Hiç yardım edenim yok yahu yok

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.836
1.745
133
39
3 yaş ve bir bebeğim var. 40 i çıkınca bazı tanidiklarimiz gelmek istedi. Ama bana yardım edecek kimsem yok ne kendi ailem ne eşimin ailesi l. Bazı ailelere imreniyorum yardım edenleri oluyor. Misafir gelecek ev mi toplayacagim birşeyler mi hazırlayacağım yoksa gündüz çocuklarımla mi ilginecegim. Dahası misafir de geldimi yine bir sürü mutfak işi. Kaynanamla aynı binadayiz kendi evini temizler durur. Ama bana geldimi bir yardımı olmaz iş konusunda. Ha ben gelsin bana yardım etsin açısından değil hiç değilse bebekle zor olduğunu görüyor ama hiç umrunda katmaz. Gelecek olan misafir esas kendi samimi olduğu bir aile. Ama daha birde kek yap dedi. Ne olcak sanki ben yapayım dese mesela. Çocuklardan once ben kaç kez temizliğini yaptım ama megersem gerçekten nankormus. Aynı binaya taşındık pişman etti. Cat kapi gelir ev daginiksa arkamdan lafda eder hatta hem hissettirdi bunu hem duydum evindeki birinden. Laf lafa geldimi de o çocukları küçükken bile hem temizmis evi kaf arasinda bir kere onu demişti. Çok bencil birisi çok. Bense hep iyi niyetinden sicakkanliligimdan kaybettim. 3 yaş kızım yatak odasındaki aynaya sürekli elini sürer. Eşimde yorma kendini sende silip durma nasılsa hemen batiriyo der. Kaynanama bı gün dedim eşim sürekli silip durma vs çocuğun var diyor dedim. Verdiği cevap şu elalem akşama kadar napiyo dermis benim için. Evimde büyük bir de kiradayiz ama geniş odalı 3+1 ev. Temizle temizle zor oluyor. Yazık gerçekten insanlıktan nasibini alamamış birisi ama zoruma gidiyor işte. En yakın arkadaşım bana evin daginikta olsa hiç bak uğraşma bana ayıp olmaz sen bı yardım istedin mi gelirim der. Tabi cagirmam ayıp olmasın diye. Ama bu lafı kaynanam anne olacak o demedi daha benden hiç çekinme falan mesela. ah ah...... Kendi ailemde çalışan aile gece gunduz mesai vs.

Virüs var ve iki küçük çocukla misafir derdine niye düşüyorsunuz ki?

Misafir haricinde de sizin şuan en son derdiniz temizlik olmalı. Biri 3 yaş diğeri 40 günlük bebekle olduğu kadar , zarurî olanlar yeter de artar. Bırakın ayna pis kalsın.
Kayinvalide ne derse desin, neden takıyorsunuz bu kadar, canıniza yazık.

Yardim etmek insafa kalmis. Yalnizlik zor. Ama korona var hazir misafir Kabul etmemek icin bahane. Kullanin
İnan çoğu kimseyi zaten kabul etmedim kendi ailem bile 40 imiz çıkınca geldi. Bunlarda bir kaç bildiğimiz tanıdık. Birde kendi yakın arkadaşım gelmişti.

Haklısın evet

Ya ne kadar naifsiniz
Kv birde kek yap dediği vakit hiç birşey diyemezse insan hiç olmazsa çok biliyorsan kendin yap der
İki çocuklu bir annesiniz
Kim ne der diye düşüneceğine
İyi olayım çocuklarımla kaliteli vakit geçireyim diye düşünün
İnanın çok karlı olacaksınız

Ah ahhh o kadar doğru söylüyorsun ki.

Uzun bir süre kimseyi davet etmeyin.gelecek olanlara da biseyler uydurun ya da acık acık cocuklarla yapamıyorum kusura bakmayın diyin.
Kimseden yardım beklemeyin.beklentiniz olmayınca daha kolay olur.bu durumda k.valideniz gel benim evi temizle bile der.
Diyen diyo yani emin olun.

Kimse için yormayın kendinizi.elinizden geleni yapıyorsunuzdur zaten.çocuklar küçükken çok zor oluyor ama buyudukce kolaylıyor işler.

Ama bu lafı kaynanam anne olacak o demedi daha benden hiç çekinme falan mesela. ah ah...... Kendi ailemde çalışan aile gece gunduz mesai vs.
Kaynanadan anne olmaz onu unutun
Ve iki küçük çocuk var evde pis mi diyor yapışırtir cevabıni ne diye el için mi yaşıyoruz
O günleri geçiriyoruz biz de geçip gidicek bugünler ama kimsenin evinize dil uzatma hakkı yok yardim etmiyorsa ki tamam mecbur degil sesini kisicak cevabını verip geçin kendinjizi üzmeye değmez.
Misafir içinde bir kek kısır ya da kolayına ne giderse yap geç derim.

Yüzüme dağınık demedi direk hissettim ve evdeki birinden duydum onun. Torununundan duydum. Arkamdan öyle diyormuş. Çok bencil biri kaynanam

Aman canm yardım bekleme kayınvalide sonuçta çok beklentiye girmemek lazım.Ayrıca korona henüz bitmiş değil neden evinize misafir kabul ediyorsunuz yerinizde olsam kayınvalideyi bile sokmam.Onun haricinde de korona bitiminde eğer ki durumunuz müsaitse ayda iki kez eve temizlikçi tutsanız diğer günlerde siz süpürge açsanız eviniz düzenli olur siz de rahat edersiniz çocuklara daha çok vakit kalır

Kimseden birşey beklemezseniz üzülmezsiniz de. 3 çocuğum var eşimin ailesi zaten yok kendi ailem 700 km uzağımda bulundugum sehirde yalnızım. Bakabileceğim ve yetişebileceğim kadar doğurdum kimse benim çocuğuma bakmak zorunda değil ki . Sabah kızım servis ile gider oğlumu ben bırakırım servisin gelmesi ile oğlumun okula giriş saati arasında 10 dakika var bebeği kızıma bırakır hızlıca oğlumu okula bırakır eve geri dönerim. Öğleye kadar işlerimi bitirir öğleden sonrada çocuklarım ile ilgilenirim. Üstelik hazır beslenme koymuyorum kızıma harçlık verdigimiz halde evden de beslenme hazırlar koyarım ve emin olun 3.ye hamile kalmadan kafamda kurdum nasıl eder nasıl yetiştiririm diye. Misafiri karsilamaya gcunuz yoksa da musait degilim deyip kibarca kabul etmeyin.

Canım kimseden bişey bekleme hele ki eşinin ailesinden .. yapabildiğin kadar yaparsın en fazla ..insanlar konuşurlar senin durumunu bilmezler o yüzden hiç kafana takma çünkü böyle şeyler düşününce kendine ediyorsun ne edersen çocuklarını düşün kaynananı düşünüp vaktini ona harcama çocuklarına harca

Direk siz rica edin; anne sen kek yapar mısın diyin. yok derse hazır alın. Gidin bir pastaneye ev yapımı kekler oluyor onlardan alın...tabi burda mevzu kek değil, size destek olmaması... İsteyin söyleyin, etrafı toparlarken çocuğa bakar mısın diyin mesela

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…