hiçbir şeyin fayda etmediği zaman

Pestososlumakarnam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2021
1.548
1.522
83
İki yıldır inanın her hafta şehrin en iyi psikoloğuna gidiyorum kadın çaresizliğimi bildiği için iki yıldır fiyatı iki katına çıkmasına rağmen aynı fiyattan alıyor.

yüzlerce travma aynı zamanda günlük hayatta travma yüzünden yaşadığım şeyler… iki Yıldır o kadar çok çabaladım ki baya da şeyi çözdük ama tükendim.psikiyatri ile eş zamanlı gidiyoruz ilaç yardımı da alıyorum.

iki yılın sonunda büyük travmalarıma ancak geçebildik ama ben tükendim hem maddi hem manevi.
Şuan öğürme krizim tuttu ve kadına ulaşamıyorum tatil günü hakkım yok ulaşmaya da.

anne baba aile arkadaş kuzen yabancı biri arayabileceğim gel diyebileceğim kimse yok.

Ağır geldiği için içemediğim yüksek dozda uyku ilaçları son zamanlarda o kadar cazip geliyor ki.
Hepsini içeyim travması da bitsin derdi de bitsin diyorum.

Haftada bir seansım var fiks. Ama ben iki seans arası mutlaka bunu yaşıyorum yani 3 günde bir gitmem gerekiyor

bu kadar uzun terapi alan var mıdır aranızda yada atlatan güzel günler gören belki okurum ne güzel derim şuan sadece bi yerlere yazmam gerekiyordu.
Teşekkürler okuduğunuz için

Ablacım derdin nedir peki? Buraya yazarsan insanlar da öneride bulunur. Travmaların neler?

Boşver uyku ilacını falan çikolata yok mu? Bir paket aç yanına da kahve koy ohhh mis.
Denedim yazmayı. Sadece halimi görüp kendi haline şükrettiler yada daha beterini örnek gösterdiler “bak sen istismara uğradın ama ölmemişsin öldürülenler de var” gibi

Belki başka bir çaresi vardır. Derdini anlatırsan yardımcı olacak birileri olabilir burada.
Terapiste bağımlılık geliştirmiş olabilirsiniz, iki seans arası bunu sürekli yaşıyorsanız.
Hayatta insana iyi gelecek nice güzellik var. Terapist ve psikaytr elbette gerekli ancak hayatı yaşamaya başladıkça onlara olan ihtiyaç azalarak bitiyor.

Denedim yazmayı. Sadece halimi görüp kendi haline şükrettiler yada daha beterini örnek gösterdiler “bak sen istismara uğradın ama ölmemişsin öldürülenler de var” gibi

Yazın gitsin yaf, dertleşin. Yazınca konuşunca zehir akıp gidiyor. Çocukken istismara mı uğradınız?

Olur mu öyle şey! İstismarla ölümü kıyaslamak da yani!
Lütfen yazın, elbet aramızdan birileri ile frekansınız tutar. İyi gelir belki?

Su uyku ilaci meselesini zamaninda düsünmüs olan biri olarak yaziyorum: O fikri aklinizdan ilk önce bir atin. Ölmek care gibi görünüyor belki, ama siz aslinda hayatin bitmesini degilde, acinin bilmesini istiyorsunuz. Bazi insanlar senlerce tedavi görür, bazilari daha kisa. Bu yasananlara bagli. Sahsen profesyonel destekli terapiyi seneler önce biraktim, ama isin gercegi her gün kendimi iyilestiriyorum. Bazi günler normalde oldugum gibi güclü olamiyorum. Orasi da normal. Iyilesmek düz giden bir yol degil. Su ands zayif bir sürecte olabilirsiniz, yorucu bir terapi dönemi atlatmissaniz hele yorgun hissetmeniz normal. Travmalarla savasmak yorucudur. Kendinizi birakmayin

yazdıklarınıza bakılırsa çok büyük şeyler yaşamışsınız. ama bence çokta güçlü olmaya, destek görmeye hayata tutunmaya çalışıyorsunuz. iki yıl uzun bir süre belki doktorunuz çok iyidir size de iyi geliyodur ama başka biriyle daha mı görüşseniz bende emin olamadım. belki farklı birine anlatmak, farklı fikirler almak iyi olur

Seansa bağımlıyım ben. Kimsem yok. Ders çalışmam lazım mesela hedef koydum tutunayım diye hayata. Öğürüyorum yemek yiyemiyorum ve psikoloğun söylediği şeyleri yapıyorum sakinleşmek için.
Ve önümü de görüyorum aylar önce tıkandım zorla zorla bugüne geldim daha da ilerleyemem artık

yeni bi psikolog demek her şeyi baştan anlatmak demek. Bu tabiri caizse ciğerime kadar biliyor karsısına oturduğum da elimden kolumdan anlıyor. gücüm yok başkasına gitmeye

Doktor ya da psikolog değişikliği iyi gelebilir. İşinde çok iyi olsa da elinden geleni yapsa da bazen size iyi gelmez. Psikiyatristle de terapiye devam ediyor musunuz sadece ilaç mı yazıyor? İlaç dozunda veya ilaçta değişiklik yapıldı mı?

Gecen hafta 2 3 sakinlestirici icmeyi bile dusundum
Allah herkese tasiyabilecegi kadar yuk verir
Unutmayi denediniz mi ben cogu seyi sildim silmek zorunda kaldim
Hatirladikca bastiriyorum bilincaltima

Sizi su anda en cok korkutan sey nedir?

yeni bi psikolog demek her şeyi baştan anlatmak demek. Bu tabiri caizse ciğerime kadar biliyor karsısına oturduğum da elimden kolumdan anlıyor. gücüm yok başkasına gitmeye
çok yalnız kalmışsınız ve kimseyle görüşmeyip yapacak başka yapacak birşey de olmadığından sadece psikolog ile görüşüp onun dışında sanırım sürekli yaşadıklarınızı düşünüyosunuz. bazen geçmiş susmuyor malesef sürekli hafızanda tekrarlıyor. büyük şeyler öyle tamamen geçmez illa ki izi kalır ama en iyi yolu da başka şeylere odaklanmak. bir hobi edinmek, bir aktivite yapmak. ben şuan 1000lik puzzle ile uğraşıyorum sıkıntıdan mesela. tabi bunları yazarken sizin olayların bu kadar basit olmadığını da biliyorum ama başka birşey söylemek aklıma gelmiyor

Bundan iyisi yok sadece benim o kadar çok travmam var ki birini iyileştirirken diğeri tetikleniyor diğerini iyileştirirken başkası kanıyor
Terapistinizle yol alamıyor olabilirsiniz artık, belki konuşup başkasına gecebilirsiniz

Her karanligin bir sonu var unutma, şuan yapacak birşeyin yoksa çok dışarıya dolaş biraz hatta alış veriş yap bilmiyorum açık hava iyi gelir belki, şuan ki buhranlardan kurtulursun ve kendini sakın hafife alma, belli ki yaşadığın ağır şeyler ve sen hala tutunmaya çalışıyorsun kendini salmiyorsun, bunlar herkesin yapabileceği şeyler değil...lütfen kıymetini bil ve daha çok asil hayata, yaşadığımız ve başımıza gelenler bizim suçumuz değil ,cezasıni kendine kesme...çocukken ben de yaşadım istismar inan hiç çıkmıyor aklımdan ama bir şekilde yaşıyorum devam ediyorum, çocuğum var öyle korkuyorum ki onun da başına gelir diye, ben yaşadıklarından sonra çok düşkün olduğum babama bile yaklaşamadim ya o da kötü şeyler yaparsa diye, halbuki babam asla öyle bir insan değildir, zamanında babamın dizinden inmeyen bir çocukken yıllar sonra anca sarilabildim babama...herşey geçiyor yeter ki işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…