Hobilerin işe yaramaz olmasi

Gercekten güzel kitaplar ,Leylanin evini okudum .Kardeşimin hikayesi duruyor rafta,biraz cekiniyorum okumayi .
Zor ve acili kitap diyorlar.
Birde bendeki sorun okuduğum kitaplari cabuk unutuyorum
Olay örgüsü karışık ve sürpriz sonlu, zor ve acılı gelmiş olabilir okuyanlara. O zaman Şu ÇIlgın Türkler’i okumadıysanız o olabilir. Aklınızda tutmanız gerekmez

Kitaplar nasıl başkalarının boş hikayesi olabilir? Sanki edebi tek bir tür varmış gibi... Kurgular bile insana çok şey katar ama kurgu istemiyorsanız otobiyografi okuyun, tarihi kitaplar okuyun. Okumanın yararsız olduğunu düşünmek cidden dudağımı uçuklattı. Ve ıvır zıvır hobilere gelince, hobilerin çok ulvi amaçları olmasına gerek yok. Biraz güzel zaman geçirelim, kafamızı çalıştıralım, oyalanalım düşüncesiyle de yapılabilir ve hepsi faydalıdır. Çünkü diğer türlü sizin gibi hiçbir şey beğenmeyip hiçbir şey yapmayınca, adı üstünde hiçbir şey olmuyor. En kötü, en basit, en yararsız hobi bile boş boş durmaktan iyidir. Kalkıp avokado çekirdeklerimi pencereye yaklaştırayım da bugünün nemrut havasından alabildikleri güneş ışığını alsınlar. Yeni hobim. Belki çürüyüp gidecekler, bilmiyorum ama feci iyi hissettiriyorlar.

Evde kalmak hobi yapmak herkese göre değil. Bence siz kesinlikle dışarı insanısınız. İşinizi değiştirin veya ek iş bulun. Siz boş zaman oyalanması değil tatmin arıyorsunuz. En kötü ihtimal evden yaptığınızda para getirecek birşeyler bulun, çeviri gibi mesela.

Hobinin kendinizi iyi hissettirme, ortaya bir ürün (maddi olarak düşünmeyin) çıkarmaktan keyif alma, içsel olarak sizi bütünleştirme haricinde daha büyük ne yararı olsun istiyorsunuz?

Bir de kitap okumak başkalarının boş hikayeleriyse... hobiler bir işe yaramıyorsa. burada ya da internette takılırken neyi okuyorsunuz? Ne işe yarıyor? Bence seveceğiniz türe henüz rastlamamışsınız siz

Spor yapma, pasta yapma, seyahat, dil biliyorsanız interneete haber, blog yazısı gibi çeviriler gibi şeyleri de deneyebilirsiniz. Yazmayı severisniz blog yazabilirsiniz.

Ev islerine sarin bence, ama temizlik olarak degil, evin bakimi gibi, boya badana veya kapilari zimparalama, duvar susu yapma vs tarzi. Hep yaptiginiz is gorunur hem de terapi gibi valla bence cok keyifli.

Yine evi bitki bahcesine cevirebilir veya bir evcil hayvan sahiplenebilirsiniz.

Azcık kitap okusaydınız en azından lavabo yazabilirdiniz işe yarardı yani.

16 senedir ev hanimiyim hobi olarak el işini örgüyü çok seviyorum temizlik yapmayı da severim kitap okumayı da bence size boş gelen hobiler değil hayat anlamını yitirmiş depresyonda falan olabilirmisiniz

Teşekür ederim ,benim dile getiremediğimi siz buldunuz.
Galiba onay ve taktir yetersiz hayatimda..

Ben de aynı şekilde dışarı insanıyım sanırım. Sadece hobiden tatmin olan üyelerin cevaplarını okudum ama empati yapamadım. Bahçeyle uğraşmayı severim ama haftada 1 gün kalan 6 günde sıkılırım gibime geliyor Spor olarak yoga yaparım ama günde 1 saat kalan saatlerde sıkılırım.

Son düzenleme:
Takıntılarım da yok ama o lavba diye defalarca söylemek nedir ya tüylerim ürperdi lavba nedir ya

Mevlid ya da bebek dogumunda hediye olarak verilen magnetlerden kokulu taslardan yapip satabilirsiniz.hem zamaniniz gecer hemde para kazanirsiniz.

Siz harcadığınız rakama ve yararlılığa bakarak hobinizi ticaret kaygısına ya da verimli bir ev aletine dönüştürmeye çalışırsanız onun adı zaten hobi olmaz.

Hayatta en sevdiğim şey hobi edinmektir. Akrilik kursuna hiç gitmedim YouTube'dan ahşap boyama öğrendim evdeki mobilyalara kadar boyuyorum. Evde kendime özel bir kahve köşesi yaptım her akşam müzik eşliğinde kahve içerim. Hepsini tek tek hazırladım o köşede ne varsa.
Makrome örerim yastık kırlent duvar süsü yapar bakar bakar mutlu olurum. Evdeki koltukları kapladım zımba makinesi alıp, demonte ürün alır kendim yaparım. O kadar mutlu olurum ki...
Size gelecek olursam hobinize ticari kaygı yüklemeyin deyin ki sigara içsem yine o para gidecek bende ruhuma yatırım yapıyorum.

Hobiler mutluluktur...

Off aşırı pragmatik insalardan nefret ediyorum. Lisede sayısal bölümündeydim. İngilizce ve Almanca dersimiz de vardı. Bizim sınıf "öğğğ gerekli mi bunlar,ne işimize yarayacak. Yabancılar Türkçemizi öğrensin diyorlardı. "
Mühendislik okuyorum. Bizim bölümde gelişmeleri takip etmek için iyi ingilizce bilmek gerekiyor.
Her neyse sizin bu "ne işime yarayacak" diye bakmanızı da buna benzettim. Hobi işte,tiksinç insanlardan ve stresli bi hayattan kaçmak istiyorsak bize arkabahçe yaratıyo. Eşinle mi tartıştın,çalıyosun gitarını,okuyosun kitabını stres atıyorsun. Kendini gereksiz mi hissettin örüyorsun örgünü somut birşey çıkardığım için mutlu oluyorsun. Bu yani

Evliyseniz eşinizle kavga edin
Sonra zaten hayattaki herşey güzel ve eğlenceli geliyor Yani eşiniz harici

ben de birçok konuda sizin gibi düşünüyorum
Ama hayatın kendisi biZatihi sıkıcı ve bir kısır döngü içinde...
hobi zaten uzun süreli değil anlık mutluluk veriyor onun harici ben kendi hayatım için bir alanda uzmanlaşmanın derde çare olduğunu düşünüyorum...
kendinizi keşfetmeye çalışın... julie and julia diye bir film var izlemenizi tavsiye ederim...

Bir de dini konular yasak mı bilmiyorum burada bahsetmek neyse genel ifade edeyim... kutsal kitapları okumak manen çok rahatlık veriyor... anlamaya çalışmak... aklınıza yatmayan bir kısmı araştırmak... gibi gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…