Hiç lohusalık yasatmadilar ki ...

Hayırlısı olsun güzelim.Annelerimiz/kayinvalidelerimiz benzer karekterdeler...Benim annem ikinci doğumda bile benim evimde "zayıfladığını" söylüyordu.Strese girmis,yiyememis...Tartilmasini istedim.90 kiloymus gelirken ...dönerken 94 tü ve zayıflamış :KK70: Bir kase çorba yapmadı annem...kayinvalidemin yapacağı çorbaya muhtaç etti beni ....kayınvalidem de guc bulup afrasini tafrasini bana yaptı ...ilk ağız sütünü bile bebeğime icirmemi istemedi KV..."O iltihaplı şeyi git kendin iç ,ben çocuğumun üstünü degistircem" diye bebeği kucağımdan almaya çalışıp bağırıyor filandi yani sen düşün...bende uzun süre bunun öfkesini yasadim.Eeee noldu? Herkes kendi kapısında ben çocuklarımla ,eşimle kendi duzenimdeyim...Neden sürekli onları düşünüp kendime işkence edeyim artik?
Çok haklısın ...Annenle benim annemin bir akrabalığı olabilir mi :D ta doğru herkesin yaşadığı şeyler aslında ne bileyim kafama takacak şey aradım sanırım Aslında o olaylar açıldığında içimi en çok acıtan doğumda oğlumun ellerimden kayıp gittiğini görmek ve istediğim gibi emziremenek resmen 1-0 yenik başladım herhalde bunu da içime atınca saçma sapan bir hal aldı .Ama atlatacagim bu durumu kendime söz verdim .Doğru söylüyorsun herkes hayatına devam ediyor ben her aklıma gelişte hem kendime eziyet hem eşime dırdır :D

herkes lohusa olur, bebege adapte olmaya çalışırken, vücuduna bir milyon hormon pompalanır, süt stresi yaparsın, aileler ortalığa dökülür, eş ayrı triplere girer vs...
3.5 yıl olmuş.
öyle aman aman da bir şey yok ortada.
biraz abartmışsınız sanki?
ben sürünerek hamilelik geçirenlerdenim.
ilk doğumumda sezaryen oldu, sütüm olmadı diye çocuğa bakamam, alın başka anne bulun diye kendimi odalara kilitlemişliğim var.
ameliyathanede tiksindiğim için eve geldiğimizde yerdeki saç teli, masadaki toz, musluktaki leke, dolaptaki parmak izine varana kadar aklımı oynatıyordum.
eve geldim 2 gün sonra banyoları temizledim dikişlerimle. yanımdakilere bir şey de söyleyemiyordum.
annem önce sütün yok diye yedi beni.
sonra bir gün sütün sidik gibi dedi, hadi sen eve git dedim. bir daha da kimse olmadı yanımda.

ama 8 gün sürdü tüm bunlar. 1 ay sonra da amaaaannnnn herkes benden daha lohusaydı, manyaklık işte dedim bitti.
şimdi böyle konusu açılınca falan aklıma geliyor.
he bir de annemin de maşallahı var sizin gibi, o arada sen beni kovmuştun diyor.
ilk zamanlar o dediğine kendimi savunuyordum. sonra onu bile yapmadım. he kovdum. aferin bana iyi yaptım :)
Doğru söylüyorsunuz sanırım bende doğumhane deki olayı atlatamadım onu hatirlamamak içinde kendimce su da olmuştu bı da olmuştu diye abarttim .Ama süt olayı cidden sıkıntı ve anne olmuş kişilerin bunu anlatıp durması ayrı bir olay .Siz iyi yapmışsınız bende sizin gibi hiç yatmadım ama 20 günden önce de kimse defolup gitmedi valla birgün 2.olursa ilk 3 gün kimseyi isteneyecegim sanırım eşim baksın 3 günden sonra süt gelmeye başlıyor biraz daha akisiyorum ortama .:)

Öyle maalesef kv kp torun göreceğim demeyi bırak hiç destek olmadı bana ama iki çocuğuma da isimlerin koydurmayı bildiler ne deyim ben Allah’a havale ettim. Evlatlarımın da benim de maddi manevi çok hakkımı yediler Allah sorsun. Eşlerin bazı şeyleri anlaması çok uzun zaman alıyor evet benim eşim 5 senede anca anladı ama çok büyük kayıplar verdik biz madden ve manen. Hayırlısı olsun yine de evlatlarımız sağlıklı biz sağlıklıyız her imtihan geçiyor. Dediğin gibi kendi oğulları mutsuz oluyor ama insanlar mutsuzluktan beslenince bunu marifet gibi algılıyor.dediğiniz gibi koca insanlar bir anda değiliyle Doğum yapandan daha çok etraftakiler lohusa depresyonuna giriyor bende anlamadım
Maalesef ...yanı benim de oğlum var Allah nasip Edip o günleri gorursem yuvasına karışmayı Rabbim nasip etmesin ya normalde zaten öyle yüz göz olmayı sevmem ama Allah sasirtmasin yani .Bir gün bana su kişiyle evlenicem derse ve tanıyınca gerçekten anlasamayacaklarini düşünürsem düzgünce konuşurum yok illa evlenmek isterse kenara cekilirum ve asla yuvasına karışmam yani kişiliğim böyle ..İnşallah ta öyle olurum niye başkasının büyüttugu kız benim saçma salak kaprislerimi çeksin ?oğlumu sevmek mi suçu ? Ki oglum mutkuysa bana b.k yemek düşer bilmiyorum çok geçmiş olsun size de

Herkesin derdi kendine ağırdır canım. Senin derdin de senin için en büyük. Haklisin ayrıca. Düşüncesiz insanlar, her şeyi sadece kendilerinin akıl edebildiğini düşünen insanlar bir sürü...
Ya işte herkes egosunu tatmin etmiş sanırım dedikleri gibi birçok kişi de benzer veya fazlasını yaşamış .Ne bileyim aslında takmaya değecek insanlar değil de laf açıldıkça içim acıyor bazen

Çok haklısın ...Annenle benim annemin bir akrabalığı olabilir mi :KK70: ta doğru herkesin yaşadığı şeyler aslında ne bileyim kafama takacak şey aradım sanırım Aslında o olaylar açıldığında içimi en çok acıtan doğumda oğlumun ellerimden kayıp gittiğini görmek ve istediğim gibi emziremenek resmen 1-0 yenik başladım herhalde bunu da içime atınca saçma sapan bir hal aldı .Ama atlatacagim bu durumu kendime söz verdim .Doğru söylüyorsun herkes hayatına devam ediyor ben her aklıma gelişte hem kendime eziyet hem eşime dırdır :KK70:
Esin senin yanında -arkanda olan birisi ama herkesi de değiştiremez.Herkesin yaptığından da o sorumlu değil...bak senin annenin esine yaptıklarını -soylediklerini değiştirebiliyor musun?Benim büyük kızım meme reddinde bulundu, ikinci hafta emmeyi kabul etti beni.Kizim beni emmeyince depresyona girdim.Sanki dogum yapmamisim da ameliyatla bacaklarimi kesmisler gibi hissediyordum.Belgeselde bir maymunun yavrusunu emzirisini gördüm ve ağladım. Maymunu oyle cok kiskandim ki!! Aglarken " onun kadar anne olamadim" demisim. iki cocuğum da 5 aydan sonra emmediler ...ama şu an biliyorum ki anne sütü yoksa mama var...sebze yemeyen çocuğu meyvası var...her vitaminin muadili var. Sevmenin sevilmenin muadili yok. Sen sevgini oğluna ver

Esin senin yanında -arkanda olan birisi ama herkesi de değiştiremez.Herkesin yaptığından da o sorumlu değil...bak senin annenin esine yaptıklarını -soylediklerini değiştirebiliyor musun?Benim büyük kızım meme reddinde bulundu, ikinci hafta emmeyi kabul etti beni.Kizim beni emmeyince depresyona girdim.Sanki dogum yapmamisim da ameliyatla bacaklarimi kesmisler gibi hissediyordum.Belgeselde bir maymunun yavrusunu emzirisini gördüm ve ağladım. Maymunu oyle cok kiskandim ki!! Aglarken " onun kadar anne olamadim" demisim. iki cocuğum da 5 aydan sonra emmediler ...ama şu an biliyorum ki anne sütü yoksa mama var...sebze yemeyen çocuğu meyvası var...her vitaminin muadili var. Sevmenin sevilmenin muadili yok. Sen sevgini oğluna ver
Kesinlikle oğlumda beni bıraktı 6.auda zaten hep mama takviyesiyle gittik çünkü uyumuyodu bende dinlenemiyordum bilmiyorum ama o zamanlar günde 1 defayla başlamıştım ama o mamayı her verisimde de ağlıyorum ve ne yalan söyleyeyim çocuğunu 2 sene ve üstü emzirebilen herkese çok ozeniyorum ...Evet çok şükür mama ,ek gıda ,süt ,yoğurt şansımız var ama ne bileyim içten içe insan emzirmek istiyor ya ...
Eşim o zamanlar annesine bağırdım diye benimle de tartışmisti diyorum ya o da surda 2 senedir adam gibi arkamda hep ben savundum kendimi zaten ondan yüz buldukları için bu duruma geldik ...
Evet oğlum kuzum hiçbir suçu yok yavrumun :*

Geçenlerde konu acmistim bir psikaytr bana kendi iyiliğin için herşeyi unut ,affet ki rahatla tarzı birşey söylemişti .Aslında herşeyi unutmak affetmek istiyorum ama en ufak bişey de başa dönüyorum en güzel günlerim milletin kaprisleriyke niye geçti diye ...Sanırım fazla kinciyim ne bileyim içimi dökmek istedim sanırım :)
Kendi açınızdan bakmayı bırakıp karşı tarafın gözüyle bakmaya çalışın, bana hep şunu yaptılar bunu yapmadılar derseniz işin içinden çıkamazsınız.
Mesela ben 3 çocuğu aynı anda doğurmuş olsam da annem öğle yemeği yiyorsa anne sen yemek ye allah aşkına bana lazımsın hadi bir sofra kuralım derim, bu kadın her öğlen nereye çıkıyor diye kafayı takarım ama siz hiç oralı olmamışsınız. Sizin stresli tavrınız kadının açlığı ile birleşmiş kardeşinize ağlayacak duruma kadar gelmiş ama siz hiç bunları görmemişsiniz ancak kardeş arayınca öğreniyorsunuz onda da anne suçlu oluyor.
Doğumhane sahnesine takılıp kalmışsınız, kvye çok sert çıkmışsınız, anne ben böyle bir olay yaşadım anlatamadım diye anlatıp anlayış göremediyseniz yüzde yüz haklısınız derdim size ama siz saplanmışsınız olaya insanlarda anlam verememiş sonra da patlamışsınız.
Normalde kv sallamaz ama sizinki alttan almış özür dilemiş bakın burada kv benden özür diledi diye bir Allah’ın konusu yok, niye acaba.
Neyse ilk cümleme dönüyorum, siz açık olmazsanız karşı taraftan da size açık olunmasını beklemeyin. Geçmiş olsun inş bir daha yaşamazsınız bu olayları.

Gayette lohusalık yasamıssınız

Kendi açınızdan bakmayı bırakıp karşı tarafın gözüyle bakmaya çalışın, bana hep şunu yaptılar bunu yapmadılar derseniz işin içinden çıkamazsınız.
Mesela ben 3 çocuğu aynı anda doğurmuş olsam da annem öğle yemeği yiyorsa anne sen yemek ye allah aşkına bana lazımsın hadi bir sofra kuralım derim, bu kadın her öğlen nereye çıkıyor diye kafayı takarım ama siz hiç oralı olmamışsınız. Sizin stresli tavrınız kadının açlığı ile birleşmiş kardeşinize ağlayacak duruma kadar gelmiş ama siz hiç bunları görmemişsiniz ancak kardeş arayınca öğreniyorsunuz onda da anne suçlu oluyor.
Doğumhane sahnesine takılıp kalmışsınız, kvye çok sert çıkmışsınız, anne ben böyle bir olay yaşadım anlatamadım diye anlatıp anlayış göremediyseniz yüzde yüz haklısınız derdim size ama siz saplanmışsınız olaya insanlarda anlam verememiş sonra da patlamışsınız.
Normalde kv sallamaz ama sizinki alttan almış özür dilemiş bakın burada kv benden özür diledi diye bir Allah’ın konusu yok, niye acaba.
Neyse ilk cümleme dönüyorum, siz açık olmazsanız karşı taraftan da size açık olunmasını beklemeyin. Geçmiş olsun inş bir daha yaşamazsınız bu olayları.
Her eleştiriye açığım tabiki zaten bu huyumu değiştirmeye çalışıyorum çünkü hep kendimi haklı gördükçe kizginligim bitmiyor ...
Annem çok sigara içer yıllardır böyle oğlum bile bırakmasına sebep olamadı .Ve hergun çıkar dışarıya hava almaya,sigara almaya vs bunu hergun yapar .Bana normalde geldiğinde de çıkar dolaşırdı o yüzden sormadım çünkü günlük alışkanlığı ...Ve inanın sutum az olduğu için midir nedir oğlum kucağımdan neredeyse inmiyordu bende iki damla fazla emsin diye ugrasiyordum yani annemin dışarıda kaç saat kaldığını takip edemiyorum ayrıca sabah muhabbet sohbet kahvaltı yapılıyordu zaten 10-11 gibi ondan sonra da akşam için yemeği yapıyorlardı akşamda 6 gibi yeniyirdu oyke açlıktan aglayaxak bir durum yoktu yani

Annemin cekinme huyu hep var kendi annesinin kardeşlerinin evinde de yapıyor hala daha ama benim alındığım durum o evde onun yemek yemesine karışacak kimse yoktu ki karistirtmam zaten de yani kv lere ben aciktim hadi birlikte yiyelim dese ona eşlik ederlerdi ki 2 gün olmuş doğum yapalı sürekli ogkumlsyim iki damla süt gelsin diye uğraşıyorum kimin ne yedigiyle de ben ilgileneceksem onlar niye geldi ki mutfağı gormuyodum bile ..

Evet dogumhaneye takıldım kendimi acindiran birisi değilim ama bir düşüğün arkasından doğumda da bu olunca korktum sanırım tarif edemiyorum Rabbim kimseye yasatmasin evladını kaybedenlere sabırlar versin...

Özür diledi ama bunu yapmasi gerekiyordu evime gelen eşimin komiseri bile benim mememin ucunun çıkmadığını öğrenmek zorunda değildi yani edep denen birşey var kadın erkek tüm iş arkadaşları memenin ucunun cikmasi için neler yaptıklarını mememden kaç damla süt geldiğini duydu eşim kızınca da ortalığı birbirine kattı bizde birbirimize girdik benim sabrım Bitince düşünemedin elin adamına anlatmamam gerektiğini diye özür diledi .

Haklı olmak değil de gerçekten kendisi de hiçbir çocuğunu emzirememis ne diye benim menemi sütumü ağzına doladi bilmiyorum nasıl bir üzüntü olduğunu biliyor inanın orada iyi niyet yoktu .Ha ben tepkimde haksız olabilirim abartmis olabilirim ama bütün emniyet bütün akrabalar tel arayan herkes ben sütumü ve mememin yapısını bilmek zorunda değildi ...ve bunu diline dolaysn bir kadına doğumda olanı anlatsam daha heyecanlı bir hikaye olurdu sadece millete yayacak
Teşekkür ediyorum :)

Gayette lohusalık yasamıssınız
Psikolojik olarak yaşadım ama fiziksel olarak yaşamadım diyeyim :) Yani evet birçok insanın yaşadığı şeyler belki ama ben laubali boş konuşmayı sevmediğim için mememin her yerde konuşulması sabrımı taşırdı galiba

Maalesef ...yanı benim de oğlum var Allah nasip Edip o günleri gorursem yuvasına karışmayı Rabbim nasip etmesin ya normalde zaten öyle yüz göz olmayı sevmem ama Allah sasirtmasin yani .Bir gün bana su kişiyle evlenicem derse ve tanıyınca gerçekten anlasamayacaklarini düşünürsem düzgünce konuşurum yok illa evlenmek isterse kenara cekilirum ve asla yuvasına karışmam yani kişiliğim böyle ..İnşallah ta öyle olurum niye başkasının büyüttugu kız benim saçma salak kaprislerimi çeksin ?oğlumu sevmek mi suçu ? Ki oglum mutkuysa bana b.k yemek düşer bilmiyorum çok geçmiş olsun size de

Ya bende aynı şekilde düşünüyorum ben bide naif bi insanın kimseyi Kıramam bak o kadar olay yaşadım bi defa bile saygısızlık yapmadım ben eşimin ailesine bir defa bile.. neyse haklıyı haksızı Allah ayırır. Ama benimde bir oğlum var benim yüzümden asla mutsuz olmasını istemem onun.inşallah evlatlarımızı iyi insanlarla karşılaştırır Allah

Ya bende aynı şekilde düşünüyorum ben bide naif bi insanın kimseyi Kıramam bak o kadar olay yaşadım bi defa bile saygısızlık yapmadım ben eşimin ailesine bir defa bile.. neyse haklıyı haksızı Allah ayırır. Ama benimde bir oğlum var benim yüzümden asla mutsuz olmasını istemem onun.inşallah evlatlarımızı iyi insanlarla karşılaştırır Allah
Amin inşallah :)

Ben de sizden farklı değilim.Üç sene oldu lohusalık biteli ama ben hala kv'den nefret ediyorum.Ara ara hala eşime çatıp kavga çıkardığım oluyor.Bir de ben olayların nedenini anlamadan kafamdan atamayan bir insanım.O zaman diliminde onca manyaklık yaptılar bana, yaptıkları şeylerin gerçek sebeplerini bulabilsem aslında kurtulacağım bu kafaya takma olayından.Eskiye nazaran az aklıma geliyor ama hala sorguluyorum açıkçası.

Ben de sizden farklı değilim.Üç sene oldu lohusalık biteli ama ben hala kv'den nefret ediyorum.Ara ara hala eşime çatıp kavga çıkardığım oluyor.Bir de ben olayların nedenini anlamadan kafamdan atamayan bir insanım.O zaman diliminde onca manyaklık yaptılar bana, yaptıkları şeylerin gerçek sebeplerini bulabilsem aslında kurtulacağım bu kafaya takma olayından.Eskiye nazaran az aklıma geliyor ama hala sorguluyorum açıkçası.
Evet bence de sorun yüzleşip kafamizdan atamamak...Benim kv öyle konuşulan birisi değil hemen yaygaraya veriyor eğer suçluysa .Ağlamaya çalışıyor ,fenalasiyor konusaniyorsun birde suçlu oluyorsun ... Eşimle de konusamayiz görmemiş çünkü öyle birşey .Ve ben hep patlama yasarim .
Eski konularimda var mesela kv ve gorumceyle ciddi bir sorun yaşamıştık 1,5 yıl önce .Ve yıllardır yedim kendimi kafamdan atamadım eşime patladim filan ve geçen gün uzun bir mesaj atıp özür diledi bende içimi döktüm ne var ne yoksa saydım beni üzen ,kıran ,kızdıran ne varsa o da kendince açıkladı umrumda mı hayır .Affettim mi ?hayır henüz o gücü bulamıyorum ama içimden gitti meşgul etmiyor beni çünkü döktüm herşeyi ...
Keşke herkesle konusabilek ben cok seviyorum konuşarak halletmeyi ama işte ..

Evet bence de sorun yüzleşip kafamizdan atamamak...Benim kv öyle konuşulan birisi değil hemen yaygaraya veriyor eğer suçluysa .Ağlamaya çalışıyor ,fenalasiyor konusaniyorsun birde suçlu oluyorsun ... Eşimle de konusamayiz görmemiş çünkü öyle birşey .Ve ben hep patlama yasarim .
Eski konularimda var mesela kv ve gorumceyle ciddi bir sorun yaşamıştık 1,5 yıl önce .Ve yıllardır yedim kendimi kafamdan atamadım eşime patladim filan ve geçen gün uzun bir mesaj atıp özür diledi bende içimi döktüm ne var ne yoksa saydım beni üzen ,kıran ,kızdıran ne varsa o da kendince açıkladı umrumda mı hayır .Affettim mi ?hayır henüz o gücü bulamıyorum ama içimden gitti meşgul etmiyor beni çünkü döktüm herşeyi ...
Keşke herkesle konusabilek ben cok seviyorum konuşarak halletmeyi ama işte ..
Konuştuğunuzda atabiliyorsanız kafanızdan yine de benden şanslısınız.Ben iki yıl önce yüzleştim kendisiyle.Eve gelmişti, huyunu bildiğim için kapıyı kilitledim geçtim karşısına tek tek hesap sordum.Önce bir celallendi, ben gidiyorum mahkememi kurdun bana dedi, sonra mecbur oturdu yerine.Sorduğum hiçbir soruya tatminkar bir cevap alamadım.Hepsine bilmiyorum, hatırlamıyorum, hastaydım gibi cevaplar verdi.Öfkemi filan dindiremedim anlayacağınız.Hala çok sinirliyim, düşündükçe , bir insan böyle şeyleri nasıl ve neden yapar diye sorup duruyorum.Yüzleşmek bile bende etki etmedi.Umarım siz kurtulursunuz bu durumdan.Çocuğu da olumsuz etkiliyor çünkü annenin psikolojik durumu.İki doğumumu da burnumdan getirdi kendisi.Şimdi de hiç umurunda olduğunu bile sanmıyorum.Ne küslüğümü umursuyor biliyorum ne de torunlarını görememeyi.

Merhaba yine ben 😊 bilmeyenler için kısaca söyleyeyim ailem ve eşimin ailesiyle ciddi kırgınlıklar yaşadım ve içimde artık öfkeden ,nefretten kinden boğulmak üzereyim ve herswyi yok sayıp sıfırdan başlasam bu duygulardan kurtulabilir miyim diye konu acmistim amaa sanırım en ufak bir şeyde tekrar başa dönüyorum ...

Bu lafı bana annem söyledi bugün .Daha önce de defalarca duydum . Doğumumdan 1 hafta önce annem ,2 gün önce de kayınvalide ve küçük görümce gelmişti .O zamanlar sadece görünür bir kıskançlık vs durumları yaşamıştık bu denli hadsizlık yoktu tabi .

Neyse ben doğum yaptım sezaryen ve doğumda maalesef oğlum nefes almıyordu güzel baskatan doğum kabus gibi bitti benim tansiyonum çıkmış hatırlamıyorum pek bişey neyse şükür hayata döndü ve ben Dr a yalvarmisim ne olur kimseye söylemeyin diye sadece oğlumun çığlık atar gibi aglamasini hatırlıyorum .dışarıda beni bekleyen herkes panik ve askerlik anısı gibi her gelene anlatılacak ve ben mahvolacaktim sağolsun doktorlar kordon dolandığı için öyle mor filan demişler oksijensiz kalmamış o yüzden müdahale uzun sürmemiş neyse tabi kimse bilmiyor oğlum evde ağladıkça nereye kaçacağımi şaşırıyorum aklıma doğum hane geliyor o anlar geliyor anlatamıyorum oğlum un sesini duymak istemiyorum saçma sapan şeylerdi işte .

Neyse tabi sutum de hemen gelmiyor Dr mama vermeyin diye tembihliyo ben sırf ağlamasın diye mama vermeye başladım eşimle ters dusuyoruz bı yandan kv dedi emzirir gibi al ben memenin uçuna kasikla dokeyim süt sanıp emer böyle boyle süt gelecek kızıma da yaptık dedi o laf bile batti onan çünkü tek derdim oğlum ağlamasın o ses geldiği an delirecek gibi oluyordum .

Git yatak odasında yat diyorlar 5 dk bı emzireyim diye uyandırıyor hepsi en son yatmaktan vazgeçtim zaten sevmiyorum yatmayı ..oğlum hiç uyumazdi hala öyle .. Mama verdiğimde bile uyumadi sanırım. Yapısı böyle bu sefer kv basladi süt yok ya ondan aç gelene gidene anlatıyor emzirirken bakiyo dönüp en son bi gün patladm bu hanım kebdini yerlere atınca da önce eşim onunla kavga etti sonra da benimle tartıştı ne şunun laflarını ciddiye alıp kafayı yiyosun diye sonra özür diledi ama faeketmiyor .

Eşimin ailesi ve eşim de dahil 2 öğün yerler annem kahvaltı da as yediği için acikiyirmus ama çekinip bişey yiyenedigi için sigara almaya vs diye çıkıp ekmek arası alıp sokakta oturup yiyormuş bunu da ağlayarak kardeşi Me anlatmış sanki önünden alan var yemin ediyorum ne eşim ne de ailesi o konuda tek laf etmez ki edemez zaten ama annemin aciktiguni bilseler sofra hazırlar o konuda hakkını yeneyeyum .Neyse ertesi gün kardeşim aradı birbirimize girdik niye annem aç kaliyomus diye filan şimdi annem eşimin ,kv laflarını sürekli gözüme sokuyor ama kendi yaptığı hesapta yok her birlikte mahvettiler
O kavgadan sonra kv de özür diledi o lafı art niyetle denedim diye filan baya kavga ettim eşime de saydirdim bidaha ağzından hiç duymadım hatta sezaryen neden diye sıralara 4 kg nasıl dogursun kız yok mama içinde çocuk uyumuyodu ki dinlense süt olurdu büyüdü işte ne güzel deyip durdu :KK70:
Açıkçası tekrar o doğum anı,lohusalık takı milletin kaprisi ve oğlumun gerçekten zor çocuk olmasi vs 2.cocuktan vaGecirdi ve esimin hep başına kakiyorum bunu

Oyy bilmiyorum
Bende birsüredir evlenme sürecinde yaşananlara boşvermeyi secmiştim ama geçende patladı davetim vardı orada kayınvalidemle hastanede tanışan bir abla konu açtı vs. ben çay doldururken kime doldurduğumu unutacak hale geldim defalarca güldük geçtik ama resmen bana travma olmuş yaaa... Hayırlısı yaşanan şeyleri geri alma imkanı yok zamanla unutulur inşallah.Bu arada anneni hiç anlayamadım bir tuhaf aç kalıp dışarıda ekmek arası yemek nedir ne alaka senin annen bunu sana yapıyorsa hiç ele küsme bacım...

Her eleştiriye açığım tabiki zaten bu huyumu değiştirmeye çalışıyorum çünkü hep kendimi haklı gördükçe kizginligim bitmiyor ...
Annem çok sigara içer yıllardır böyle oğlum bile bırakmasına sebep olamadı .Ve hergun çıkar dışarıya hava almaya,sigara almaya vs bunu hergun yapar .Bana normalde geldiğinde de çıkar dolaşırdı o yüzden sormadım çünkü günlük alışkanlığı ...Ve inanın sutum az olduğu için midir nedir oğlum kucağımdan neredeyse inmiyordu bende iki damla fazla emsin diye ugrasiyordum yani annemin dışarıda kaç saat kaldığını takip edemiyorum ayrıca sabah muhabbet sohbet kahvaltı yapılıyordu zaten 10-11 gibi ondan sonra da akşam için yemeği yapıyorlardı akşamda 6 gibi yeniyirdu oyke açlıktan aglayaxak bir durum yoktu yani

Annemin cekinme huyu hep var kendi annesinin kardeşlerinin evinde de yapıyor hala daha ama benim alındığım durum o evde onun yemek yemesine karışacak kimse yoktu ki karistirtmam zaten de yani kv lere ben aciktim hadi birlikte yiyelim dese ona eşlik ederlerdi ki 2 gün olmuş doğum yapalı sürekli ogkumlsyim iki damla süt gelsin diye uğraşıyorum kimin ne yedigiyle de ben ilgileneceksem onlar niye geldi ki mutfağı gormuyodum bile ..

Evet dogumhaneye takıldım kendimi acindiran birisi değilim ama bir düşüğün arkasından doğumda da bu olunca korktum sanırım tarif edemiyorum Rabbim kimseye yasatmasin evladını kaybedenlere sabırlar versin...

Özür diledi ama bunu yapmasi gerekiyordu evime gelen eşimin komiseri bile benim mememin ucunun çıkmadığını öğrenmek zorunda değildi yani edep denen birşey var kadın erkek tüm iş arkadaşları memenin ucunun cikmasi için neler yaptıklarını mememden kaç damla süt geldiğini duydu eşim kızınca da ortalığı birbirine kattı bizde birbirimize girdik benim sabrım Bitince düşünemedin elin adamına anlatmamam gerektiğini diye özür diledi .

Haklı olmak değil de gerçekten kendisi de hiçbir çocuğunu emzirememis ne diye benim menemi sütumü ağzına doladi bilmiyorum nasıl bir üzüntü olduğunu biliyor inanın orada iyi niyet yoktu .Ha ben tepkimde haksız olabilirim abartmis olabilirim ama bütün emniyet bütün akrabalar tel arayan herkes ben sütumü ve mememin yapısını bilmek zorunda değildi ...ve bunu diline dolaysn bir kadına doğumda olanı anlatsam daha heyecanlı bir hikaye olurdu sadece millete yayacak
Teşekkür ediyorum :)
Ya meme ucu dediniz de bu süt verme işi cidden de böyle iş yerindeki arkadaşın memesinin ucu çıkmadığı için emziremediğini tüm iş yeri öğrendi bende hayretler içindeyim bu olay nasıl bir ilgi uyandırıyor anlamak mümkün değil, haklısınız sinir bozucu bir durum ama geçti gitt diyin artık

Konuştuğunuzda atabiliyorsanız kafanızdan yine de benden şanslısınız.Ben iki yıl önce yüzleştim kendisiyle.Eve gelmişti, huyunu bildiğim için kapıyı kilitledim geçtim karşısına tek tek hesap sordum.Önce bir celallendi, ben gidiyorum mahkememi kurdun bana dedi, sonra mecbur oturdu yerine.Sorduğum hiçbir soruya tatminkar bir cevap alamadım.Hepsine bilmiyorum, hatırlamıyorum, hastaydım gibi cevaplar verdi.Öfkemi filan dindiremedim anlayacağınız.Hala çok sinirliyim, düşündükçe , bir insan böyle şeyleri nasıl ve neden yapar diye sorup duruyorum.Yüzleşmek bile bende etki etmedi.Umarım siz kurtulursunuz bu durumdan.Çocuğu da olumsuz etkiliyor çünkü annenin psikolojik durumu.İki doğumumu da burnumdan getirdi kendisi.Şimdi de hiç umurunda olduğunu bile sanmıyorum.Ne küslüğümü umursuyor biliyorum ne de torunlarını görememeyi.
Eğer mantıklı açıklama yapıldıysa tamamen kapanmıyir açıkçası kirginligim geçmiyor ama sabah akşam o düşünceyle yaşamıyorum o zaman .Çünkü normalde çok kafama takarım .inşallah hepimiz kurtuluruz çünkü dediğiniz gibi cocugumuza,esimize ,evimize ,yaptığımız işe bile yansıyor maalesef .Açıkçası ilk dönemler bu aileleyke niye muhatap olayım bosancam diye düşünüp sonra oğlum için sen olmasaydın hiç muhatap olmatacaktim şimdi illaki bir iletişim olacak filan diye bile saçma sapan dusunkuskugum oldu .Oğlum bebekti sarilip ağlayıp defalarca özür diledim ondan Rabbim affetsin insan bu kadar saçma bile düşünebiliyor maalesef ..İnşallah sizde huzuru bulun Rabbim yardımcınız olsun

Bende birsüredir evlenme sürecinde yaşananlara boşvermeyi secmiştim ama geçende patladı davetim vardı orada kayınvalidemle hastanede tanışan bir abla konu açtı vs. ben çay doldururken kime doldurduğumu unutacak hale geldim defalarca güldük geçtik ama resmen bana travma olmuş yaaa... Hayırlısı yaşanan şeyleri geri alma imkanı yok zamanla unutulur inşallah.Bu arada anneni hiç anlayamadım bir tuhaf aç kalıp dışarıda ekmek arası yemek nedir ne alaka senin annen bunu sana yapıyorsa hiç ele küsme bacım...
Ay ne bileyim ya hem çok uxulmustum ,hem çok şaşırmıştım çünkü esimde ailesi de Allah var yedirilip icirneyi seven insanlar zaten kahvaltı geç oluyordu aksam yemeği de 5-6 saat sonra yeniyordu hani öyle aman aman bir süre olmuyordu yani ki yemeklerde öğlen hazır oluyordu ne bileyim hep öyle ama sadece bana Özel değil yine de içimde kaldı ...
İnşallah hepimiz unuturuz bunu çok istiyorum çünkü aklıma bir olay gelince diğerleri de takip ediyor o nefret duygusu da yoruyor beni

Ya meme ucu dediniz de bu süt verme işi cidden de böyle iş yerindeki arkadaşın memesinin ucu çıkmadığı için emziremediğini tüm iş yeri öğrendi bende hayretler içindeyim bu olay nasıl bir ilgi uyandırıyor anlamak mümkün değil, haklısınız sinir bozucu bir durum ama geçti gitt diyin artık
Yani gerçekten sevmiyorum bu konuları.Erkek -ksdin ayrımı yapan biri degilimdir ama erkeklerin yanında konuşulacak şey vardır komusuomayacaj şey vardır ne bileyim eşimin iş arkadaşları ,komiserleri ,benim srkadaslsrimin eşleri benim mememin şeklini bilmemeliydi ...Yoksa tabiki dedilletinizde haklı olduğunuz çok şey var ben tabiki yüzde yüz hakli değilim mutlaka hatam vardır ama bellki biraz anlayış olabilirdi o kavga olmadan davranışlara ,sözlere çeki düzen verilebilirdi kalpler karşılıklı kırılmadan ...Neyse dediğiniz gibi buna da şükür gerçekten unutmaya çalışıyorum gerek yok teşekkür ediyorum :*

Back
X