Hipotiroid -Sa dklmesi

boncuk_nil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2009
63
0
bayanlar yaklaşık 1.5 ay önce hipotroid oldugum ortaya cıktı.levotiron ilaç kullanıyorum günde 1 tane.fakat aşırı derecede saçlarım dökülmeye devam ediyor.günde 100 e kadar normal diolar fakat 100 den fazla dökülüyor. tsh degerim 100 den 27 ye düştü.diger şikayetlerim düzeldi fakat saç dökülmem durmuyor.bu normalmi sizce.moralimi çok bozuyor kel kalacagım yakında :KK43:(((
 

bujuu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2009
191
0
korrkkmaaa bişii olmuyoo.. :teselli:
Kaç yıldır tsh değerim yükselip iniyor.. saçlarım bazen çok dökülüyor ama hala kel değilim :)))
 

Esesili

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2009
13
0
önce geçmiş olsun, merak etme hiçbişey olmuyor bende levotiron kullanıyorum benimde çok dökülüyor hala kel kalmadım ve sanki daha çok gürleşiyor gibi hemde sekiz dokuz senedir korkma yani
 

ugly

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2008
635
0
meraba arkadaşlar benim tlil snuçlarımFT3 2,15 FT4 0,85 TSH 0,12 ANLAYAN VARMI ARANIZDA BİLMİYORUM AMA BANA ÇOK DÜŞÜK GİBİ GELDİ DR NORMAL DEDİ DAHİLİYE DR İLGİLENİO BENDE ENDOKRİN DEİL DİE PEK ANLAMIYO ZANNEDİYORUM AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM
 

lavender

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2009
783
1
meraba arkadaşlar benim tlil snuçlarımFT3 2,15 FT4 0,85 TSH 0,12 ANLAYAN VARMI ARANIZDA BıLMıYORUM AMA BANA ÇOK DÜŞÜK GıBı GELDı DR NORMAL DEDı DAHıLıYE DR ıLGıLENıO BENDE ENDOKRıN DEıL DıE PEK ANLAMIYO ZANNEDıYORUM AYDINLATIRSANIZ SEVıNıRıM

Sonuçlar Birim Referans Aralığı
Ferritin ng/mL 15-150
T3( Serbest) 2.15 pg/mL 2.1-3,8
T4 (Serbest) 0.85 ng/dL 0,82-2
TSH (Serbest) 0.12 ulU/mL 0,25-5

Sadece TSH değerin olması gereken değerin altında.Doktorun nornal dediyse sorun yok demektir.Ama için rahat etmiyorsa başka bir doktora gitmeni öneririm o zaman.
Bu değerler Buca Tıp Merkezinin değerleri.
 
Son düzenleme:

yeterb

Allahım sen koru bebeğimi
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2009
203
3
canım merhaba ben küçüklükten beri hipotiroidi hastasıyım. saçım çok seyreldi hatta bazen kel gibi duruyor kontrollerini ihmal etme sonun benimgibi olmasın
 

min

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2008
673
1
maalesef levotironun yan etkisi.. saçları döküyor. benim de evde yerler hep saç durmadan topluyorum. seyrelecek diye ödüm patlıyor ve saçımı uzatamıyorum...
 

swet2006

ÇOK FİKİR, TEK ÇÖZÜM
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2007
986
40
bende levotrion kullanıyorum, saçlarım feci dökülüyor. bildiğim kadarıyla ilacın dozu fazla geldiğinde yan etki olarak saçlar dökülüyor. ne çirkin bi hastalığımız var. düşünsenize kel ve şişko olacayız. :1no2:
 

min

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2008
673
1
bir arkadaşım var. hipotiroidi hastası değil ama solgarın keratinli bir ürününü kullanıyor ve saç dökülmesi azalmış. piyasada 18 tl imiş. ben de denemeyi düşünüyorum.
 

yabangxuxlxuxm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2008
9.740
23
38
bende hipertroid var saçlarım çok döküldü ama yenileri çıktı eskisi gibi dökülmüyor..
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 2888 gün geçti.

beybi34

Guru
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2009
157
0
mrh arkadaşlar ben de yeniyim ve 8 haftalık hamileyim ve hipotiroidi dediler
tahlil sonuçlarım ft3 3.00 , ft4 0.85, tsh 16.7 daha yeni levotrion kullanıyorum acaba bebğimi etkilermi
bide 4te bir kullanıyorum bu konuda deneyimi olan arkadaşlardan haber bekliyorum çok endişeliyim
 

mis2001

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2008
133
1
Merhaba Arkadaşlar benimde t3 ve t4 normal çıktı sadece tsh 31 çıktı burun ameliyatı olacaktım ama olamadım..Burnum kırık nefes almakta zorlanıyorum biran önce ameliyat olabilmem için tsh değerinin düşmesi gerekiyormuş daha önce hiç ilaç kullanmadım acaba ilaç kullanmaya başlayınca tsh çabuk normale dönermi bilen var mı?
 

R2D2

Aklım sukut-u sever benim
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2007
870
3
Merhaba Arkadaşlar benimde t3 ve t4 normal çıktı sadece tsh 31 çıktı burun ameliyatı olacaktım ama olamadım..Burnum kırık nefes almakta zorlanıyorum biran önce ameliyat olabilmem için tsh değerinin düşmesi gerekiyormuş daha önce hiç ilaç kullanmadım acaba ilaç kullanmaya başlayınca tsh çabuk normale dönermi bilen var mı?

Bunu sana en iyi doktorun söyleyecektir canım. Çok çok hızlı düşüş olmuyor.