Hiçbir yere yakışmıyorum

Beni pek sevmeyen biraz da patavatsız bir akrabamız bana açık açık demişti ki hiçbir yere yakışacak bir şey değilsin. Kadına kızamadım bile. Patavatsız diyip geçtim ama içten içe ben de öyle olduğumu biliyorum. Mesela eşimin tarafı akrabaları ile oturduğumuzda eğreti duruyorum. Herkesin birbirinin arkasından konuştuğunu biliyorum. Gülerek laf sokmalar, birbirlerinin maddi durumlarını, evlerini karşılaştırmaları. Niye bu insanların arasındayım diye düşünüyorum o an. Dışarıda bir işim olsun. Banka, hastane, posta, gibi normal yerlerde de beceriksiz gibi gözüküyorum. Tanıdığım tanımadığım herkes beni görünce aşağılayarak tavsiye vermeye başlıyor. Ve ben aileme kızıp duruyorum beni bu hale getirdikleri için. Çocukluğum ve gençliğim horlanarak geçti. Boyum kısa olduğu için babam senden utanıyorum derdi. Topuklu giyerdim hayat kadınlarına benziyorsun derdi. Annem de aynı. Neyse kısaca dışımı görenler hiçbir şeyden anlamadığımı zannediyor. Üniversiteye dereceyle girdim, memurum, bir tane bebeğim var, araba kullanabiliyorum, çok güzel yemekler yapabiliyorum. Yapabiliyorum yani kendimce bir şeyler. Şimdi size soruyorum. Kendimi nasıl iyi anlatabilirim. Kendimi nasıl iyi gösteririm demiyorum. Olduğum gibi olduğum kadar göstersem yeter zira 🙄 kendine güven falan diyeceksiniz ama olmuyor. Aileme beni bu hale getirdikleri için kızmakla geçiriyorum zamanı. Beni anlamanızı bekliyorum ve desteklerinizi hissetmek beni tetikler inşallah
Kendini boyle gordugun.icin insanlar da seni boyle goruyo saniyosun. Ben de itilerek otelenerek dayak kotek buyudum. Benim de ayni apartmanda oturdugum en yakin akrabalarim hatta annemin kiz kardesleri beni ayni senin kendini dusundugun gibi gorurler. Ama kimin nasi gordugunden banane ki. Kendi degerimi ancak ben belirlerim. Ben bana cok degerli ve biricigim. Hepsi gotumu yesin😁😁

"Hayat kadınlarına benziyorsun."lafını babanız mi dedi?İnşallah yanlış anlamışımdır.Bu ülkede memur olmak birçok insanın hayali,iyi bir yardım alarak alabilirsiniz İnşallah bu durumu.
Daha neler dediğini söylesem ağzınız açık kalır. En son çocuğuma elin p.içi dedi ve bağımı kopardım.

"Hayat kadınlarına benziyorsun."lafını babanız mi dedi?İnşallah yanlış anlamışımdır.Bu ülkede memur olmak birçok insanın hayali,iyi bir yardım alarak alabilirsiniz İnşallah bu durumu.
Aslinda insanlar donem donem rahatsizlanabilirler,saglik sonucta..
Eger Bir Baba bunu kizini demis ise o donem icerisinde soz konusu babanin agzi diare olmustur.
Yazmayacaktim ama dayanamadim,konusu sahibesi de kusuruma bakmasin.

Ailenin toz bezi yaptığını kimse salonuna örtü diye sermezmis🍀 tabiri caizse en başta aileniz size kendinizi değersiz hissettirmis ki siz hiçbir yere veya hiçbir şeye kendinizi layık görmüyorsunuz. Çözüm ise ciddi bir destek bence 💙

Mesela kaç kardeşimiz?
Tüm çocuklar mi sizin gibi?
Aile önemli ama biraz insan kendi de girisimci olacak kendini yenileyecek.
Siz de susup oturmayın.
Sonuçta okuyup atanmışsiniz.
Sizi geliştirecek kitaplar okuyabilirsiniz.
İnsan aslında çok aşamalı süreçlerden geçiyor.
Tek aile ile değil yaşantımız.
Çok sosyal varligiz kendimizin farkında olacak arkadaşlar edinebiliriz.
Bir çok tedavi yöntemleri var araştırarak bulabilirsiniz.
O onu der bu bunu der.
Biraz da biz belirleriz.

Ben de kendimi gösteremiyorum. İş yerinde yurtdışıyla telefonla ingilizce konuşan bir kız karşıdakine anlatamamıştı sonra bana dönüp anlamıyor bir türlü basit konuşuyorum yani sen bile anlarsın demişti konumumdan dolayı. Oysa ki ingilizcede fena değilim okulda en yüksek ortalamaya sahiptim. Aslında konumumdan değil de ben neden oluyorum kendimi gösteremem yani.
Benim de en büyük derdim bu. Millet en basit excel komutlarını öğretmeye çalışıyor oysaki biliyorum zaten. Bilgisiz görünüyorum…

Beni pek sevmeyen biraz da patavatsız bir akrabamız bana açık açık demişti ki hiçbir yere yakışacak bir şey değilsin. Kadına kızamadım bile. Patavatsız diyip geçtim ama içten içe ben de öyle olduğumu biliyorum. Mesela eşimin tarafı akrabaları ile oturduğumuzda eğreti duruyorum. Herkesin birbirinin arkasından konuştuğunu biliyorum. Gülerek laf sokmalar, birbirlerinin maddi durumlarını, evlerini karşılaştırmaları. Niye bu insanların arasındayım diye düşünüyorum o an. Dışarıda bir işim olsun. Banka, hastane, posta, gibi normal yerlerde de beceriksiz gibi gözüküyorum. Tanıdığım tanımadığım herkes beni görünce aşağılayarak tavsiye vermeye başlıyor. Ve ben aileme kızıp duruyorum beni bu hale getirdikleri için. Çocukluğum ve gençliğim horlanarak geçti. Boyum kısa olduğu için babam senden utanıyorum derdi. Topuklu giyerdim hayat kadınlarına benziyorsun derdi. Annem de aynı. Neyse kısaca dışımı görenler hiçbir şeyden anlamadığımı zannediyor. Üniversiteye dereceyle girdim, memurum, bir tane bebeğim var, araba kullanabiliyorum, çok güzel yemekler yapabiliyorum. Yapabiliyorum yani kendimce bir şeyler. Şimdi size soruyorum. Kendimi nasıl iyi anlatabilirim. Kendimi nasıl iyi gösteririm demiyorum. Olduğum gibi olduğum kadar göstersem yeter zira 🙄 kendine güven falan diyeceksiniz ama olmuyor. Aileme beni bu hale getirdikleri için kızmakla geçiriyorum zamanı. Beni anlamanızı bekliyorum ve desteklerinizi hissetmek beni tetikler inşallah
Kendinizi daha iyi anlatmayın. Ama insanları da umursamayin.♥️

İş sende biter aslında. Sen kendini nasıl görürsen öyle yansıtırsın.
Mezunsun evladın var araba kullanıyorsun her şeyin üstesinden gelmişsin ama kendini yükseğe koyamamışsın. Kendini sevmeyi başaramamışsın. Ailene ispat halinde geçmiş ömrün ama hep kendini üzmüşsün.. yapma bunu kendi değerinin farkına var.

Ah canım ailenden ne gördüysen öyle büyümüşsün,bebegin var senden ne görürse oyle büyür o yuzden dik dur cok muhatap olma cok o konulara girme sen bence fazlasıyla yeterli sin.giymine dikkat et marka seyler giy.onların sana o bakısı asagılama amacıyla degıl kıskanclıktan bakıyolar.cunku sen onlara göre fazlasın ve onların ortamında onlara uyum saglamadıgın ıcın onları begenmıyormus gibi gorunuyorsun onlarda seni asagı cekecek laflar sarfediyolar.dusunme bunları işine gucune keyfine bak kıskanıyolar belli. Boy kısalığı herzaman avantajdır bende kısayım 152 esim 186 önceleri biri boyla ilgili bişey dese uzulurdum ama smdı cok seviyorum boyumu esimle olan uyumumuzu.boya lafa onlara hiç takılma keyfinize bakın.

Kendinizi sevin ve size böyle davrananlara karşı kendinizi savunun. Anne babanız dahi olsa kimseyi bir daha size bunları söyleyecek cesareti vermeyin. Size o kadar yaklaşmalarına izin vermeyin ve araya mesafe koyun. Inanın böyle akraba dostu kaybetmek kendinizi kazanmayı sağlar size bir şey kaybettirmez. Zaten kendi ayakları üzerinde duran bir kadınsınız birçok şeyi başarmışsınız kendinize algınız nasılsa çevreye yansıyan da o oluyor. Kendinizle ilgili olumlu şeylere odaklanin. Yoksa kimse mükemmel değil.

Bence siz onlara değil onlar size yakışmıyor.
Siz kendinize nasıl bakarsanız etrafınızdakilerde öyle bakar ve görür.
Öncelikle kendinize bu şekilde bakmayı bırakın.
Ve en önemlisi maddi imkanınız varsa bir psikoloğa gidin çok yardımcı olacaktır eğer yoksa da bu yönde youtube de çok güzel içerikler var bulup izleyebilirsiniz onlarda size baya iyi gelecektir.

Size şöyle söyleyeyim otobüste yanına oturduğum kadın sen evlenme çok ezilirsin demişti paranı da iyi yere koy kaptırma demişti. Elimde para yoktu. Kadınla konuşmadım bile yüzüme baktı ve bunları söyledi. Eşimin bayan bekar kuzeni nasıl bebek bakmam gerektiğini anlatıyor bana. Bunlar gibi şeyler
Allahim yarabbim o jasbam bekarken çocuk bakmayı ne bilir acaba.
Sizin varya yerinizde olsaydım dünyayı yakmistim.
Bana çocuğuma nasıl bakmam gerektigini söyleyecek kadın yada adamın armoni karislarim.
Siz bir memursunuz ne güzel işiniz var maaşınız var ekonomik özgürlüğünüz var kimseye kendinizi ezdirmeyin.hickimswnin fikrine ihtiyacınız yok.
İsinle maasinla kendi bilgilerinle döv onları

Bu kadar şeye sahip olup ozguvensiz olmak cidden şaşırtıcı. Pasif olmayın neler başarmışsınız. Çok fazla mütevazi olan kişilere herkes, yapamadıklarını der akıl verir ego tatmin eder. Herseyin fazlası zarar.

Bekar kız size bebek bakimiyla ilgili bilmişlik yaparsa siz de canım benim bende çok biliyorum derdim ,ama ne kadar bilirsen bil her çocuğun gelişimi huyu kendine özel. Cahillik dönemi işte insan bilirim sanıyor teori ve uygulama farklı deyin.

Sen kendini sevmezsen herkes seni ondan vurur. Kendini sev beğen kabul et.

Bu kadar şeye sahip olup ozguvensiz olmak cidden şaşırtıcı. Pasif olmayın neler başarmışsınız. Çok fazla mütevazi olan kişilere herkes, yapamadıklarını der akıl verir ego tatmin eder. Herseyin fazlası zarar.

Bekar kız size bebek bakimiyla ilgili bilmişlik yaparsa siz de canım benim bende çok biliyorum derdim ,ama ne kadar bilirsen bil her çocuğun gelişimi huyu kendine özel. Cahillik dönemi işte insan bilirim sanıyor teori ve uygulama farklı deyin.

Sen kendini sevmezsen herkes seni ondan vurur. Kendini sev beğen kabul et.

Ben de bu hanım gibiyim. Ben kalifiye biriyim yöneticilik yapıyorum özgüven yok. Kıdemsiz olanlar bile beni sallamıyor emir veriyor bana. Ben de konu açtım şimdi hatta. Dayanamıyorum artık dayanamıyorum.

Benim tanıdığım bir genç kadın var, şimdi işinden falan bahsetmeyeyim çok spesifik birisi. Sürekli demir eksikliği var. Bunun sonucu olarak da yorgun, rengi soluk, omuzları düşük. Konuşmaya enerjisi yok gibi çok düşük bir tonda konuşuyor. Gözlerinin feri yok, böyle ışıl ışıl bakmıyor insana. İşin kötüsü kalbi de hassas böyle, sosyal ortamlarda çok konuşkan değil, çekingen. Herkes ona saf muamelesi yapıyor halbuki kadın onlardan üst konumda yani. Gayet de zeki bana kalırsa. Ama bunu yakından tanıyınca farkedebiliyorsunuz. Sonuç olarak beden dili bence farklı izlenim veriyor. Çünkü hadi akraba akrep onda hemfikiriz de yabancı insan niye gelip birden tavsiye versin diye düşündüm ben. Beden diliniz yanıltıcı olabilir. Bir sürü sebebi de olabilir, bir uzman size daha doğru bir yol gösterecektir.

Ben de bu hanım gibiyim. Ben kalifiye biriyim yöneticilik yapıyorum özgüven yok. Kıdemsiz olanlar bile beni sallamıyor emir veriyor bana. Ben de konu açtım şimdi hatta. Dayanamıyorum artık dayanamıyorum.

Söyle yapsanız mesela elinize bi kağıt bi kalem alsanız. Neler başardıklarınızi yazsanız . Kendinizin farkına varirsiniz belkide.

Durumunuz var ise kendinizi iyi hissedeceğiniz kıyafet ve bakım da bunu destekler aslinda.

Ben diyet yapıyorum ve zayiflayamadim ama herkesi inandirdim 2 kilo verdiğime . Bana zayıfladın diyerek özenip diyete başlayan oldu .benden güç alıp gaza geldiler:KK6: yani ne söyler ne duruş sergilersen karşıya öyle geçiyor.

Sen inan kendine güven yeter ki.
Kimse kimseden üstün değil inan bana ne gerek var kasılmaya içe kapanmaya.

Ölüp gideceğiz hayata böyle ozguvensiz imza atarak mutsuz olarak ölmek kim isterki.

Söyle yapsanız mesela elinize bi kağıt bi kalem alsanız. Neler başardıklarınızi yazsanız . Kendinizin farkına varirsiniz belkide.

Durumunuz var ise kendinizi iyi hissedeceğiniz kıyafet ve bakım da bunu destekler aslinda.

Ben diyet yapıyorum ve zayiflayamadim ama herkesi inandirdim 2 kilo verdiğime . Bana zayıfladın diyerek özenip diyete başlayan oldu .benden güç alıp gaza geldiler:KK6:

Sen inan kendine güven yeter ki.
Kimse kimseden üstün değil inan bana ne gerek var kasılmaya içe kapanmaya.

Ölüp gideceğiz hayata böyle ozguvensiz imza atarak mutsuz olarak ölmek kim isterki.

Çok haklısınız. Brn bunları kendim yapınca mutlu oluyorum ama başkaları işin içine girince, zorbalık yapanlar olunca sus pus oluyorum. Aileme kızıyorum böyle yetiştirdiler hiç kendini savun demediler başkaları hep haklıydı. Şimdi görüyorum çocuklarına sana vurana sen de vur diyorlar çocukları pısırık olmasın diye uğraşıyorlar öyle yetişsem farklı olurdu.

Çok haklısınız. Brn bunları kendim yapınca mutlu oluyorum ama başkaları işin içine girince, zorbalık yapanlar olunca sus pus oluyorum. Aileme kızıyorum böyle yetiştirdiler hiç kendini savun demediler başkaları hep haklıydı. Şimdi görüyorum çocuklarına sana vurana sen de vur diyorlar çocukları pısırık olmasın diye uğraşıyorlar öyle yetişsem farklı olurdu.

Aileler elbette çocuklarına ozguven vermeliler . Fakat kişinin fıtratı da çok önemli.
Bunun nedeni sadece ailen değil onlara kızıp sinirlenme kendine üzülmeyi de bırakmalısın.

Benim annem ben haklı da olsan sorun çıkmasın diye tartisiyorsam bana kızardı. Annemde kavgadan yüksek sesten korkan tedirgin olan biriydi.

Hatta ben okuldayken ya annemi biri incitirse bi şey derse annem anlamazsa diye aklım onda kalırdı. Hep annemi korumak isterdim .

17 yaşlarımdayken muhtarliktan bir kağıt mi ne almam gerekti. O sırada muhtar yok ve ben yaşlarında bir kız var. Ve asla isimi halletmeme izin vermiyor. Sürekli bi sıkıntı çıkarıyor ve o gün isimi halletmem gerekti . En sonunda dayanamadım tartistik. Annem nasıl panik oldu ve benim üstüme yürüdü sus diye kızdı. Çünkü korktu ve gücü bana yetti. Ufacık kız görevli diye tedirgin oldu inanabiliyormusun . Kız da annem bana öyle yapınca güldü. Ve bende onun saçını elime dolayacakken beni tuttular ergenlik işte.

Ben böyle bir evde büyüdüm sevgi sonsuz hersey sonsuz ama bu konuda böyleydi. Bakın ben annemin tam tersiyim. Haklıysam hakkımı mutlaka savunurum kimseye pabuç bırakmam.

Çok sevgi dolu evde büyümemize rağmen kizkardesim sarılmaya utanir sevdiğini söylemeye utanir . Biz sever sarılırız direk gibi durur kızarır bize tatlı gelir Falan falan

Demem o ki aileniz tamamiyle suclu değil suçlayacak kişi arayıp kendinizi bununla meşgul etmeyin.

Kendinizi değiştirin bir kağıda yazın sizde olmasını istediğiniz şeyler ,mesela beğenmiyorsaniz kendinizi ben çok güzelim gibi olumlu cümleler. Okuyun sesli aynaya karşı. Günde 3 kere tekrar Edin.
Kafanıza gözünüze kulağınıza iyice girsin bilinçaltına kodlayin.

Size şöyle söyleyeyim otobüste yanına oturduğum kadın sen evlenme çok ezilirsin demişti paranı da iyi yere koy kaptırma demişti. Elimde para yoktu. Kadınla konuşmadım bile yüzüme baktı ve bunları söyledi. Eşimin bayan bekar kuzeni nasıl bebek bakmam gerektiğini anlatıyor bana. Bunlar gibi şeyler
Yanina oturdugunuz kadinla ne ara evlilige geldiniz kuzum,niye kaptiriyormussunuz paranizi bu nereden cikti simdi? bence asil mesele asiri sessiz olmaniz ve bundan cesaret almalari ,pasif durmayin her zaman iyi insanlarla karsilasmazsiniz zaten size kotu davraniyorlarsa sizden degil o kisinin algi bozuklugundandir baska bir yerlerde baska insanlarada yapiyorlardir kim sessizse kim savunmasiz görünüyorsa ona simdi burada sizin ne sucunuz var?karsidakiyle alakali kisisel almayin ayrica bekar birinin annelik tavsiyesi vermesi kotu degildir (tabi tavrina gore değişir )bazi kadinlar anactir ,cocukken de anactir buyuyuncede ,gozlem yetenegi yuksektir icinde tutamaz soyler de soyler

Back
X