• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiv hayatına girenler

Zambaks

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2023
123
45
13
38
Merhaba arkadaşlar
Yakın zamandan eşimde hiv çıktığını öğrendim kan bağışı yapacaktı o sırada öğrendiğini ve nasıl bulaştığını bilmediğini söylüyor yalan söylediğinin farkındayım çok kısa bir zaman önce dış çektirdi ordan bulaşmış olabilir dedi başka birşey kabul etmiyor bunların üstüne yalanlarını yakaladim bu konu da ayrıntılı bilgisi olan bu konudan ayrılan vs varmı yardımcı olur musunuz?

En iyi cevap
Açıkçası yorumları okuyana kadar ben durumun tedavi ile duzelebilecegini anladım okuduklarimdan ve su yüzde yüz ölümcül ise daha da uzucu tabi zor dediğiniz gibi her anlamda zor
Gelecekle ilgili endişeliyim

Evet, ozur dilerim, ben cok negatif bakmisim. Dediginiz gibi tedavi ve ilac kullanimi ile hem bulasi ihtimali cok dusuyormus hem de hayat beklentisi hiv- insanlar kadar olabiliyormus.

Doktor arastirdiniz mi? Acaba siz mi randevu alsaniz? Esiniz belki tedavi surecine baslayacak gucu bulamiyordur henuz kendinde.

Receiving a diagnosis of HIV can be a life-changing event. But having HIV does not mean you are going to die. Most people with HIV can live long and healthy lives if they get and stay on treatment.

There will be a...
Boyle bir konuda asla tek doktorla kalmayin ve tek testlede kalmayin . Gidin ayni testi bir 3 ay sonra dah ayaptirin hatta bir yil biyunca bence bunu yaptirin .baska doktorada gidin .
Mutlaka yaptıracağım yeni oldugu için çok geçmedi aradan asla ihmal etmem
Hepinize çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için

Yeterli hijyene sahip olmayan aletlerle diş çekimi yapılırsa bulaşabilir. Dövme yaptırırken hiv kapan insanlar var.
Dövme yapan kişi eğitimsiz olabilir ve iğneyi değiştirmediği takdirde hastalık taşındığını bilmeyebilir. Diş hekimi öyle değil ama. Gerçekten klinikte bulaştıysa ciddi bir ihmal olmalı o zaman dava açılması gerekir.

Merhaba arkadaşlar
Yakın zamandan eşimde hiv çıktığını öğrendim kan bağışı yapacaktı o sırada öğrendiğini ve nasıl bulaştığını bilmediğini söylüyor yalan söylediğinin farkındayım çok kısa bir zaman önce dış çektirdi ordan bulaşmış olabilir dedi başka birşey kabul etmiyor bunların üstüne yalanlarını yakaladim bu konu da ayrıntılı bilgisi olan bu konudan ayrılan vs varmı yardımcı olur musunuz?
Çok geçmiş olsun. Sağlık çalışanı olarak en çok korktuğum şey bulaşıcı hastalık mevzusudur.
Diş kliniklerinde kullanılan cihazlar hastadan hemen sonra sterilize edilir. Diş hekimi sonuçta bu insan, hastalık bulaşacağını elbette bilir. Oradan bulaşması için Hıv pozitif bir hastada kullanılması lazım aletin hemen sonra da eşinizde. Öyle bulaşabilir. Ama bu durum ciddi bir ihmaldir ve kliniğe dava açarsınız. Lakin eşinizin yaklaşımı bana pek dürüst gelmedi. Ne bileyim gerçek olsa adam ortalığı ayağa kaldırır. Hıv yani bu grip değil ki. Bunun çok örneği Hpv için de oluyor. Hpv kapmış çok kadın gördüm hastanede ve tek eşli ise bu kadın eşinden kapmasından başka bir seçenek yok. Ama eşi başka seçeneklerin olduğuna da bir şekilde inandırıyor kadını.
Umuyorum kapmamışsınızdır. Çünkü kesin tedavisi olmayan sadece birtakım tedaviler ile baskılanan bir hastalık. Ama kapma durumu varsa maalesef ki kan tahlilinde hemen çıkmaz. Siz bir enfeksiyon servisine gidip durumunuzu anlatın, belli periyotlar ile gidip tahlil verirsiniz. Ama bu süreç birkaç yıl devam eder.
Eşinizle ilişkiye girmeyin, onun jiletini, tırnak markasını falan asla kullanmayın. Vücut sıvıları ile temas etmeyin. Çocuklarınız varsa bulaşma açısından koruyun. Nereden kaptığını kurcalayın. Belki deşerseniz bir aldatma hikayesi falan çıkabilir altından.
Ya bilmiyorum enfeksiyon servisinde çalışmıştım bir ara. Ailecek tedavi görenler vardı. Adam beş dakikalık zevk için para karşılığı kadınla birlikte oluyor. Hıv kapıyor. Karısına bulaştırıyor oradan iki çocuğa da geçiyor falan. Değer mi yani beş dakikalık zevk için, diye insan bir sormak istiyor. İnsanı evlilikten soğutuyorlar.

Çok geçmiş olsun. Sağlık çalışanı olarak en çok korktuğum şey bulaşıcı hastalık mevzusudur.
Diş kliniklerinde kullanılan cihazlar hastadan hemen sonra sterilize edilir. Diş hekimi sonuçta bu insan, hastalık bulaşacağını elbette bilir. Oradan bulaşması için Hıv pozitif bir hastada kullanılması lazım aletin hemen sonra da eşinizde. Öyle bulaşabilir. Ama bu durum ciddi bir ihmaldir ve kliniğe dava açarsınız. Lakin eşinizin yaklaşımı bana pek dürüst gelmedi. Ne bileyim gerçek olsa adam ortalığı ayağa kaldırır. Hıv yani bu grip değil ki. Bunun çok örneği Hpv için de oluyor. Hpv kapmış çok kadın gördüm hastanede ve tek eşli ise bu kadın eşinden kapmasından başka bir seçenek yok. Ama eşi başka seçeneklerin olduğuna da bir şekilde inandırıyor kadını.
Umuyorum kapmamışsınızdır. Çünkü kesin tedavisi olmayan sadece birtakım tedaviler ile baskılanan bir hastalık. Ama kapma durumu varsa maalesef ki kan tahlilinde hemen çıkmaz. Siz bir enfeksiyon servisine gidip durumunuzu anlatın, belli periyotlar ile gidip tahlil verirsiniz. Ama bu süreç birkaç yıl devam eder.
Eşinizle ilişkiye girmeyin, onun jiletini, tırnak markasını falan asla kullanmayın. Vücut sıvıları ile temas etmeyin. Çocuklarınız varsa bulaşma açısından koruyun. Nereden kaptığını kurcalayın. Belki deşerseniz bir aldatma hikayesi falan çıkabilir altından.
Ya bilmiyorum enfeksiyon servisinde çalışmıştım bir ara. Ailecek tedavi görenler vardı. Adam beş dakikalık zevk için para karşılığı kadınla birlikte oluyor. Hıv kapıyor. Karısına bulaştırıyor oradan iki çocuğa da geçiyor falan. Değer mi yani beş dakikalık zevk için, diye insan bir sormak istiyor. İnsanı evlilikten soğutuyorlar.
Kesinlikle öyle biz kadınların suçu ne
Çok dikkat ediyorum gerekli tüm önlemleri alıyorum
Sizinle aynı fikirdeyim

Bu evden ben değil onun gitmesi gerekecek ve arada çocuk olduğu için bu aşamada en sağlıklı şekilde bunu yapmak İİstiyorum.Bu konuyu başka ile paylaşmak ile ilgili konuştum onunla fakat olumlu yaklasmadi ben söyleyip arada ben kötü olmak istemiyorum bunu bahene edip üstume gelebilir
Sağlığınız mi önemli inadiniz mi ?

Hâlâ HPV ve HIV'i karıştıran kadınlar var, üstelik hepsinin de düzenli ilişkisi var, evli, çocuklu.
Okudukça çıldırıyorum.

Hiv-->AIDS
Üstelik tedavisi yok, sadece en fazla virüsü baskilayan ilaçlar kullaniyorlar.
Ve inatla HIV+ olduğunu kimseye söylemeyip, ilişkiye devam ediyorlar.

Biriyle birlikte olmadan önce Std10 testini beraber olun, bu tek gecelik ilişki kültürünün insanlığı getirdiği nokta utanç verici.
Erkekler kadınlardan da cahil, parasını verip tanımadığı kadınla beraber oluyor, korunmak bile aklina gelmiyor.
Dünyada biterken vakalar Türkiye'de %400 artmış.
Burada bir kız vardi. Virüsten korkuyorum, sevgilimden test yaptırmasını istesem mi diye sormuştu ve sitenin kadınları şu şekilde cevap vermiş: Sen sevgiline güvenmiyor musun? Ben sevgilim benden test istese ayrılırdım vs.vs...

Kadının kocasından virüs bulaşmış, neden sevgilin diye birisinin virüs taşımadığını düşünürsün ki...
Yani ülke Hiv yayılma noktası haline gelmişken bu tepkileri görmek rahatsız ediyor.

Burada bir kız vardi. Virüsten korkuyorum, sevgilimden test yaptırmasını istesem mi diye sormuştu ve sitenin kadınları şu şekilde cevap vermiş: Sen sevgiline güvenmiyor musun? Ben sevgilim benden test istese ayrılırdım vs.vs...

Kadının kocasından virüs bulaşmış, neden sevgilin diye birisinin virüs taşımadığını düşünürsün ki...
Yani ülke Hiv yayılma noktası haline gelmişken bu tepkileri görmek rahatsız ediyor.
Kimseye guveikmemesi gerekir kesinlikle

ohhh hoşgeldin obsesyon

Aynı şekildeyim. Şimdi günlerce kafayı buna takıcam. Acaba özel mi yoksa devlet mi bu bahsedilen sağlık ihlalinin yaşandığı kurum onu merak ediyorum.

Ben hala o doktora nasıl hesap sorulmadı yada diğer hastalar için ulaşılmadi merak ediyorum adamın tavrı kendi kendini çürütüyor doktordan bulasmadigi o kdr belli ki..

Konu sahibiyle özelden konuştuk. Kesinlikle dişçiden olamaz. Onu eleyin.

Siz bir daha hiç karı koca olamayacaksiniz biliyorsunuz değil mi?

Prezervatif ile korunurlarsa sıkıntı olmuyor. Çok bulaşıcı değil virüs, ölümcül.

Bir güncelleme yapayım.

Konu sahibinin eşi HIV pozitif, sistemde sonuçları gizlilik için belirtilmemiş. Hepatit B için bağışıklığı varmış.

Konu sahibi de yüksek ihtimalle negatif. Randevu almış. Eğer hekim tekrardan test isterse ve negatif çıkarsa kesinleşmiş olacak.

Sonuçları çıkana kadar da yapacağı bir şey yok. Bekleyecek. Eşinden korunmaya çalışacak ve hekimden neler yapması gerektiğini, ne durumda bulaşabileceğini öğrenecek.

Eşinin ne naneler çevirdiğini de öğrenirse ona göre yoluna devam eder.

Konu sahibine tekrardan geçmiş olsun.

Bir güncelleme yapayım.

Konu sahibinin eşi HIV pozitif, sistemde sonuçları gizlilik için belirtilmemiş. Hepatit B için bağışıklığı varmış.

Konu sahibi de yüksek ihtimalle negatif. Randevu almış. Eğer hekim tekrardan test isterse ve negatif çıkarsa kesinleşmiş olacak.

Sonuçları çıkana kadar da yapacağı bir şey yok. Bekleyecek. Eşinden korunmaya çalışacak ve hekimden neler yapması gerektiğini, ne durumda bulaşabileceğini öğrenecek.

Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için
🙏

Bir güncelleme yapayım.

Ben belki yanlış anlamistir testi hem doktor da ondan rahattır diye umut etmistim. Geçmiş olsun. İnşallah çocuğa ve konu sahibine bulasmamistir ve bulaşmaz.

Aynı şekildeyim. Şimdi günlerce kafayı buna takıcam. Acaba özel mi yoksa devlet mi bu bahsedilen sağlık ihlalinin yaşandığı kurum onu merak ediyorum.
Maalesef bu tip hayati konuların diğer insanların merhametine bırakıldığı, kurumsallığın ve kuralların olmadığı her yerde olabilir.

Back
X