• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiv hayatına girenler

Zambaks

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2023
123
45
13
38
Merhaba arkadaşlar
Yakın zamandan eşimde hiv çıktığını öğrendim kan bağışı yapacaktı o sırada öğrendiğini ve nasıl bulaştığını bilmediğini söylüyor yalan söylediğinin farkındayım çok kısa bir zaman önce dış çektirdi ordan bulaşmış olabilir dedi başka birşey kabul etmiyor bunların üstüne yalanlarını yakaladim bu konu da ayrıntılı bilgisi olan bu konudan ayrılan vs varmı yardımcı olur musunuz?

En iyi cevap
Açıkçası yorumları okuyana kadar ben durumun tedavi ile duzelebilecegini anladım okuduklarimdan ve su yüzde yüz ölümcül ise daha da uzucu tabi zor dediğiniz gibi her anlamda zor
Gelecekle ilgili endişeliyim

Evet, ozur dilerim, ben cok negatif bakmisim. Dediginiz gibi tedavi ve ilac kullanimi ile hem bulasi ihtimali cok dusuyormus hem de hayat beklentisi hiv- insanlar kadar olabiliyormus.

Doktor arastirdiniz mi? Acaba siz mi randevu alsaniz? Esiniz belki tedavi surecine baslayacak gucu bulamiyordur henuz kendinde.

Receiving a diagnosis of HIV can be a life-changing event. But having HIV does not mean you are going to die. Most people with HIV can live long and healthy lives if they get and stay on treatment.

There will be a...
Buna sevindim teşekkürler
HIV'in kanda taranabilir hale gelmesi, test tipi ve maliyetine bağlı olarak, vücuda girişini takip eden 2-12 hafta içinde mümkün olur (detaylar için tıklayın). Şüpheli bir temasın üzerinden en az 2 hafta geçmeden yapılan testte alınan negatif sonucu yeterli değildir. Pencere döneminde ya da hemen
ertesinde yapılan test, test yaptırmanıza sebep olarak gördüğünüz teması takip eden gerekli süre sonunda tekrarlanmalıdır

Benim anlamadığım eşinde hıv virüsü bulaşmış ve sen de sonuç nasıl negatif oluyor? Testi tekrar yaptırmalısın
Yeni hiv kapmis olabilir adam
Yani adam uc ay once hiv kaptı dıyelım
Karısıyla ise 15-20 gun sonra yattıysa 2 bucuk ay gecmıs demektir.
Ikı bucuk ayda hıv kanda gorunmeybeılır 120 gunun sonunda test yapılmalı.

Zaten testi tekrar etmesi için diyorum ben. Bilmediğim için değil yani. Açıklama yapmana gerek yok

Evet bu yüzden doktorun söylediğine göre kan verip tekrarlayacagim
İns çıkmaz birşey en kotu en korkunç tablo

Merhaba arkadaşlar
Yakın zamandan eşimde hiv çıktığını öğrendim kan bağışı yapacaktı o sırada öğrendiğini ve nasıl bulaştığını bilmediğini söylüyor yalan söylediğinin farkındayım çok kısa bir zaman önce dış çektirdi ordan bulaşmış olabilir dedi başka birşey kabul etmiyor bunların üstüne yalanlarını yakaladim bu konu da ayrıntılı bilgisi olan bu konudan ayrılan vs varmı yardımcı olur musunuz?
Geçmiş olsun, eşinize kesin hiv diyebilmek için doğrulama testi gerekiyor öncelikle ama büyük ihtimalle pozitiftir. Sizin de tekrar test yaptırmanız hatta hiv rna baktırmanız iyi olur, zaten enfeksiyon doktoruna giderseniz anlatır. Eğer ilişki sırasında knama vs olmadıysa, ya da yeni kaptıysa öyle kolay bulaşan bir virüs değil, dış etkenlere dayanıksız. Sizin bir kez hiv testiniz negatif geldiyse içiniz rahat olabilir sağlama almak için baktırın tabi ki. Çocuk var mı bilmiyorum ama ona da bakılması lazım. Tekrar geçmiş olsun
Merhaba arkadaşlar

Geçmiş olsun, eşinize kesin hiv diyebilmek için doğrulama testi gerekiyor öncelikle ama büyük ihtimalle pozitiftir. Sizin de tekrar test yaptırmanız hatta hiv rna baktırmanız iyi olur, zaten enfeksiyon doktoruna giderseniz anlatır. Eğer ilişki sırasında knama vs olmadıysa, ya da yeni kaptıysa öyle kolay bulaşan bir virüs değil, dış etkenlere dayanıksız. Sizin bir kez hiv testiniz negatif geldiyse içiniz rahat olabilir sağlama almak için baktırın tabi ki. Çocuk var mı bilmiyorum ama ona da bakılması lazım. Tekrar geçmiş olsun
Teşekkürler çocuk var ikimizinde negatif çıktı sonucu ama tekrar bakilacagiz

Merhaba arkadaşlar
Eşiniz malesef ki yalan söylüyor...çok üzgünüm lakin eşiniz şuan hiv pozitif ise sıkıntı yok lakin AIDS evresinde ise lütfen bırakmayın onu ilişki konusunda mutlaka önlem alın tekrar yaptırın test mutlaka test yapacağınız zamana kadar da korunmasız ilişki yaşamayın yoksa tekrar test yapmanız gerekir kardeşim.

Aynı havayı solumakla bulaşmaz sakın olun
Ablacım sen ne anlatıyor ya cahil cahil çocuğa ne zarari olacak saçma dapan konuşmayın anneden bebeğe bile geçmeme durumu var aidsli insanlar grip gibi herkese hastalık bulastirmiyor bilmediğiniz konular hakkında ahkam kesip birde insanlarda algı oluşturmayı....kişi hiv virüsü taşıyor ise

10 yıl önce boşanmış ve 10 yıldır kimseyle olmamış komsumuzun da pozitif çıktı. Lazer epilasyondan bile bulaşabilir demiş doktor şok oldum. Bu ara duyduğum kaçıncı oldu bu anormal bi artış mı var hiç de bilmiyorum hastalığın içeriğini ama öğrenicem geçen yine böyle bi konu vardı 🤦‍♀️

10 yıl önce boşanmış ve 10 yıldır kimseyle olmamış komsumuzun da pozitif çıktı. Lazer epilasyondan bile bulaşabilir demiş doktor şok oldum. Bu ara duyduğum kaçıncı oldu bu anormal bi artış mı var hiç de bilmiyorum hastalığın içeriğini ama öğrenicem geçen yine böyle bi konu vardı 🤦‍♀️
Bence biriyle olmuş ve saklıyo olabilir.Hiçbişeye imkansız demiyorum.Ama lazerden bulaş düşük bi ihtimal bile değil sanki.

Merhaba arkadaşlar
ya bu konular çok enteresan konular,çok saf bir tip degilimdir mesela bana söylese eşim hıv çıktı bende diye ilk önce boşanma davası açarım,her iki türlüde hayatında olmak istemem ya banada hastalık bulaşırsa ya beni aldattıysa,ya diyorum çünki eski eşimin söylediğine göre çevresinde çokta tanımadığı bir kadında hiv çıkmıştı,kadın 55 yaşında,o da dişçidenmi acaba demişti şekeri vardı sürekli hastanedeydi acaba ondanmı yoksa başkasının şeker ölçüm cihazınımı kullanmış bi sürü şey söyleniyordu,eşinizin hikayesi nedir gerçekte bilemeyiz ama fiziksel bir yaklaşımda bulunmayın eğer 3 ay sonra negatif çıkarsa en makul olanı yapın ayrılın,şuanda bu hastalığın tedavisi varmı ilaçlar ne derece işe yarar bilmiyorum ama isteyerek bu hastalığa yakalanma riskini göze almazdım,ömür boyu tedavi yorar insanı.

Bu konuyla alakalı fazlasıyla bilgi sahibi olduğum için rahat rahat cevaplayayım; Hiv bulasıcılığı tedavi ile önlenebilen bir durum.Hiv’in çoğalması antiretroviral ilaçlarla önlenebilir.Tükürükle bulaşır diyen olmuş tamamen sallama bir şey bu.Ortak alan kullanmak,ortak çatal kaşık,aynı kaptan yemek yemek,aynı havluyu kullanmak,sarılmak,öpüşmek vs bulaş yolu asla değil.Hiv pozitif biri tedaviye %100 uyum sağlar ve belirli periyotlarda bakılan virüs sayısı ölçülemeyecek kadar azaldığı zaman korunmasız ilişkiyle bile bulaşmaz birine.Hiv pozitif kadınlar ve erkekler sağlıklı çocuk sahibi de olabilirler.Ölümcül falan da değil.Lütfen fi tarihinden kalan bilgilerle konu sahibini yanlış yönlendirmeyin.İlişkinizle alakalı karar size kalmış fakat çocuklarınız ve kendiniz için endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok tıbben.

Back
X