hiçbirşey paylaşılamayan eş

keşke benim istediğim kadar kolay olabilse karar verebilmek, evet çocuklarım çok severler babalarını. oda sever çocuklarını

siz kararınızı vermişsiniz zaten, ancak profesyonel baktığımda ben anlattılarınızın içinde bir boşanma nedeni göremedim. eşiniz sizi ve çocuklarınızı daha iyi yaşatmak için çalışıyor, sizse onu takdir etmek yerine bu durumdan hayıflanıyorsunuz ve bu durumu abartıyorsunuz gibi geldi bana. son dönemde bunu tetikleyen bir şey olmuş olmalı, gözünüzü ne açtı 8-9 yıl sonra? ya da bir olaydan dolayı bakış açınız mı değişti?

Eşinizden ayrılan sizsiniz çocuklarınız değil ki. Gidersiniz bir pedagoga yardım alırsınız hem belki evde geçen boş zamanlardan daha faydalı olur. Eşiniz sık sık gelir çocuklarını alır görüşürler. Hem böyle birşey yapacaksanız eğer ergenlik döneminden önce yapmanız çocuklar için daha da faydalı olur. Kararınızı vermişsiniz günlerinizi boşa harcamayın bence. Sizin tek eksiğiniz biraz cesaret.

Ben sizin boşanmaya karar veridğinizi ve bunu çok istediğinizi düşünmüyorum.
Sadece bunalmışsınız. İstediğiniz evlilik bu değil. Haklısınız da.
Ama boşanma kararı almayı çok istemiyorsunuz. sadece daha iyi olur mu diye düşünüyorsunuz.
Eğer bu kararı almış olsaydınız çoktan gidip davayı açmış olurdunuz.
Ayrıca çocuklarınız şu anda boşanmanız için çok uygun yaşta değiller. Çok çok ciddi problemleriniz yok gibi görünüyor onlara bu travmayı yaşatmak için. Biraz daha sabretseniz sanırım daha iyi olacak

offf yaaa seni çok iyi anlayabiliyorum canım. erkeklerin bişey paylaşmaması gerçekten çok zor. şuanda büyük bir tevafuk oldu. konuyu acarken dıger yandan radoyları gezıyordum ve moral fm de bu konuyla ilgili konuşuluyor. dinleyebilirseniz hemen tavsiye ederım.
kızlar programı dınledıkce daha bılgım oldu kaçıranlar
http://www.moralfm.com.tr/programlar/ajanda/
bu adresten 19/12/11 tarıhlı yayını sonradanda dinleyebilir. konuk Sema Maraşlı

Son düzenleme:
Eşinizden ayrılan sizsiniz çocuklarınız değil ki. Gidersiniz bir pedagoga yardım alırsınız hem belki evde geçen boş zamanlardan daha faydalı olur. Eşiniz sık sık gelir çocuklarını alır görüşürler. Hem böyle birşey yapacaksanız eğer ergenlik döneminden önce yapmanız çocuklar için daha da faydalı olur. Kararınızı vermişsiniz günlerinizi boşa harcamayın bence. Sizin tek eksiğiniz biraz cesaret.

evet tamamen bu yaşadığım cesaretim yok

siz kararınızı vermişsiniz zaten, ancak profesyonel baktığımda ben anlattılarınızın içinde bir boşanma nedeni göremedim. eşiniz sizi ve çocuklarınızı daha iyi yaşatmak için çalışıyor, sizse onu takdir etmek yerine bu durumdan hayıflanıyorsunuz ve bu durumu abartıyorsunuz gibi geldi bana. son dönemde bunu tetikleyen bir şey olmuş olmalı, gözünüzü ne açtı 8-9 yıl sonra? ya da bir olaydan dolayı bakış açınız mı değişti?

eşimin beni ve çocuklarımı iyi yaşatmak için çalıştıgıda yok ayrıca benim böyle bir talebim de yok. size göre insanlar sorun yaşıyorsa evliliğin ilk yıllarındamı ayrılmalı neye göre karar verdiniz buna. gözümün kapalı oldugunuda nerden çıkardınız tamamen ön yargıyla yazdıgınız bu yazıyı kayla alamayacagım lütfen kusura bakmayın.

bence birçok bayanın sorunu bu zaten canım.evde tv karşısına yada pc başına geçip eşi yada çocuklarıyla doğru düzgün konuşmayan birşey paylaşmayan erkekler:23:yani böyle olan sadece senin eşin değil çok var.hoş bir durum mu değil tabi ama bunun için boşanılır mı orası kişiye göre değişir bence:31:eşinle ne derece iletişiminiz kötü bilmiyorum ama bunu biraz daha düzeltmek için çaba sarfedebilirsiniz.en azından çocuklarınız için bunu yapabilirsiniz.umarım orta yolu bulabilirsiniz.hakkınızda hayırlısını diliyorum:31:

Çoğunluk erkeklerde var açık açık eşinize bunları söylediniz mi? Asabi değilse hergün söyleyen

Çoğunluk erkeklerde var açık açık eşinize bunları söylediniz mi? Asabi değilse hergün söyleyen

ben eşime o kadar çok emek verdimki anne evde hiç sorumluluk vermemiş. size anlatmam mümkün değil neler yaptığımı neler konuştugumu ama yok insanı değiştiremiyorsun. kazanılmış bir huyu ancak küççükken değiştirmek mümkün ben bunu anladım. olmuyor adamın yapısı bu cevap alamadıgınız bir insanla nereye kadar iletişim kurabilirsiniz. giden hep benden gidiyor.

Anladığım kadarıyla sevginiz ve sabrınız bitmiş ,boşanıp mutlu olacağım diyorsanız seçim sizin bunu çocuklar ergenliğe girmeden halledin derim

ben eşime o kadar çok emek verdimki anne evde hiç sorumluluk vermemiş. size anlatmam mümkün değil neler yaptığımı neler konuştugumu ama yok insanı değiştiremiyorsun. kazanılmış bir huyu ancak küççükken değiştirmek mümkün ben bunu anladım. olmuyor adamın yapısı bu cevap alamadıgınız bir insanla nereye kadar iletişim kurabilirsiniz. giden hep benden gidiyor.

benim eşim de çok konuşmaz, eğer keyfi konuşmak istemezse çıt çıkarmaz.
genel anlamda sakin ve sessiz bir yapısı vardır yani.
başlarda ben de değiştirmek istedim onu, en az benim kadar konuşsun istedim ancak 10 senenin sonunda anladım ki değişmeyecek.
burda kendime sorduğum şu soru çıktı ön plana...

bu evlilkte mutlu muyum? evet
tek sorunumuz onun konuşmaması mı? evet.

bunu üstüne ben kendimin mutlu olduğu evlilkte onun bu sessizliğini ve dinginliğini tolere etmeye başladım.
onun daha çok ilgisini çekecek konulara yöneldim.
maç seyretmeye başladım onunla, ps oynadım, işiyle ilgili konuştum.
10 sene sonunda artık eskiye göre çok daha fazla konuşuyor.

e buna da şükür:34:

eğer senin de tek sonunun bu ise, bir şekilde çözebilirsin diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Ben bekarken babamla saatlerce sohbet ederdik sonra evlenince eşim hiç konuşmadığı fark ettim ona neden sorduğumdada dediği sana palavramı anlatayım diyor artık onun suskun kalışına ben alıştım çok konuşsa morelimi bozsa bu hiç iyi olmaz ama geçen yıllara nazaran daha paylaşımcı

Şöyle bir düşünülürse susan erkekler daha doğrusu boş konuşmak yerine çok konuşmayı tercih etmeyen erkekler aslında bir bakıma iyi birşey :d Ama Siz hayatınızı ona adamışken ve onunla sohbet etmeye bukadar can atarken onun size hiçbirşekilde yaklaşmaması kötü birşey.Eğer eşin sosyal hayatındada böyleyse yani iş yerinde,ailesinde,arkadaşlarının yanındada bukadar suskun bir erkekse bence bu onun karakteri yani arkadaşım senin bu konuyu şahsiymiş gibi algılayıp canını sıkmana gerek yok bence , fakat senin haricindeki herkesle gayet iyi iletişim kurabiliyorsa ve sana gelince iki çift sobet etmiyorsa gerçekten katlanmak çok güç.Bence boşanma kararı vermeden önce sakin kafayla iyice bir düşün derim eğer onsuz yaşayabileceğini onun kokusunu,tenini bakışını dokunuşunu hiç özlemem diyebiliyorsan ki buda artık aşk bitmiş demektir.ozaman evliliğin için belkide başka yol kalmamıştır ama bu senin ve çocukların için çok önemli bir karar.insanlar konuşa konuşa diye bir deyim vardır ya bence sende eşini karşına alıp hissettiğin herşeyi açık açık anlat o konuşmasada olur dinlesin yeter bu bu sebeplerden dolayı artık kafam çok karışık ilişkimizi tamamıyla değiştirecek bir hataya gitmek istemiyorum lütfen sende bana yardımcı ol gibilerinden birşeyler söyle sonra eğer tavırlarında bir değişiklik olursa bence biraz daha denemeye deyer diyorum.

Şöyle bir düşünülürse susan erkekler daha doğrusu boş konuşmak yerine çok konuşmayı tercih etmeyen erkekler aslında bir bakıma iyi birşey :d Ama Siz hayatınızı ona adamışken ve onunla sohbet etmeye bukadar can atarken onun size hiçbirşekilde yaklaşmaması kötü birşey.Eğer eşin sosyal hayatındada böyleyse yani iş yerinde,ailesinde,arkadaşlarının yanındada bukadar suskun bir erkekse bence bu onun karakteri yani arkadaşım senin bu konuyu şahsiymiş gibi algılayıp canını sıkmana gerek yok bence , fakat senin haricindeki herkesle gayet iyi iletişim kurabiliyorsa ve sana gelince iki çift sobet etmiyorsa gerçekten katlanmak çok güç.Bence boşanma kararı vermeden önce sakin kafayla iyice bir düşün derim eğer onsuz yaşayabileceğini onun kokusunu,tenini bakışını dokunuşunu hiç özlemem diyebiliyorsan ki buda artık aşk bitmiş demektir.ozaman evliliğin için belkide başka yol kalmamıştır ama bu senin ve çocukların için çok önemli bir karar.insanlar konuşa konuşa diye bir deyim vardır ya bence sende eşini karşına alıp hissettiğin herşeyi açık açık anlat o konuşmasada olur dinlesin yeter bu bu sebeplerden dolayı artık kafam çok karışık ilişkimizi tamamıyla değiştirecek bir hataya gitmek istemiyorum lütfen sende bana yardımcı ol gibilerinden birşeyler söyle sonra eğer tavırlarında bir değişiklik olursa bence biraz daha denemeye deyer diyorum.

burda yazdıklarını ben yıllardır hep konuşuyorum ebrumina ama kendini değiştireceğine söz veriyor ama yok. eşimin işyerindeki iletişimi gayet iyi. arkadaşları var ama nerdeyse hiçbiriyle hiç görüştüğünü hatırlamıyorum. ailesiyle iletişimide o kadar güçlü deil. ben hissettiklerimi anlattığımda onun susması beni artık çileden çıkarıyor. tahammül edemiyorum bir insan bu kadarmı olur diyorum. aslında en hayırlısı benim için ayrılmak. ama cesaret edemiyorum. sıfır tahammülüm artık bu evlilik için çaba sarfetmek istemiyorum dedğim gibi giden benden gidiyor hep.

artık bu mutsuzluğa dayanamıyorum yazmışsın. peki boşanırsan daha mutlu olacak mısın? bunun cevabını kendine vermen gerekiyor? ayrıca tek senin değil çocukların mutluluğu da var. adamın çocuklara karşı davranışları nasıl? eğer iyi bir babaysa bu onun için artı puandır.

burda yazdıklarını ben yıllardır hep konuşuyorum ebrumina ama kendini değiştireceğine söz veriyor ama yok. eşimin işyerindeki iletişimi gayet iyi. arkadaşları var ama nerdeyse hiçbiriyle hiç görüştüğünü hatırlamıyorum. ailesiyle iletişimide o kadar güçlü deil. ben hissettiklerimi anlattığımda onun susması beni artık çileden çıkarıyor. tahammül edemiyorum bir insan bu kadarmı olur diyorum. aslında en hayırlısı benim için ayrılmak. ama cesaret edemiyorum. sıfır tahammülüm artık bu evlilik için çaba sarfetmek istemiyorum dedğim gibi giden benden gidiyor hep.

Haklısın canım ama anlattığına göre susan bir erkekle evlisin yani bu onun karakteri değişmesi elbette çok zor ama sana karşı başka kötü davranışları yoksa ve sana olan sevgisine inanıyorsan çocukların için ve daha sonra belki pişman olmamak için biraz daha dene derim.Ne kaybedersinki belki biraz zaman oda çoçuklarım için dersin eğer olumsuz sonuçlar alırsan.En büyük savaşlar çok büyük kayıplarla ve mücadelelerle alınmış senin ailende yani çocuklarında senin bu vereceğin savaşı hakediyorlardır.Karar vermek aslında çok kolay ama sonuçlarına ne kadar katlanıp katlanamayacağını bilmek güç :(

ben ortada bir boşanma sebebi göremedim. Avukat arkadaşa kızmışsınız ama ben de ona katılıyorum. Evde kavga gürültü yok. Şiddet yok hem ekonomik hem fiziksel anlamda. Adamın çocuklarla arası iyi karşılıklı sevişiyorlar. Eee o zaman neden arkadaşlar çocukların huzursuz ortamda büyümesi daha kötü yazmış ki :27: ben ortada bir huzursuz ortam göremiyorum:26:

Sadece konu sahibi hayalindeki evliliği bulamamış.Olabilir ben bu basit bir şey demiyorum belli ki bu durum konu sahibini yıpratıyor. Ama 8 yıl sonra yuvayı sadece bu nedenle yıkmak kusura bakmayın ama biraz bencilce geldi.'' Değişir sandım'' bir bahane olamaz evlendiğinizde çocuk değildiniz insanların değişmeyeceğini bilmeniz gerekirdi. Bu zan üzerine 2 çocuk yapılmaz kusura bakmayın.

İçinden çıkamadığınız bu durum için bence psikolojik destek alın. Bu şekilde belki rahatlar ve çift taraflı düşünürsünüz.

Back
X