Hidrosalpinks olup tup bebeği tutan var mı?

ilkelabdi

Ne huzuru ya huzurevi mi burasi?
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2021
1.268
780
73
Merhaba arkadaslar.4 ay once hidrosalpinksden dolayi sol tupum alindi sag tupum minimal gecisle birakilmisti.bugun muayeneye gittigimde sag tupumunde sis oldugu tup bebek yaoabilmem icin sag tupumunde alinmasi gerektigi soylendi.ama ben daha yeni ameliyat olmusken tekrar ameliyat olmak istemiyorum.tup bebek icin igneler alindi yumurta toplandiktan sonra ameliyat diyor doktor .acaba benim gibi olup tup bebeği tutan var mi?ben ilk bu sekilde transfer olsam da tutmaz ise ameliyat olayim diyorum ameliyat olacak psikolojim yokcunku zayifladm saclarim dokuldu yeni yeni tolarlaniyorum bunyem zayif

Hangi hastahane

Ankara’da ikamet ediyorsunuz o zaman tüp bebek merkezi mi yumurtaları toplayalım diyor sonra Zübeyde hanım devlet hastanesi mi diyor

23 yaşlarında iken enfeksiyon geçirdim adet sonrası kanama olduğu için enfeksiyon olduğunu anlayamadım uzunca bi sure acı cektim enfeksiyon Zübeyde hanım da temizlendi ve tüplerimin çürüdügünğ söylediler histeroskopi mi ne idi alınması gerek dediler o dönem bir kurumun mülakatına girecektim o yüzden enfeksiyon temizlenince diğer hususun üzerinde durmadan kaçtım gittim hastaneden hiç bir şey aldırmadım mülakatına girdiğim kurumu kazanınca tain iş hayatı unuttum gittim ama hep aklımda idi belki hücreler kendini yeniler dedim gecen sene evlenince durumu eşime anlattım böyle bir risk var dedim doğal yolla denemeyelim hastaneye gidelim dedim

Iyi dusunmussun beni beklettiler dogal yolla kalirsin acelen ne dediler ancak rahim filminde tupumun tikali oldugu cikti

İstanbulda olduğum için özel hastane beni hsg testine gönderdi hsg de tüplerimin biri açıldı biri tıkalı dendi Acıbadem de ki doktor histeroskopi yapacağız tüplerin biri tıkalı alacağız dedi diğeri sağlam sa aşılama yaparız dedi histeroskopi oldum doktor operasyon sırasında baktı ki hsg ile açılan tüp de çürümüş 2 tüp ü de aldı rahim dinlendirdi tüp bebek sürecine girdim 20 ekim de transferim var bebek tutarsa size bu ayın sonunda haber veririm

Ankara’da ikamet ediyorsunuz o zaman tüp bebek merkezi mi yumurtaları toplayalım diyor sonra Zübeyde hanım devlet hastanesi mi diyor
Yok hayir zaten bilseydim yumurtami once toplatir oyle ameliyat olurdum.yonlendiren olmayinca direk ameliyat oldum.once sol tupum alindi ve cikolata kistlerimin bir kismi temizlendi.simdi muayeneye gittigimde.saginda tikali oldugu tup bebegin tutmasi icin onunda alinmasi gerektigi soylendi ardarda 2 ameliyati nasil kaldiracagim nilmiyorum yoruldum

Iyi dusunmussun beni beklettiler dogal yolla kalirsin acelen ne dediler ancak rahim filminde tupumun tikali oldugu cikti
Tüp tıkalı ise doğal yol ile denendinginde dış gebelik rıskı peşinden de o tıkalı tüpün alınması için histeroskopi gerekir eğer tüplerde sıvı varsa bu şekilde tüp bebek tedavisini 100 kere de olsan bebek tutmaz

Sizin iki tupunuzde alinmis benim 1 tupum duruyo ve sis sizin tutma olasiligi bana gore daha cok .insallah guzel haberlerinizi aliriz

2. Ameliyata girmeden yumurtalarınızı dondurun

Histeroskopi demedi ama laraposkopi dedi

Benimde oyleydikeske diger tupumude alsalarmis simdi 2.kez narkoz alicam ne kadar soylerken kolay geliyor doktorlara cektigim aciyi bilmiyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…