- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.570
- 598
- Konu Sahibi Yokuspokus
Yüz için yüz yogası diyorum kesinlikle.
Bir de ek olarak aslında yaşlanmak da bir nimet. Dizler sızladığı, bel doğrulmadığı, gözler eskisi gibi görmeyip, kulaklar eskisi gibi duymadığı için bu bedenden vazgeçmek daha kolay olacak. Belli bir yaştan sonra beden ruha kafes oluyor, soyunup özgür bırakmak o kadar korkunç bir fikir gibi görünmüyor. 80 imizde 20 gibi görünüp, öyle hissetseydik, herhalde bu dünyaya pençelerimizle tutunurduk. Yaşlanma sürecinin yavaş yavaş, alıştıra alıştıra gelmesi de aynı rahmetten bence.
Yüz yogası, ilk kez duyuyorum desem? Bakacağım netten kesinlikle, merak ettim.
Ve bu bakış açınızı gerçekten çok sevdim, hiç bu şekilde düşünmemiştim; yani ruh ve bedenin ayrılmaya doğru gittiği süreçte, bedenden vazgeçebilmeye hazırlandığımız şekliyle... Değişik bir açı oldu benim için, teşekkür ederim.
Tabi yine de 40ı geçtikten sonra (görürsek o günleri) yorgun bir görünüm başlasa, yadırgamazdım. Bilmiyorum, belki de şu yaşıma kadar ne kadar uykusuz ve bitkin de olsam, hiç göz altı şişliği ya da morluğu gibi problem yaşamadığım için tuhaf geliyor şimdi. Farklı ya, bir şekilde sevmeyi öğreneceğim, ya da minik müdahaleler yaptıracağım.
Yalnız, sunduğunuz bakış, aklımın bir köşesinde duracak, tekrar teşekkür ederim.
Ben yaslandikca guzellesenlerdenim :) 30 yasima kadar cok zayif bor hatundum , sonrasi evlilik dogum falan deyince 9 sene sonunda 20 kilo fazlam var ama entetesan bir sekilde aynaya baktimca daha guzel bir kadin goruyorum , cevremdeki herkes de ayni seyleri soyliyor
Bi 10 kilo verebilsem super olcak gerci , neyse uzatmiyim ama kadinlar olgunlastikca guzellesiyor bana gore , yas konusuna takilmayin yas ilerledikce durusumuz bile degisiyor
Hep soylerim , kendine guvenen ve gulen her kadin cok guzeldir , dis guzellikten ziyade ic huzur insani guzellestirir
Dik durun , kendinize guveni ve gulumsemeyi ihmal etmeyin ,bu da yaşla edinilen guzelliklee , 39 yasinda guzel bir kadin olarak veriyorum bu tavsiyeyi :)
Maşallah ya, ben de böyle güzel bir süreç yaşarım umarım.
İç huzur kısmı biraz tartışmaya açık benim; yani şöyle izah etmeye çalışayım, en huzurlu anımda bile huzursuz bir insanım. Bu sanırım yapı meselesi. En fazla oğlumla oyun oynarken, onunla ilgilenirken aklım salınıp gidiyor, ama onun haricinde ruhumda sıkıntısızlığı dahi sıkıntı haline getirebilecek bir tatminsizlik hissi var eskiden beridir. Bu da resim yaparak dizginlediğim bir yönüm, kafamın içini tuvale açıp rahatlıyorum. Aynalara dadandığım şu süreçte, resimleri de boşladım.
Planladığımız tatile çıkıp da geri dönünce, silkelensem bi... Sanki böyle gün sayar gibiyim bir şeylere.