• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hipogonadotropik Hipogonadizm

öncelikle hayırlı olsun transfer sırasında rahat olmak çok önemli ben çok rahattım herşeyde yolundaydı ama rabbim nasip etmedi rahat ol olacaksa zaten olur ama olmicaksa ne yapsan boş oyüzden kendini sıkma bebişlerin şimdi seninle onun tadını çıkar ve olumlu düşün

slm bonadea ben de hipo hipoyum 1 kez mikroenjeksiyon denedik ama tutmadı
jinekologlara göre kolay bir hastalık ama endokrinoloji uzmanları eğer hormonlarınız normal seviyesinde değilse zor tutar diyor hayırlısı olsun canım hepimiz için

Mrhaba ben bu topiği yazmaya başladığımda henuz tedavi aşamasında bile değildim zaman zaman tedavim esnasında yazmmıştım bonedeo bana umut olmuştu ve bende şimdi yaklaşık 5 haftalık hamileyim bir hipo hipolu olarak artık bundan sonrası için dua etmek tamamına ersin diye demekki bizler hipolular hamile kalmada bir sorun yokmuş umutsuz olmayın arkadaşlar .....

arkadaşlar hipogonodotropik hipogonadizm teşhis olanlar ialçtan muafız ilaç parası ödemiyoruz yüzde dahil bunu bilmeyen birçok arkadaşımız var bende 4. aşılamamda öğrendim ve bilmeyen herkese duyurmak istiyorum. bizim teşhisimizde aşılamada sayı ve ilaç sınırlaması yokmuş sgk dan öğrendik kimse ilaca para ödemesinnnnnnn:sm_cool:

selam,
Bende hipo hipo hastasıyım erkek kardeşimde. şimdi 32 yaşındayım ve 4 yaşında bir kızım var tabiki tüp bebek yöntemiyle. şimdi de kızımda da olma olasılığından dolayı genetik araştırmaya girdim. Bu arada doğumumdan sonra ilaçta kulllanmadım çünkü cyclo sadece kanama yapıyor E2 hormonumda 7-8 arası diğerleride aynı. anlayacağınız ha oldum ha omadım kemik erimesi de var bende. Ama umudunuzu hiç kaybetmeyin. Bu hayatımızın sonu değil. Bizi en iyi biz anlarız. Şuda bir gerçekki şükredelim kadınız bu iş erkeklerde çok zor ben kardeşimden biliyorum. Kalın sağlıcakla.....

arkadaşlar bişey sormak istiyorum ne zaman olursa olsun mesajlarınızı bekliycem
hipogonadotropik hipogonadizm olanlar
teşhis nasıl konuldu sizlere, daha en başından bahsediyorum, adet görmeme ve göğüs gelişmesi olmaması mıydı, bende de bu olabilir, henüz doktora gitmedim, göğüs gelişmesi bu hastalıkta oluyor mu olmuyormu nolur bana cevap verin

arkadaşlar bişey sormak istiyorum ne zaman olursa olsun mesajlarınızı bekliycem
hipogonadotropik hipogonadizm olanlar
teşhis nasıl konuldu sizlere, daha en başından bahsediyorum, adet görmeme ve göğüs gelişmesi olmaması mıydı, bende de bu olabilir, henüz doktora gitmedim, göğüs gelişmesi bu hastalıkta oluyor mu olmuyormu nolur bana cevap verin[/Q

merhaba canim bende bu teshis konulmus kisiyim
neyse 14 yasina gelmistim ne adet goruyordum nede gogus gelisimi vardi
annem doktora goturdu yumurtaliklarimin kucuk oldugundan filan bahsettiler
tabi horman testlerimde dusuktu
ilac verdi onunla adet goruyordum
dedi yasi kucuk ilerde olur
annem daha sonra baska doktora o da ayni ilaclar veriyordu
tabi bu arada ilaclarla beraber goguslerinde buyuyor
sonra 17 yasina geldim
o zaman koydular bu teshisi onceleri cok stres yapmistim neden ben diye simdi alistim
baska birseyler sormak istersen de sorabilirsin
ozelimede yazabilisin farketmez

mrb canım bende henuz 16 yaşında gittim doktora... ne gögüğ büyümesi oldu nede adet gelmesi ilaç verdiler o ilaca vucudum cevap verdi sonra hep ilaç kullanmak zorunda olduğumu söyledilerdi benim için bu travma olmuştu şimdiki aklım olsa hiç umursamazdim inan tedavisi en kolay rahatsızlık evet ömrümüzün sonuna kadar ilaç kullanmak zorundayız ama olsun
teşhis konulmasında dediklerin tabiki var ayrıcca hormon tahlilleri ve ultrason görüntüleri bu sonuca kolayca ulaşılabilir

canım benim hikayem biraz daha farklı bana 2 yaşımda gelişme geriliği teşhisi kondu ve 2 yaşımdan 18 yaşıma kadar büyüme hormonu iğneleri kullandım. Allaha şükür tedaviye cevap verdi vücudum ve büyüdüm. tabi 18 yaşıma gelmiştim ama hala adet olmuyordum bir de kadın doğum dr na göründüm bana hipo hipo teşhisi de kondu artık ilaçla adet görüyordum.ilaçlada olsa adet gördümya geriside gelir dedim evlendim tabi eşime tedaviyle çocuğumuzun olabileceğini de anlattım şimdi de çocuk için uğraşıyoruz hayırlısı artık .canım hiç üzülme Allah dermansız dert vermesin bak ben cüce olacaktım büyüdüm sen sabretmeyi bildikten sonra Allah herşeyi veriyor yeterki sabret ve istemesini bil.tedavini hiç aksatma ilaçlarını dr. dediği şekilde kullan ve herşeyin güzel olacağına inan

çok teşekkürler arkadaşlar
bilmek istediğim çok önemli bişey daha var
ultrasonda rahim ve yumurtalıkların görülmeme ama aslında var olma ihtimali varmı
böyle bir olay başından geçen varmı?

bu yumurtalıkların görünmemesini yaşayan arkadaşlar vardı size özelden msj atmıştım detaylı bilgialabileceğiniz yer diye.... bizlerde yumurtalık yok değil sadece hormonlar çalışmadığı için dışardan ilaç takviyesiyle oluşuyor belirginleşiyor çoğu dr. bu konuda yetersiz ve moral bozukluğuna yol açıyor yok çocuğunuz olmaz yumurtalıklar görünmüyor umutsuzluğa kapılmayın derim

slm arkadaşlar sizlerle burada buluşmak çok güzel busecim sana özeline msj atmıştım benim daha önceki aya kadar yumurtalıklarım görünmüyordu ama dün 7 günlük enegon iğnesi vurmaya başladığımdan beri ilk defadoktorum sol tarafda 2 yumurta gördüğünü 5 ml olduğunu söyledi evet hipolularda yumurtalık yok değil sadece çok küçük rahimde 23ml di düşün ne kadar küçük ama herkesin dediği gibi çaresiz değiliz umudunu kaybetme ve doğru doktoru bulmaya çalış

bu arada meldir canım gene senin bilgilerine ihtiyacım var doktor dün ilaç dozunu yükseltti şimdi bana her ay dört kutu yazmış raporda ama 2 toz 1 su vurunca dört kutu yetmeye biliyor acaba senin raporunda ilacın kaç ml olacağı yazıyormu doktorum benimkine her ay 1500 ml ki bu 4 kutuya denk geliyor kullanılması uygundur diye yazıyor ama sınırlama yoksa nasıl olacak offff kafam çok karıştı

arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, ve inanın fikrimi tamamen ters yöne değiştirdiniz, o kadar olumsuz düşünüyordum ki, artık bende papatya bahçesindeyim oradan da görüşürüz umarım

hoppaless nasılsın arkadaşım attığım mailler ulaştı mı işine yaradı mı ? yardımcı olabildiyesem ne mutlu bana burdan da yazıyorum ki sizlere herkes bildiklerimizden faydalansın çaresizlik içinde ne yapacağım diye düşünmesin doğru dr. bulabiliriz umarım hipolu bir sürü hamile arkadaşımız var ve doğum yapanlarda var bu arada herkese umut olması dileğiyle....hihoyyyt

arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, ve inanın fikrimi tamamen ters yöne değiştirdiniz, o kadar olumsuz düşünüyordum ki, artık bende papatya bahçesindeyim oradan da görüşürüz umarım

canim olumsuz dusunme bende burda bu arkadaslarla tanistigim zaman
rahatlamis kendimi tam olarak bir kadin gibi dusunmustum

hoppaless nasılsın arkadaşım attığım mailler ulaştı mı işine yaradı mı ? yardımcı olabildiyesem ne mutlu bana burdan da yazıyorum ki sizlere herkes bildiklerimizden faydalansın çaresizlik içinde ne yapacağım diye düşünmesin doğru dr. bulabiliriz umarım hipolu bir sürü hamile arkadaşımız var ve doğum yapanlarda var bu arada herkese umut olması dileğiyle....hihoyyyt
evet arkadaşım tekrar teşekkürler çok yardımcı oldun bu arada sen nasılsın son durumlar ne fazla merakda bırakma bizleri,:CüvCüv:

Back
X