- 21 Ocak 2021
- 4.417
- 6.398
- 108
Ben iki tüpümü de aldırdım. Bana ameliyat olmazsam tutunma oranının çok düşük olduğu söylenmişti. O yüzden riske atmadım.Merhaba arkadaslar.4 ay once hidrosalpinksden dolayi sol tupum alindi sag tupum minimal gecisle birakilmisti.bugun muayeneye gittigimde sag tupumunde sis oldugu tup bebek yaoabilmem icin sag tupumunde alinmasi gerektigi soylendi.ama ben daha yeni ameliyat olmusken tekrar ameliyat olmak istemiyorum.tup bebek icin igneler alindi yumurta toplandiktan sonra ameliyat diyor doktor .acaba benim gibi olup tup bebeği tutan var mi?ben ilk bu sekilde transfer olsam da tutmaz ise ameliyat olayim diyorum ameliyat olacak psikolojim yokcunku zayifladm saclarim dokuldu yeni yeni tolarlaniyorum bunyem zayif
Tüpler alındıktan sonra kaçıncı denemede tüp bebek tedaviniz olumlu sonuç verdi bende 2 tüpümü aldırdım 20 ekim transfer günüm ilk tüp bebek denemesiBen iki tüpümü de aldırdım. Bana ameliyat olmazsam tutunma oranının çok düşük olduğu söylenmişti. O yüzden riske atmadım.
4 ay oldu ama ben ameliyat olali simdi tekrar olursam vucudum allak bullak olmaz miBen iki tüpümü de aldırdım. Bana ameliyat olmazsam tutunma oranının çok düşük olduğu söylenmişti. O yüzden riske atmadım.
Merhaba , tedaviniz hayırlı olsun ben de iki tüpümu hidro yüzünden aldırdım 3 ay kadar sonra ilk tüp denemem oldu 2 embriyo transferi ikisi de tuttu şükür ikiz gebeliğim kısa sürdü maalesef 6bucuk haftalıkken düşük yaptım 1 yıl oldu . Şimdi ikinci denememdeyjm. Tüp bebek de tüplerin olmasına gerek yok yani endişelenmeTüpler alındıktan sonra kaçıncı denemede tüp bebek tedaviniz olumlu sonuç verdi bende 2 tüpümü aldırdım 20 ekim transfer günüm ilk tüp bebek denemesi
Çok geçmiş olsun inşallah bebeğiniz mutlulukla size tutunsunİstanbulda olduğum için özel hastane beni hsg testine gönderdi hsg de tüplerimin biri açıldı biri tıkalı dendi Acıbadem de ki doktor histeroskopi yapacağız tüplerin biri tıkalı alacağız dedi diğeri sağlam sa aşılama yaparız dedi histeroskopi oldum doktor operasyon sırasında baktı ki hsg ile açılan tüp de çürümüş 2 tüp ü de aldı rahim dinlendirdi tüp bebek sürecine girdim 20 ekim de transferim var bebek tutarsa size bu ayın sonunda haber veririm
Bana 45 gün demişti doktorum fakat ben tam altmış gün bekledim transfer için benimde tüplerim alındı.Çok geçmiş olsun inşallah bebeğiniz mutlulukla size tutunsunBen de tüplerimden tıkalı olduğu için ameliyat olacağım sonrasında dondurulmuş embriyolrın transferi için ne kadar zaman gerekiyor biliyor musunuz? Yani rahim dinlendirme süresi ne kadar belirlendi sizde?
Teşekkür ederim cevabınız içinBana 45 gün demişti doktorum fakat ben tam altmış gün bekledim transfer için benimde tüplerim alındı.
Teşekkür ediyorum. Sizin de gönlünüze göre olsun herşeyTeşekkür ederim cevabınız içinBen de opu sonrası rahim filminde öğrendim tüpümün tıkalı olduğunu. Şimdi bir sonraki reglimi bekliyorum operasyonun planlanması için. Hayırlısı size de geçmiş olsun İnşallah bebeğinize en yakın en güzel zamanda kavuşursunuz
Aynı hastanede aynı yollardan geçmiş biri olarak hiç korkmadan doktorlarıın söylediklerine güvenerek tedavilerinizi yaptırın derim. Tüpler sağlıksızsa size faydasından çok zararı olacak ve yumurtalarınız iyiyse muhtemelen ilk denemede başarılı olacaksınız. 3 yıl önce o hastanede toplanan sadece ve sadece 6 yumurtadan yarışı kazanan 1 tanesiyle uyuyan bir anne olarak yazıyorum :)Merhaba arkadaslar.4 ay once hidrosalpinksden dolayi sol tupum alindi sag tupum minimal gecisle birakilmisti.bugun muayeneye gittigimde sag tupumunde sis oldugu tup bebek yaoabilmem icin sag tupumunde alinmasi gerektigi soylendi.ama ben daha yeni ameliyat olmusken tekrar ameliyat olmak istemiyorum.tup bebek icin igneler alindi yumurta toplandiktan sonra ameliyat diyor doktor .acaba benim gibi olup tup bebeği tutan var mi?ben ilk bu sekilde transfer olsam da tutmaz ise ameliyat olayim diyorum ameliyat olacak psikolojim yokcunku zayifladm saclarim dokuldu yeni yeni tolarlaniyorum bunyem zayif
Ya insallahh benim icinde oyle olurAynı hastanede aynı yollardan geçmiş biri olarak hiç korkmadan doktorlarıın söylediklerine güvenerek tedavilerinizi yaptırın derim. Tüpler sağlıksızsa size faydasından çok zararı olacak ve yumurtalarınız iyiyse muhtemelen ilk denemede başarılı olacaksınız. 3 yıl önce o hastanede toplanan sadece ve sadece 6 yumurtadan yarışı kazanan 1 tanesiyle uyuyan bir anne olarak yazıyorum :)
Çok geçmiş olsun aunı sorunu yasıuorum sız ne enfeksıyonu oldunuz23 yaşlarında iken enfeksiyon geçirdim adet sonrası kanama olduğu için enfeksiyon olduğunu anlayamadım uzunca bi sure acı cektim enfeksiyon Zübeyde hanım da temizlendi ve tüplerimin çürüdügünğ söylediler histeroskopi mi ne idi alınması gerek dediler o dönem bir kurumun mülakatına girecektim o yüzden enfeksiyon temizlenince diğer hususun üzerinde durmadan kaçtım gittim hastaneden hiç bir şey aldırmadım mülakatına girdiğim kurumu kazanınca tain iş hayatı unuttum gittim ama hep aklımda idi belki hücreler kendini yeniler dedim gecen sene evlenince durumu eşime anlattım böyle bir risk var dedim doğal yolla denemeyelim hastaneye gidelim dedim
Nerede oldu ameliyatinizMerhaba tüp bebek tedavi sürecindeyim (4adet donmuş embriyomuz var), 1 gün önce sol hidrosolpinks sebebiyle ameliyat oldum, tüpüm çok yapışık olduğu için bağlandı. (Rahimle bağlantısı kesildi.) sağ tüpüm ise rahim filminde ve raporunda normal gözüküyordu. ancak ameliyat sırasında onun da oldukça hasarlı olduğu gözlemlenmiş. Doktorum doğal yollarla gebelik şansımı tamamen yok etmek istemediği için sağ tüpe dokunmamış. Ancak risk taşıyor embriyo transferi için dedi. (Dış gebelik oluşabilirmiş.) Küçük bir ihtimaldir diye kendimi rahatlatmaya çalışıyorum yoksa üzücü de olsa doktorum gerekli insiyatifi kullanırdı. bu konuda bir bilginiz var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim transfer öncesi bu korkuyla üzülmek istemiyorum.
Evet canım antibiyotik kullanıyorum. Özel bir doktora gidiyorum ben. Doktorların kanaatine güveniyorum aslında bizim kendi kendimize bilemeyeceğimiz pek çok faktörü hesaba katıyorlar. Şuana kadar doktorum nasıl yönlendirdiyse hep doğru çıktı. Ancak tüp bebek süreci stresli bir sürec, ben de kaygılı bir insanım.. böyle bir durum yaşayıp başarılı sonuç almış birileri varsa okuyup rahatlamak istedimNerede oldu ameliyatinizya hazir elleri degmisken alsalarmis tekrar nasil yatacagiz ameliyat masasina bilmiyorum antibiyotik verdiler mi
Valla bende sen gibi ayni durumdayim.insallah bu sekilde tutarEvet canım antibiyotik kullanıyorum. Özel bir doktora gidiyorum ben. Doktorların kanaatine güveniyorum aslında bizim kendi kendimize bilemeyeceğimiz pek çok faktörü hesaba katıyorlar. Şuana kadar doktorum nasıl yönlendirdiyse hep doğru çıktı. Ancak tüp bebek süreci stresli bir sürec, ben de kaygılı bir insanım.. böyle bir durum yaşayıp başarılı sonuç almış birileri varsa okuyup rahatlamak istedim
Aminnn kendimizi doktorlara emanet edip en iyisi için dua edicez napalım. Bugünden itibaren transfere kadar bana neşe verecek iyi gelecek şeylere odaklanmaya karar verdim. Hakkımızda hayırlısı inşalllah bir an önce.şifa buluruzValla bende sen gibi ayni durumdayim.insallah bu sekilde tutar
Aynen canim amin .elden bisi gelmiyo .insallah olur.bende sen gibiyim senin kac yumurtan donduruldu ne gibi islemler yapildiAminnn kendimizi doktorlara emanet edip en iyisi için dua edicez napalım. Bugünden itibaren transfere kadar bana neşe verecek iyi gelecek şeylere odaklanmaya karar verdim. Hakkımızda hayırlısı inşalllah bir an önce.şifa buluruz
Canım benim amh değerim (yumurta rezervim) yaşıma göre çok düşük (0,4) En başta bu sebeple başladık tedaviye. Çok şükür beklenenin üzerinde 10 adet yumurta toplandı, 4 tanesi iyi kalite embriyo olarak donduruldu. İnşallah içlerinden biri bebeğimiz olarak hayata tutunurAynen canim amin .elden bisi gelmiyo .insallah olur.bende sen gibiyim senin kac yumurtan donduruldu ne gibi islemler yapildi
Benimde 32 yumurta toplandi ama 1 tane dondurulmus kaldiCanım benim amh değerim (yumurta rezervim) yaşıma göre çok düşük (0,4) En başta bu sebeple başladık tedaviye. Çok şükür beklenenin üzerinde 10 adet yumurta toplandı, 4 tanesi iyi kalite embriyo olarak donduruldu. İnşallah içlerinden biri bebeğimiz olarak hayata tutunurTransfer sürecimi bekliyorum şuan. Sen şuan hangi aşamadasın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?