• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç yaşlanmasak, hep genç kalsak ya

Yokuspokus

Nope thanks
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
18.150
76.570
598
Selam hanımlar, nasılsınız, nasıl gidiyor hayat? :KK3:

Beni sorarsanız, öyle aman aman dertlerim yok şükür ki ama kendi kendime sarıyorum sanırım şu ara. Ben beyaz peynir kıvamında, göbeğimi avuçlayarak evde otururken (ki çıkabilirsek bi tatile çıkacağız), herkesler bronzlaşmış, bikinili-mayolu pozlar instalarda, facelerde paylaşılmış bile. Zaten yazın geldiğini oradan anlıyorum ben, bi de karpuzdan.

Güzel bi kadındım yav ben, hani fena değildim öyle, kendimi beğenirdim. Şimdilerde, nedendir bilinmez (Belki de birazdan sayacağım şeylerden ötürü), bende bir şey havası var, böyle "Çöktüm mü ne ya?" havası; aynada kendime bakarken, ilk dikkatimi çeken şey, gözümün altındaki minik şişlikler oluyor. Önceden yoktu onlar.

Yıllardır azılı bir insomniyadan mustarip ben, yaşımın otuzu gördüğü geçen sene itibariyle, sanırım ufaktan şirin mi şirin göz altı torbaları ediniyorum kendime, biraz da mor gibiler. Abartıyor da olabilirim, bilmiyorum, suratımdaki her şey bazı bazı abartı gelir zaten gözüme (Mesela bir ara burun deliklerime bakıyordum, büyük mü diye)... Ama bu kez, baya canım sıkıldı kızlar. Ya daha bunun kırkı var, ellisi var, botoksu var, yüz gerdirmesi var... Henüz otuz iken, daha fresh bir görünümde olmalıyken, niye böyle çöktüm?

Benim adama soruyorum "Nasılım, güzel miyim hala?" diye, o da "İdare edersin" diyor, insan hiç karısına "İdare edersin" der mi, olacak iş mi? Güzel olmasa da güzelsin, bitanesin, aşksın filan der. Sonradan suratım düşünce gülüp sırnaşıyor da ama işte, espri anlayışı biraz öküzce olunca, ben de son öküz bükücü gibiyim zaten, neyse ne diyordum, off... Yüzüm diyordum. Göz altlarım diyordum... Zaten küçük çekik gözlü bi tipim, göz altım şiş gibi olunca yaşlı samuraylara benziyorum, Miyagi San gibi evin içinde... Allah'ım ya, ben sanırım bu yaşlanma işini kaldıramıyorum.

Kremler, bakım maskeleri filan, pek benlik değil, sıkılırım, belli bir düzende yapamam. Aslında yapmak lazım, kendimize bakmak lazım güzel yaş almak için. Bense oturup kahve içeyim, selülitlerime selülit eklemeye devam edeyim anca. Ne güzel spor yapıyordum, yediğime içtiğime dikkat ediyordum. Aniden sporu bırakınca da böyle olmuş olabilir, çünkü kendimi zorlayarak belli bir düzene sokmuş, uykumu bile ilaçla düzenlemiştim. Şimdi yansın geceler... Oturup saatlerce ışık altında çizim-boyama yaptığım oluyor, bu da mahvediyor gözlerimi.

Düşündükçe, yazdıkça çıkıyor sanki bir bir. Ya bu bilim insanları, gençleşmenin formülünü bulmadılar mıydı? Öyle haberler çıkıyordu arada, detoks, metoks, örümcek ağı yüz gerdirme filan... Canım da tatlı ha, acısız filan diyorlar bazı minik dokunuşlar için, yine de videolarını izleyince kafam bi hafifliyor, "Nasıl acımasın?" diyorum, vudu bebeğine iğne saplayan vicdansız kabile reisi gibi çat çat her yerini iğneliyorlar suratın.

Hep genç kalsaydık ne güzel olurdu. Artık bir yerim yaralansa bile daha geç iyileşiyor, kardeşim topuk taşı hediye ediyor, göbeğimi eritmek artık ciddi bir mesele, kilolar kolay gitmiyor, eşim göbeğime sesleniyor arada "Nasılsın?" diye (Tabi ben de onun dökülen saçlarına sesleniyorum "Sıkı tutunun, sahip çıkın birbirinize" diye). Bilemiyorum Altan, bilemiyorum. Böyle sanki konu açmak için konu açmış gibi gelebilir üstünden okuyunca, gırgıra vuruyorum ama gerçekten canımı sıkıyor aynadaki görüntüm kızlar.

Siz neler yapıyorsunuz, zamanın yüzünüzdeki yansımaları karşısında? Bazen "Enee alnımda çizgi olmuş" ya da "Biraz çökmüş müyüm ne?" filan diyor musunuz? Kendinize uyguladığınız bir şeyler var mı bakım adına? Nelere dikkat edersiniz, yoksa saldım çayıra mı takılırsınız?

:cry: ya yapma ama ya :-( 25 e giriyorum içim şişti okuyunca :-(
Minyonum ALLAH tan yaşımı göstermiyorum ama ben biliyorum sonuçta. Yaşlanmaktan çok korkuyorum ne yazık ki :-(
Şimdi yaptığım şeyleri saysam uzun bir liste çıkar sanırım :KK35: yüz için ayrı, saç için ayrı, el- tırnak için ayrı- ayak için ayrı- sağlık için ayrı- selülit için ayrı- tüyler için ayrı- göz altlarım için ayrı... Off ki off.

Kirismamak icin kaslarimi catmiyorum :) kizarsam gozlerimi dondururum ayni isi goruyor.

Kilo almamaya alsamda vermeye cabaliyorum ama sıkı bir vucudum yok spor yapsam iyi olurdu.

Yazini okurken uykum geldi.

Ne cizip boyuyorsun.

Buna dikkat edeyim cidden ya, ben çok mimik yapıyorum, basit bir yazıyı okurken bile suratım şekilden şekle girebiliyor :/ Aklıma kırışmamak için 40 senedir gülmeyen kadın geldi ve hak verdim :KK53:
Akrilik tablolar çalışıyorum, güya sergiye hazırlanıyorum. Onu da biraz boşladım şu ara ya, neyse.

:cry: ya yapma ama ya :-( 25 e giriyorum içim şişti okuyunca :-(
Minyonum ALLAH tan yaşımı göstermiyorum ama ben biliyorum sonuçta. Yaşlanmaktan çok korkuyorum ne yazık ki :-(
Şimdi yaptığım şeyleri saysam uzun bir liste çıkar sanırım :KK35: yüz için ayrı, saç için ayrı, el- tırnak için ayrı- ayak için ayrı- sağlık için ayrı- selülit için ayrı- tüyler için ayrı- göz altlarım için ayrı... Off ki off.

Üşenmesem de ben de ayrı ayrı ilgilensem kendimle... Çok özeniyorum inanın kendisine uzun uzun bakım yapan kadınlara. Beni sıkıntı basıyor bir noktadan sonra. Öyle ki, duşta saçını tararken ensesinden koca bir tutam yolmuş insanım, hızlıca bitsin taransın diye.

Kilo insanı yaşlı gösteriyor, fazla kilonuz varsa onu vermenin yolunu bulun..
-Bol su,
-Işıksız tamamen karanlık odada iyi uyku,
-Şekerden ve basit karbonhidratlardan uzak beslenme..
Bunlar etkili olabilir:)

Doğumda aldığım kiloların yarısından fazlasını verdim, hala daha bi 5-6 kilo fazlalığım olduğunu düşünüyorum. Salt diyet ile değil, sporla desteklemek lazım, karın kaslarım operasyondan sonra saldı. İşte, sporu bırakmayaydım eyiydi.
Teşekkürler tavsiyeler için.

Bu ne guzel bir yazi
Ne guzel kendini ifade etme bicimi ..
Bence guzel kadin zeki kadin
Burdan bile belli oluyor zekan
Bence hala tas gibisin
Bosver o kucuk siskinlikleri
Morluklari ..
Guzel yas al ,yaslanma ...

Yaa teşekkür ederim, iltifat iyi geldi, utandım yav :KK23:

Taş gibi değilim ama işte. Vücut da yüz de gayret istiyor, bakım istiyor. Hani belki makyajla kapatılacak şeyler morluk vb. çok takılmamak lazım. Ama yazın da vıcık vıcık fondötenle olmuyor. Bu sene daha bariz sanki... Kilo verince belki de indi yüzüm, göz altlarım daha bir ortaya çıktı. Sanırım bir şekilde yaş almaya alışmak lazım, kabul ederek öyle sevmek lazım.

Sen cok yasa emi:KK45:cok güldüm bu saatte
Ben de su anda minik kizimi uyutmaya calisiyorum. Yazini görünce "ben mi yazdim bu yaziyi ayol.."
dogumdan sonra mutasyona ugradim sanki
Henüz yeni yirmiyedi oldum ama resmen kirka girmis gibiyim
Fazla kilom yok ama dedigin gibi benimde biraz göbek ve igrenc sezaryen,catlak izlerim var.
Arkadasin dedigi gibi kizinca kaslarimi catmamaya calisiyorum. Kirisiklik yok ama bi cöküntü var sanki. Ayni tarz öküz koca bende de var. Her zaman "sen eskiden cok güzeldin" diyor.
Ya kendisi 98kilo olmus haberi yok bana öaf atiyor iste. Off gece gece yada sabah sabah icim bunldi.

Minyon ve yasini gostermeyen biriyim. Ama bende bile alin ve goz bolgemde yorgun gorunum basladi. Ufaktan korkmaya, zoruma gitmeye basladim. Hep oyle kalirim saniyordum halbuki. Isin diger boyutu da var. Istedigim hayati yasayamadim. Hep bir keskeler acabalar vardi. Simdiye kadar birseylerin duzelecegine inanarak yasiyormusum meger. Kirisikliklarimi gordukce umitsizlige kapilinca anladim. :110:

Yaş olmuş 35.5 (artık bucuklarla gidiyorum)
Ben seviyorum 30'larimi. Hakikaten en güzel yaşlarım oldu yahu. Kendimi keşfettim, en büyük hatalarımın, farkindaliklarimin, köklü mutluluklarimin yaşı oldu.
Lakin bunca aydınlanmanın içinde ben de memelere taktım. :)
Icimdeki entel kadın "hey saçmalama sen onlarla çocuklarını besledin. Iki tane bebeğe can verdin. Hem memenin amacı ne? Kendini toplumun güzellik algısına bırakma." derken, arkadaki gıcık kadın kalem testi yapıyor.
Velhasılı yaşlanıyoruz. Bu kaçınılmaz lakin güzel olsun bari. :)

Bende bende :)
sanki 30 km taşı oldu, yaşımla ilgili bir problemim yok aslında, ama her şey artık daha bir zor...
Kilo vermek, 2. Çocuk yolda iken kendime vakit ayırmak, temizle-nemlendir-bugüne kadar olmayan cilt rutini bu yaştan sonra otursun diye uğraşmak..
aynada yüzümü inceleme fırsatı bulduğumda begenmedigim seyler olunca,
ah be bunlar hep boş kalmaktan diyip geçiştirmeler falan var, evlerden ırak :)
Önceden aman o ne öyle botoks falan, der müdaheleye sıcak bakmazdım, şimdilerde insan kendini daha çok sevecekse kafasına geldim, bir 5 Sene sonra olmazsa olmaz falan demeye başlarsam şaşırmayacağım :)

Eskiden yoğun çalışmaktan zamanın nasıl geçtiğini anlayamayan ben, son bebekten sonra uzun süre boşta kalınca ve burada 20-30 yaş arası genç kızların büyümüş, hatta dert anlatır duruma gelmiş olduğunu görünce yaşlandığımı farkettim.
Birde ne yesem kilo almazdım, 35 ten sonra çok bariz değişti bu, 35 yaş hamileliği de önceki gebeliklerime göre daha zor oldu. Malesef yediklerime dikkat ediyorum artık, ah gençlik , ah o herşeyi yiyip de kilo almadığım günler ;)

bebeğim biraz daha büyüsün bende göbek çatlakları ve sezeryan dikişlerime müdahale ettirmek istiyorum, eskiden hiç takmazdım böyle şeyleri :(

Kirismamak icin hep guluyorum ben hahahaha seklinde ;) aslinda hic yaslilik korkum yok,yasim 33 olacak artik benim goz cevrem cocukluktan beridir cokuktur zaten hic dert etmek aklima gelmedi sanirim:eğlence: biraz fazla dalgaci ve geyikci bir tipim, en cok da kendimle dalga gecerim:KK14: benimle dalga gecilirse de cok gulerim
Ne bileyim,narsistim de bayagi
Sagligima dikkat ederim,evde yapmaya calisiyorum sporu cunku duzenli olarak cikamam oglum var. yediklerime cok dikkat ederim, un seker kullanmam. Sadece kaya tuzu kullanirim, asla islenmis iyotlu rafine tuz almam son 15 yildir. Mutlu olmaya calisiyorum,mutlu olmak icin sebebim cok var ,yaslanamam valla su an :KK45: annem 65 yasini devirdi 45 gibi gosteriyor ben de hic 33 gostermiyorum bana kalirsa tabii:KK54:

Bosver,hic bir seyi dert etme ve saglikli beslen. O zaman yaslanmiyor insan. Bir de ayda bir kere termal otele git,butcen varsa. Inanilmaz rahatlarsin. Kocaman sevgiler opucukler:KK15:

Sen cok yasa emi:KK45:cok güldüm bu saatte
Ben de su anda minik kizimi uyutmaya calisiyorum. Yazini görünce "ben mi yazdim bu yaziyi ayol.."
dogumdan sonra mutasyona ugradim sanki
Henüz yeni yirmiyedi oldum ama resmen kirka girmis gibiyim
Fazla kilom yok ama dedigin gibi benimde biraz göbek ve igrenc sezaryen,catlak izlerim var.
Arkadasin dedigi gibi kizinca kaslarimi catmamaya calisiyorum. Kirisiklik yok ama bi cöküntü var sanki. Ayni tarz öküz koca bende de var. Her zaman "sen eskiden cok güzeldin" diyor.
Ya kendisi 98kilo olmus haberi yok bana öaf atiyor iste. Off gece gece yada sabah sabah icim bunldi.

O doğum sonrası mutasyonunu ben de yaşadım dibine kadar, herhalde fitnessa gidip beslenmeme el atmasaydım, buradan obeziteye doğru bir yol vardı bana... Son aya kadar "Aman çatlamadım, iç çamaşırı hizasında bir iki minik çatlak, görünmez nasılsa" derken, o son ay ve üzerine narkoz şişliği... Diz kapağımın arkalarına kadar çatladım. Umarım rengi açılır. Yine çok takmıyorum da bunları, yüz önemli. Saklayamaz ki insan, iletişim kurduğun yer, tüm benliğin...

Minyon ve yasini gostermeyen biriyim. Ama bende bile alin ve goz bolgemde yorgun gorunum basladi. Ufaktan korkmaya, zoruma gitmeye basladim. Hep oyle kalirim saniyordum halbuki. Isin diger boyutu da var. Istedigim hayati yasayamadim. Hep bir keskeler acabalar vardi. Simdiye kadar birseylerin duzelecegine inanarak yasiyormusum meger. Kirisikliklarimi gordukce umitsizlige kapilinca anladim. :110:

Evet, yorgun görünüm, tam olarak bu ifade doğru. İyi bir uyku almazsam zaten daha bir acayip oluyorum (Bugün gibi mesela, kafes dövüşünden çıkmış gibi bir tiple oturuyorum).

İnsan hep öyle kalırım sanıyor... Ah ya... Belki istediğim hayatı yaşadım, ama gerçekten istiyor muydum, ne istediğimi biliyor muydum, farkında mıydım bu kısım tartışılır benim de. Kadınlığımı bile yeni keşfediyorum desem inanır mısın? Bol kot pantolonlarla, uzun ve bol kabanlarla, belimin inceliğini göstermeyen tişörtlerle, spor ayakkabı ve sandaletlerle bir gençlikten geçtim. Şimdi, bacaklarım selülitlenmiş, belim kalınlaşmış ve göbek bağlamış halde, ah diyorum; ah giyseydim rengarenk elbiseler, apartman topuklar...
Giyilir yine ama eski ben nerede işte.

Yaş olmuş 35.5 (artık bucuklarla gidiyorum)
Ben seviyorum 30'larimi. Hakikaten en güzel yaşlarım oldu yahu. Kendimi keşfettim, en büyük hatalarımın, farkindaliklarimin, köklü mutluluklarimin yaşı oldu.
Lakin bunca aydınlanmanın içinde ben de memelere taktım. :)
Icimdeki entel kadın "hey saçmalama sen onlarla çocuklarını besledin. Iki tane bebeğe can verdin. Hem memenin amacı ne? Kendini toplumun güzellik algısına bırakma." derken, arkadaki gıcık kadın kalem testi yapıyor.
Velhasılı yaşlanıyoruz. Bu kaçınılmaz lakin güzel olsun bari. :)

Yer çekimi, o konuya hiç girmesek :olamaz:
Çocuğuma sütümü koz olarak kullanmasam da, "Memelerimi feda ettim ben sana!" diyebilecek bir haldeyim. Dağ gibi vücudumdan, iki çığ düştü. :KK53:

Bende bende :)
sanki 30 km taşı oldu, yaşımla ilgili bir problemim yok aslında, ama her şey artık daha bir zor...
Kilo vermek, 2. Çocuk yolda iken kendime vakit ayırmak, temizle-nemlendir-bugüne kadar olmayan cilt rutini bu yaştan sonra otursun diye uğraşmak..
aynada yüzümü inceleme fırsatı bulduğumda begenmedigim seyler olunca,
ah be bunlar hep boş kalmaktan diyip geçiştirmeler falan var, evlerden ırak :)
Önceden aman o ne öyle botoks falan, der müdaheleye sıcak bakmazdım, şimdilerde insan kendini daha çok sevecekse kafasına geldim, bir 5 Sene sonra olmazsa olmaz falan demeye başlarsam şaşırmayacağım :)

Kesinlikle bir rutin oturtmak gerekiyor bakım için. Bakım olarak, diş fırçalamak-iple temizlemek, saçları düzenli yıkamak, taramak ve kremlemek, diğer genel temizlikler (Keselenmek, tüylerden kurtulmak, bazı bazı kil maskesi yapmak vb.) dışında yüzümü adam akıllı bi kremlediğimi, nemlendirdiğimi bilmem. Arada bir hani kahvaltı sonrası avakado kabuklarını filan kapatırdım yüzüme en fazla. Ve ben de botoks vb. işlemler konusunda önyargılı idim. Şimdi aynen sizin gibi "Kişi nasıl mutluysa öyle yapsın" modundayım ve "Botokssuz olmaz yahu" demem çok yakın :)

ne güzel evli ve çocuklusunuz ona bakarsanız
hayatınız güzel olsun bence dış görüntüden ziyade:)
28im 30a ne kaldı ama ne evlilik var ne çocuk...

Orası öyle de, dış görünüş de kimlik neticede. Yani insan, en basitinden vücuduna uygun bir şekilde giyindiğinde bile bi farklı hissediyor, saçına ayrı şekil yapsa havası değişiyor. Hani bunlar yapılabilir şeyler, ama yüz değiştikçe, bu değişimi yakaladıkça bazen burukluk oluyor ister istemez. 4-5 sene öncesi bir fotoğrafına bakınca, "Ah be" diyebiliyor insan gayri ihtiyarı.

Yüz için yüz yogası diyorum kesinlikle.

Bir de ek olarak aslında yaşlanmak da bir nimet. Dizler sızladığı, bel doğrulmadığı, gözler eskisi gibi görmeyip, kulaklar eskisi gibi duymadığı için bu bedenden vazgeçmek daha kolay olacak. Belli bir yaştan sonra beden ruha kafes oluyor, soyunup özgür bırakmak o kadar korkunç bir fikir gibi görünmüyor. 80 imizde 20 gibi görünüp, öyle hissetseydik, herhalde bu dünyaya pençelerimizle tutunurduk. Yaşlanma sürecinin yavaş yavaş, alıştıra alıştıra gelmesi de aynı rahmetten bence.

Ben yaslandikca guzellesenlerdenim :) 30 yasima kadar cok zayif bor hatundum , sonrasi evlilik dogum falan deyince 9 sene sonunda 20 kilo fazlam var ama entetesan bir sekilde aynaya baktimca daha guzel bir kadin goruyorum , cevremdeki herkes de ayni seyleri soyliyor
Bi 10 kilo verebilsem super olcak gerci , neyse uzatmiyim ama kadinlar olgunlastikca guzellesiyor bana gore , yas konusuna takilmayin yas ilerledikce durusumuz bile degisiyor
Hep soylerim , kendine guvenen ve gulen her kadin cok guzeldir , dis guzellikten ziyade ic huzur insani guzellestirir
Dik durun , kendinize guveni ve gulumsemeyi ihmal etmeyin ,bu da yaşla edinilen guzelliklee , 39 yasinda guzel bir kadin olarak veriyorum bu tavsiyeyi :)

Ben de yaşlanmaya çok takıntılı biriyim. Öncelikle kilo sorunu olmamalı bir kadının. Doğumdan sonra on kilo fazlam olmuştu deli gibi sağlıklı beslenme spor moduna girmiştim. Şimdi 54 kiloyum. Haftada 4 gün spor yaparım. Her gece yatmadan önce yüz mekik,yüz squat ve agirliklarla kol hateketleri yaparım. Kolların sarkmasi çok feci çok takigim kollara:(
Cok su içerim, mutlaka kayısı çekirdeği yağı sürerim yüzüme her gün ve inanılmaz etkili tavsiye ederim. Maden suyunu bir şişeye koyup buzdolabinda bekletip yüzüme puskurturum çok faydalı bu da. Ve şeker asıtli içecek hiç kullanmam. Ekmek te neredeyse tadını unuttum.
Eşim kendine çok bakan bir adam. Kaslı vücut her gün spor yapan biri. Bazen diyorum sisko bir adam olsaydı da arada ekmeğin dibine vuraydim:) Oldukça fit biriyim de bunu koruması da çok zor. Ama şişman ve yaşlı görünüm yerine böyle daha mutluyum galiba..

Eskiden yoğun çalışmaktan zamanın nasıl geçtiğini anlayamayan ben, son bebekten sonra uzun süre boşta kalınca ve burada 20-30 yaş arası genç kızların büyümüş, hatta dert anlatır duruma gelmiş olduğunu görünce yaşlandığımı farkettim.
Birde ne yesem kilo almazdım, 35 ten sonra çok bariz değişti bu, 35 yaş hamileliği de önceki gebeliklerime göre daha zor oldu. Malesef yediklerime dikkat ediyorum artık, ah gençlik , ah o herşeyi yiyip de kilo almadığım günler :KK66:

bebeğim biraz daha büyüsün bende göbek çatlakları ve sezeryan dikişlerime müdahale ettirmek istiyorum, eskiden hiç takmazdım böyle şeyleri :KK43:

Açıkçası ben de bazen meme implantı ve karın germe düşünüyorum. Eğer ikinci çocuk fikrini netleştirebilirsem (Ki iki çocuğum olsun istiyorum, zaman ne gösterecek bakalım), ondan sonra kapanışı yapıp, artık ihtiyaçlarıma göre (cesaret edebilirsem tabi) bıçak altına yatarım herhalde.

Kirismamak icin hep guluyorum ben hahahaha seklinde :KK66: aslinda hic yaslilik korkum yok,yasim 33 olacak artik benim goz cevrem cocukluktan beridir cokuktur zaten hic dert etmek aklima gelmedi sanirim:eğlence: biraz fazla dalgaci ve geyikci bir tipim, en cok da kendimle dalga gecerim:KK14: benimle dalga gecilirse de cok gulerim
Ne bileyim,narsistim de bayagi
Sagligima dikkat ederim,evde yapmaya calisiyorum sporu cunku duzenli olarak cikamam oglum var. yediklerime cok dikkat ederim, un seker kullanmam. Sadece kaya tuzu kullanirim, asla islenmis iyotlu rafine tuz almam son 15 yildir. Mutlu olmaya calisiyorum,mutlu olmak icin sebebim cok var ,yaslanamam valla su an :KK45: annem 65 yasini devirdi 45 gibi gosteriyor ben de hic 33 gostermiyorum bana kalirsa tabii:KK54:

Bosver,hic bir seyi dert etme ve saglikli beslen. O zaman yaslanmiyor insan. Bir de ayda bir kere termal otele git,butcen varsa. Inanilmaz rahatlarsin. Kocaman sevgiler opucukler:KK15:

Çok iyi ya, valla ben de biraz şu sağlık işine el atsam hiç fena olmayacak; sigara hayatımı delip geçen bir unsur. Planlıyorum da yeniden bırakmayı; hamilelik - doğum- emzirme sürecinde bırakmıştım, bir buçuk yılı aşkın bir süre hayatımda sigara yoktu ve ben uzun zamandır hissetmediğim kadar iyi hissediyordum, tenimin rengi lisedeki halime dönmüştü, siyah nokta-gözenek derdi kalmamıştı. Yeniden bırakabilirim, bırakmalıyım...

Tuz, yok denecek kadar az kullanırım, hatta rahatlıkla tuz kullanmıyorum diyebilirim yemeklerde; çay, kahve vb. şekersiz içerim, gazlı içeceklerle, meşrubatlarla aram iyi değildir, kola içmiyorum kendimi bildim bileli mesela. Un konusunda sabıkalıyım ama, hamur işi yemeyen ben, hamilelikte öyle bir düşmüştüm ki böreklere keklere, ekmeğe... Hala daha kurtulamadım tam manasıyla. Bi de tatlı... Çikolata... Sütlüsünden hemi de. :olamaz:

Termal otel iyi fikir, her ay pek mümkün olmayabilir ama en azından senelik 3-4 kez bir rutin oluşturabilirim, bi de hamam da iyi geliyor diyorlar, soğuk-sıcak şoklama gibi, kan dolaşımı açısından. Bunu da yazdım bir kenara, teşekkür ederim :KK15:

Back
X