Hocam izinsiz çantamı karıştırmış!...

bence derhal 2sözel 5sayısal yapıp eğitim fakültesi öğrencisi ol. istersen çarşafla gidersin istersen paris hilton modunda. sonra ne kadar eğitebildigini kendin görürsün.

nacizane fikrimi söylüyorum. bu kadar güvensiz olma gelecek nesile.

insanlarla uğraşılmayacağına karar verdiğim için hayvanlara yöneldim. Ne denli doğru karar verdiğimi görüyorum.. Ben girilen bölümü küçümsemedim hafızanda iyi değilmiş. orada okuyan öğretmen olacak bi kısıma nasıl çocuk teslimedebilicem dedim. Gelecek nesile güvenebilmeyide isterdim ama maalesef

Son düzenleme:
Çelişkili cevaplar veriyorsunuz az önce öğretmenlerin suçu ne derken şimdi öğretmen eğitememiş diyorsunuz. Ne düşündüğünüze karar verin önce..

Öğretmen eğitememiş mi diyorum. Ben ne konuştuğumu bilirim. Sen bir öğrenciye istediğini yap istediğini söyle onun kafası almak istediğini alır. İlk eğitimi aile verir. Bizler evlatlarımı düzgün yetiştirelim ki herşeyi öğretmenin sırtına atmayalım değil mi? Ne bekliyoruz öğretmenden kendini gerekirse feda edecek doğruyu öğretecek nerde hangi devirde? O bahsettiğin bozuk gençliğin anası babası ne yapacak? Benim düşüncem eskiden öğretmenlerimiz gerekli eğitime sahip değildi. Şimdi de gençlerimiz aileden alması gereken eğitime sahip olmadığından herşeyi öğretmenlere yüklüyoruz...

insanlarla uğraşılmayacağına karar verdiğim için hayvanlara yöneldim. Ne denli doğru karar verdiğimi görüyorum.. Ben girilen bölümü küçümsemedim hafızanda iyi değilmiş. orada okuyan öğretmen olacaklara nasıl çocuk teslimedebilicem dedim. Gelecek nesile güvenebilmeyide isterdim ama maalesef

dışardan bi gözle verilen kararlara da emin ol kimsenin itimadı olmaz. Hafızam da yeterince iyi. Bahsettiğimiz fakülteye ne tür bi öğrenci girerse girsin hepsinin gayet iyi birer eğitimci olarak yetiştirildiğini savunuyorum. İnsanların günlük giyimiyle kişiliğini kıyaslamak anlamsız. Gelecek nesile güveni olmayanlar da yurtdışına göçebilir. Evde eğitim öğretim yaparlar. Bu sayede çocuklarını yeni yetişen öğretmenlerden korurlar(!)

Ya biz şimdi eğitim fakültelerinde olan gençlerden mi bahsediyoruz. O gençler oraya o liselerden çıkıp gidiyorlar. Bunları birisi eğitecek değil mi? Öğretmenlerimiz liselerde düzeltemiyorsa bu durumu onlarda üniversiteye öyle başlayacak. Ama yaş geçtikçe ilerledikçe olgunlaşacaklar bunun başka bir çaresi yok. Bende lisedeyken saçımı toplamamı isteyen öğretmeni aşırı sert bulurdum. ama artık öyle düşünmüyorum...

Yanlış okumamışım ben.. Ailedeki eğitim konusuna katılıyorum tabi.
Ben disiplin şart ama gelecek nesilin de bu disiplini sağlayamacağını söylerken eğitimde okuyan bir arkadaş konuyu uzattı. Sen öyle olmayabilirsin ama meslektaşlarında öyle olanlar var. Öğretmensiniz siz çok mühim bir meslekte böyle insanların olmaması gerek. Bunu söylemeye çalışıyorum. Neyse iyigeceler sizlere..

Son düzenleme:
Öğretmen eğitememiş mi diyorum. Ben ne konuştuğumu bilirim. Sen bir öğrenciye istediğini yap istediğini söyle onun kafası almak istediğini alır. İlk eğitimi aile verir. Bizler evlatlarımı düzgün yetiştirelim ki herşeyi öğretmenin sırtına atmayalım değil mi? Ne bekliyoruz öğretmenden kendini gerekirse feda edecek doğruyu öğretecek nerde hangi devirde? O bahsettiğin bozuk gençliğin anası babası ne yapacak? Benim düşüncem eskiden öğretmenlerimiz gerekli eğitime sahip değildi. Şimdi de gençlerimiz aileden alması gereken eğitime sahip olmadığından herşeyi öğretmenlere yüklüyoruz...

Kesinlikle katılıyorum size ilk önce aile terbiyesi. Sen öyle konuşan çocugunu uyarmıyorsun evde öğretmenin uyarmasını mı bekliyorsun.
Bizimde lisede çok sıkı kurallar vardı ama uymayan zıpırlarda vardı. Okul wc sinde sigara içen de vardı. Hamile kalanda.. Her nesilde var eskiden böyleydi simdi boyle demekte yanlış bence... Verilen eğitim aynı olsada kafasına yerleştirende var yerleştiremeyende..

Meslektaşlarımın giyimiyle kuşamıyla nasıl bir öğretmen olacağına karar veriliyor olması kanıma dokundu,sonuna kadar da savunma gereği duydum bu yüzden.

İyi geceler.

Ben disiplin şart ama gelecek nesilin de bu disiplini sağlayamacağını söylerken eğitimde okuyan bir arkadaş konuyu uzattı. Sen öyle olmayabilirsin ama meslektaşlarında öyle olanlar var. Öğretmensiniz siz çok mühim bir meslekte böyle insanların olmaması gerek. Bunu söylemeye çalışıyorum. Neyse iyigeceler sizlere..

Ben öğretmen değilim. Lise ortamı ile üniversite ortamı çok farklı. Eğitim fakültesindeki gence saça bak makyaja bak diyemezsin. o onun gençliğidir o onun tarzıdır. Ama liseye gelince makyaj yapmasın bi zahmet. öncede dediğim gibi herşey zamanında güzel...

Meslektaşlarımın giyimiyle kuşamıyla nasıl bir öğretmen olacağına karar veriliyor olması kanıma dokundu,sonuna kadar da savunma gereği duydum bu yüzden.

İyi geceler.

meslektaşlarını giyimiyle kuşamıyla değil hal ve hareketleriylede tartıp konuşuyorum tabiki. Unutma senin kopyacı meslektaşlarında var..

Yanlış okumamışsın yanlış anlamışsın. Daha öncede dediğim gibi bir insan (öğretmen olsun olmasın) ne söylerse söylesin karşısındaki istediğini alır.

meslektaşlarını giyimiyle kuşamıyla değil hal ve hareketleriylede tartıp konuşuyorum tabiki. Unutma senin kopyacı meslektaşlarında var..

yeni bi tartışmaya girmek istemiyorum :) konu saç baş makyajdan açıldı. sen universite öğrencisinin apartman topuk giymesinin abesliğinden dolayı onlara cocuklarını teslim edemeyeceğini söyledin. ben de üniversite öğrencisi bi genç kız istediğini giyer,süslenir isterse palyaço kıvamında makyaj bile yapar dedim. buna kimsenin karışmaya hakkı yok. ki eğer bahsettiğin kişi görevini yapması gereken bi günde bahsettiğin sekile bürünüyosa o zaman tamam ben butun dediklerimi yutuyorum sen haklısın:) ama gündelik hayatında isteyen istediğini yapar,onlara guvenmiyorum diyen de kendi bildigini okumaktan öteye gidemez.

yeni bi tartışmaya girmek istemiyorum :) konu saç baş makyajdan açıldı. sen universite öğrencisinin apartman topuk giymesinin abesliğinden dolayı onlara cocuklarını teslim edemeyeceğini söyledin. ben de üniversite öğrencisi bi genç kız istediğini giyer,süslenir isterse palyaço kıvamında makyaj bile yapar dedim. buna kimsenin karışmaya hakkı yok. ki eğer bahsettiğin kişi görevini yapması gereken bi günde bahsettiğin sekile bürünüyosa o zaman tamam ben butun dediklerimi yutuyorum sen haklısın:) ama gündelik hayatında isteyen istediğini yapar,onlara guvenmiyorum diyen de kendi bildigini okumaktan öteye gidemez.
Kıyafet yönetmeliği koymasan o şekildede sınıfa gider.. ben ya öylesi denk gelir korkusu yaşıyorum güvenmiyorum.. Ben kimseye karışamam zaten kişi yakıştırdığını yapar. Meslektaşların hepsi sen hepsini savunduğun için diyorum sandığın kadar eğitimci değiller masumda değiller =)

Kıyafet yönetmeliği koymasan o şekildede sınıfa gider.. ben ya öylesi denk gelir korkusu yaşıyorum güvenmiyorum.. Ben kimseye karışamam zaten kişi yakıştırdığını yapar. Meslektaşların hepsi sen hepsini savunduğun için diyorum sandığın kadar eğitimci değiller masumda değiller =)

Peki . .

İnşallah en iyi öğretmenleri bulursun. ama çok dar bakıyorsun başka bişey demiyorum...

kilik kiyafeti tam olarak MEB belirlemiyor, okullar degistiriyor bazen.
bir cok okul kilik kiyafeti ogrencilerin lehine cevirmis durumda, mesela izmirde bazi okullarda etek uzerine illa gomlek+seksenlerden kalma igrenc ceketi giyme zorunlulugu falan yok.
etek / pantolon uzerine gomlek+sweat shirt giyiyorlar mesela...cok guzel duruyor...hem de rahat...
corabin sekline rengine falan da karismiyorlar...

sunu da hatirlatmak isterim ki ulkemizde bazi okullarda etek giymenin yasaklandigina dair haberler cikmisti hatirlarsaniz.
gerci sonra etek serbest olmus tekrar ama belirli bir uzunluk getirilmis :53:
bunlari da Meb belirliyor sanki...

bizim formanin altina beyaz renkli corap kro gibi gorunuyordu...
siyah giymek isterdik ona bile karisirlardi, her sabah kontrol yapilirdi sinifa girilirken...
sacmaligin daniskasi...
okul formasinin seksenlerden kalma lacivert ceketini de hergun hamal gibi elimizde tasirdik, okula getirirdik cunku sabah siniflara girerken ceket gormediler mi kiyamet kopardi sanki orda terbiyesiz bir sey yapmisiz gibi...

egitim formayla, sacla olsaydi bu gune kadar cok yol kat ederdik milletce... :37:
ama maalesef bizim okullarimizda derslerden cok ogrencileri boyle okuldan sogutmaya yonelik yaptirimlar uygulaniyor.
kimse okula full makyaj+masali/fonlu sacla gidilsin demiyor ama ufak tefek seylere karisilmamali diyoruz...

Son düzenleme:
Heyy gidi gençliğim hey...:64:
Bizim zamanımızda nöbetçi öğretmenler ders aralarında baskın yaparlardı!
"Çantalarınızı sıranın üstüne boşaltın" derlerdi...:20:
Gıkımız çıkmazdı...
Kapatıcı,parfüm zaten bilmezdik de çorabımızın rengine dahi karıştıklarını hatırlarım...:59:
Gerçekten yaşlanmışım...:12:

Ahah... ben saçımı renkli lastik tokayla topladım diye sıradan ayrıldığımı bilirim :9:
Şimdi benim kızın çantasına bakıyorum da bi ben yokum içinde :31: tey teyyy...

Kusura bakmayın sınavlarım olduğu için pek cevap veremiyorum, ama akşam okuldan dönünce herpinize tek tek verecek cevabım var. Dün olan olaya gelince: Annem okulda geldi, psikolojik danışmanlarla, müdür yardımcılarıyla görüştü, hepsi de( buradaki bazı insanların aksine) beni haklı buldu, bi ergen olduğumu ve psikolojimi böyle bozmaya kimsenin hakkı olmadığını söyledi. O hocamızla da okul idaresi olarak gerekli işlemler yapılacakmış. Benim içim rahat, eşyalarımı aldım, o şahıs gerekli ihtarı alacak(bir müsaibet, bin nasihattan iyidir;)) ve çok sevdiğim hocalarımın bir kez daha arkamda olduğunu gördüm...

kilik kiyafeti tam olarak MEB belirlemiyor, okullar degistiriyor bazen.
bir cok okul kilik kiyafeti ogrencilerin lehine cevirmis durumda, mesela izmirde bazi okullarda etek uzerine illa gomlek+seksenlerden kalma igrenc ceketi giyme zorunlulugu falan yok.
etek / pantolon uzerine gomlek+sweat shirt giyiyorlar mesela...cok guzel duruyor...hem de rahat...
corabin sekline rengine falan da karismiyorlar...

sunu da hatirlatmak isterim ki ulkemizde bazi okullarda etek giymenin yasaklandigina dair haberler cikmisti hatirlarsaniz.
gerci sonra etek serbest olmus tekrar ama belirli bir uzunluk getirilmis :53:
bunlari da Meb belirliyor sanki...

bizim formanin altina beyaz renkli corap kro gibi gorunuyordu...
siyah giymek isterdik ona bile karisirlardi, her sabah kontrol yapilirdi sinifa girilirken...
sacmaligin daniskasi...
okul formasinin seksenlerden kalma lacivert ceketini de hergun hamal gibi elimizde tasirdik, okula getirirdik cunku sabah siniflara girerken ceket gormediler mi kiyamet kopardi sanki orda terbiyesiz bir sey yapmisiz gibi...

egitim formayla, sacla olsaydi bu gune kadar cok yol kat ederdik milletce... :37:
ama maalesef bizim okullarimizda derslerden cok ogrencileri boyle okuldan sogutmaya yonelik yaptirimlar uygulaniyor.
kimse okula full makyaj+masali/fonlu sacla gidilsin demiyor ama ufak tefek seylere karisilmamali diyoruz...

allahım benim sayfalarca yazıp anlatmak istediğimi tek satırda anlatmışsınız.. benim gibi düşünen birilerini görmek büyük mucize :)

Ben de lisedeyken çok sıkı bir denetim yapılırdı. Saçlar toplu olacak, etek boyu dizde olacak, ayakkabı kundura olacak (sonradan kaldırdılar o kuralı neyse ki) ve daha bir sürü şey. Ama ne oldu? O denetleme anında herkes kılık kıyafetine dikkat etti; sınıfa girince herkes makyajını da yaptı, eteğini de kıvırdı, saçını da açtı. Asla makyajım eksik olmadı lisedeyken -şimdiki aklım olsa yüzüme pudra sürmezdim gerçi zaten harika bir cildim vardı- Neyse sonuç olarak benim bu kuralları yıkmam olumsuz bir etki yaratmadı. Üniversiteye giriş sınavından da çok yüksek bir puan alıp istediğim bölüme girdim. Saça makyaja bu kadar takmak aptalca. Saygısızlık yapmak ayrı, onu yapmamalı öğrenciler ama kılık kıyafet konusu abartılıyor. Öğrencilerin çantalarını karıştırmak çok çok büyük ayıp bana göre. Sonuçta ben belki okul çıkışı bir yere eğlenmeye gideceğim ve yanıma ondan aldım diyelim makyaj malzemelerimi, ne olacak o zaman? Kime ne çantama ne koyduğumdan! Türkiye'de ancak bunlar üstünde durulur, bu konuda sinir strese girilir de saçma sapan ezberci eğitim sistemi hakkında kimse kafa yormaz. Böyle gelmiş böyle gidecek ne yazık ki.

Konu sahibi arkadaş çok iyi yapmışsın, annen de olaya dahil olmuş süper. Umarım o kendini bilmez hoca cezasını bulur.

Kusura bakmayın sınavlarım olduğu için pek cevap veremiyorum, ama akşam okuldan dönünce herpinize tek tek verecek cevabım var. Dün olan olaya gelince: Annem okulda geldi, psikolojik danışmanlarla, müdür yardımcılarıyla görüştü, hepsi de( buradaki bazı insanların aksine) beni haklı buldu, bi ergen olduğumu ve psikolojimi böyle bozmaya kimsenin hakkı olmadığını söyledi. O hocamızla da okul idaresi olarak gerekli işlemler yapılacakmış. Benim içim rahat, eşyalarımı aldım, o şahıs gerekli ihtarı alacak(bir müsaibet, bin nasihattan iyidir;)) ve çok sevdiğim hocalarımın bir kez daha arkamda olduğunu gördüm...

cok sevindim :81:

allahım benim sayfalarca yazıp anlatmak istediğimi tek satırda anlatmışsınız.. benim gibi düşünen birilerini görmek büyük mucize :)

eheheeeee :1: tesekkur ederim

Bu gelişmeye sevindim. Siz kuralları biraz çiğnemiş olabilirsiniz, bunu sizinle tartışmam, ama her ne olursa olsun, o insanın bunu yapmaya hakkı yoktu. "Hoca bana takarsa" diye düşünmeyip hakkınızı aradığınız için sizi kutlarım.

Son düzenleme:
Back
X