- 27 Temmuz 2010
- 404
- 0
- 116
- Konu Sahibi asdfasdf77
-
Salı günüydü, okula çok geç kalmıştım. Tam eğilip ayakkabılarımı bağlarken içime çıtçıtlı badi giyinmediğimi farkettim, çok rahatsız olurum bu durumdan. Anneme bana bi atlet ver okulda giyerim dedim, eve girip giyinemezdim hem botlarımı bağlamıştım hem de çok geç kalmıştım.
Sonra okula gittim, sınıfım en üst katta. Sınıfa montumu bıraktım, çantamın içinden kitaplarımı çıkarıp çantamı alıp aşağıya indim. Yani çantamda proje dosyalarım, makyaj malzemelerim(kapatıcı, parfüm falan işte), atlerim kaldı. Bi kaç arkadaşımla Tübitak'a proje hazırlıyorduk, hemen aşağı inip 3 saat kadar çalıştık. Sonra Cem adında çok yakın bi arkadaşım var, onunla okulun psikolojik danışmanlarından birinin bizi çağırdığını duyduk. Hem beyin hem de beden olarak çok yorulmuştum çalışmaktan. Odada danışman hocayla konuşurken bizimle aynı sınıftan olan bi çocuk geldi. Bizim işimiz daha uzun süreceği için çantamı sınıfa çıkarmasını rica ettim. O da sağolsun kırmayıp aldı çantamı. Yolda bi bayan hoca çantamı çocuğun elinden alıp izinsizce karıştırmaya başlamış
Daha sonra bununla da yetinmeyip çantamı öğretmenler odasına götürmüş. İçindekileri öğretmenler masasına dökmüş. Sonuçta orada benim atletim de ortaya çıkmış oluyor. Ve odada erkek öğrenciler, erkek öğretmenler de var ve herşeyden öte bu benim mahremiyetim. Okula makyaj malzemesi götürmekle hata ettiğimin farkındayım ama bi insanın çantasını izinsiz karıştırmaktan daha büyük bi hata olduğunu düşünmüyorum. Olay olduğu günden beri annemi okula gelmemesi için zor tutuyorum ama artık yarın gelecek gibi. Bu durumda neler yapmamız gerek sizlerden fikir almak istedim? ...
lisede hatta ortaokulda bile genelde bir çogu kişi parfüm tarzı şeyler götürüyorlar okula , kaldıki üniversitede götürmeyen yoktur benceyarın git ve deki "tamam ben suçluyum o zaman lütfen bütün ögrencilerin çantalarını arayın" o kadar kişinin hepsine ceza verecek halleri yokya canııım
Evet lisede okuyorum, şikayet konusunda bende aynı şeyi düşünüyorum. Aslında kınama cezası gerektirirmiş bu durum fakat bu sistemde bunu yapabileceklerini zannetmiyorum...Arkadaş lisede okuyor sanırsam, üniversitede böyle bir şey ASLA olamaz.
Ben de lisedeyken arama yaparlardı, makyaj malzemeleri gördüler mi alıp bir daha vermezlerdi.
Ama bu arama da değil, almış kafasına göre karıştırmış çantayı. Çok terbiyesizce bir davranış.
Şikayette bulunsanız bile bir sonuç alabileceğinizi sanmıyorum.
İzinsizzSen ne öğrencisisin canım lise öğrencisi değilsin herhalde .üniversite öğrencisiysen çantanda parfümde olur makyaj malzemeside..izinsiz çanta karıştırmakta neymişş..
Gitsin annen hakkını arasın
Öğretmen demek öğrencilerin mahremiyetini ulu orta döküp ortalıkta konu yapmak değildir
Kendisi bir eğitimci ve ne yazık ki bu davranışıyla bence eğitimci bir davranış sergilememiş
Senin makyaj konusundaki hatanı idari yolla çözmesi gerekirken senin iç çamaşırını ulu orta döküp
Seni küçük düşürmeye hakkı yok
Madem hatalısın seni bir kenara çeker konuşur yada ailenle iletişime geçer..
Bir hatayı başka bir hatayla temizlemek uygun düşmemiş
Gitsin annen bence
Milli eğitim bakanlığına şikayette bulunun..Siz yasal yolla hakkınızı arayın
Hiç konuşmak içimden geçmiyor o hanımla ama bilmiyorum bi denerim. Yine de teşekkkürler:)
Evet lisede okuyorum, şikayet konusunda bende aynı şeyi düşünüyorum. Aslında kınama cezası gerektirirmiş bu durum fakat bu sistemde bunu yapabileceklerini zannetmiyorum...
İzinsizz
Şikayette bulunmak istiyorum hakkımı alsam da alamasam da.Ama annemde okulla ters düşmemi istemiyor. O da haklı, bi yılım daha var ya o kadın dersime girerse diye korkuyorum
Bugün öğretmen olan kuzenlerimle konuştuk bu konuyu. Kanun olarak böyle bi madde yokmuş. (Varsa bile onlar bilmiyorlar demek ki)Eğer lisedeysen annen mutlaka gidip müdürle konuşsun.Bir genç kızın çantasında görülmemesi gereken türlü mahrem şeyler bulunabilir.En basitinden ped veya yedek çamaşır olabilir.Genel çanta kontrolü yapılmadıysa neden senin çantan aranmış ? Ve dahası çantandakiler neden herkesin içinde sergilenmiş ? Bunların hesabını sorsun.Ayrıca makyaj malzemesi taşımak yasak mı acaba ?
Evet, en makyaj yapmayanının bile çantasında bi kapatıcı oluyor. Ama gerçekten gücüme gitti bunun sadece bana yapılması=/...canım benimm bu hiç yasal bir şey değil ilçeye falan gidinn mutlka . Hakkını bırakma böyle eğitimcilere (!)
Seni bu şeklde rencide etmeye kimsenin hakkı yok . Ben lisedeyken biz de götürürdük
Biz lisede iken hacamız arkadaşımıza ingilizce bilmiyor diye hakaret etti küfür etti salak mısın mal mısın dedi
Ve kızın ailesi hoca ile konuşmadan direk yasal yolla kınama gibi hakkını aradı
Kadın sonra geldi kızdan özür diledi ve sonra kıza ağzını açıp tek bir kelime söylemedi süt kesmiş bülbül oldu
Bence senin olayla çok uyuşuyor bu
ayrıca annenide tebrik ettim senin arkanda duruyor
ne kadar çirkin ve sinir bozucu bi durum
seni çok iyi anlayabiliyorum
ancak idarenin böle bi olaya bakış açısı ne olur bunu düşün ona göre şikayet et
kesinlikle haklısın ama haksız duruma düşürebilirler seni
yuh yanı bu nasıl ogretmen görgüsüz etık kurallardan haberı yok galıba
erkek öğrencinin elinde görünce bişey sakladığınızı mı düşün dü acaba?
bu sebepten şüphelenmiş olabilir. ortaya dökmeden baksydı daha iyi olurmuş.
anneniz öğretmenle sakin bir şekilde konuşsun. ama fazla büyütmeyin bence. sonuçta onlar sizileri evlatları gibi görüyor. erkek öğretmenler çıtçıtlı badinizi gördüler diye kafanıza takmayın
anneniz konuşunca oda dikkat eder bir daha.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?