Yoksa evet neler neler var .Torunu emzirmeye çalışan kv konuları da okudum .Lohusayken eş,kv ,kp şiddeti goren de,doğumdan sonra gelinden kaçırılıp durulan ,sadece emzirmek için getirilen bebek te....

Benimki çok önemli değil tabiki ...sanırım dün paylaşıp rahatlamak istedim çünkü konuşacak kimsem yok
Herkesin derdi kendine ağırdır canım. Senin derdin de senin için en büyük. Haklisin ayrıca. Düşüncesiz insanlar, her şeyi sadece kendilerinin akıl edebildiğini düşünen insanlar bir sürü...

Back
X