• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiv hayatına girenler

Zambaks

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2023
123
45
13
38
Merhaba arkadaşlar
Yakın zamandan eşimde hiv çıktığını öğrendim kan bağışı yapacaktı o sırada öğrendiğini ve nasıl bulaştığını bilmediğini söylüyor yalan söylediğinin farkındayım çok kısa bir zaman önce dış çektirdi ordan bulaşmış olabilir dedi başka birşey kabul etmiyor bunların üstüne yalanlarını yakaladim bu konu da ayrıntılı bilgisi olan bu konudan ayrılan vs varmı yardımcı olur musunuz?

En iyi cevap
Açıkçası yorumları okuyana kadar ben durumun tedavi ile duzelebilecegini anladım okuduklarimdan ve su yüzde yüz ölümcül ise daha da uzucu tabi zor dediğiniz gibi her anlamda zor
Gelecekle ilgili endişeliyim

Evet, ozur dilerim, ben cok negatif bakmisim. Dediginiz gibi tedavi ve ilac kullanimi ile hem bulasi ihtimali cok dusuyormus hem de hayat beklentisi hiv- insanlar kadar olabiliyormus.

Doktor arastirdiniz mi? Acaba siz mi randevu alsaniz? Esiniz belki tedavi surecine baslayacak gucu bulamiyordur henuz kendinde.

Receiving a diagnosis of HIV can be a life-changing event. But having HIV does not mean you are going to die. Most people with HIV can live long and healthy lives if they get and stay on treatment.

There will be a...
Benim anlamadığım eşinde hıv virüsü bulaşmış ve sen de sonuç nasıl negatif oluyor? Testi tekrar yaptırmalısın

Hi Virusin bulasilicigi yüksek degil. Iliski sikligi azsa sansliymis konu sahibi. Illa kadini positif yapacaksiniz. Kulucka süresi bulastan en fazla 6 hafta kadar. Tekrarlamasi tabiki mecbur.

tekrarlanmasından bahsediyoruz herhalde. “İlla kadını hıv positif yapacaksınız” ne? Bulaşılıcılığı yüksek değil derken?
Hi Virusin bulasilicigi yüksek degil. Iliski sikligi azsa sansliymis konu sahibi. Illa kadini positif yapacaksiniz. Kulucka süresi bulastan en fazla 6 hafta kadar. Tekrarlamasi tabiki mecbur.

Kime ne anlatıyoruz ki. Konu sahibi incir reçeli filmini tekrar izleyecekmiş, hastalığı ordan öğrenecek sanırım. Ben iptal oldum, size iyi şanslar.

Cidden kocasi hivli cikmiş ve tutmuş incir recelini tekrar izleyecegim diyor. 😃 Bu insanlar yaşlanmaz herhalde ya, sakinleştirici verilmiş gibi yaşıyorlar.

Az önce ben de baktım bulaş riski yüksek mi diye, ki ben de yüksek diyebiliyordum. Hani ben mi yanılıyorum dedim. Pozitif bir kişiyle tek bir korunmasız ilişkide bulaşabilir yazıyor. Grip sandınız herhalde siz bu hastalığı. :deli:
Şimdi moral bozmak istemem ama adam Hiv pozitif çıkmış, daha film diyor kadın. :olamaz: Ya bana kalırsa birine ölümcül bir hastalık bulaştırmak suç olmalı. Ha kişiyi vurmuşsun ha Hiv bulaştırmışsın. Çok da farklı değil benim gözümde.
Şu saatten sonra ne kocası ne babası ya? Ortada evlilik mi kalmış, aile mi kalmış? Olay basit bir aldatmayı da geçmiş, evladına geçtiyse ne olacak? Çocuğun olası geleceğini ne hale getirir farkında mısınız? :olamaz:

Dövme yapan kişi eğitimsiz olabilir ve iğneyi değiştirmediği takdirde hastalık taşındığını bilmeyebilir. Diş hekimi öyle değil ama. Gerçekten klinikte bulaştıysa ciddi bir ihmal olmalı o zaman dava açılması gerekir.

Cok uzun senelerdir tek kullanimlik igne kullaniliyor, ben 31 yasindayim son 10 senedir bircok kere dovme yaptirdim ve hepsi tek kullanimlikti. Dovme sanatcilari da risk almaz guncel sartlarda

Ay ben bunu siğil olan hastalık sandım başta. Off çok kötü.

Dişçiden bulaşma ihtimali yok artık bütün hekimler her şeyi bir kere kullanıp atıyor. Başka insanlardan neler neler bulaşır böyle yapmasalar. Ayrıca madem hastaneden bulaştığına emin dava açması için baskı yapın bakalım ne diyecek.

Ben adamın aldattığına eminim yani kızlar düşünsenize rastgele kan testinde hiv pozitif çıkıyorsunuz. Ortalığı birbirine katarsın sakince kabullenip kim oturur?

tekrarlanmasından bahsediyoruz herhalde. “İlla kadını hıv positif yapacaksınız” ne? Bulaşılıcılığı yüksek değil derken?

hayir tabiki ögrendikten sonra 3 ay ve 6 ay sonra tekrarlasin. Ama korunmasiz iliski yasasa bile illa bulacak diye birsey yok. tek bir Korunmasiz iliskide bulasma riski 588 kisiden 1 kisiymis. Bundan bahsetim. Ha niye bu kadar sakin ve evden cooktan göndermemis orasi muama. 1,5 ay önce ögrenmis üstelik. Benimde bir tanidigim nikah icin yapilan kan testinde saglik ocaginda positif cikmis. Özele gitmisler ilk önce orta deger cikti demisler sonrada negatif. Ve 6 aydir hala tekrar test yapmadi. Ben kafayi yemistim coktan. Ondakide böye bir rahatlik

4. Nesil testlerle 3 ayı beklemeden sonuç elde edebilirsiniz. Bulunduğunuz ilde bu sonuçlara baktırın istanbul için klinik biliyorum. Eğer evliliğiniz devam edecekse de eşinizin hiv rnasının sıfırlanmış olmasını mutlaka ama mutlaka takip edin. Sonrası sizin kararınız. Ama hiv rna ilaçlarla yaklaşık 1-2 aya negatife dönüyor. Bu demek değildir ki artık hiv negatif. Ama bulaştırıcılığu nerdeyse sıfırlanmış oluyor.

Ben mi acaibim insanlarımız mı acaip, adam fuhuş yapıp uçkurunun keyfine HIV kapıyor , bulaştırma riski de var ama ses etmiyor son ana kadar ... basbayağı cinayet teşebbüsü bu. Konu sahibesi sen hala nasıl sakin sakin evde oturuyorsun Allah aşkına, senin yerinde olsam o adamı öldürürdüm net şekilde. Bir de hamileymişsin üstelik ya çocuğun HIV doğsaydı??Boşanıp kaçıcaksın tabi, ayrıca dava açıcaksın canına kast ettiği için. Şimdi negatifsen bile hiçbir anlamı yok ilerde sen de kapıp canındna olabilirsin. Bir an önce kaç.

Ben mi acaibim insanlarımız mı acaip, adam fuhuş yapıp uçkurunun keyfine HIV kapıyor , bulaştırma riski de var ama ses etmiyor son ana kadar ... basbayağı cinayet teşebbüsü bu. Konu sahibesi sen hala nasıl sakin sakin evde oturuyorsun Allah aşkına, senin yerinde olsam o adamı öldürürdüm net şekilde. Bir de hamileymişsin üstelik ya çocuğun HIV doğsaydı??Boşanıp kaçıcaksın tabi, ayrıca dava açıcaksın canına kast ettiği için. Şimdi negatifsen bile hiçbir anlamı yok ilerde sen de kapıp canındna olabilirsin. Bir an önce kaç.
Sizinki cahil cesareti dedim diye bana çemkirdi. Kadın da ki rahatlık beni benden aldı. Film seyredecek, sakin kalıp düşünecek, çocuğu babasına düşkün diye karar alırken ona göre kararlar alacak vs vs.
Ben de anksiyete bozukluğu var zaten aşırı evhamlı biriyimdir ama sağlıklı da olsam bu rahatlığı anlamam mümkün değil.

Sizinki cahil cesareti dedim diye bana çemkirdi. Kadın da ki rahatlık beni benden aldı. Film seyredecek, sakin kalıp düşünecek, çocuğu babasına düşkün diye karar alırken ona göre kararlar alacak vs vs.
Ben de anksiyete bozukluğu var zaten aşırı evhamlı biriyimdir ama sağlıklı da olsam bu rahatlığı anlamam mümkün değil.
Ben de sizin gibiyim ama bence kadının rahat olması mükemmel bir şey.
Hepimiz bir gün öyle ya da böyle öleceğiz.
Olan olmuş, hayat devam ediyor.
Tam istediğim kafa rahatlığı.
Yoksa kan dökülür, o kocayı hivden önce kendisi mezara koyardı.

Ben de sizin gibiyim ama bence kadının rahat olması mükemmel bir şey.
Hepimiz bir gün öyle ya da böyle öleceğiz.
Olan olmuş, hayat devam ediyor.
Tam istediğim kafa rahatlığı.
Yoksa kan dökülür, o kocayı hivden önce kendisi mezara koyardı.
Hepimiz öleceğiz diye saldım çayıra mevlam kayıra yapılır mı? Evde çocuk var. Önlem alması lazım. Ben çok aldığıını düşünmüyorum. Çünkü hastalığı da pek bilmiyor, ilgilenip arşatırmıyor. Aile hekiminde yapılan test le yetinmesi bunu gösteriyor. Fakülteye gidip hematoloji, enfeksiyon, mikrobiyoloji den birine başvurmalı detaylı test yaptırmalı. Çocuğu da ekstra korumalı. Kendisini aldatan adamı da evden çoktan kovmalı idi. Dişçi falan hikaye. Dişçiden kaptığına inanan insan ortalığı ayağa kaldırır. Adam gayet sakin, tedaviye bile başlamıyormuş daha

Cok uzun senelerdir tek kullanimlik igne kullaniliyor, ben 31 yasindayim son 10 senedir bircok kere dovme yaptirdim ve hepsi tek kullanimlikti. Dovme sanatcilari da risk almaz guncel sartlarda
Nasıl ifade etsem, hani böyle kalitesiz yerlerde iğnenin değiştirilmediğini ben çok duymuştum. Bu şey gibi mesela manikür pedikür için gittiğim bir yer var, kadın her müşteriye gözünün önünde set açıyor. Yani malzemelere tek kullanımlık gözüyle bakıyor. Ama birçok yerde tek kullanımlık olmayabiliyor malzemeler. O müşteriden o müşteriye aynıları kullanılıyor. Dövme açısından da iğne konusunda dikkatli olmayanlar var muhakkak.

Benim anlamadığım eşinde hıv virüsü bulaşmış ve sen de sonuç nasıl negatif oluyor? Testi tekrar yaptırmalısın

Vücutta HIV’in belirlenebilmesi için, şüpheli/riskli temasın üzerinden belli bir süre geçmesi gerekir. Bu süreye “pencere dönemi’’
denir. Pencere dönemi olarak tarif edilen süre hakkında, farklı kaynaklarda farklı zaman aralıkları belirtilebilir.

Bunun sebebi, her bireyin bağışıklık sisteminin HIV’e farklı bir biçimde tepki vermesidir. Bir başka kişinin test süresi ve sonucu ile
ilgili yaşadıkları, genel bir veri değil, kişisel bir deneyimdir ve sizin test süreciniz okuduğunuz ya da
duyduğunuz herhangi bir yorumdaki gibi olacak diye bir beklenti yanlıştır.

A kişisi x günde test yaptırmış. Benim doktorum bana neden ''x gün sonra yeniden test yaptır''

dedi gibi soruların hiçbir anlamı yoktur.

Ülkemizin önde gelen saygın HIV uzmanlarınca hazırlanan HIV/AIDS Tanı İzlem ve Tedavi El Kitabına göre
temastan 45 gün sonra 4. kuşak test tekrar edilip negatif bulunduğunda, test sonucu
%99 olasılıkla HIV negatif kabul edilebilir

HIV'in kanda taranabilir hale gelmesi, test tipi ve maliyetine bağlı olarak, vücuda girişini takip eden 2-12 hafta içinde mümkün olur (detaylar için tıklayın). Şüpheli bir temasın üzerinden en az 2 hafta geçmeden yapılan testte alınan negatif sonucu yeterli değildir. Pencere döneminde ya da hemen
ertesinde yapılan test, test yaptırmanıza sebep olarak gördüğünüz teması takip eden gerekli süre sonunda tekrarlanmalıdır

Back
X