Hırsızlığı yapan değil bilen suclu oluyor

schtzi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2014
356
224
53
32
kızlar moralim çok bozuk Ben markette çalışıyorum hepimiz her işi yapıyoruz zaten görev tanımı kasiyer reyonerdeğil de mağaza görevlisi Yaklaşık 2 yıldır bu is yerimde çalışıyorum . Şöyle anlatayım bundan 9 ay önce mağazada hırsızlık olmuştu bizlerden kasiyer açığı diye bir sürü para kesilmişti bebek bezleri çalındı gibi gösterilip ne olduğu belli değil kendilerini çaldığı sigaraları bizlerin kasasından geçmişler mağaza müdürü Bizler yokken gibi gibi gibi ben bunları öğrenince önce insan kaynakları müdürü sonra bölge müdürü her yere başvurdum yapan değil bilen Suçlu oldu Kısacası Hiçbir şey değişmedi kesilen kasiyer paraları da yatmadı ben de en üst birime şikayet ettim örnek veriyorum x mağazasından a şubesinden b mağazasına gönderildim yani sürüldüm sonra tabii Bu olaylardan sonra çok büyük laf Yedi Bölge Müdürü geldi benimle konuştu falan filan paranın bir kısmını alabildim Ama sanırım beni oyuna getirmeye çalışıyorlar şöyle anlatayım mağazada her birimiz her işi yaptığımız için örnek veriyorum etiket eksiği çok fazla işte bugün bitir bitirmedim için savunmam alınmak istendi Bende sabvunmamda tek bir iş yapmadığımı yazınca reyonlarin bozuk oldugunu filan bizim mudur tel aldi disari cikti kiminle konustu filan bilmiyorum ama tahminim bolge mudurunu aradi oda savunmami insan,kaynaklarina gonderme filanmi dedi bilmiyorum ne konusuldu ama bizim mudur yuzseksen derece dondu sana son sans filan bugun 2 saat gec ciktim cocugum var ailem var birde kurumsal sirket yani Savunmami b
yırttirdi filan Kendine çeki düzen ver bir cümleler bunu savunma almadanda diyebilirdi benden bu savunmayi beklemiyolardi resmen 1sayfa yazdim biliyorumki bunlar beni calistirmaz artik sormak istediğim bir şey benden 3 kere savunma alınır sa tazminatsız bir şekilde beni işten çıkarabiliyorlar mı

Mazeretsiz devamsızlığınız varsa ve tutanak tutulmuşsa tazminat vermeyebilirler. Ama yoksa kıdem tazminatınız verilir.

Evet çıkarırlar.Kasanızın sifresini kimseye söylemeyin haberiniz olmadan geciremezler böylelikle.

Ne demiş Mahsuni,teeee yıllar önce?
Almış ele arsızlığı
Baştan başa yersizliği
Bilmem neden hırsızlığı
Yapan değil bilen zalım

Bu düzen böyle maalesef
Alo 170/ çalışma bakanligini
arayıp bu olanları anlatın. İnanın ki çok ilgililer. Bence yardımcı olabilirler size de

Ne demiş Mahsuni,teeee yıllar önce?
Almış ele arsızlığı
Baştan başa yersizliği
Bilmem neden hırsızlığı
Yapan değil bilen zalım

Bu düzen böyle maalesef
Alo 170/ çalışma bakanligini
arayıp bu olanları anlatın. İnanın ki çok ilgililer. Bence yardımcı olabilirler size de

Valla herseyleri haram allahtan korkmuyorlarki hepsi birinin birseyini biliyor susuyor dik durmak namusunla calismak ne kadar zormus

Anladığım kadarıyla a101 veya bim de çalışıyorsunuz. Mobbing in alasını yapıyorlar malesef. Uyduramadıkları kılıf yok. Allah yardımcın olsun. İş yükü zaten fazlasıyla ağır birde kötü muamele görmek yıpratıyor insanı

Evet çıkarırlar.Kasanızın sifresini kimseye söylemeyin haberiniz olmadan geciremezler böylelikle.
Yeni personel gelince ona hemen kasa açmak için kullanıcı vs. Vermiyorlar. Mecburen birinin şifresini kullanmak zorunda. Mesela aynı gün aynı kullanıcıyı kullandığınızda açık çıkarsa asıl sahibine kitliyorlar. Birde o kadar saçma durum var ki fazlan çıksa şirketin kasasına gidiyor. Açığın çıksa fazladan düşmüyorlar kuruşu kuruşuna alıyorlar senden. Ben hakkımı helal etmiyorum şahsen onlara

Yeni personel gelince ona hemen kasa açmak için kullanıcı vs. Vermiyorlar. Mecburen birinin şifresini kullanmak zorunda. Mesela aynı gün aynı kullanıcıyı kullandığınızda açık çıkarsa asıl sahibine kitliyorlar. Birde o kadar saçma durum var ki fazlan çıksa şirketin kasasına gidiyor. Açığın çıksa fazladan düşmüyorlar kuruşu kuruşuna alıyorlar senden. Ben hakkımı helal etmiyorum şahsen onlara
Benim tanıdıgım biriylede çok ugrasmıslardi cunku kendileri kasadan para alip alt personelden cikarttiriyorlardi.Calisilcak yer degil etmeyin zikkim olsun oylelerine

Kasa açığı veya hırsızlık neden kasiyerden kesiliyor ki çok saçma
Eşim mağaza müdürü kasiyer sahte 100 euro almış parayı alan çalışan belli olmasına rağmen, eşimden ve diğer yöneticilerden kesildi. Aynı şekilde sayım açığını da firma belli bir sayıya kadar karşılayıp fazlasını yöneticilerden kesiyor. Çalışandan kesilince işte böyle suistimale açık hale gelir. Bir vicdansıza denk gelince de böyle olur. Artık mimlenmiş gibi birsey olmuşsunuz bence çıkın çalıştığınız firmaya benzer diğer marketler deli gibi eleman arıyor birkaç ay içinde de mağaza müdürlüğüne kadar yükseltebiliyolar

Eğer çıkartılırsanız tazminat ödemek zorundalar. Haklı fesih sebeplerini oluşturmaya çalışıyor olabilirler mobbing uygulamaya devam ederlerse önce gerekli mercilere şikayet edip yine çözüm bulamazsanız dava açabilirsiniz.

kızlar moralim çok bozuk Ben markette çalışıyorum hepimiz her işi yapıyoruz zaten görev tanımı kasiyer reyonerdeğil de mağaza görevlisi Yaklaşık 2 yıldır bu is yerimde çalışıyorum . Şöyle anlatayım bundan 9 ay önce mağazada hırsızlık olmuştu bizlerden kasiyer açığı diye bir sürü para kesilmişti bebek bezleri çalındı gibi gösterilip ne olduğu belli değil kendilerini çaldığı sigaraları bizlerin kasasından geçmişler mağaza müdürü Bizler yokken gibi gibi gibi ben bunları öğrenince önce insan kaynakları müdürü sonra bölge müdürü her yere başvurdum yapan değil bilen Suçlu oldu Kısacası Hiçbir şey değişmedi kesilen kasiyer paraları da yatmadı ben de en üst birime şikayet ettim örnek veriyorum x mağazasından a şubesinden b mağazasına gönderildim yani sürüldüm sonra tabii Bu olaylardan sonra çok büyük laf Yedi Bölge Müdürü geldi benimle konuştu falan filan paranın bir kısmını alabildim Ama sanırım beni oyuna getirmeye çalışıyorlar şöyle anlatayım mağazada her birimiz her işi yaptığımız için örnek veriyorum etiket eksiği çok fazla işte bugün bitir bitirmedim için savunmam alınmak istendi Bende sabvunmamda tek bir iş yapmadığımı yazınca reyonlarin bozuk oldugunu filan bizim mudur tel aldi disari cikti kiminle konustu filan bilmiyorum ama tahminim bolge mudurunu aradi oda savunmami insan,kaynaklarina gonderme filanmi dedi bilmiyorum ne konusuldu ama bizim mudur yuzseksen derece dondu sana son sans filan bugun 2 saat gec ciktim cocugum var ailem var birde kurumsal sirket yani Savunmami b
yırttirdi filan Kendine çeki düzen ver bir cümleler bunu savunma almadanda diyebilirdi benden bu savunmayi beklemiyolardi resmen 1sayfa yazdim biliyorumki bunlar beni calistirmaz artik sormak istediğim bir şey benden 3 kere savunma alınır sa tazminatsız bir şekilde beni işten çıkarabiliyorlar mı
Öncelikle çalıştığınız yer kasa şifreli bilgisayar sistemiyse. Mudure dahi söyleme yada Mudurnu alma yetkisi yok. Şifrenizi devistirin isterse vermeyin . Kendi kasa şifresini ile açmak zorunda bırakın kesinlikle para çıkışı öbür şifreler de yok sizde var ise genelde vermeyin . Kasaniz şifresi açık birakamayin
Talep ediyor şikayet ediyor ise durumu direk en üst yöneticiye bildirin. Mail sistemi çalışıyorsanız tabi. Kişiyi de ekleyin. Durumdan şüphelendiğiniz ve önceki yaşadığınız durumuda bildirin . Muhtemelen bir açığından yararlanıyorlar şirketin. Eğer durum ve bu mobing devam ediyorsa. İse devam edin avukata başvurun hemen .

Mobbing uygulayıp yıldırma politikasıyla istifaya zorluyorlar diye önce sgk ya şikayet edip, sonra firmayı mahkemeye verebilirsin.

Aslında sendikalasmak bunun için önemli ama kimse yanaşmıyor. Kasanızı saymadan ve bildirmeden kapatmayın ve bu bence bütün mağazalara kural olarak gelmeli. Açık çıkıyor kimin yaptığı belli değil... kimseye kasanızı vermeyin hiç bir koşulda.

Back
X