- 30 Aralık 2020
- 193
- 166
- 23
- Konu Sahibi gulrecelim
-
Evin düzelmesini beklemeyin çünkü siz depresyona girmişsiniz maalesefMerhaba herkese. Çooook dertliyim destan yazabilirim :) okuyanlara yardımcı olmak isteyenlere teşekkür ederim. Konuyu gece açacaktım ağlamaktan gözlerim bulanık görüyordu anca nasip oldu :)
27 yaşında, 11 aylık evli, atanamamış bir öğretmenim. Her konuda oldukça yeteneksizim.
Dün eşim için poğaça yaptım. Pişirirken mutfağı toplayayım dedim tencereleri in içleri berbattı. Porçöz kaynattım. Her yer o kadar dağınık ki elim değdi tüm porçöz halıya döküldü. Siyah halıda turuncu izler oluştu. O esnada poğaçalar yandı. Etraf pislikten dağınıklıktan görünmüyor. Ruhum sıkışıyor ama beceremiyorum ne ev düzenini ne temizliği nede evliliği. Sinirlerim yıprandı artık sürekli ağlamak istiyorum.
Güya pattime bir yerde çalışıyorum. 11/18 arası. Eve geldiğimde bitik oluyorum. Zar zor tek çeşit yemek yapıp yığılıyorum olduğum yere . Aldığım parada para değil. Evde çok bunalmıştım 1 ay çalışayım derken ev eksikleri işte annele günü hediyesi, kendime alışveriş şimdide kurban parası derken ayrılamadım, ne zaman ayrılacağım da muallak. işten de nefret ediyorum. 10.40 ta yataktan kendimi kazıyıp zar zor gidiyorum. Her gün aynı tekrar, her gün pis ve dağınık bir ev. Atanamadım ders çalışamıyorum, ev rezalet, iyi bir iş sahibi olamadım. Ailemle aram bozuk. Özellikle annemle eskiden kalan şeyler çok canımı yakıyor. Annem çok iyi bir insan çok iyi bir anne ama ben ona layık bir evlat asla olamadım. Asla memnun edemedim. Tel kardeşim var oda bana en büyük düşman daha bu yaşında gözünü miras ve para bulamış. Halam ve babannemle birlik oldu arkamdan yapmadıklarını bırakmadılar. Hala devam eve gelme diyor bana :) sebebi yok inanın hiç muhattap olmadım sildim onuda ama insanın canı acıyor nihayetinde kardeş. Arkadaş desen evlendiğim için geldiğim bu şehirde tek arkadaşım yok. Sosyallik sıfır. İçimden gelmiyor. Komşularımı, eşimin kuzenlerini davet edemiyorum ev o kadar kötü ki. Temizlesem 6 ay sürer galiba. Allah'tan eşim toparlıyor azıcık.
Elimin yattığı bir becerim bile yok. Hiçbir ibadetini yapamıyorum bitkinlik ve miskinlikten. Gece sürekli yemek yemek istiyorum 8 kilo almışım şimdiden gören hamil sanıyor. Neden sürekli yemek istiyorum bunu da anlamadım. Bebeğim olursa olsun belki bir renklilik gelir hayatım canlanır azıcık dedim, oda nasip olmadı henüz. Gerçi olsa bakabileceğime dair hiç inancım yo o sebepten 9 aydır eşimin ısrarlarına rağman doktora gitmiyorum. Kendime bakamıyorum daha bebek bir de . Ot gibi derler ya o aynen benim yaşantım. Hayatta ki en büyük şansım biricik eşim. Hep arkamda ama oda bunalacak.
Ben nasıl düzelir nasıl normal ev hanımı kadınlar gibi olurum. Neden bu kadar tembelim. Benim evim ne zaman derli toplu olacak, ne zaman düzgün bir işin olacak
branş ne
yaptığınız part time iş ne
yani atanabilirliğiniz var mı
yılda 10-20alınan bir bölüm ve puanlarınız yüksek değilse gerçekleşebilir hedefler koyun
mesela bu sene kaç özel okul ile görüştünüz, kurs dershane her ne varsa branşınızda
part time işiniz aslında güzel
zira 8.30 18 30 arasında çalışan insanlara göre sizin ekstra zamanınız var
siz neden 13.30,17.30 çalışıyormuş diğer insanlar gibi düşünüyorsunuz mesela
sabah kalkın 7 de demeyin hadi 8 de gayet kahvaltı yapılırken akşam yemeği de pişer
çıkarken atarsınız çamaşırı bulaşığı makineye siz gelinceye kadar yıkanır
bitiş saatini eve giriş saatiniz olarak ayarlar gelince asarsınız
evin çok kirli olduğunu düşünmüyorum öyle yıllanmış kirler vs yoktur zira daha yıl olmamış
evdeki gereksiz cici gelin eşyalarını kaldırın
mutfakta hem de siyah halı ne gereği var
zaten lekelenmiş atın gitsin
karoları silmek halıyı temizlemekten kolaydır hatta su dökülür atarsın iki yaprak kağıt havlu olur biter
yine biblo ıncık cıncık varsa azalt atamıyorsan kutula
giyecekleri de azalt, ortada 5bin tane tişört olmasın ya da kışın hırka
evde giyilecek bir hırka olursa ortada gider nerede bıraktı isen onu alırsın ama hırkayı çıkarıp olduğun yerde bırakıp gidip tekrar dolaptan alırsan olmaz
sonra yetişemiyorum diye değil, yetişmem gerekir mi diye düşünmek lazım
mesela anneniz tüm gün evde miydi, o neler yapardı
ya da çalışıyorsa o nasıl planlardı, bunları düşünün
o tezgahı bugün bir milyonuncu kez sildim diyenleri yahut sürekli temizlik yapıyorum diye foto atanları takipten çıkın
eşinizle durumu paylaşın
eşim topluyor demişsiniz ya mesela neyi topluyor
yani dağınıklığın içinde ne var
bulaşık makinesini aktif kullanın
eşyalarınız muhtemelen yeni, 11 ayda çelik tencereye ne olur ki
koyuyorum makineye pırıl pırıl çıkıyor
hatalı bir uygulamamı yapıyorsunuz
mesela elimde çay kaşığı bile yıkamam ona ayıracağım zamanda boş boş otururum daha iyi
beklentilerinizi kendinize göre ayarlayın
İkinize de çok teşşekğr ederim. Vakit ayırıp anlamak için uzun uzun yazmışsınız.tencereleri porçözle kaynatacak kadar ne olmuş olabilir?
sürekli yemek mi yakıyorsunuz?
yakıyorsanız
neden mesela?
bir işe başlayınca unutup başka bir işe mi girişiyorsunuz? dağınık olabilir misiniz?
kendinize basit rutinler düzenlemeye çalışın.
mesela 10.40'ta değil biraz erken kalkın
kahvaltı yapmaya çalışın
mesela kahvaltı için yumurta haşlarken atıyorum akşama pişirmek için mercimek de haşlayın, salata malzemesini de yıkayın, ayıklayın, bunlar olurken altını kapatmadan, bitirmeden mutfaktan çıkmayın, gibi.
poğaça filan yapmayın zaten kilo aldım diyorsunuz.
salata sebze yemeği gibi şeylere ağırlık verin zaten yaz geldi, mesela program yapın dolaba asın, sabah evden çıkmadan ön hazırlığını yapın, gibi.
severseniz yulaf-mısır gevreği süt düşünebilirsiniz hem pratik hem çeşit olur. hem de yıkama yakma sıkıntısı yok.
ev işlerini deliler gibi yapmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum. daha 1 sene oturulmamış evde 6 ay temizlyecek ne olabilir. kaç oda bu ev?
başlamazsanız hiç bitmez ki.
gözünüzde büyütmeden ufak ufak deneseniz?
oda oda temizleyin mesela?
ya da sadece 1er parça iş yapmayı deneyin belki öyle başlama cesareti bulursunuz? mesela yarın işe gitmeden süpürge tutun.
öbür gün varsa balkonları yıkayın
diğer gün silip toz alın
diğer gün banyo-tuvalet temizleyin.
yani bunları yapınca evde daha ne kadar iş olabilir aklım basmadı. sadece kapı pencere kalıyor onları ben de sürekli silmiyorum. her gün her gün ev silinip çamaşır suyu filan yapılmaz zaten. 2 kişisizin yahu epi topu...
çocuk için acele etmenizin bi anlamı yok yaşınız genç.
giymediğiniz kıyafet filan varsa (özellikle şimdi hem mevsim geçişi hem kilo aldım diyorsunuz) onları kaldırabilirsiniz, yatağınız bazalıysa mesela giymediğiniz kıyafet, çeyizlik olup kulanılmayan eşyalar, fazla nevresrim vs vs bunları hurçlara koyun kaldırın kalabalık olmasın.
neyse esas mesela şu ki:
siz hayattan ne istiyorsunuz?
atanma gibi bir hedefiniz var mı?
part time işinizi sevmiyormuşsunuz başka iş bakacak mısınız?
hayatınıza "renk" gelsin diye değil gerçekten çocuk istiyor musunuz?
motive olacak bir şey bulamamışsınız sanki.
İkinize de çok teşşekğr ederim. Vakit ayırıp anlamak için uzun uzun yazmışsınız.
Matematik öğretmeniyim. Kasiyerlik yapıyorum. Bulaşık makinasını şöyle aktif kullanamıyorum misal yıkandı bitti ya o bulaşıklar yerlerine dizilmiyor. Makinada kalıyor öylece. E bu kez kirlileri dolduramıyorum. Tezgah üstünde koca bir dağ bulaşık birikintsi... Yemek artıkları kuruyor... Onlar çıkarmaya çalış doldur derken zaten 2 saatim gidiyor :) el çabukluğum el becerim sıfır. Zaten tek yaptığım çamaşır bulaşıta saatlerimi alıyor. Annem oflaya poflaya yaptığından 1 saatini alıyor. Az sevsen istekli yapsan hemencecik biter diyor. Ama sevemedim bir türlü.
Kapı pencere evlendiğimizde silinenler daha. Onlara dokunamadım zaten. :) Bir kez çamur yağmıştı yarım yamalak camları silmiştim diye hatırlıyorum sanırım.
Evimde hiç fazlalık yok. Yeni gelin eşyam hiç yok. Aksesuar olarak bir tane büyük çiçeğim (canlı) birde TV ünitesine koyduğum gondol var :) öyle şeylere hiç hevesim de yok zaten. Evi süslemek gibi. Bıkkın haldeyim.
evin her yerinde kıyafet var ama bu kıyafet çokluğundan mı benim düzensizliği den mi kaynaklı bilmiyorum
Ben de balık burcuyum ve cidden melankolik bir kişiliğim var,bunalıma,depresyona çok yatkınım.Geçmişe dönük takıntılarım var onları kafamda kurar kurar hüzünlenir bazen ağlarım,bu herzaman olmaz zaman zaman nöbet gibi vurur.Ama birden de sakinleşir.Su grubundaki balık çift karakterlidir,inişler ve çıkışlar mevcuttur.İçinde bulunduğum durumun farkındayım ve onu idare edebiliyorum.Doktora gidip ilaç kullanmak yerine bunun farkına varıp olayı kontrolüm altına almaya çalışıyorum çoğu zaman da bunu başarıyorum.Temizlik yapmak istememeniz pasaklı olduğunuz anlamına gelmiyor,içinde bulunduğunuz ruhsal bunalım sizi bu şekilde yönlendiriyor.Mesela ben mutsuzsam temizlik yaparım ,yemek yaparım ,bişeylerle oyalanmazsam mutsuzluğum beni daha da dibe çeker.Bazen bunalımdan haz alırım,ondan beslenirim.Korkmayın sayko değilimBalık burcum. Etkiliyor mudur sizce ?
İyice bunalıma giriyorum. Oradaki hanımlar çok titiz maşallah. Priz, mandal kutudunu falan bile temizliyorlar. 1000 yıl düşünsem aklıma gelmez benimBurada ev temizleme konuları var herkes gün gün ne yaptığını yaziyor.
Diger yandan youtubeda da bir cok video var tavsiye edebilirim
Onlardan başlangıç için taktik alabilirsiniz en azindan .Temel seyler bitince priz de önemli şimdiİyice bunalıma giriyorum. Oradaki hanımlar çok titiz maşallah. Priz, mandal kutudunu falan bile temizliyorlar. 1000 yıl düşünsem aklıma gelmez benim
Ahaha ben de ilk yalniz yasamaya başladıktan bir zaman sonra (7-7.5sene önce), evi kontrol edemiyordum cok dagiliyordu. Sonra burada yazismaya basladim o zamanki gruptan how clean is your house serisini öğrendim izledim, çöp evler nasil sahane hale geliyorduİyice bunalıma giriyorum. Oradaki hanımlar çok titiz maşallah. Priz, mandal kutudunu falan bile temizliyorlar. 1000 yıl düşünsem aklıma gelmez benim
Yavvv ne psikoloğu millet de anlamıyor mu nedir!! Kadın param yok az paraya bir iş buldum diyor nasıl gittin o psikoloğa!!!!Merhaba herkese. Çooook dertliyim destan yazabilirim :) okuyanlara yardımcı olmak isteyenlere teşekkür ederim. Konuyu gece açacaktım ağlamaktan gözlerim bulanık görüyordu anca nasip oldu :)
27 yaşında, 11 aylık evli, atanamamış bir öğretmenim. Her konuda oldukça yeteneksizim.
Dün eşim için poğaça yaptım. Pişirirken mutfağı toplayayım dedim tencereleri in içleri berbattı. Porçöz kaynattım. Her yer o kadar dağınık ki elim değdi tüm porçöz halıya döküldü. Siyah halıda turuncu izler oluştu. O esnada poğaçalar yandı. Etraf pislikten dağınıklıktan görünmüyor. Ruhum sıkışıyor ama beceremiyorum ne ev düzenini ne temizliği nede evliliği. Sinirlerim yıprandı artık sürekli ağlamak istiyorum.
Güya pattime bir yerde çalışıyorum. 11/18 arası. Eve geldiğimde bitik oluyorum. Zar zor tek çeşit yemek yapıp yığılıyorum olduğum yere . Aldığım parada para değil. Evde çok bunalmıştım 1 ay çalışayım derken ev eksikleri işte annele günü hediyesi, kendime alışveriş şimdide kurban parası derken ayrılamadım, ne zaman ayrılacağım da muallak. işten de nefret ediyorum. 10.40 ta yataktan kendimi kazıyıp zar zor gidiyorum. Her gün aynı tekrar, her gün pis ve dağınık bir ev. Atanamadım ders çalışamıyorum, ev rezalet, iyi bir iş sahibi olamadım. Ailemle aram bozuk. Özellikle annemle eskiden kalan şeyler çok canımı yakıyor. Annem çok iyi bir insan çok iyi bir anne ama ben ona layık bir evlat asla olamadım. Asla memnun edemedim. Tel kardeşim var oda bana en büyük düşman daha bu yaşında gözünü miras ve para bulamış. Halam ve babannemle birlik oldu arkamdan yapmadıklarını bırakmadılar. Hala devam eve gelme diyor bana :) sebebi yok inanın hiç muhattap olmadım sildim onuda ama insanın canı acıyor nihayetinde kardeş. Arkadaş desen evlendiğim için geldiğim bu şehirde tek arkadaşım yok. Sosyallik sıfır. İçimden gelmiyor. Komşularımı, eşimin kuzenlerini davet edemiyorum ev o kadar kötü ki. Temizlesem 6 ay sürer galiba. Allah'tan eşim toparlıyor azıcık.
Elimin yattığı bir becerim bile yok. Hiçbir ibadetini yapamıyorum bitkinlik ve miskinlikten. Gece sürekli yemek yemek istiyorum 8 kilo almışım şimdiden gören hamil sanıyor. Neden sürekli yemek istiyorum bunu da anlamadım. Bebeğim olursa olsun belki bir renklilik gelir hayatım canlanır azıcık dedim, oda nasip olmadı henüz. Gerçi olsa bakabileceğime dair hiç inancım yo o sebepten 9 aydır eşimin ısrarlarına rağman doktora gitmiyorum. Kendime bakamıyorum daha bebek bir de . Ot gibi derler ya o aynen benim yaşantım. Hayatta ki en büyük şansım biricik eşim. Hep arkamda ama oda bunalacak.
Ben nasıl düzelir nasıl normal ev hanımı kadınlar gibi olurum. Neden bu kadar tembelim. Benim evim ne zaman derli toplu olacak, ne zaman düzgün bir işin olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?