hiç mi iyi kaynana yok ??

esmergirl356

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2008
778
1
0
İsveç
slm arkadaslar ..
konu basligindaki gibi..
sorum su : hiç mi iyi kaynana yook ?? merak ediyoruumm herkes genelde hepsi kotu yok soyle yok boyle derler... yani genelde gelinler pek sevmezler kaynanalarini.. ben evli degilim ama .. yinede sormak istedimm.. hiç mi cok iyi bi kaynana yok.. boyle gelin'ini kizi gibi seven , ogluyla gelinini rahat birakan?
yada kaynanasini cok seven varmi ?

:uhm:
fisfisfisfisfisfis

iyi kaynana-kötü gelin
kötü kaynana-iyi gelin ikilisi olurda ondan.iyi olan genelde yaranamaz.iki iyinin yan yana gelmesi ise çok zordur.ben çevremde ağzı var dili yok karıncayı bile incitmemiş kaynanasını evden kovan gelinde gördüm, kimsesiz diye zavallı kızcağızı döven kaynanada gördüm

benim kaynanam iyidir.bana bir zararını görmedim.(yararınıda görmedim ama iyi.birazda o karşındakini nasıl görmek istediğinle alakalı çünkü)

yalnız bıçak sırtı bir konu açmışsın.bir arkadaş(askvesen) onlarda anne değilmi diye gayet iyiniyetli bir topik açmıştı nerdeyse burda linç edilecelti.konu kapandıda kurtuldu.oyüzden kaynanaları yerden yere vurmayan yanar bu topikte ona göre

ya yook..ondan degiil.. bir keresinde uzun zaman oluo bi topikte okumustum bi kiz yazmisti... ben kayinvalidemi cook seviyorum oda beni diye.. sasirmistim hakketen... hiç boyle cok seveni gormemistiimm.... simdi herkes onlar kotu diyolarya.. yok dikkat etmemiz gerek .. onlara nasil davrandigimiz'a konusmamiza , filan.. arada her zmn bi mesafe olmasi gerekir diye biliyoruum.. ben , yoksa zten cok mincik mincik olur yaa..
evet onlarda insan, senin benim gibi insan yani sonuçta onlar hayvan filan degiller.. baska bi yaratik ta... sonuçta gun gelicek Allah uzun omur verirse bizde kayinvalide olabilcez... o zmnlar 'in gelmesinede daha cok var ama.. biz bu cagida kayinvalideler gibi mi davranacagiz, baska turlu mu onu bilemeyiiz... iste :)
yaa bence haklisin, ya iyi gelin'e kotu kaynana dusuyo.. yada iyi kaynana'ya kotu gelin dusuyo ..Maaaaleseff....öyleymiss..​

annem iki gelini var bizlerden ayırt etmez onlarda annemi çok severler annem hiç bişeylerine karışmaz öz annesi gibi yengelerimle konuşur onlara bi sorun olduğu zaman yardımcı olur insanlık hali aralarında tartışma olduğu zaman annem der kızım asma suratını akşam kocan gelecek yansımasın ona aynı şekilde yengem gelir sarılır anneme bi kusuru varsa özür diler konuşurlar sorunlarını hallederler akşam olmadan o konuda orda kapanır..Annem hiçbişeyi kusur etmez bi eksikleri varsa söyler ama incitmeden bu yüzdendir ki araları hep iyidir annem bi kaçgün teyzemlere yatıya gitse yengem bizlerden önce özler arayım annemi gelsin artık özledim diye..

bu yazdıklarım inanması zor gibi demi çoğunlukta kötü kaynanalar olunca iyi olanlar azınlıkta kalıyor

Allah iyi kaynanalarla karşılaştırsın bekar kardeşlerimizi

Ben şanslıyım bu konuda. Eşimi ailesi beni çok sever ben de onları severim.
Benim kayınvaliden çok iyidir sağolsun, bu güne kadar hiç incitmedi beni. Evlenirken de hep eşimin ve benim istekleri neyse ona göre davrandı, "okumuş yetişkin insanlarsınız ne yapacağınızı bilirsiniz" der, benim kararlarıma da ve çocuklarının kararlarına da saygı duyar.

Biz Adana'da onlar Osmaniye'deler, bir saat arası iki şehrin. Evine gittiğimizde hiç iş yaptırmaz, ben sorarım yapılacak bir şey var mı diye; yemek yapacağı zaman sorar ne istiyorsak onu pişirir. Giderken sorar bir eksiğimiz var mı diye; salça, bulgur, reçel, konserve vb. kendi yaptığı şeylerden verir. Okul zamanı günübirlik gideriz bazen, yemeği fazla yapar, paketler verir, ertesi gün yemekle uğraşmayayım diye.

Kızım der hep, ayırmaz kendi kızlarından, 3 tane kızı var. Bize gelirken de ekmek yapar, yemek yapar bazen getirir. Bana "çalışıyorsun kızım yorulma" der, eşime hep bana yardım etmesini söyler. Hatta bana "sen dediğini yaptır, sözünü dinlet oğluma" der.

Annemleri de arayıp sorarlar. Aynı şekilde kayınpederim de görümcelerim de çok iyilerdir sağolsunlar.
Ben de saygıda kusur etmemeye çalışırım, geldikleri zaman sevdikleri yemeklerden yaparım, sevdikleri ikramlıklardan hazırlarım, onlara giderken arayıp bir şeye ihtiyaçları olup olmadığını sorarım.

Geçinip gidiyoruz işte...opuyorumnanaktan

bende şanslılar gurubundayım
kayınvalidemi severim ne bize karışır ne bi laf söyler aksine oğluna kızar bana iyi davransın die aklinialirimsmile
3 tanede görümcem var saolsunlar kendilerinden ayrı tutmazlar beni aynı şekilde bende onları. hepsini herkeşleri çok severim sempatiksalakcinni

benim kayınvalidem biraz gariptir yalanı çok konuşur..bi sorun yaşandığı zaman iki dişin arasında kocasına yapıştırır olan biteni tabi yanınada kat kat ekleyerek erkek bu sinirlidir kayınpederde gelir bize patlar bi keresinde dayanamadım dedim sen kocana herşeyi yalan yanlış anlatıyorsun onu kışkırtıp üzerimize salıyorsun dedim hemen savunmaya geçti bende kendi çok yapar karşısındakini dinlemez< hemen atıldım lafa erkeğin eline sopayı verende kadın alanda kadın sen kocana sopayı verdin hepimize karşı kışkırttın dedim tabi anlayana kendini savunmaya geçti hemen kadın gerçekten garip sinsi sinsi timsah gözyaşlarıyla olayı kendi yönünden başka yöne çeviriyor..

kocasına 18 yaşındaki liseliler gibi aşık varsa yoksa kocası evlatlarını gözü görmez evlatları için hiçbi fedakarlık yapmaz eşim bile annem şimdiye kadar hiç bizlere destek olmadı hep babamı savundu der öyle garip bi kadın işte
kayonpederim gelinlerini çok sever bizleri toplum içindede över gelinim şöle iyi gelinim böle ii diye kadın bunu çekemez asar suratını ertesi gün kayınpeder sanki düşmanıymışız gibi davranır derim içimden yine kurmuş adamı bize karşı diye ...

kendi ailemde görmediğim şeyleri onlarda görünce çok yadırgıyorum ...Allahtan ayrı illerdeyiz tatillerdede burnumuzdan getirirler o yüzden ankara lafı duyunca sinirlerim hoplar

Olmazmı çok iyi kayınvalidelerde var.Benim kayınvalidem iyi değil diye genelleme yapamam ailemdede var iyi kayınvalide çevremdede.Benim şansım yokmuş.Kısmet birazda bu işler.Hem maddi hem manevi kendi anneni arattırmayan kayınvalideler dolu.
İmreniyorum zaten kayınvalidesi için 'Allah razı olsun çok iyi' diyenlere.Kötü olmak için bi neden yok 3 günlük dünyada ama maalesef insanların kompleksleri,hırsları,fesatlıkları koy vermiyor ki iyi olsunlar.Kendini bilen oğlunu seven her insanın gelininde yaklaşımı saygı çerçevesindeyse iyi olmaması için hiç bir neden yok aslında.boshayallersmile

buna benzer bir konu var istersen bakabilrsin.

http://www.kadinlarkulubu.com/aile-...-kaynanas305n305-seven-gelinlerin-cafesi.html

bende çok severim kayınvalidemi. ve çok iyi anlaşırız. evlerimizin arası 10 dk. ama hergün uyanınca telefon ederim 1 saate yakın konuşruz. ve görüşmediğimiz gün 2 yi geçmez.
kayınvalidem ve annemde iyi anlaşır. haftada bir gün bende yemek yeriz. eğleniriz.
beni küçük çocuğu gibi sever:)

Kayınvalideleri iyi olanlar çok şanslı. Benimki ne iyi ne kötü. Birşeye karışmaz da ilgelenmez de.
Ben de çalışıyorum ama bana hiç bir zaman yorgunsun falan demedi.

bence herkesin hem iyi hem de kötü yönü vardır..tabi bi de herkes kendine göre iyidir..benm kayınvalidem iyi bir insandır..biz altüst oturuyoruz.arada kırgınlıklarımızı oluyo.. e ama o kadar da olsun herhalde dipdibe olup sürekli iyi olmak mümkün olmasa gerek..bana karışmaz ama içinden çok yorum yapar..içinde biriktirir biriktirir bir gün komple patlar..seni anlayışla karşıladığını sandığın konuları bile yüzüne vurur..oğluna karşı filan da hiç öle savunmaz..gerek dee duymuyorum zaten... önemli olan eşimle bnm aramın nasıl olduğudur..o da tanıyor nasıl olsa annesini..önemli olan bu...bi de mihtiycaı olunca aile oluruz diğer zamanlarda biz ayrı oluruz..bir insan bencil olmayacak öncelikle yoksa o insanla geçim çok zordur..yine de şükrediyorum..:teselli:

ben gerçekten şanslı olanlardanım benim de annem sinir hastası ve psikolojik problemleri var ve ben anne kız ilişkisini kendi annem ile değil kayınvalidem ile yaşayabildm Çok şanslıyım. görümcemde var ikimizde aynı meslekteyiz o benden büyük kayınvalidem bizi asla ayırt etmez, her aldığından 2 tane alır farklı renkelrde alır abzen ama önce bana sunar sen istediğini beğern diğerini ablanaveririrz der, eşimle tarşışsak objektif yaklaşır ve genelede ben haklıyımdır ona göre, ve süper rahattır asla evimiz yakın hadi gel yoktur.her işini kendi yapar ve bizi yemeğe o çağırır vs. her şey farklı onda derdimi paylaşabildiğim biri olduğu için şanslıyım ve arkamda gerçekten sıcak bir anne bulduğum için şanslıyım...

bende kayınvalide konusunda şanslı olanlardanım sanırım:asigim:
2 yıllık evliliğimde daha kalınvalidem kızım bana su getirimisin bile demedi.her işini kendisi görür.ben birsey yapacagımda sen çalışıyorsun otur biraz dinlen der.görümcemlede aram çok iyidir.suanda eltim yok inş.oda ii birisi çıkar.çünkü ben eşimin ailesiyle çokkkkkkk iyi anlaşıyorum...

Var tabi neden olmasın. Benim kayınvalidem hakkaten iyi bir insandır. Ama kayınpederime uyuyor malesef.
Yoksa yemeğimi ayağıma kadar getirir. Hiç bişeye karışmaz gerçekten, iyi bir insandır ama kayınpederim:bbo:

Her kaynana kötüdür diye birşey yok tabi.
Ama geneli ,çoğunluğu kaynanalığın hakkını veriyor bence.
Kaynana sıfatı değişik birşey heralde.
Erkek evladı sahibi olmak başka birşey heralde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…