Hiçbir yere yakışmıyorum

Size şöyle söyleyeyim otobüste yanına oturduğum kadın sen evlenme çok ezilirsin demişti paranı da iyi yere koy kaptırma demişti. Elimde para yoktu. Kadınla konuşmadım bile yüzüme baktı ve bunları söyledi. Eşimin bayan bekar kuzeni nasıl bebek bakmam gerektiğini anlatıyor bana. Bunlar gibi şeyler
Konu cok ilginç geldi bana.. Özgüven sorunu var bu kesin ama dısarıdan hiç tanımadıgınız insanların bile yorum yapması cok enteresan geldi gercekten.. Durusunuzda da bir problem var sanırım.. dik duruş özgüven göstergesidir. Buna dikkat edin.. Kendini sevme kendine deger verme meditasyonlarına bakabilirsiniz Youtubedan.. Faydası olacaktır.

Sanırım dünya böyle bir yer oldu artık. İnsanların iyi olmaları yetmiyor. Becerikli ve ya zeki olmaları da önemsenmiyor. Ne kadar gözlerine sokarsanız, açıkçası ne kadar kendinizi "pazarlamayı" bilirseniz o kadar harika bir insan oluyorsunuz. "Bu iyi bir fikirmiş ben de uygulayayım" demeniz sizi tavsiyeye muhtaç gibi gösteriyor artık. "Aaa olur mu ben böyle böyle yapıyorum sende yap, o öyle olmaz" falan demeniz gerekiyor.
Bakıyorum kimin en pahalı arabası varsa, kim daha güzel ev aldıysa herkes onunla kanka olma derdinde😀 o kadar şuursuz bir topluluk haline geldik.

Patavatsızlara cevabını vermez kendinizi hor görmeye başlarsanız, daha çok patavatsızlığa maruz kalırsınız. Kendinize değer verin. Siz biblo değilsiniz ki bir yere yakışasınız. Ki saraylardaki en değerli biblo bile başka bir yerde eğreti durabilir. Herkes olması gereken yerde değerli. Sizde bu topluluğa göre değilsiniz. Uzaklaşın ve kendinizi ezdirmeyin.

Yalnız nasıl da felsefik bir gadınım:confused:

Deveninde boyu uzun ama esek onden gidip yol gosteriyor babacim de. Ne guzel isinde gucundesin asagilancak bi yanin yok. En guzeli annesin. Bak ben ehliyet sinavina 4 kere girdim alamadim. Tebrik ederim seni. Sorsan vites nerde hala dusunuyorum 😂

Üzgünüm ama öyleyim çok yumuşak kalpli çok sade çok düz biriyim.
Kimse kimseyi bu kadar değersiz hissettiremez, yüreğini örseleyemez. O akrabanıza kızamadım bile demişsiniz; aksine öyle bir haddini bildirmeliydiniz ki, ağzını açamamalıydı bir daha. Otobüsteki herhangi biri bile hakkınızda yorum yapıyor, sessiz kalmamalısınız, lütfen bir dahakine haddi olmadığını ve susmasını söyleyin insanlara. Sadece bunu söyleyin.

Her şey dış görünüş değil, ne olmuş minik bir kadınsanız? Kimi insan uzundur, kimi kısa, kimi şişman kimi zayıf. Kimsenin kimseye karşı üstünlüğü yok aslında, herkes kendine has. Ben olayın aurada, özgüvende olduğunu düşünüyorum. Kendinizin farkına varın. Üniversite mezunu, memur, ekonomik özgürlüğü olan, araç kullanan, evli, barklı, çocuklu bir kadınsınız. Ne güzel saymışsınız, hayatta öyle bir aileye rağmen çok şey başarmışsınız. O omuzlarınız niye düşük? Niye pısıyorsunuz bir köşeye? O ağzınızı az da olsa bir açsanız, kısık da olsa sesiniz çıksa, gerisi gelecektir; hatta daha gür gelecektir.

Beni pek sevmeyen biraz da patavatsız bir akrabamız bana açık açık demişti ki hiçbir yere yakışacak bir şey değilsin. Kadına kızamadım bile. Patavatsız diyip geçtim ama içten içe ben de öyle olduğumu biliyorum. Mesela eşimin tarafı akrabaları ile oturduğumuzda eğreti duruyorum. Herkesin birbirinin arkasından konuştuğunu biliyorum. Gülerek laf sokmalar, birbirlerinin maddi durumlarını, evlerini karşılaştırmaları. Niye bu insanların arasındayım diye düşünüyorum o an. Dışarıda bir işim olsun. Banka, hastane, posta, gibi normal yerlerde de beceriksiz gibi gözüküyorum. Tanıdığım tanımadığım herkes beni görünce aşağılayarak tavsiye vermeye başlıyor. Ve ben aileme kızıp duruyorum beni bu hale getirdikleri için. Çocukluğum ve gençliğim horlanarak geçti. Boyum kısa olduğu için babam senden utanıyorum derdi. Topuklu giyerdim hayat kadınlarına benziyorsun derdi. Annem de aynı. Neyse kısaca dışımı görenler hiçbir şeyden anlamadığımı zannediyor. Üniversiteye dereceyle girdim, memurum, bir tane bebeğim var, araba kullanabiliyorum, çok güzel yemekler yapabiliyorum. Yapabiliyorum yani kendimce bir şeyler. Şimdi size soruyorum. Kendimi nasıl iyi anlatabilirim. Kendimi nasıl iyi gösteririm demiyorum. Olduğum gibi olduğum kadar göstersem yeter zira 🙄 kendine güven falan diyeceksiniz ama olmuyor. Aileme beni bu hale getirdikleri için kızmakla geçiriyorum zamanı. Beni anlamanızı bekliyorum ve desteklerinizi hissetmek beni tetikler inşallah
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Horlanan çocuklar da bu oluyor bende benzer şeyler yaşadım. Pskologun faydasini gorebilirsin. Imkanınız kisitliysa Tuna Tuner Aşkım Kapismak vb videolari iyi gelecektir. Kimseyi büyük görme sen ki uni yi dereceyle bitirmissin değerini farkında olduğunu her gün söyle kendine ki iyice içselleştir.

Geçenlerde bir karikatür gördüm.
"Neler başardığımı unutturmuş olmalılar, yoksa 'Neler başaramadım acaba?' diye kendime dert edinmezdim." yazıyordu. Sizin durumunuzu da buna benzettim. Profesyonel yardım almanız gerekli. Farkındalığınız yüksek, psikolojik yardım sizi çok iyi bir yere getirebilir❤️

Beni pek sevmeyen biraz da patavatsız bir akrabamız bana açık açık demişti ki hiçbir yere yakışacak bir şey değilsin. Kadına kızamadım bile. Patavatsız diyip geçtim ama içten içe ben de öyle olduğumu biliyorum. Mesela eşimin tarafı akrabaları ile oturduğumuzda eğreti duruyorum. Herkesin birbirinin arkasından konuştuğunu biliyorum. Gülerek laf sokmalar, birbirlerinin maddi durumlarını, evlerini karşılaştırmaları. Niye bu insanların arasındayım diye düşünüyorum o an. Dışarıda bir işim olsun. Banka, hastane, posta, gibi normal yerlerde de beceriksiz gibi gözüküyorum. Tanıdığım tanımadığım herkes beni görünce aşağılayarak tavsiye vermeye başlıyor. Ve ben aileme kızıp duruyorum beni bu hale getirdikleri için. Çocukluğum ve gençliğim horlanarak geçti. Boyum kısa olduğu için babam senden utanıyorum derdi. Topuklu giyerdim hayat kadınlarına benziyorsun derdi. Annem de aynı. Neyse kısaca dışımı görenler hiçbir şeyden anlamadığımı zannediyor. Üniversiteye dereceyle girdim, memurum, bir tane bebeğim var, araba kullanabiliyorum, çok güzel yemekler yapabiliyorum. Yapabiliyorum yani kendimce bir şeyler. Şimdi size soruyorum. Kendimi nasıl iyi anlatabilirim. Kendimi nasıl iyi gösteririm demiyorum. Olduğum gibi olduğum kadar göstersem yeter zira 🙄 kendine güven falan diyeceksiniz ama olmuyor. Aileme beni bu hale getirdikleri için kızmakla geçiriyorum zamanı. Beni anlamanızı bekliyorum ve desteklerinizi hissetmek beni tetikler inşallah
Öncelikle patavatsız ve kötü niyetli insanların sözlerine gülüp geçmeyecek, gereken cevabı vereceksiniz ki bir daha size birşey söyleme hakkı bulmasınlar kendilerinde.Siz susarsanız insanlar size yüklenir,söylediklerine ilk siz inanmışsınız, onlar söyledikçe ve siz cevap vermedikçe söylemeye devam edecekler, hatta bunun dozunu artıracaklar, sizde inanıp iyice dibe gideceksiniz.Kimsenin size böyle davranmasına izin vermeyin, önce kendiniz kendinize değer verin.Şöyle düşünün mesela o yapılan size değil çocuğunuza yapılsa nasıl bir tepki verirsiniz onu korumak için?kendinizi de aynen öyle koruyun.Zamanla sizde durumu aşarsınız ve insanlarda bir daha bu saygısızlığı yapmaz

Bir gün birisini bozun yapın bunu. O akrabanız mesela ne cüretle öyle bir cümle kurabilir.
Yapabiliyorsanız psikolojik destek alın, maddi manevi imkan yoksa İnternetten uzman videoları izleyin, beden dili özgüven hakkında.
Eşiniz nasıl bu konuda?
Siz değerlisiniz bence boşboğaz insanların cümleleri ile kendinizi yargılamayın.
Aileniz çok hatalı davranmış bunun bedelini daha fazla ödetmeyin kendinize. Susmayın, pısmayın😉

Boyum 1.58 eşim 1.90 tek bir gün bile boyumla ilgili kompleks duymadım.En sevdiğim ayakkabı babet yazın parmak arası terliktir.Once sen kendine güveneceksin.Daha öncede yazmıştım bazı insanlar köpek balığının kan kokusu alması gibi nerede kendine güvenmeyen biri varsa onu iyi tespit eder.Bunun sebebi de beden dilidir.

Üzgünüm ama öyleyim çok yumuşak kalpli çok sade çok düz biriyim.
Siz kendinizi gerçekten sevin, iyi davranın etrafıniza o enerjiyi verin. Bakin o zaman göreceksiniz ki Insanlar da size karşı kendilerine çeki düzen verecekler.

Babanız deseniz öncelikle o tip bir insanı kimse memnun edemez. Belli ki mutsuz, enerji emen bir insan.

Bir insan, evladını koşulsuz sevemiyorsa mutlaka mutsuzdur, kötüdür. Babanız da olsa böyle insanlara mesafe koyun. Bırakın size, sesinize hasret kalsın.

Bazı şeyleri değiştirmek kolay değil , hele ki vampir akrabalarla baş etmek hiiiiççç kolay değil . Bence eşinizle konuşun , başka bir yere tayininizi isteyin . Hayat başkalarını düzeltmeye çalışacak kadar uzun değil .

Bir zamanlar ben
Yerinde olsam umursamaz dinlemiyormus gibi yapardım
Hm doğru diyor bir ara yaparım gibi
Gereksiz cevaplar
Ay dalmışım
Falan filan

Sizin kendinizi nasıl gördüğünüz, önemli. Siz kendinizi nasıl görürseniz herkes te öyle görür aslında. Ünüversiteye dereceyle girmişsiniz. Kaç kişi, yapabilşyor ki bunu. Tebrik ederim harika birşey. Memusunız işiniz var. Sağlıklı mısınoz tamamdır. Hayatın tadını çıkaracaksınız. Kimseye de ispatlamak zorunda değiliz kendimizi. Hayat akıyor zaman hzılı geçiyor. Sizi eleştiren insanlar, onalrın istediği hibi olsanız madalya da takmazlar zaten. Kendinizi ait hissetmediğiniz, ortamlar hepimizin zaman zaman yaşadığı bir durum. Ben benzer ortamlarda O an eşlik edebildiğim kadar eşlik ederim ama sıkılırımda mutlaka. Ama nasılsa geçici. Eleştirileri çok ciddiye almak veya umursamamak bizim tercihiniz oluyor aslında genelde. Ve ciddiye aldıkça etkilenip elimiz ayağımız dolaşıyor ve beceriksizim glaiba durumu olabiliyor. Zeki ve başarılı birisiniz daha ne olsun. Hayatın tadını çıkarın 🤗

Size yaptıkları gibi siz de onlara acımasız davranıp verin ağızlarının payını hiçbir lafın altında kalmayın anneniz bile olda kimsenin sizi aşığalamaya hakkı yok bırakın ailenize kızmayı bundan sonra kimsenin sizi böyle kırmasına müsade edecek kadar yüz vermeyin herkese haddini bildirin

Yerine göre davranmak çok önemli.
Bu toplum tevazu sahibi insanı ezik sanıyor.
Bilgi görgü kültür felan hikaye.
Böyle patavatsız reklamci işgüzar insanların öne çıkarıyor.
Ben bu durumda eşinizi merak ettim onun size davranışı nasıl?
Aile konusuna katılıyorum.
Aileniz yanlış yapmış ama bunu kendiniz bir çok tedavi yoluyla aşabilirsiniz.

Bir gün birisini bozun yapın bunu. O akrabanız mesela ne cüretle öyle bir cümle kurabilir.
Yapabiliyorsanız psikolojik destek alın, maddi manevi imkan yoksa İnternetten uzman videoları izleyin, beden dili özgüven hakkında.
Eşiniz nasıl bu konuda?
Siz değerlisiniz bence boşboğaz insanların cümleleri ile kendinizi yargılamayın.
Aileniz çok hatalı davranmış bunun bedelini daha fazla ödetmeyin kendinize. Susmayın, pısmayın😉
Biliyor musunuz eşim de ilk başta bana sürekli akıl vermeye çalışıyordu ama sonra beni anlamaya başlayınca yaptığım yemeği yaptığım temizliği gördükçe vay be sen ne kadar yeteneklisin diyor. Hatta bazen şöyle der. İnsanların anlayamayacağı kadar iyisin

Şehrinizdeki basarili psikologları bulun. Muhakkak gidin. Bambaşka bir insana dönüşeceksiniz eminim. Size söylenenleri kabul etmeyen. "Hayır, beni böyle tanımlanamazsınız!" diye ayağını yere vuran, sizi üzenlerle aranıza isteyerek mesafe koyabilen biri olacaksınız.

Bazı şeyleri değiştirmek kolay değil , hele ki vampir akrabalarla baş etmek hiiiiççç kolay değil . Bence eşinizle konuşun , başka bir yere tayininizi isteyin . Hayat başkalarını düzeltmeye çalışacak kadar uzun değil .
:KK70: kişinin tavrı bu akrabadan kaçsa yarın komşusu ya da arkadaşı yapacak tayin istiyorum taşınmak istiyorum vs de dememiş konu sahibi böyle bir fikir vermek nerden aklınıza geldi şaşırtıcı bir yorum.

"Hayat kadınlarına benziyorsun."lafını babanız mi dedi?İnşallah yanlış anlamışımdır.Bu ülkede memur olmak birçok insanın hayali,iyi bir yardım alarak alabilirsiniz İnşallah bu durumu.

Back
X