• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiçbir şeye yetemiyorum ben ya

Sanırım kendimi yetersiz görüyorum her anlamda şuan. Yani ondan beni dinlemesini istiyorum ama biliyorum aslında şuan çok küçük. Sadece ona yardımcı olamıyorum gibi geliyor
1 yaşındaki bir bebeğin,sizi dinlemesini beklemeniz hiç gerçekçi bir beklenti değil.
Çocukların yaş-gelişim özellikleri hakkında
biraz okumanızı,bilgilenmenizi tavsiye ederim.
İsterseniz kitap önerisinde bulunabilirim.

Merhaba. Ben de çok dağınık bir insandım öncelikle ordan başlayayım. Ama titiz bir erkeklr evlendim. Başta yapmıcam beni kimse zorlayamaz canım isterse ben yaparım modundaydım ev işleri konusında. Eşim rahatsızdı tabiki bazen dile getirir hatta tartısırdık da. Sonra bebişim dünyaya geldi. Benimki de 1 yaşında. O olduktan sonra giderek değişyim. Evim çoğunlukla temiz ve düzenli. Bu değişimin sebebi şöyle. Çocukla yapacak aktivite bulamıyosun. Bir yetişkin olarak ne kadar oyun oynayabilirim ki. Sıkılıyorum. Beraber yemizlik yapıyoruz biz de. Tabi bir de bizimkinin herşeyi ağzına atması bunda çok büyük etken halının üstünü tırnaklıyodu. Ne bulursa ağzına atıyordu. Böylelikle hergün süpürge yapmaya alıştım.Ben nereye gitsem peşimde oldugu için kendisi Ben süpürge yaparım o kabloyla oynar hatta yer😂 Başka bişeylerle ilgilenir. Yastıkları pat patpatlarım o da patpatlar. Dolabı açarım çamasırları koymak için benden önce içine girer. Bir tek bulaşık makinasına bulaşıkları dizerken zorlanıyorum pis tabakları elliyor. Onu da uyurken yapıyorum. Beraber çamasır atarız sereriz. Her yaptıgımı ona anlatıyorum hadi gel kızım çamasır makinasına atcaz bunları diyince benden önce koşuyo banyoya. Yani bdn bebekle sıkılmadan vakit geçirirken düzenli bir kadın olup çıktım. Her gün parka da çıkıyoruz. Herşeye zaman kalıyor. Hem de her gün temizlik yapılımca haftalık yaptıgın temizliğe göre çok az yoruluyorsun. 1 yaşındaki çocugun söz dinlemesi konusu ise şöyle diyeyim. Daha küçükken dinlemiyordu ama şu anda elinde istemediğim bir şey gördüğümde ver kızım onu dediğimde veriyo. Bizimki herşeyi ağzına sokuyo doğdugundan beri böyle. Bir şeyi ağzına atcak ben hayır diyorum vazgeçiyo bazen de agzına atar gibi yapıp bana bakıp gülüyo oyun yapıyor. Ama çok istediği bir seyi elinden alsam basar çığlığı tabiki çocuk sonuçta. Be. Herseye hayor demeyerek bunu basardım galiba. Katı kurallar çizmedim. O yuzden ver al at topu getir çadırına gir falanca nerde hadi gel benle diyince beni dinliyo kızım. İnşallah faydam olmuştur size.

Son düzenleme:
Bebek ve çocuklara 'hayır' kelimesi yerine
'Dur' kelimesini kullanabilirsiniz.
Örneğin oyuncak kavgası eden iki çocuğa,
'Durun,burda oyuncakları paylaşamayan
iki çocuk görüyorum'
Gibi bir cümleyle durumu betimlemek daha öğretici ve dikkat çekici olur.

'Dur lütfen,tv kumandası oyuncak değil'
'Durmanı istiyorum,arkadaşına vuramazsın' vb

Bi kızım var 9 aylık. Bizim evde öyle. Kızım yürümediği halde dağınık. O yüzden kimse gelmesin istiyorum 😁 bende bazen ona yemek hazırlamaktan kendimize bişey yapamıyorum. Bide benim kız ayakta uyuyo bırakıp iş yapma şansımda yok. Süpürgede açamıyorum sesinden çok korkuyo 🤷🏼‍♀️ Eşim işten gelince bişeyler yapıyorum. Bazen yarının yemeğini akşam 10dan sonra yapabiliyorum. Arada annemi çağırıyorum o ilgileniyo bende evle uğraşıyorum. Çocuklu evler hiç bi zaman 4/4 lük olmaz.
Bu doğru sanırım 4 4 lük olacak dersek çocukları bir kenara bırakmak lazım. 🤣

Merhaba. Ben de çok dağınık bir insandım öncelikle ordan başlayayım. Ama titiz bir erkeklr evlendim. Başta yapmıcam beni kimse zorlayamaz canım isterse ben yaparım modundaydım ev işleri konusında. Eşim rahatsızdı tabiki bazen dile getirir hatta tartısırdık da. Sonra bebişim dünyaya geldi. Benimki de 1 yaşında. O olduktan sonra giderek değişyim. Evim çoğunlukla temiz ve düzenli. Bu değişimin sebebi şöyle. Çocukla yapacak aktivite bulamıyosun. Bir yetişkin olarak ne kadar oyun oynayabilirim ki. Sıkılıyorum. Beraber yemizlik yapıyoruz biz de. Tabi bir de bizimkinin herşeyi ağzına atması bunda çok büyük etken halının üstünü tırnaklıyodu. Ne bulursa ağzına atıyordu. Böylelikle hergün süpürge yapmaya alıştım.Ben nereye gitsem peşimde oldugu için kendisi Ben süpürge yaparım o kabloyla oynar hatta yer😂 Başka bişeylerle ilgilenir. Yastıkları pat patpatlarım o da patpatlar. Dolabı açarım çamasırları koymak için benden önce içine girer. Bir tek bulaşık makinasına bulaşıkları dizerken zorlanıyorum pis tabakları elliyor. Onu da uyurken yapıyorum. Beraber çamasır atarız sereriz. Her yaptıgımı ona anlatıyorum hadi gel kızım çamasır makinasına atcaz bunları diyince benden önce koşuyo banyoya. Yani bdn bebekle sıkılmadan vakit geçirirken düzenli bir kadın olup çıktım. Her gün parka da çıkıyoruz. Herşeye zaman kalıyor. Hem de her gün temizlik yapılımca haftalık yaptıgın temizliğe göre çok az yoruluyorsun. 1 yaşındaki çocugun söz dinlemesi konusu ise şöyle diyeyim. Daha küçükken dinlemiyordu ama şu anda elinde istemediğim bir şey gördüğümde ver kızım onu dediğimde veriyo. Bizimki herşeyi ağzına sokuyo doğdugundan beri böyle. Bir şeyi ağzına atcak ben hayır diyorum vazgeçiyo bazen de agzına atar gibi yapıp bana bakıp gülüyo oyun yapıyor. Ama çok istediği bir seyi elinden alsam basar çığlığı tabiki çocuk sonuçta. Be. Herseye hayor demeyerek bunu basardım galiba. Katı kurallar çizmedim. O yuzden ver al at topu getir çadırına gir falanca nerde hadi gel benle diyince beni dinliyo kızım. İnşallah faydam olmuştur size.
Yorum için teşekkür ederim. Aslında bunlar güzel şeyler fakat ben hamileyim ve çok yorgunum baya yorgunum kızımda böyle olmadı ama şuan halsizlik var uykunhali var yani istesem belki yaparım ama benim buna gücüm yok sanırım. Ki kızım fazla hareketli bir çocuk öokk fazla onu çnla emredici konuşmadım aslında hiç sebeplerle neden hayır dediğimi hep anlatıyorum ama o kadar kızgın ki anlatamam baba tarafına çekmiş 😂🤣 bazen beni anlıyor ve ses etmiyor ama bir şeyden mahrum kalınca amannnnn ortalık yıkılıyor umarım bu anlatmalarıöın meyvelerini yiyeceğim umutla bekliyorum

1 yaşındaki bir bebeğin,sizi dinlemesini beklemeniz hiç gerçekçi bir beklenti değil.
Çocukların yaş-gelişim özellikleri hakkında
biraz okumanızı,bilgilenmenizi tavsiye ederim.
İsterseniz kitap önerisinde bulunabilirim.
Aslında eğitim mezunuyum fakat konu kızım olunca fazla düşünmüyorum aslında onun dinleyecek yaşta olmadığının farkındayım

Back
X