• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hizmet bekleyen kaynanalar

Selam arkadaşlar. Sizlerin de kaynanası hizmet bekliyor mu? Benim kv ben onlardayken bulaşık vs yıkarsam çok mutlu oluyor. Arkadan kızım sen otur ya vs dese de gözlerindeki o mutluluğu görebiliyorum. Bize kalmaya geldiklerinde ise genelde hiçbir işe karışmaz. Yardım etmemesi bana tuhaf geliyor sizlerde durum nasıl 😂
Bende kv gittiğimde hiç iş yapmam bi kalabalık yoksa. Oda bize gelince hiç yapmaz. Kayınvalidem belki on verse yapıcam ama asla yok yani.

Bahçe severim. Onun evi bahçeli. Sırf gideyim bahçede eşim kaynanam hatırla güzel çay içelim kafasıyla ne zaman gidersem tersi oluyor iş cikariyor yapmamı istiyor. Hayır ayda bir iki giden biri de değilim hadi tutmusken birakmim desin. Oturmam batıyor sanırım. Eve gidene kadar da pertim çıkar. Hiç şaşmaz . Hatta iş için bile çağırdığı olur. Mesela geçen hafta gittim cay içeriz diye " ağaçtaki kayısıları toplasak ne iyi olur " dedi 😏 güneşin altında kayısı topladım... tamamen iyi niyetimden. Ama nedense yoruldu dinlensin gibi acidiginu düşünmüyorum. Kotulemiyorum da ama işte gelin demek hizmetçi demek değil ki ya.
Benim kaynanam da böyle.
Eksiği yok fazlası var.
Çok enteresan bir kadin.
Yorumlayamiyorum.

Ben temizlik vs yapmam. Yapamam yani iki çocuklu çalışan anneyim kendi evimi zor temizliyorum fırsat bulup. Ancak oradayken yemek, yediysek bulaşık vs yaparım. Sonuçta 4 kişi kalkıp gidiyoruz aşırı hizmet beklemem. Hoş benim kv zaten yemek yapmayı sevmediği için yemeksiz olur hep evi :) ben oradaysam ben yaparım.

Benim kaynanam da böyle.
Eksiği yok fazlası var.
Çok enteresan bir kadin.
Yorumlayamiyorum.
Geçmiş olsuuunnn... Bunlar hep dediğim gibi bence kendi evladı gibi görmemek canının degersizligini gösterir. Maalesef. O yüzden ben kv evinde asla iş yapmıyorum diyen yorumlari hayranlıkla okuyorum 😄

Geçmiş olsuuunnn... Bunlar hep dediğim gibi bence kendi evladı gibi görmemek canının degersizligini gösterir. Maalesef. O yüzden ben kv evinde asla iş yapmıyorum diyen yorumlari hayranlıkla okuyorum 😄
Benimki gibi olamaz kimse.
Yani laftan anlamıyor çünkü.
Ben sırf bu saçmalıkları yüzünden sık gitmiyorum buna rağmen sıfır degisim.
Yılda az da gitsem tavir aynı.

Benimki gibi olamaz kimse.
Yani laftan anlamıyor çünkü.
Ben sırf bu saçmalıkları yüzünden sık gitmiyorum buna rağmen sıfır degisim.
Yılda az da gitsem tavir aynı.
Laftan anlamıyor derken yüzüne söylüyor musunuz ? Sık gitmekle gitmemekle de alakası yok aslında sizi görünce aklına iş gelmesi kafasında öyle kolay değişmez. Ya benimki süpürgeyi atıyorum eve ama bı de üstünde duruyor şuraya da at buraya da at. İnanılmaz inanılmaz... Hakikaten şunu anladım fazla iyilik burnunzdan getiirir.

Laftan anlamıyor derken yüzüne söylüyor musunuz ? Sık gitmekle gitmemekle de alakası yok aslında sizi görünce aklına iş gelmesi kafasında öyle kolay değişmez. Ya benimki süpürgeyi atıyorum eve ama bı de üstünde duruyor şuraya da at buraya da at. İnanılmaz inanılmaz... Hakikaten şunu anladım fazla iyilik burnunzdan getiirir.
Ben bastan beri mesafeliyim.
Esime dedim benim yasantima uymuyor annenin yaptıkları.
Ben böyle kabaliktan hoslanmiyorum diye vs ama değişim sıfır.

Yemeğe, bulaşığa yardım ederim.
O bana geldiğinde o da yardım eder. Her şeyi benim üstüme yikmadigi müddet gocunmam. En nihayetinde yaşça büyükler, oturup misafir gibi davranmayı kendime hakaret sayarım açıkçası, hoş değil.

Benim için adının kv olması önemli değil. Kimin evine gidersem gideyim sofra toplamaya bulaşıkları makineye atmaya yardım ederim. Çayımı alırım kendimin kini alırken bardağı boşalana doldururum. Yatılı kalıyorsam çarşafı yastığı sabah toplar kenara koyarım. Çocuklarımın döktüğü yerleri toplarım. Gene yatılı misafirlikteysem ortaya bir süpürge tutarım kırıntılar için. Bunlar benim için hizmet değil görgüdür

Yemeğe, bulaşığa yardım ederim.
O bana geldiğinde o da yardım eder. Her şeyi benim üstüme yikmadigi müddet gocunmam. En nihayetinde yaşça büyükler, oturup misafir gibi davranmayı kendime hakaret sayarım açıkçası, hoş değil.
İşte benimki bizw gelince her şeyi bana yıkıyor 🫠

Selam arkadaşlar. Sizlerin de kaynanası hizmet bekliyor mu? Benim kv ben onlardayken bulaşık vs yıkarsam çok mutlu oluyor. Arkadan kızım sen otur ya vs dese de gözlerindeki o mutluluğu görebiliyorum. Bize kalmaya geldiklerinde ise genelde hiçbir işe karışmaz. Yardım etmemesi bana tuhaf geliyor sizlerde durum nasıl 😂
Hahahha aynennn

Benim kv kendi kvsine hiç bakmamış . Bunu da övüne övüne anlatır. Hoş o anlatmasa köyde herkesin dilinde zaten. Kendisi de sözde benden bir şey beklemez ama nasılsa bir şekilde işler bana kalır. Mesela yemek toplanır o da ortalıktan kaybolur mecbur iş bana kalır gibi . Kendisi de geldiğinde bir şeye dokunmaz . Başkasının mutfağına giremiyormus ama kendi kızına gidince nasıl yapacağını şaşırır. Bende uyandım artık canım isterse yapıyorum istemezse yapmıyorum.

Benim kv yok , vefat etti.
18 yıl gelin kaynana ilişkimiz vardı bir gün bile hizmet beklemedi. Misafir olarak gittim, misafir olarak geldim. Bizde bekar görümce vardı, bir şey yapılacaksa eşimle ikisi yapardı.
Eltimden de beklemedi, o da yapmazdı

Benim kv yok , vefat etti.
18 yıl gelin kaynana ilişkimiz vardı bir gün bile hizmet beklemedi. Misafir olarak gittim, misafir olarak geldim. Bizde bekar görümce vardı, bir şey yapılacaksa eşimle ikisi yapardı.
Eltimden de beklemedi, o da yapmazdı
Ama hastalığında hep ben baktım, bakım hastasıydı, ne eltime ne de görümceme bırakmadım

Benim kv kendi kvsine hiç bakmamış . Bunu da övüne övüne anlatır. Hoş o anlatmasa köyde herkesin dilinde zaten. Kendisi de sözde benden bir şey beklemez ama nasılsa bir şekilde işler bana kalır. Mesela yemek toplanır o da ortalıktan kaybolur mecbur iş bana kalır gibi . Kendisi de geldiğinde bir şeye dokunmaz . Başkasının mutfağına giremiyormus ama kendi kızına gidince nasıl yapacağını şaşırır. Bende uyandım artık canım isterse yapıyorum istemezse yapmıyorum.
Yaşlıya bakmayan bakılmaz derler

Benim için adının kv olması önemli değil. Kimin evine gidersem gideyim sofra toplamaya bulaşıkları makineye atmaya yardım ederim. Çayımı alırım kendimin kini alırken bardağı boşalana doldururum. Yatılı kalıyorsam çarşafı yastığı sabah toplar kenara koyarım. Çocuklarımın döktüğü yerleri toplarım. Gene yatılı misafirlikteysem ortaya bir süpürge tutarım kırıntılar için. Bunlar benim için hizmet değil görgüdür
Benim ailemde beni öyle yetiştirdi.

bence benimki de iş yapmamı ister ama kesseler yapmam. Kendi çocukları var bana mı kaldı. Bir kere beni arayıp annecim temizliğe görümceni çağırdım sakın beni yanlış anlama sen daha yenisin ya ondan bi dahakine seni ararım dedi. Ben de neden ki ben kendi evimi zor temizliyorum zaten yardım mı isteyecektin dedim. Aklı sıra kurnazlık yaptı bi dahakine senin gelmen lazım diye. Kızı varken benim ne işim var hoş kızı olmasaydı da gitmezdim. Ne olursa olsun kv yani o kadar samimi olamam

Back
X