Sevilmek istiyorum evlenmek istiyorum niye bu yadırganıyor acaba ömür boyu yalnız kalmak istemiyorum
Ben de bunu anlayamıyorum. Evlenmek, aile kurmak, aile olmak, annelik v.s bu kavramlarla sürekli dalga geçiliyor. Evlenmek isteyene
"kezbaniçe" deniyor.
Bizim ülkemizin sosyoekonomik yapısı bekarlığa müsait değil. " Bekarlık sultanlık " lafı erkekler için. Bekar kadınların geneli mutsuz. Hoş evli kadınlar da mutsuz :))
Biz ortadoğulu bir toplum olduğumuz için evli olmayan kadınlar hemen dikkat çekiyor, baskı görüyor, sürekli aşağılanıyor.
Evli olmayan bir kadının bu ülkede bir daire kiralaması çok ama çok zor.
Eğer aileden zengin değilseniz, seküler sizi rahatsız etmeyecek, sakin bir muhitte oturmanız neredeyse imkansız.
İşyerinde en çok hemcinslerimiz laf çarpıyor.
Evli değilseniz tek başınıza tatile çıkmanız da zor. Otelde oda ayarlamaktan tutun da plajda otururken bile rahatsız ediliyorsunuz.
25-30 arası kızlar zaten evli olduğu için eşleriyle tatile çıkıyorlar. Kız kıza tatil de yapamıyorsunuz.
Bir kafede tek başınıza oturmanız bile sorun oluyor.
Şirket yemeklerinde, pikniklerde sap gibi kalıyorsunuz. Anne baba ile her yere gidilmiyor ki. Onlar zaten çabuk yoruluyor. Gezemiyorsunuz.
Maalesef bu toplumda tek başınıza var olamıyorsunuz. Evli kadınlar, bekar kızlarla arkadaş olmuyor. Eşleri için tehdit görüyor. Bunun eğitimle ilgisi yok.
Ben sizi çok iyi anlıyorum. İki evlilik geçti başımdan.
Evlenmek için evlenmeyin. Acele etmeyin.