- 13 Nisan 2007
- 33.526
- 102.021
- 1.123
- 46
- Konu Sahibi esmergirl356
-
bi 25 sene falan beklersen olacak
Gözdeciğimin kaynanası iyi olacak zemuszemus
Benim kayınvalidem
Ben çok şanslı olan gruptanım sanırım,annemin şanslılığını bende yaşıyorum.
Babannemle annemin arası halamların yengemin amcamın dedemin arası hep çok iyiydi.Zaten bu şekildeki bir aileden çıkıp kayınvalide sorunu yaşasaydım depresyona girerdim herhalde:bbo:
Çok mutlu bir kayınvalidem var..O kadar mutlu ki,etrafında olumsuz olan herşeyi bile çeviriyor mutluluğa.
Evindeki bereketi bolluğu 4 çocuğuna yansıtıyor.Bizden geçiyorum Taa buradan görümceme bile her gitmesine tereyağını,pidesini,reçellerini,domateslerini götürür.Hepimize de yapar.
Ara ara kırıldığım gücendiğim lafları olmuyor mu oluyor.Ama benimde oluyordur farkında olmadan kötü niyetle söylemediklerimden.
Karşısındaki insandan çay bile beklemez,kalkar alır elinden yakalamazsak.Ki kayınpederim hiç ama hiç koydurtmaz çayını.
Gelip gitmeyi sorun etmez,biz yapışırız ona.Evet net bi cümle yapışırız.Sohbeti,kahkası,hayata bakış açısı filan çok pozitiftir.30luk gençlere taş çıkarır o enerjisiyle.
Hiç bir şeyi yadırgamaz,maddi durumuna hayat tecrübesine görmüş geçirmişliğine rağmen çok mütevazidir.
Dolu dolu yaşadığı bir hayatı var.İmrenmemek imkansız bu yaşında.60a merdiven dayamasına rağmen tek bi gün ojesizz makyajsız çıkmaz sokağa,evi pırıl pırıldır,misafirini ağırlar,haftada iki gün günü vardır.Bide bizle uğraşırsempatiksalakcinni
Çok şanslıyım ben,dilerim kızımda ben gibi şanslı kesimden olur.Anansının bahtı kızının tahtı demişler ..
Hakikaten oluyor mu? anlattığın kadın bal-kaymak gibin zemuszemus
İnsan bu kadar pozitif bir kadının karşısındaki kasıtlı olarak kıracağına inanmaz ki zaten, dolayısı ile de kırılmaz...
Kısacası k.validen hayata olumlu bakan pozitif yaşayan biri ve dolayısı ile etrafına mutluluk saçıyor. Allah muhabbetinizi bozmasın
annem iki gelini var bizlerden ayırt etmez onlarda annemi çok severler annem hiç bişeylerine karışmaz öz annesi gibi yengelerimle konuşur onlara bi sorun olduğu zaman yardımcı olur insanlık hali aralarında tartışma olduğu zaman annem der kızım asma suratını akşam kocan gelecek yansımasın ona aynı şekilde yengem gelir sarılır anneme bi kusuru varsa özür diler konuşurlar sorunlarını hallederler akşam olmadan o konuda orda kapanır..Annem hiçbişeyi kusur etmez bi eksikleri varsa söyler ama incitmeden bu yüzdendir ki araları hep iyidir annem bi kaçgün teyzemlere yatıya gitse yengem bizlerden önce özler arayım annemi gelsin artık özledim diye..
bu yazdıklarım inanması zor gibi demi çoğunlukta kötü kaynanalar olunca iyi olanlar azınlıkta kalıyor
Allah iyi kaynanalarla karşılaştırsın bekar kardeşlerimizi
Ben şanslıyım bu konuda. Eşimi ailesi beni çok sever ben de onları severim.
Benim kayınvaliden çok iyidir sağolsun, bu güne kadar hiç incitmedi beni. Evlenirken de hep eşimin ve benim istekleri neyse ona göre davrandı, "okumuş yetişkin insanlarsınız ne yapacağınızı bilirsiniz" der, benim kararlarıma da ve çocuklarının kararlarına da saygı duyar.
Biz Adana'da onlar Osmaniye'deler, bir saat arası iki şehrin. Evine gittiğimizde hiç iş yaptırmaz, ben sorarım yapılacak bir şey var mı diye; yemek yapacağı zaman sorar ne istiyorsak onu pişirir. Giderken sorar bir eksiğimiz var mı diye; salça, bulgur, reçel, konserve vb. kendi yaptığı şeylerden verir. Okul zamanı günübirlik gideriz bazen, yemeği fazla yapar, paketler verir, ertesi gün yemekle uğraşmayayım diye.
Kızım der hep, ayırmaz kendi kızlarından, 3 tane kızı var. Bize gelirken de ekmek yapar, yemek yapar bazen getirir. Bana "çalışıyorsun kızım yorulma" der, eşime hep bana yardım etmesini söyler. Hatta bana "sen dediğini yaptır, sözünü dinlet oğluma" der.
Annemleri de arayıp sorarlar. Aynı şekilde kayınpederim de görümcelerim de çok iyilerdir sağolsunlar.
Ben de saygıda kusur etmemeye çalışırım, geldikleri zaman sevdikleri yemeklerden yaparım, sevdikleri ikramlıklardan hazırlarım, onlara giderken arayıp bir şeye ihtiyaçları olup olmadığını sorarım.
Geçinip gidiyoruz işte...opuyorumnanaktan
Olmazmı çok iyi kayınvalidelerde var.Benim kayınvalidem iyi değil diye genelleme yapamam ailemdede var iyi kayınvalide çevremdede.Benim şansım yokmuş.Kısmet birazda bu işler.Hem maddi hem manevi kendi anneni arattırmayan kayınvalideler dolu.
İmreniyorum zaten kayınvalidesi için 'Allah razı olsun çok iyi' diyenlere.Kötü olmak için bi neden yok 3 günlük dünyada ama maalesef insanların kompleksleri,hırsları,fesatlıkları koy vermiyor ki iyi olsunlar.Kendini bilen oğlunu seven her insanın gelininde yaklaşımı saygı çerçevesindeyse iyi olmaması için hiç bir neden yok aslında.boshayallersmile
Süpermis :) Allah bozmasiin cnim... ne guzel yaaa..
darisi basimiza insallah sırnaşık şey
ben çok seviyorum anneciğimi.. aynı şekilde o da beni bu benim gelinim demedi kimseye kim sorarsa kızım dedi.. her türlü konuyu konuşurum herşeyi yaparım onunla bazen arkadaşım bazen annem bazen dostum herşeyim olur benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?